Bariç nuk tërhiqet, me dy sulmues kundër Holandës
Stafi teknik, kundër trajnerit, kërkon lojë mbrojtëse
Oto Bariç i driblon të gjithë. Në momentin kur trajneri kishte krijuar bindjen se kundër Holandës do luante me një sulmues, ka ardhur ndryshimi: ai ka përzgjedhur formacionin klasik 4-4-2, duke menduar të rreshtojë në vijën e parë të sulmit Erjon Bogdanin dhe Edmond Kapllanin. Vendimi ka ardhur pasi drejtuesi i stolit kuqezi ka ndjekur takimin e "tulipanëve" me Bullgarinë dhe synimi është për të mos i lënë fushë të hapur në "Qemal Stafa". "Trajneri Bariç ka vendosur të luajë me dy sulmues kundër Holandës", kanë pohuar burime brenda ekipit përfaqësues. "Ai ka parë lojën e Bullgarisë në ‘Amsterdam Arena‘ me një sulmues të vetëm dhe e ka të qartë se nuk duhet të lejojë skuadrën të mbyllet në mbrojtje. Ata (holandezët) janë kundërshtarë shumë të vështirë dhe t‘u lejosh fushë të hapur për të sulmuar do të ishte vetëvrasje". Megjithatë, me këtë vendim të 75-vjeçarit nuk është pajtuar stafi teknik. Ata i kanë sugjeruar trajnerit që ta rishikojë edhe një herë vendimin, pasi të luash me dy sulmues kundër Holandës është veprim i nxituar. "Ndryshimi ka ardhur i papritur, madje edhe për stafin teknik që ishte i bindur se skema e lojës së përfaqësueses sonë do të ishte me një sulmues, ka vazhduar më tej burimi konfidencial. Trajneri e ka diskutuar idenë me ndihmësit, që gjithsesi, ishin të bindur se për këtë ndeshje vlente vetëm skema me një sulmues: ashtu si në barazimin 0-0 në Bullgari, që solli largimin e trajnerit Stoiçkov".
Pavarësisht se zgjedhja e kroatit mund të duket e çuditshme, duhet pritur dhe parë nëse fusha do t‘i japë të drejtë. Deri më tani, ai ka zbërthyer me sukses lojën e kundërshtarëve, duke ndryshuar gjithmonë formacionin dhe skemën, në varësi të ekipit që kishte përballë. Duke luajtur me dy sulmues të pastër, Bariç kërkon ta mbajë kundërshtarin sa më larg zonës së portës së Arjan Beqajt dhe të përfitojë nga gabimet e mundshme të kundërshtarëve, që do të vijnë në Tiranë pa Mario Melkiot dhe Xhon Heitinga. Kjo është diskutuar gjatë ditës së djeshme edhe në analizën që 75-vjeçari zhvilloi me futbollistët rreth ndeshjes Holandë-Bullgari. Direktivat ishin të qartë: së pari, mbrojtja duhet të qëndrojë e lartë, për të mbajtur Van Nistelroin sa më larg zonës, por duhet pasur kujdes edhe nga inkursionet nga krahët të Van Persit dhe Rajan Babel. Frika më e madhe e Bariçit është pikërisht krahu i sulmuesit të Arsenalit, i cili zotëron një teknikë të jashtëzakonshme dhe gjuan fort. Kjo është arsyeja përse trajneri ka zhvilluar shumë takime kokë më kokë me mbrojtësin Kristi Vangjeli, që për herë të parë do të luajë si titullar në këto eliminatore. Trajneri i ka shpjeguar 22-vjeçarit se çfarë duhet të bëjë për të frenuar Van Persin. Në formacionin titullar është e sigurt edhe prezenca e Altin Haxhit, që është rikuperuar (edhe pse jo plotësisht) nga dëmtimi në kavilje.
Gazeta Shqip
Krijoni Kontakt