Vetem te sqaroj per vetem tem se une nuk mendova se ti je ne krize shpirterore.Postuar mė parė nga drity
Shpeshhere mendoj se ne besimtaret jemi ma shume ne krize shpirterore se ata qe nuk besojn aē shume .
Vetem te sqaroj per vetem tem se une nuk mendova se ti je ne krize shpirterore.Postuar mė parė nga drity
Shpeshhere mendoj se ne besimtaret jemi ma shume ne krize shpirterore se ata qe nuk besojn aē shume .
SE KENDUAM "LET IT BE"
Zgjidhjen e kam unė.Po ta jap kėshillėn por duhet tė paguash njė taks nė bankė nė nr.e llogaris private...
Stėrgjyshėrit fillojnė katolik!Gjyshėrit vazhdojnė Ortodoks!Prindėrit njėri,mysliman e tjtėri bektashi!Ti ateistė!Fėmijėt...djall me brirė!Tė tjerėt dalin me ...bisht! Haaa! Tė pėlqen?
Pranoje se nuk ka mė mirė!
Kur matematicienėt statistikorė-mbledhės e llogarisin si rast individual qė ka parė dritėn (largėsia nga tuneli, pėr hir tė sė vėrtetės, nuk merret parasysh tek veprimi matematikor --> +1).Postuar mė parė nga drity
Postuar mė parė nga drity
Si nuk gjendesh? E si arrin ta pėrjashtosh veten nga tendencat vetėvrasėse kur nuk ke arritur akoma tė shikosh dritėn e ..Tij. Ti nuk ke marrė akoma ēertifikatėn e hipotekės hyjnore. Nuk i thėrret mendjes? (mė fal.. shpirtit)
- - - - - - - - - - - - - -
Vėrtet mban emėr drity, por mua mė dukesh shumė qorr.
Prektora
Besimi i tij dhe feja ai ose ajo ndjek.
Feja e paraardhesve?
Ne qofte se po, sa breza duhen marre parasysh?
Po kur familiet jane te perzjera?
Kėtu gjėrat janė ngatėrruar jashtė mase nga disa rryma fetare. Besimi nė Zot ose feja nuk trashėgohet. Gjithsecili pėrcakton drejtimin e tij fetar ose mė saktė besimin e tij nė Zot kur ai arrin njė moshė pjekurie nė tė cilėn ėshtė i aftė tė kuptojė dhe tė pėrcaktojė duke kėrkuar, studiuar, lexuar dhe sigurisht duke besuar.
Praktikimi i fese?
Ne qofte se po, a duhet te shkoj rregullisht ne kishe apo xhami?
A duhet te zbatoj me perpikmeri rregullat e besimit fetar?
Qė tė dyja futen nė praktikim.
Tjeter kriter?
Cili?
Dmth??
Besoj se nuk mund ta quash vehten mysliman pėrderisa ti nuk ke percaktuar vete drejtimin tėnd fetar apo besimin tėnd personal. Kur tė pėrcaktosh drejtimin tėnd do japėsh edhe pėrgjigjen e duhur.
Nėn Hirin e Tij,
ns
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 03-09-2007 mė 16:39
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
[Te besosh te Zoti nuk mjafton ta quash veten te ndonje lloj feje por menyra se si ti e koncepton Zotin lidhet ngushte me fene qe e ka te njejtin koncept per Zotin . Prsh po marr mormonizmin ku ithtaret e kesaj feje besojne qe ka qene me perpara njeri dhe duke qeqne i persosur u be Perendi dhe te gjith ata qe bejne gjera te mira pas vdekjea behen Perendi dhe mund te krijojne njerez te tjere E CITOJ ME TE MADHE QE KJO ESHTE NJE GENJESHTER . pOR NESE DIKUSH E BESON KETE GJE AI QUHET MORMON .oSE PO TE MARRIM kRISHTERIMIN SIPAS KETIJ BESIMI PERENDIA ESHTE 1 qenie e vetme por 3 personal pra Ati Biri Shpirti i Shenjte.she menyra se si mund te quhesh i krishtere eshte te pranosh qe Jezus Krishti eshte Biri i Perendise she vdiq per mekatet e botes por dhe te tuat personalisht , kur ti e beson kete she e pranon Jezus Krishtin si Zotin tend personal ti ke filluar nje jete te re duke qeqne nje krijese e re ne brendesine tende dhe keshtu ke marre shpetimin , ke marre dhuraten e jetes se perjetshme qe eshte falas nga hiri dhe jo nga veprat dhe duke filluar ti bindesh Atij ti fillon te jetosh per te ne nje jete te re te brendeshme e cila pasqyrohet ne shoqerine tende dhe te gjith do te shikojne tek ty ne jeten tende Jezusin ,atehere quhesh e krishtere ,Por duke patur parasysh se kjo gje nuk arrihet me mund as me vepra por vetem me ane te besimit , kur ti pranon Krishtin ne jeten tende ne kete moment quhesh e krishtere.Zoti te bekofte .
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Te gjitha fete jane dogma,dogma ne vetvete eshte injorance(Noe ka jetu 800vjet)
PS:knockin' on heaven's door hahahahahahahaaha![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt