Close

Rezultati i Sondazhit: A jetohet/ia vlen te jetohet ne Shqiperi?

Votues
24. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jo, nuk jetohet/nuk ia vlen te jetohet ne Shqiperi.

7 29.17%
  • Jetohet/ia vlen te jetohet vetem ne Tirane, ku jeta ofron mundesi.

3 12.50%
  • Po, jetohet dhe ia vlen te jetohet ne Shqiperi.

14 58.33%
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 36
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Une them se ja vlen te jetohet.
    Po nuk jetuam ne ,ne Shqiperi kush do te jetoje?
    Idealizmin lere menjane. M'u pergjigj me realitetin.
    cesht ky sondash pa lidhje... ky duhet ber debat si jetohet ne shqiperi dhe jo a ja vlen apo jo.. po ju qe ikni jasht prekni qellin me dor e nuk kthehni ne shqiperi po pra do vij nje dit qe ktu do vini ose me mir mos u ktheni hic se sna duheni gje.

Turp me ket tem na keni flliq
    Ben mire te mos mendosh te ndenjurat, por me koken. Nese ke deshire te japesh mendimin tend, shpreh vetem mendimin, s'ka nevoje per komente fshatareske te tipit "E dua fushen time me jonxhe, se ushqej lopet, qe me japin qumesht." Nese jeton jashte, atehere nderrojme vendet per 24 ore. Pastaj hade llomotit rreth jeteses ne Shqiperi!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Jashte jetoj une ,por po them me plote gojen qe jetohet ne shqiperi.............
    Ckujtoni ju qe jetoni aty se ketej jashte eshte fushe me lule?
    Ckujtoni ju se ketu rin kafenet plote?
    Ckujtoni ju se njerzit ketu perbuzin punen si aty?
    Ckujtoni ju se ketu vidhet si aty (drita dhe uje)?
    Ckujtoni ju se ketu njerzit bejn pall si aty (u zen kallo b,,, nga te ulurit)
    gaboheni ketu te del qumshti i nenes nga hundet ,punojm ropatemi ter diten,i shofim prindrit ditet e pushimit ,se ikin mjes eret ,e vijn naten ,se punojn larg........
    Ju aty pyesni ku do punojm?..........e ketu nuk behet kjo pyetje .por vetem themi ku do gjejm pune .................................
    Per aq kohe sa ne shqiperi te perbuzet puna e ndershme kudo....... keshtu do jete (pa uj ,pa drita)
    shqiperine do e bejn vetem shqiptaret .........
    e ketu behet pazar jetohet sjetohet.........jetohet qe cke me te .
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Tema nuk eshte hapur per te thene se nuk jetohet ne Shqiperi sepse jashte jetohet me mire, ose nuk mund te thuash qe ne Shqiperi jetohet sepse jashte nuk eshte fushe me lule. Nuk pranohen si justifikime per pergjigjet tuaja idealiste.

jetohet qe cke me te
    Je kaq e sigurt, me qe i meshon faktit se jeton jashte. Aha, e thua ngaqe te del qumshti i nenes nga hunda. Po mire, marrim dike qe nuk i ndodh keshtu - ka plot, apo jo.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Borix,

Po ja vlen. Psene e the ne fund (te postimit te pare dmth). Dhe ajo ta knoq shpirtin me shume se uji dhe dritat.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

KORCARE 4 EVER Maska e zhorzhi
    Anëtarësuar
    09-01-2007
    Vendndodhja
    atje ku lindja e diellit te jep nje shprese te re....
    Postime
    610
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    Jashte jetoj une ,por po them me plote gojen qe jetohet ne shqiperi.............
    Ckujtoni ju qe jetoni aty se ketej jashte eshte fushe me lule?
    Ckujtoni ju se ketu rin kafenet plote?
    Ckujtoni ju se njerzit ketu perbuzin punen si aty?
    Ckujtoni ju se ketu vidhet si aty (drita dhe uje)?
    Ckujtoni ju se ketu njerzit bejn pall si aty (u zen kallo b,,, nga te ulurit)
    gaboheni ketu te del qumshti i nenes nga hundet ,punojm ropatemi ter diten,i shofim prindrit ditet e pushimit ,se ikin mjes eret ,e vijn naten ,se punojn larg........
    Ju aty pyesni ku do punojm?..........e ketu nuk behet kjo pyetje .por vetem themi ku do gjejm pune .................................
    Per aq kohe sa ne shqiperi te perbuzet puna e ndershme kudo....... keshtu do jete (pa uj ,pa drita)
    shqiperine do e bejn vetem shqiptaret .........
    e ketu behet pazar jetohet sjetohet.........jetohet qe cke me te .

Ke shume te drejte me bejbushe.............po eja pse skethehesh atehere ne vendin tend te dashur,por ikni dhe thoni mos ia pafsha me syte .........

sa jane kthyer nga ata qe kane ikur?ja me thuaj?

pse sjetoni ketu atehere kur u jetoka per bukuri?

pa krahaso njehere jeten tende me jeten e nje moshatares tende ketu?

po ejani ketu dhe beni palle edhe ju sic po bejme ne.
    ejani ketu dhe rrini neper kafene,se ne u keputem se ndenjuri aty.
    nuk e perbuzim punen se ketu nuk ka pune me motra,edhe kur ka pune ska lek.
    punon robi gjithe diten dhe merr sa per te paguar dritat qe si ka asnjehere ujin dhe tel.

po po pall po bejme sa po shqepemi............se edhe gomari nga e keqja pellet jo nga e mira.

sa per pune te ndershme ne Shqiperi,as ka dhe as do te kete ....

cilet shqipetare do e bejne shqiperine ???

ata si ty qe kane ikur dhe vijne 1 muaj per pushime?
    apo ne qe rrojme si ne kohen e Naimit?me qirrinj te ndezur?dhe degjojme akoma radio iliria me bateri???
    dont worry be happy

Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Tema nuk eshte hapur per te thene se nuk jetohet ne Shqiperi sepse jashte jetohet me mire, ose nuk mund te thuash qe ne Shqiperi jetohet sepse jashte nuk eshte fushe me lule. Nuk pranohen si justifikime per pergjigjet tuaja idealiste.

Je kaq e sigurt, me qe i meshon faktit se jeton jashte. Aha, e thua ngaqe te del qumshti i nenes nga hunda. Po mire, marrim dike qe nuk i ndodh keshtu - ka plot, apo jo.
    Patjter ka plote te tjere si puna e studentve(une,vellai)
    qe vec mesimeve duhet te punojm per te mos i ren meqafe familjes.
    E aty stdentet(shumica)presin nga familja pa vrare trurin
    Patjter ka plote nga ata qe meren me pisllik e ju aty e quani njerez qe u ec fati jashte,por qe keta persona heret apo von e kan lakun ne fyt e nje dite nese kapen u del hundesh ajo jet qe bejn
    Po ka plote te tjere qe punojn dhe 2 pune brenda dites
    Jeta eshte e veshtire kudo.......por ne shqipetaret duam dhe rehatllikun dhe te jemi te pasur ............ cdo gje arihet me pune ,cdo kushte plotesohet ..........
    Per aq kohe sa aty te kuptohet drejt termi "pune" do jete sic eshte
    Ne shqiperi jetohet .
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Po cfar pune moj aman, une ketu paguhem per nje muaj sa c'merr ti ne nje jave.

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Jeta eshte e veshtire kudo.......por ne shqipetaret duam dhe rehatllikun dhe te jemi te pasur ............ cdo gje arihet me pune ,cdo kushte plotesohet ..........
    Prape nuk e ke kuptuar pyetjen. Nuk po flas per te qenit te jetes te veshtire kudo. Po flas per kushtet minimale te jeteses dhe ato socio-ekonomike. Fare e thjeshte - ketu ne Shqiperi nuk ekzistojne. Atje ne Angli ekzistojne. Atehere ku eshte me mire?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Per momentin jo,edhe nese je i krimbur me lek(une per vete nuk jam mos me keqkuptoni),te mungojne kushtet me elementare te jeteses,je i detyruar qe me fuoristraden(qe kushton 50000euro)te ikesh ne rruge me gropa,te ecesh ne mes te plerave,te degjosh zhurmen e tmershme te gjeneratoreve,dhe te thithesh gjysem kile pluhur ne dite.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga engjellorja
    Po cfar pune moj aman, une ketu paguhem per nje muaj sa c'merr ti ne nje jave.
    Te kuptoj gjithmon pagat jane te ulta,por me mire hic ? apo pak?
    Pastaj vertet une ketu mare me shume por,taksat dhe billat qe kam une per te lare ketu si ke ti sa laj une taksa ne nje muj ti lan ne nje vite.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Rama: Ne Shqiperi jetohet me mire se dje
    Nga krokodili_73 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 22-04-2004, 04:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •