Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 73
    i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    E c'eshte ky fjalor e ky mllef? 'Ke mori malli/ kujt i plasi'...s'eshte problem me te t'plas sot, por puna eshte ta ruash te paplasur per kohera me te veshtira

Tashi, tashme ti Bokerrima qenke ne dijeni te faktit qe ambasada organizon nje mbremje cdo vit me rastin e festes se flamurit. Ku qendron sekreti ketu atehere? Une jam e sigurte qe ata nuk jane ne dijeni te ekzistences juaj, perndryshe do ju fusnin te VIP-at e madje do ftoheshit dhe ne darkat te shtepia e ambasadorit. Mgjte pa shaka, nese ti a dikush tjeter eshte i interesuar te shkoje ne mbremjet e ambasades, shume mire mund t'i marre ne telefon dhe te kerkoje nje ftese. S'ka pse behen gjerat me inat e kryenecesi 5vjecaresh. Darkat qe ata organizojne jane serioze dhe krejt ndryshe nga ahengjet tip-jevgjish qe perfundojne me sherre. Mgjte, kushdo do kerkoje ambientin qe i pershtatet.

Sa per sugjerimin ne lidhje me te pasurit nje 'database' eshte ide e mire, por duhet kaluar nga ambasadori. Nepunesi i thjeshte me 700 dollare ne muaj nuk ka motivim te kryeje detyra vete me inisiativen e tij.

Shendet.

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    I famshmi Kadare ka thene "Mos i merrni vajza kuqe se ato jane me huqe" dhe me sa shoh moj kuqalashe edhe ti nuk beke perjashtim. Po ashtu shikoj qe qenke edhe punonjese ne ambasade, qe te dogji kaq shume verejtja ime.
    Ja ku po ta them prape se nuk me plas fare per festat tuaja dhe po ta them prape se ju festat i beni me miq dhe ftoni ata qe doni.

Dhe ke te drejte per ambjentin, secili ate qe i pershtatet. Ate ambjentin tuaj mbajeni per vete, nuk ulem une ne ate ambjent , jo per t'u mburrur, por jam me i mire se ju.

Te duken pak 700 dollare ne muaj, zotrote, duke patur parasysh qe nuk paguan as qera dhe asnje bill tjeter, pa llogaritur ketu qe ai nepunesi ka futur edhe gruan aty ne pune, apo ne ndonje pune tjeter si gjithe te tjeret. Cfare motivimi dashkeni ju, qe dridhni zinxhirin gjithe diten.( U hap nje teme me vete ketu ne forum para disa kohesh, qe nuk i pergjigjej asnjeri tel. ne amasade). Nqs ai nepunesi nuk ka motivim, ta motivoni ju te tjeret, pergjegjesit e tij, duke filluar qe nga ambasadori. Po nuk kini faj. Se jeni me po... ne zemer se mos ju heqin nga dita ne dite dhe nuk dini si t'ja beni, te rrini apo te ikni, ashtu sic kane bere me radhe paraardhesit tuaj.

Hajt shnet
    .

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400

S'te kerkova te me 'marresh' jo, thjesht te me lexosh.

Postimi tend nuk me preku fare personalisht sepse nuk punoj dhe as kam punuar ndonjehere per ambasaden, jam qytetare amerikane dhe aspak e varur nga shteti shqiptar, si dhe as nuk jetoj ne DC por shkoj aty here pas here me pune. Pra lidhje me ta s'kam fare. Te tjerat te plasi s'te plasi mbaji per vete, se shoh qe mllefi yt paska rrenje te thella.

E kalofsh mire te 2100 Street kete fund nentori (lol)

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Ydhke mč,
    po pse e nderrove vendndodhjen. Para postimit te fundit e kishe Wash. DC.
    .

i regjistruar Maska e rezi_Mynihut
    Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    Munich, Germany
    Postime
    367
    Shikoj qe protagonistet po acarohen me kot me njeri tjetrin.
    Eh shqiptaret e shkrete.......

Mos u merzisni se kudo edhe ne kontinentin plak kendej nga ne e njejta gje sundon.

Shqiptaret qe komunikojne ne kanale te ndryshme ku secili ka frekuencen e tij te marrjeve te valeve dhe interpretimit te tyre.

Fenomene te njohura.

Para ca ditesh pashe ne kasete filmin:"Koncert ne vitin 1936" me te vertete film inspirues. A thua te kemi ndryshuar qe nga ajo kohe?
    A thua ti jemi afruar occidentit?

Shtegtare
    Anėtarėsuar
    30-10-2003
    Vendndodhja
    Virginia, USA
    Postime
    24
    Postuar mė parė nga rezi_Mynihut

Para ca ditesh pashe ne kasete filmin:"Koncert ne vitin 1936" me te vertete film inspirues. A thua te kemi ndryshuar qe nga ajo kohe?
    A thua ti jemi afruar occidentit?
    Kjo pyetja jote e fundit me kujtoi librin "Shqipetaret midis Perendimit dhe Lindjes" te Eqerem Cabejt. I shkruar vite me pare por sa i vertete sot. Sigurisht qe kemi ndryshuar, madje do te thoja kemi ndryshuar shume, por kjo nuk do te thote qe nuk kemi trasheguar as edhe nje pjese te karakterit nga e kaluara. Psh. te qenurit gjaknxehte.

Per t'iu dhene nje fare pergjigje diskutimeve te mesiperme:

Kuqalashe, mbase duhet te te pyes me teper rreth ambasades, sepse deri tani je e vetmja qe ke nje mendim pozitiv per aktivitetin e kesaj perfaqesie te shtetit shqipetar. Une te gjitha i kam me te degjuar sepse nuk kam pasur ndonje kontakt vete me ambasaden. Megjithate ato qe kam degjuar jane teper negative, duke nisur nga pritja qe i behet ne amabasade nje shtetasi te thjeshte shqipetar e deri tek pritjet madheshtore qe organizon ambasada jone. Mbase keto jane te gjitha ekzagjerime dhe ti ke te drejte, por une nuk do t'i justifikoja nepunesit e ambasades ashtu sic ke bere ti pak me siper. Fakti qe ata marrin kompensime minimale nuk mund te justifikoje moskryerjen e detyres. Te mos harrojme qe ata kane marre persiper te jene perfaqesuesit e shtetit shqipetar ne kete ane te Atlantikut. Ata e dinin fort mire shperblimin qe i priste dhe e pranuan detyren me kenaqesi, prandaj shpresoj qe ne te ardhmen ta kryejne me mire detyren ndaj shtetit dhe shtetasve te tyre.

Vura re nje koment qe kishe bere per organizimet e shqipetareve privatisht. Nuk me kujtohet mire shprehja. Me duket se kishe thene "mbremje jevgjish". U indinjova jashte mase kur e lexova. Nuk e di nqs ti flet nga eksperienca personale, por ata qe kane qene ne keto mbremje me kane thene se jane teper te organizuara dhe shume prej pjesemarresve jane intelektuale qe jetojne ne mergim. Mbase ka njerez qe iu pelqejne vetem organizimet formale, por shume te tjere pavaresisht nga edukimi apo origjina duan te mblidhen bashke me nje mik, ta thone nje fjale lirshem, dhe te bejne nje urim me gjithe zemer. Une nuk besoj se do t'i kategorizonim menjehere ne jevgj njerezit qe marrin pjese ne organizime te tilla.

Hakmarrese
    Anėtarėsuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    Ne vednin me te pershtatshem
    Postime
    75
    Kuqalashe Me vjen shume keq qe ate shprehjen" nuk me merr malli" e ke kuptuaraq negativisht. PO ne te veretet ate qe kam dashur te them eshte mungesa e interesit per te marre pjese ne organizimet e ambasades.
    Dhe ja po ta them nga eksperinca personale, pasi kam marre pjese disa here ne ambasade, dhe me vijne ftesa gjithnje prej tyre qe shumica perfundojne ne nje vesh te shurdhet nga ana ime, se jane te merzitshme, me njerez medioker, aspak open minded,qe vijen aty te fryre si gjela per te na u mburruar. Dhe nuk dua aspak ti kundershtoh keto fakte se jane te verteta.
    Per sa i perket atij punojesit te ambasades qe paguhet 700$ ne muaj, dhe qe kjo nuk i duket si motivim per te krijuar nje database per shqiptaret qe jane ne DC nuk ma duket aspak arsye. Kur shume nga pjesemarresit e forumit qe kete e bejne ne baza vullnetare. Dhe nga ana tjeter 700$ nuk jane pak kur i ke vetem per shpenzime personale pasi shpenzimet e qerase se shtepise ti paguan ambasada, apo jo????????

Nejse se nuk do i bejme llogarine punojesve medioker te ambasades qe kane pagur sa e sa rryshfete per te zene ato pozicion, dhe keto i di me fakte.
    Por ate qe desha te theksoj eshte se, per te bere dicka te bukur per shqipateret qe jane ne usa, mbi te gjitha eshte deshira e mire per vendin dhe njerezit e tu apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    BLAH BLAH BLAH...

Hajde mblidhuni ketu, ketu......bashke me washingtonasit

Albanian Community

Cordially Invites You to Celebrate

Albanian Flag Day 2003

Address: Marriot Washington

1221 22nd Street N.W.

Washington DC 20037

Phone: (202)-872-1500

Date: November 22, 2003

Registration: 6 p.m. -7 p.m.
    Dinner: 7 p.m. (sharp)

Dancing: Till 1 a.m.

Albanian Music and Entertainment:

Ermelinda Paparistos Group

Entertainment includes Albanian folk and Modern Music (+ Italian and American songs)

Fee: $50.00 (for adults) $25.00 (under 14 years old)

Menu includes:

R Salad

R Main dish – Options include: Meat, Fish, Chicken

R Dessert

R Coffee, tea and/or soft drinks

Payment is due on November 15.

Make your checks payable to Zhaneta Mansaku and send it to the below address along with the names and the contact info of the people attending this event. Please specify your preference for the main dish.

Zhaneta Mansaku
    10415 Montrose Avenue, # 102

Bethesda, MD 20814
    Phone: 301 571 0031

E-mail: emansaku@aol.com, zm@capitolassociates.com

Name, Last Name : ………………………………………………….
    Phone : ……….…………………………………………………
    E-mail: …………………………………………………………..
    Address: …………………………………………………………..
    Attendee
    Amount Included
    Main Dish

TBD

Shtegtare
    Anėtarėsuar
    30-10-2003
    Vendndodhja
    Virginia, USA
    Postime
    24
    Organizohet ndonje gje interesante per Vitin e Ri ne DC?
    Honesty: the best policy, but insanity is a better defense.

Kuqalashe do te beja nje pyetje:

Kujt i referohesh "ahengj tip jevgjish"? E di qe ka zezake, por shume pak jevgj ne kete continent. Te ka skaduar pashaporta shqiptare?

Shume indeferent ndaj LemonDrop. Nje pyetje gjithmone pret nje pergjigje.

Ju faleminderit per leximin,

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •