Close
Faqja 4 prej 26 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 259
    El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ...kjo seria qe po ploteson pervecse letrare eshte kenaqesisht e bukur.
    urime!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Me fal! Drejtuar vetes, me shume se rrethanave, rrethanuesve. Ndjenje delirimi me krahe pellumbi dhe sqep shqiponje. Mankth qe po shteron dhe po i ben te gjitha kaq te pakuptueshme.
    - Eshte e gjitha nje cikel!
    Kur ndodh qe e kupton kete para kohe, nuk ka rruge te shpejte drejt fundit apo lekundje sizmike per rrikthim. rrjedhoja te kerkuara me synime, e si te tilla nuk mund te vishen me te bardha.
    E kam pare te teren dhe tani ndjek ritransmetimet. Nje cikel. Zar, loje qe mesova shpejt te luaj, asnjehere ashtu sic duhet. Rregulla qe po mesohesh ti ndryshosh. Personalitete, gjenetika, ligje natyrore ne qofte se luftohen.
    Me fal!Ndjenjen, dobesine qe mbolla dhe ujita.
    Me te dyja duart te timoni i makines, sfiduese e rrugeve ku ne te tjeret ecim.Pas syzeve te trasha, te gjithe duken jeshile. Me thuaj ndryshimet sot, kur nga pas ndjek dritat e shuara, me shpresen se e fundit do jete neon i padjegshem?!
    Une jam ajo qe kuptoj te gjithe pervec vetes. Per mua cfare ke per te thene sot...

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    qe ti po behesh cdo dite e me e mrekullueshme.
    cdo dite e me e vemendshme ndaj te tjereve duke kerkuar vemendjen me te vertete(ndoshta po nga vetja)
    dhe duke kercyer dritat me duar ne timon, kemben duke e harruar ta perdoresh ne frena...as nuk ke pse te besh. Ndalimi eshte i barabarte me drite te mbaruar.
    urime, Fior...
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar Maska e Denisa
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    43

Fiorit

Sapo lexova shkrimet e tua. Dua te te them qe prozen e ke jashtezakonisht te bukur. Me pelqen shume rrjedhshmeria e mendimeve dhe menyra e ndertimit te fjalive. Kam pershtypjen se je tip shume vezhgues. Edhe poezia me pelqen. Vetem je gje: me bie ne sy qe te njejtin stil qe perdor per prozen, perdor gjithashtu edhe ne poezi. Eshte po i njejti varg qe rrjedh qete edhe meditueshem. Desha te te pyes nese ke shkruar ndonje tregim te shkurter. Jam shume kurioze te shoh se si do ta perdorje llojin tend te prozes ne nje tregim te plote.

Ciao te ngrohte,
    Deni
    If you ReAlLy LoVe SoMeThInG sEt iT fReE, iF iT cOmEs BaCk iT's YoUrS, iF iT dOeSn'T iT wAs NeVeR MeAnT tO Be

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Hmmm, ne proze je me komode te shkruash se ne poezi. I zgjedh fjalet te pershkruash sa me mire ate qe do te thuash, duke krijuar nje moment clodhje ne trurin e atij qe te lexon e percepton. Megjithate, shkrimeve te tua u mungon muzikaliteti, dhe nese arin ta shkrish ndjesine e veshit te muzikes me forcen shprehese te shpirtit, do te krijosh vargje qe jo vetem te clodhin, por edhe te kenaqin.

Urime dhe na jep disa krijime te reja se shpejti.

Albo

P.S Praktiko poezine pasi mesa vura re me lart, ke shume per te thene, por nuk i thua dot me pak fjale. Mbase kjo eshte arsyeja qe preferon prozen
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Une do thoja qe praktiko edhe ēelon, se te ndihmon shume ne qarkullimin e gjakut te kofsheve, sidomos kur shputat te jane lodhur nga gjithe ajo ngarje e marre pas xixellonjave.

>Kur ndodh qe e kupton kete para kohe, nuk ka rruge te shpejte drejt >fundit apo lekundje sizmike per rrikthim. rrjedhoja te kerkuara me synime, e si te tilla nuk mund te vishen me te bardha.

Fundi i kuq te shkonte shume sot. Palat qe i mbaje me dore se mos t'i frynte era te kthyen per nje moment femije e syzet s'ishin veē kordelja e kuqe qe te rreshkiti mbi sy. Pikenisjet e fuqishme bejne qe barku yt te cikė i pari shiritin e pikembarimit; gropat ne kete stine jane niveluar nga pluhuri. E shumta nje kyē i kaperthyer...

It's not enough to speak.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    353
    Postuar mė parė nga Fiori
    Se vdesim...

Thuaj lule, ku ke celur
    ku u rrite dhe bertite
    ke mallkove tek u rrite
    thuaj lule, thuaj...

Thuaj lule, ke shi prite
    ke pranvere lulezove
    cilat male te bene hije
    thuaj lule, thuaj...

Thuaj lule, pse merzitesh
    pse ul koken dhe venitesh
    kur te rane gjethet shpine
    thuaj lule, thuaj...

Thuaj lule, pse u thave
    lengezove, me lote qave
    prane pas tokes pse u ngjeshe
    thuaj lule, thuaj...

[.

Kjo poezi per mua mbetet nje nder me te bukurat e forumit...Refreni: Thuaj, lule, thuaj ...-----eshte nje mrekulli. Ka dite qe me eshte ngjitur si rrodhe dhe s'me shqitet nga goja
    (po nga ato rrodhet qe skemi qejf t'i heqim... )
    Sinqerisht...Dikea

P.s(Fiori, ky bebi im eshte me i bukur se tendi, mos te vije keq... )

Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Tregimet e Eres
    (pjese e shkeputur)

Mesimi i nje fjale te re, pike per oqeanet e botes dhe vullkan i sapozgjuar per ty. Nje enderr torturuese, ne shfletimin e germave. Kapercime brune me sterkala balte, e gjitha gri, ne mesimet e para te perzjerjes se ngjyrave. E kupton se bota ka qiej, tavani nuk eshte me mbulese mbrojtese, thjesht katror ku strehoesh, asnjehere nga *vetja e cila filloi te te njohe me "veten".
    Ndoshta ky eshte dhjetvjetori i te gjitheve, por une kam njohur vetem timin!
    Perplasje e re me akte njerzore, perplasje me njerez, me ajer. Fshikullime te gjakshme, te frikshme, te pakuptuara. Me gaz te sforcuar fytyre dhe qeshje feminore qe meson te rreshket nen yje. Deshira per te provuar perseri, per ti provuar te tjeret, per te provuar ate qe tashme paska qene e njohur per boten ne perballje te tjera.
    Ndertimi i murreve gerryese, kripera qe rrjedhin nga truri, kur zemra fillon te rahe. Reh tingujt e gjithkujt, tinguj qe degjohen cdo nate kur secili fle. Tinguj qe shuhen te fundit, besnike te vetes dhe lindjes se tyre. Hipnotizues te reales, urra per tek vetja jone, nq se do kishin egzistuar ndonjehere shira qe shkrijne e lajne kripera te tilla.
    Ndoshta ky eshte dhjetvjetori i te gjitheve, por une kam njohur vetem timin!

*Faleminderit te gjitheve per komentet me lart. Jeni te gjithe pak a shume mendje me vete dhe ne fund perseri keni dicka te perbashket, me kenaqet.

P.S. Kea, ajo bebja jam une. E pranoj dot une qe ka femije ne kete bote qe ma kalon ?? (me shaka). Bebi jot eshte vertet i bukur.

Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016

Kremtimi

Ngjyrat e njerzve kane filluar te me shqetesojne. E mbrojtuar gjithmone nga fakti se gjaku nder deje ka ngjyre te njejte, ajo me shikon e gezuar nga ngaterrimi i lekurerave. Barku i eshte fryre dhe nxirre me shume, tani duket se po ha nga oret e mija, me ha nerrvat dhe po me le pa ndjenja. Ndoshta eshte me mire keshtu. Kam filluar ti ndjej nga menyra si shikojne, pergjate hedh hapat para tyre me fytyre te egersuar sikur te me kishin vrare pa folur. Keshtu i kam shtyre pa dashur te mendojne ate qe doja une dhe te friksohem akoma me shume nga vetja dhe nga ajo cfare jam ne gjendje te bej. Mendimet rreshtohen si ushtare dhe presin rradhen...me miliona. Mendime frike, tmerri, kam edhe gezimi, gjithandej. Me shqeteson ndikimi i eres. Trysnija e ajrit mbi lekure me ndryshon rrjedhjet, trajtat.
    I gervisht plaget e mbyllura me vetdije, me shijon ajo qe dhemb dhe triumfi i pas rrisherimit me kenaq, ju kenaq, jam e sigurt. Krijon te persosuren nga manipulimet.
    E tera eshte shume e paster, duhet ta kuptosh. Me e paster sec e njeh veten dhe me e nderlikuar se pasqyrimet e syve. Ajo cfare hyn ne tru duhet te kontrollohet patjeter nga aparate te tjera. Mendoj cfare te dua para se te flas ate qe do...lidhjet po me zhduken dhe ndjenjat i shikoj te harvalisen te friksuara nga arsye personale me shume se ato qe u pane pa aparaturen pas syve. Njerzit ecin mes permasash e ngjyrash, vetvetet na vrasin.

...ketij i thone ndikim, ku i dihet

Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Semundje ngjitese

Asfaltet kane rrafshuar
    gjithandej
    gerryejne mendime
    njerez
    brenga, gezime
    jemi bere nje, te rrafshuar
    te vdekur e te pa varrosur
    te rende me ngarkesa
    qe terheqim
    ftohtesisht te flamosur
    nga frika
    duke qare ne plantacionet
    e corbave qe gatuajme
    me mendje,
    me epshe
    me ato cfare nuk jane terhequr
    pas rendeses se asfaltit
    akoma
    te ngurrosur, dhe
    akoma
    nuk besojme
    ne legjenda
    ne humbjet e
    paramenduara
    ja beme varrin vetes
    dhe nuk e morem vesh.

Faqja 4 prej 26 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ndarja etnike ne shkollen e Struges,paralajmrim per ndarje me te medha?
    Nga ngutu=ngadal nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 18:58
  2. Pavarėsi apo ndarje tė Kosovės?
    Nga mergimi98 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 27-03-2006, 08:52
  3. Skenari serb pėr ndarje dhe pėrsėritja e marsit 2004?
    Nga EveryWare nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 25-12-2005, 15:14
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-09-2005, 17:18
  5. GK: Jo ndarje, jo bashkim, jo ish statusit tė Kosovės
    Nga Harudi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 21:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •