Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    Ne fakt dhe nje sqarim tjeter per qytetin e Elbasanit. Qyteti ka nje fuqi te madhe asimiluese ndoshta kjo vjen ngaqe kjo krahine shqiptare nuk eshte prekur shume nga luftrat dhe gjate gjithe historise ka patur elemente jo elbasanas qe jane vendosur, dhe ne pergjithesi ka asimiluar me se mire edhe nje pjese te konsiderueshme vllehesh, gollobordas (perfshire edhe ministrin e arsimit ate aktualin i cili eshte gollobordas dhe i rritur ne Elbasan) etj . Prandaj nuk habitem nga fakti qe dhe Aleks Buda e shume figura te tjera duke qene banore te nje qyteti nga me intelektualet e Shqiperise ndiheshin shqiptare, pavaresisht nga origjina. Ky qytet eshte ndoshta i vetmi qytet i cili jep nje shembull te qarte te shkrirjes se kulturave, vetem se duhen studime te hollesishme dhe jo tendencioze.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Mos u habit se mund te jete, Bizantin.
    Neokastra ka te drejte kur thote se si historian ai diti ti rrije larg konfrontimeve me qeverrine e kohes. Sidoqofte, edhe ne kete rast, ai ka prape nje zgjuarsi cifute.
    Inteligjent (thuhet se ka lexuar mbi 10 mije libra), i pasur, i shkolluar ne perendim (Austri), i majte, i sherbeu rregjimit shpifarak, peqe-lepe, te gjitha keto flasin vete.
    o po tė tillė nė kohėn e dullės gjeje se ta tė duash. tė njejtėn gjė nuk mund tė thuash psh dhe pėr dh. s. shuteriqin? i majtė po, poema pėr enverin po, inteligjent po, i shkolluar nė pernėndim po, familje e mesme po, i shėrbeu regjimit po. a na del ēifut? s'e besoj qė ēifutėt e shqipėrisė tė kenė pasur statutin e atyre psh tė gjermanisė, apo tė rusisė. pra tė hyjnė nė inteligjencė, apo poste-kyēe sepse edhe numri i tyre ka qenė i kufizuar edhe ishin tė vendosur kryesisht nė qytete bregdetare (vlorė, durrės).

Bizantin, ke ndonje ide se cfare cilesie ka nje liber ne greqisht mbi historine e Epirit te nje fare Bakalopulu? Une kam mare botimin e 92-shit me cmim cuditerisht shume te lire!
    po, libri nė fjalė ėshtė i konstantinos vakalopoulos. ėshtė i biri i njė nga historianėve mė tė mėdhenj tė greqisė moderne, apostolos vakalopoulos. si dhe babai i tij ėshtė marrė kryesisht me historinė e greqisė veriore, nė veēanti maqedoninė. ka punuar pėr shumė vite nė institutin e studimeve ballkanike (selanik). tashti, libri mbi epirin ėshtė mjaft voluminoz dhe nė lexim i mėrzitshėm por ka shumė informacione, sidomos pėr anėn e arsimit. nė kundėrshtim me tė jatin qė ka qenė i majtė ky anon nga e djathta me tendenca shumė herė nacionaliste. mė bėn pėrshtypje qė e ke gjet lirė, personalisht e kam blerė 26 euro (bot. hrodotos).
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Normal, qe zgjuarsia e etj jane virtute qe mund ti kete cdokush, jo vetem cifutet. Por, meqe u permend nga Neokastra si i tille, e mora si variant te mundshem.

Une mora botimin e 92-shit qe ishte 32 euro, por qe ne kase cmimi i doli shume me lire (11 euro), ndoshta sepse: 1. ekziston nje ribotim i 2007 qe kushton mos gaboj 49 ose 54 euro s'e mbaj mend (libraria IANOS ne stadhiu), keshtu qe per te hequr mallin stok e kane ulur 2. meqe eshte sezon ulje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 06-02-2010 mė 16:18

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    me tė vėrtetė lirė e ke marrė. ku e morre? tek pazari i librit? atje nxjerrin tė gjithė shtėpitė botuese stokun.

unė pėr libra shkoj tek ''politeia'' nė asklipiu sepse gjen gjithēka dhe me ēmime llogjike (pėr tė mos thėnė tė lira).
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Korrigjim. E kam mare 13 euro, ne librarine IANOS ne Stadhiu. Une u nisa per ta mare me cmimin qe kishte ne kapak, 32 euro, por ne kase, ne kompiuter, cmimi doli 13 euro, ndoshta sic e thashe nga qe eshte botim i vjeter tashme dhe nga se eshte sezon ulje.
    E mora bashke me nje liber per peshkop Fotin qe u vra ne Korce ne 1906. dhe ky me ulje.

E frekuentoj edhe Politeia-n ne Akademia, kryesisht ne seksionin e librave fetare dhe ato per Bizantin.
    Desha te blej kesaj radhe librin "Protestantizmi" te Matsouka-s, por e kishin grire...Kam faj une qe jap informacione..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 07-02-2010 mė 05:14

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Pėrgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  3. Tahir Zemaj
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 01-01-2011, 10:45
  4. Citate nga njerez te njohur per Civilizimin Islam
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-04-2006, 03:08
  5. Koēo Devole lirohet nga burgu italian
    Nga erzeni nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 26-07-2003, 07:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •