Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,433
    Postimet nė Bllog
    22
    Ajo qe po perpiqem te ndertoj ketu eshte nje debat mbi nje metodologji statistikore. Eshte nje debat teknik dhe jo shpirteror.
    Nje "metodologji statistikore" duke diskutuar? Te te jap une nje metodologji statistikore te pagabueshme dhe 100% te vertete? Trokit ne cdo dere ne Shqiperi dhe pyet cdo pjesetar te familjes dy pyetje te thjeshta:

- A besoni ne Zot?
    - Cilit besimi i perkisni?

Dhe pergjigjet qe do te marresh, mblidhi dhe krijo tabela statistikore. Dhe kjo nuk eshte dicka qe mund te diskutohet, ky eshte realiteti i besimit ne rradhet e shqiptareve. Kuptohet, nese je i interesuar qe te mesosh te verteten, pasi ka plot shqiptare qe preferojne qe te verteten ta anashkalojne me dashje per ti lene vend paragjykimeve te tyre. "Nuk eshte e rendesishme se cfare beson cdo shqiptar, e rendesishme eshte se cfare mendon mendja ime se besojne shumica e shqiptareve!"

Albo

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Te te jap une nje metodologji statistikore te pagabueshme dhe 100% te vertete? Trokit ne cdo dere ne Shqiperi dhe pyet cdo pjesetar te familjes dy pyetje te thjeshta:

- A besoni ne Zot?
    - Cilit besimi i perkisni?

Dhe pergjigjet qe do te marresh, mblidhi dhe krijo tabela statistikore.

Ne realitetin ku ne jetojme feja eshte e nderthurur me interesa ekonomike dhe politike, si kombetare ashtu dhe nderkombetare.

Prandaj fatkeqesisht, propozimi yt eshte i papershtatshem.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,433
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga drity
    Ne realitetin ku ne jetojme feja eshte e nderthurur me interesa ekonomike dhe politike, si kombetare ashtu dhe nderkombetare.

Prandaj fatkeqesisht, propozimi yt eshte i papershtatshem.
    Pra ti ben ben pjese ne grupin e atyre shqiptareve qe nuk u intereson realiteti apo e verteta, por u intereson perligjia e paragjykimeve/spekullime te tyre. Dhe eshte interesant te konstatosh qe shumica e atyre shqiptareve qe mendojne si ty, e kane me te lehte te shkruajne per "besimin e shqiptareve" e jo per besimin e tyre si njerez te lire.

Asnje interes ekonomik dhe politik nuk i dikton nje shqiptari sot te besoje ne nje fe te caktuar, secili zgjedh te besoje ne ate fe qe i duket e drejte ose te mos besoje fare.

Prandaj mos harxho kohe te studiosh "statistikat e besimit te shqiptareve" por harxho pak kohe qe te kuptosh pergjigjen qe do ti japesh atij njeriut ne rruge neser qe do te beje ate pyetjen e thjeshte:

- A beson ne Zot dhe cfare besimi i perket?

Shpresoj qe te mos i pergjigjesh me "Feja e shqiptareve...." por ti pergjigjesh "Feja ime ....".

Albo

Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Pra ti ben ben pjese ne grupin e atyre shqiptareve qe nuk u intereson realiteti apo e verteta, por u intereson perligjia e paragjykimeve/spekullime te tyre.
    Eshte pikerisht e kunderta, une po perpiqem te zbuloj, e ti te mbulosh.

Asnje interes ekonomik dhe politik nuk i dikton nje shqiptari sot te besoje ne nje fe te caktuar, secili zgjedh te besoje ne ate fe qe i duket e drejte ose te mos besoje fare.
    Realiteti kokforte provon te kunderten.

Shpresoj qe te mos i pergjigjesh me "Feja e shqiptareve...."
    Dikush duhet te pergjigjet dhe per "Fene e Shqiptareve", me mire nje shqiptar sesa nje i huaj. Apo ti mendon ndryshe?

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,433
    Postimet nė Bllog
    22
    Eshte pikerisht e kunderta, une po perpiqem te zbuloj, e ti te mbulosh.
    Ti duhet te jesh ndonje yll i rene nga qielli qe po ndricon mbare njerezimin atehere, pasi une me aq sa di, te gjitha shtetet demokratike te botes e bejne censusin e popullsise cdo 5 apo 10 vjet duke i shtruar ato pyetjet e thjeshta cdo shtetasi.

Nese ti mendon se kjo menyre eshte anti-demokratike dhe anti-kombetare, shkruaj ndonje liber qe te ndricosh jo vetem shqiptaret por edhe boten e qyteteruar.

Realiteti kokforte provon te kunderten.
    Varet se cfare kupton ti me "realitet". Une me realitet kuptoj pergjigjen e asaj pyetjes qe del nga goja e cdo shqiptari, pa i vene njeri koburen tek koka. Mbase realiteti per ty eshte ai realiteti qe jeton ne mendjen tende qe eshte aq e zhvilluar sa merr persiper tu japi pergjigje pyetjes ne emer te gjithe shqiptareve.

Dikush duhet te pergjigjet dhe per "Fene e Shqiptareve", me mire nje shqiptar sesa nje i huaj. Apo ti mendon ndryshe?
    Mua nuk me behet vone aspak se cfare mendon nje i huaj, bile nuk me behet vone aspak se cfare mendon nje shqiptar i thjeshte per "fene e shqiptareve". Mua me behet vone vetem per pergjigjen qe cdo shqiptar u jep atyre pyetjeve te thjeshta me lart. Dhe nuk eshte detyra jote apo ime apo e neve te dyve qe ti japim pergjigje "fese se shqiptareve", eshte detyra e shtetit shqiptar qe te mbaje censusin e popullsise dhe te beje publike te dhenat statistikore.

Prandaj behu gati qe kur ai punonjesi i gjendjes civile te te trokasi ne dere, te dish si ti pergjigjesh atyre dy pyetjeve te thjeshta qe ka per te bere.

Albo

Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    te gjitha shtetet demokratike te botes e bejne censusin e popullsise cdo 5 apo 10 vjet duke i shtruar ato pyetjet e thjeshta cdo shtetasi.
    Jetoj qe prej 15 vitesh ne nje nga keto shtete demokratike dhe asnjehere nuk me ka pyetur njeri zyrtarisht se ēfare feje i perkas.

Une me realitet kuptoj pergjigjen e asaj pyetjes qe del nga goja e cdo shqiptari, pa i vene njeri koburen tek koka.
    Sot kryqezatat apo henezatat nuk behen me shpate. Ti duhet ta dish mire kete.

Mua nuk me behet vone aspak se cfare mendon nje i huaj, bile nuk me behet vone aspak se cfare mendon nje shqiptar i thjeshte per "fene e shqiptareve".
    Atehere perse mendon se mua me behet vone se ē'mendon ti perveē asaj qe te pyeta me lart?

Dhe nuk eshte detyra jote apo ime apo e neve te dyve qe ti japim pergjigje "fese se shqiptareve", eshte detyra e shtetit shqiptar qe te mbaje censusin e popullsise dhe te beje publike te dhenat statistikore.
    Do apo nuk do ti, ka hikur ajo kohe kur detyrat caktoheshin nga lart. Te pakten ne rastin tim.

Prandaj behu gati qe kur ai punonjesi i gjendjes civile te te trokasi ne dere, te dish si ti pergjigjesh atyre dy pyetjeve te thjeshta qe ka per te bere.
    Do ti pergjigjem me shume se dy pyetjeve. Nese vjen ajo dite.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar mė parė nga drity
    Luftash kane luajtur ne shtepi ata qe te kane bere koken? Po shkove me kete mendje do te ti rrise femijet shteti. Natyrisht per ty keto probleme do shtrohen vetem nese ke prirje heteroseksuale dhe pas nje ēiftimi te suksesshem.
    hahahaha natyrisht natyrisht..

I rendesishem eshte rezultati jo deshira. Nese ke probleme me ēfare shkruaj une ne tema te tjera, nxirre koken nga rera atje e jo ketu.
    gjuha vete atje ku dhemb e? do ta bej, do ta bej kur te shkruash ndonje gje qe ja vlen se deri tani sikur sna ke thene gje. keep walking

Shqipja e sotme lexohet nga majtas djathtas dhe nga larte poshte. ēdo tentative tjeter mund te te krijoje diare dhe te vjella.
    mund ta perdor dhe une kete? se me duket e mire

metoda tekniko statistikore pergjithesuese ne ceshtje besimi he? interesant...
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar mė parė nga Clauss
    keep walking
    keep watching

satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Mendimi im eshte se cdo njeri e zgjedh vete fene ne te cilen do te besoje ose opsionin qe te mos besoje fare dhe kjo eshte menyra me e sakte per te pewrcaktuar fene e cdokujt. Edhe per mendimin tim si metode statistikore mjafton te pyesesh cdo shtetas ato dy pyetjet qe shtroi Albo dhe nuk mendoj se ndokush do influencohet nga ndonje influence edhe "tolerante". Problemi eshte se nuk duhet marre parasysh pergjigja e te miturve pasi per mendimin tim ata akoma nuk jane ne gjendje qe ti pergjigjen ne menyre te sakte ketyre dy pyetjeve.

ky eshte mednimi im nisur nga koherat qe jetojme se me idealja ne kete aspekt do ishte si ne kohen e xhaxhit kur besimi fetar nuk merrej parasysh fare. e sigurte qe do ishim shume me rehat...
    To look life in the face....

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever

Po te tregoj per mua...
    Paraardhesit e mi kane qene katolike te forte, pra atyre iu desh nje kohe relativisht e gjate ta pranonin Islamin, gjyshi im mysliman i forte (pra ka agjeruar ramazanin prej moshes 12-13 vjecare, besimi i nje gėnjeshtre ka pasoja dhe mendoj se u eshte bere e padrejte, madje edhe po te jete e vertete Islami ka pak gjasa te jete i shpetuar sepse Muhamedi tha se vetem 70.000 veta do te hyjne ne parajse), babai im e konsideron veten mysliman (por cuditerisht beson se Jezusi eshte kryqėzuar, pra eshte me i logjikshem sesa myslimanet tjere ne kete drejtim), familja jane myslimane vetem me tradite dhe asnjeri prej tyre nuk e ka lexuar Kuranin dhe as qe do ta lexojne ndonjehere nese vazhdojne keshtu, pra jane indiferente ne kete drejtim. Nena ime gjithashtu afetare por megjithate i beson Islamit. Pra ne pergjithesi per gjinine femerore Islami nuk ka menduar, kinse ato nuk ekzistojne. Por nuk kane njohuri per Islamin aspak, nuk dijne se ky njeri ‘i pamekate’, ‘i shenjte’, ‘Jezusi’ i dyte (Muhamedi) ka martuar nje 9 vjecare, kur u tregoj kete me thone se po gėnjej dhe nervozohen si mysliman, se ‘ndoshta’ bashkekohaniket e tij kane gėnjyer, pastaj thone se Muhamedi ka martuar shume gra per me ‘shpernda’ fene apo se ‘evangjelistat’ me kane bere magji dhe me kane ‘shperlare’ trurin se kinse ata e kane formuar Islamin, ata e kane detyruar Muhamedin te martohet dhe te abuzoje me femije, ata e kane detyruar ate qe t’i urdheroje pasuesit e tij qe t’i mbysin te gjithe ata qe e mohojne si profet dhe vendosin se cfare duhet te besoj une per Islamin.
    Respekt
    Dhe ke krishterizmin qe besimi ka mbetur vetem ne piktura apo fotografi....
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rreth Pėrhapjes Sė Islamit Ndėr Shqiptarėt
    Nga cobra nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  3. Komuniteti Mysliman dhe legjislacioni
    Nga Iliriani nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 12:26
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •