Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    i/e regjistruar Maska e Musa`
    Anëtarësuar
    05-01-2008
    Postime
    117
    Mendohet qe ai yll te kete qene qe ne kohen e Sulejmanit a.s. (Solomonit). Nga Islami kemi qe Sulejmani i drejtoi nje dua (lutje) All-llahut xh.sh per te pas pushtet mbi xhindet apo shejtanin. Dhe dihet nga muslimanet qe ai e kishte kete pushtet mbi xhindet [qe nga shkenca pranohen si "ngarkesa negative" (disa prej tyre jane edhe "ngarkesa pozitive") qe ekzistojne ne natyre)].
    Per te dale ne teme persa i perket yllit gjashtcepesh mendohet qe ai ka qene simboli qe i mblidhte ato.
    Nuk jam i sigurte per kete pasi edhe personi (qe ka studiuar per fe ne Jordani) nuk u shpreh i sigurte per sa ka degjuar apo lexuar rreth ceshtjes ne fjale. Per kete arsye shprehem me; "mendohet" te kete sherbyer si simbol per mbledhjen e xhindeve.
    All-llahu xh.sh e di me se miri ne eshte apo s'eshte e vertete kjo thenie per sa i perket yllit ne fjale pasi nuk kam ndonje argument nga Kur'an-i, Hadith-i apo nga dijetaret e fese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Musa` : 08-01-2008 më 14:20

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Musa` Lexo Postimin
    Mendohet qe ai yll te kete qene qe ne kohen e Sulejmanit a.s. (Solomonit). Nga Islami kemi qe Sulejmani i drejtoi nje dua (lutje) All-llahut xh.sh per te pas pushtet mbi xhindet apo shejtanin. .
    Salomoni i drejtoi Zotit nje lutje me te cilen i lerkonte qe ti jepte pushtet te asaj natyre qe asnje para tij te mos kishte pasur dhe asnje pas tij nuk do te kishte. Ne pergjigje atij ju dha aftesia per te pare dhe komunikuar me cdo qenje jo njerezore. Xhndet me sa mbaj medn nuk qene pjese e luthes. Atij thjesht jy dhane nen susndim mbase sepse ishete i vetmi qe kishte mundesi ti kontrollonte (shihte/fliste/urdheronte).

Citim Postuar më parë nga Musa` Lexo Postimin
    Per te dale ne teme persa i perket yllit gjashtcepesh mendohet qe ai ka qene simboli qe i mblidhte ato.
    Nuk jam i sigurte per kete pasi edhe personi (qe ka studiuar per fe ne Jordani) nuk u shpreh i sigurte per sa ka degjuar apo lexuar rreth ceshtjes ne fjale. Per kete arsye shprehem me; "mendohet" te kete sherbyer si simbol per mbledhjen e xhindeve.
    E kam then edhe ne nje teme tjeter. Ylli me 6 cepa ishte ylli Atlasit, gjigantit qe mbante mbi shpine boten.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga ibn_halduni Lexo Postimin
    Ky Yll ne fillim ka qene nje simbol i mire (kupto: padyshim), por pastaj Hebrejet me mesimet e veta kaballiste (lexo: te rrezikshme), e kane bere nje Yll ose nje simbol dashakeqes.
    mund te ma shpjegosh pak se si na qenka bere simbol dashakeqes ky yll nga hebrenjte?
    Me sa di une ata e mbajne me krenari ate simbol, nuk i kane caktuar cilesi te keqe.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ylli i keq-quajtur i Davidit esht simboll akoma me i thelle e me i vjeter dhe nuk e di si iu ngelli jahudeve por ai eshte simbol i Zojsit, perendise se vertete shqiptare.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Ylli i keq-quajtur i Davidit esht simboll akoma me i thelle e me i vjeter dhe nuk e di si iu ngelli jahudeve por ai eshte simbol i Zojsit, perendise se vertete shqiptare.
    qe ai simbol eshte teper i vjeter dhe i thelle, as qe diskutohet, ashtu si e gjithe simbologjia dhe filozofia hebreje, qe jane te huazuara nga civilizimet e meparshme, larg ne kohe.
    Po ajo qe me habit mua, eshte pse quhet i keq, me ç'arsye, apo kshu kot vetem se e perdorin çifutet.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    qe ai simbol eshte teper i vjeter dhe i thelle, as qe diskutohet, ashtu si e gjithe simbologjia dhe filozofia hebreje, qe jane te huazuara nga civilizimet e meparshme, larg ne kohe.
    Po ajo qe me habit mua, eshte pse quhet i keq, me ç'arsye, apo kshu kot vetem se e perdorin çifutet.
    Vetem e vetem pse e perdorin jahudet - asnje arsye me shume as me pak.
    Aeneas Dardanus

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Vetem e vetem pse e perdorin jahudet - asnje arsye me shume as me pak.
    nuk kisha thene vetem e vetem pse e perdorin jahudit, ma shum kisha thene se ky yll eshte be simbol zionizmit, dhe sa kam une informata zinistet urehen ne cdo cep te botes.
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    ky yll eshte simbol i potences se Zotit gostivaras dhe ate i zotit shqiptar e jo jahud. Se si ka vajtuar atje une nuk e di por ky (ylli gjashtcepesh) eshte "fisheku" i Zojsit.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e Musa`
    Anëtarësuar
    05-01-2008
    Postime
    117
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Salomoni i drejtoi Zotit nje lutje me te cilen i lerkonte qe ti jepte pushtet te asaj natyre qe asnje para tij te mos kishte pasur dhe asnje pas tij nuk do te kishte. Ne pergjigje atij ju dha aftesia per te pare dhe komunikuar me cdo qenje jo njerezore. Xhindet me sa mbaj mend nuk qene pjese e lutjes. Atij thjesht j'u dhane nen sundim mbase sepse ishte i vetmi qe kishte mundesi ti kontrollonte (shihte/fliste/urdheronte).

Me sa di une Sulejmani s.a. u dha urdher xhindeve qe te leviznin fronin e mbretereshes Belkize, pra rrjedhimisht edhe ato i kishte nen pushtetin e tij.
    Edhe mundesine qe kishte ai per t'i kontrolluar ato krijese, edhe ajo iu dha si pasoje e lutjes. Pra lutja e sqaruar ne detaje ndoshta perfshin edhe xhindet. Po flas me c'kuptoj une dhe nga nje rrjedhoje analitike e pushtetit te dhene Sulejmanit a.s. mbi disa qenie te tjera dhe jo me argumente sqaruese nga librat fetare perkates gje qe e ben mendimin tim jo 100% te qendrueshem perderisa do vije argumenti perkates per pro apo kunder asaj ca kam thene Argumente nga libra fetare pasi tema eshte per nje simbol fetar gjithashtu!

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    E kam then edhe ne nje teme tjeter. Ylli me 6 cepa ishte ylli Atlasit, gjigantit qe mbante mbi shpine boten.
    Kte siper nuk e di dhe s'kam argument per t'a besuar si te vertete. Dhe per te shtuar nje ide timen personale do thoja qe me ngjan me historite e autoreve grek te lashte qe krijuan mite si Zeusi etj.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Tungjatjeta Musa:

Nuk kam shkruar askund qe Salomoni/Sulejmani nuk i dha urdher xhindeve qe te sjellin fronin e Belizes. Ne fakt nuk i dha urdher, xhini qe mori fronin doli vullnetar. Po deshe po te them qe edhe kur vdiq Salomoni, mbeti shtrenguar pas shkopit dhe dukej si i gjalle keshtu qe xhinet vazhduan te punojne duke mos ditur gje.

Ajo qe kam saktesuar eshte se lutja drejtuar Zotit nuk ishte"O zot me jep xhinet t'i sundoj!" por "Zot me jep fuqi qe askush nga njerezit nuk ka dhe nuk do ta kete me!" Sundimi i xhineve ishte pjese e ketij pushteti te madh qe ju dha.

Ne se nuk e shikon dallimin, nuk ja vlen te komentojme.

Davidi qe babai i Salomonit. Megjithate ai nuk kishte fuqi mbi xhindet. Keshtu qe une nuk shoh lidhje midis xhineve neshtruar Salomonit dhe yllit te "trasheguar" nga babai i tij David. hershem.

Ylli per me shume eshte shume me i hershem se Davidi. Ylli i perkiste Atlasit pellazg qe mbreteron i gurtezuar ne malin e pare, aty ku derdhet Okeanos ne det. Atlasi ishte nje titan/gjigand, prej atyre qe u malevoluan/e quajten te keqinj dheu mbyllen nden toke me urdher nga Zeusi, i cili po te mbeshtetemi ne ate qe shkruan Baptisti me lart, trashegoi edhe Yllin se bashku me pushtetin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 08-01-2008 më 21:50
    Aeneas Dardanus

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •