Close

Rezultati i Sondazhit: Cili Qytet ne Maqedoni mendoni se ka jete te mire nate per Rinine Shqiptare?

Votues
53. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Shkupi

6 11.32%
  • Tetova

23 43.40%
  • Gostivari

1 1.89%
  • Kumanova

6 11.32%
  • Struga

4 7.55%
  • Ohri

2 3.77%
  • Dibra

1 1.89%
  • Prespa

0 0%
  • Kercova

2 3.77%
  • Se di

4 7.55%
  • Asnjera

4 7.55%
  • Te Gjitha

0 0%
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 92
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-10-2003
    Vendndodhja
    NYC
    Postime
    238
    Citim Postuar më parë nga Periodi
    Pershendetje Besar.

Me poshte po e sjell nje fragment te vogel nga teksti i sipershkruar nga ti.

jete nate eshte ajo te shkosh ne diskoteke te degjosh muzike tallava..nese ty te pengon muzika shqipe pse kendohet neper diskoteka shqiptare..atehere te te pyes dicka??pse ti kenaqesh me muziken e huaj ose me ndonje dj qe eshte i huaj??
    A nuk qenka argetim per ty te shkosh ne diskoteke te degjosh yjet e estrades shqiptare a?

Besar ...
    Nese mendon se me muzik tallava-gabelce krijohet disponimi i rinis shqiptare per zbavitje, s'di cka te them, veq nje eshte e sigurt se ata qe e degjojn kete muzike tallava sigurisht qe kanë ndonje lidhje farefisnore me magjup,hashkali,egjiptas.......etj ...
    Per te qen ironia me e madhe dhe me skandalozja qe lexova nga ana jote se ky zhander ( nese mund ta quajm si te tille) mund te radhitet si 'muzike Shqiptrare' me te vertet i kalon te gjitha kufijt e normales...
    Te kisha preferuar ti bies vetes pas, tek ndonje hoxhe apo psikolog, nje keshill vellazerore mos e merr si provokim.
    Me kete rresht i ke ofendu dhe fyer te gjitrh artistet dhe muzicientet e mirfillt te esrades Shqiptare te cilet me shum mund mundohen qe t'i sjellin muzik dhe kenge te mirfillta Shqiptare, pa meloz gabelce, magjupce dhe ku di cka.

Dhe te lutem, nese Ju te gjith qe jeni nga tetova jeni krenuar dhe vetlavderuar me kete lloj muzike duke e cilesuar 'jeten e nates " ne Tetove si ne supercilsi .... me te vertet jeni nej turme e madhe pa koke dhe shum naiv e nje gjenerate totalisht te degjeneruar.
    S'po dua ne ansje menyre qe mesazhi im te tinglloj si ofendim ndaj askujt, veq:
    Njerezit te cilet mirren me ket muzike, nuk mundem me i dallu ne asnje pikepamje prej magjupeve.

Pershendetje ..

.

Hahaha tash po e lexova kete postim. Ti si duket paske nje kompleks inferioriteti dhe dicka te vinka shum inat nga Tetovaret dhe Tetova ne pergjithesi. Thuash nuk duash te ofendosh por gjeneralizon dhe i therrasish Tetovaret njeres te degjenarizuar. O ti djalce, lene se muzika eshte muzik, dhe eshte dicka qe varet nga shija e cdokujt. As une nuk e pelqej Tallavan, por nuk ja mohoj dikujt shijen. Per vete e di se Tallava nuk ndegjohet aq shume ne Tetove, por ti ja paske nis keshtu me qellim qe te i degradosh Tetovaret ne shkalle te Gabelve, maxhupve etj. Por per mua edhe Maxhupt jan njerez, e cka te ben ti me i mire se ato? Keto fjalet tua me lart te tregojn se ndoshta nuk paske tolerance per asnje race, e me pak edhe per kombesine tende shqiptare nese je shqiptare. Jeta e nates nuk eshte vetem muzik o ti anti-human. Per mu asnje qytet atje nuk ka jete nate shume interesante, por ne krahasim me tjerat Tetova eshte me lart, kur vihet pyetja per shqiptaret ne Maqedoni. Per ate edhe Shkupjant vin ne Tetove per kete, dhe ajo eshte mire sepse sa me shum te ket aq me mire. Une personalisht edhe Shkupin e dua, por nga anet ku shqiptaret jetojn nuk ka shume gjera atje.

Po anyway, duket se je nje njeri qe nuk e don jeten hiq me duket dhe mundohet te perzije gabela, magjup e ku ta dij une ne nje teme ku aspak nuk e kan vendin, me te vetmin qellim qe te mundohesh qe te poshtersosh disa qytetare.

Turp te qoft per urrejtjen qe e tregon.

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Duke lexuar pstimet tuaja me siper hasa disa raste ku thuhet se Shkupi nuk ka jete nate per Shqiptaret. Mos me keqkuptoni por jam thjesht kurjoz. Pse nuk ka jete nate per Shqiptaret? A lokale dhe bare Shqiptare aty?
    Une nuk kam qene kurr ne Maqedoni prandaj jam shume kurjoz te di
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    Citim Postuar më parë nga flory80
    Duke lexuar pstimet tuaja me siper hasa disa raste ku thuhet se Shkupi nuk ka jete nate per Shqiptaret. Mos me keqkuptoni por jam thjesht kurjoz. Pse nuk ka jete nate per Shqiptaret? A lokale dhe bare Shqiptare aty?

ja ta them shkurt dhe kjart une , Shkupi eshte metropol , ka jeten me te mire te nates nga cdo qytet tjeter por per shqiptaret jo , si pike e pare eshte se shqiptaret nuk kan as nje lokal nate me emer ne Shkup , si pike e dyte po te shkosh neper lokale te nates ne Shkup dhe po e kuptuan se je shqiptare rojet e klubit nuk te lejojn te futesh brenda vetem se je shqiptar
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    nuk asht problemi te lokalet bre, puna asht te njerzit, nese din ta bajsh interesant edhe ne cajtore knaqesh
    Ka mjaft lokale ne shkup te shqiptarve po krejt me buura jan , ne perjashtim te disave,dhe atyre afer shkollave qe jan ,
    N'pergjithsi mpelqen Shkupi, dmth te dyja pjest, diten e ke gjallnin ne pjesen shqiptare, ndersa naten pjesa tjeter, e mpelqen me ec edhe naper carshi naten kur jan te mbyllun duqanet ilaq i mir per qetsim , ehehe mos mendoni per me vjedh ej eheheh

Hakuna Mattatta Maska e AngryAngel
    Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Nje gje nuk po e kuptoj ne diskutimet ne kete teme. A jeni ka diskutoni per muzik tallava, shund apo kiq, apo nuk po e dini se çka eshte tallava, çka shund e çka kiq.
    Ç'far zhanri eshte ro'cku, e çfar jazzi, e çfar RNB-ia....
    Me duket se i ke perzi zhanret, i ke bere rrush e kumbulla (!???)

Mua nuk me duket se jane gjera te njejta keto Gezime, mirpo na elaboru pak mbase, kush e di ndoshta s'kam njohuri te mjaftueshme.
    Edhe pse nuk ishte subjekti te diskutojm kete dukuri makabre dhe helmuese per kulturen tone, megjithate te kisha lutur t'ma shpjegoj çka eshte kjo "tallava" sipas teje.? ( per zhanret tjera po te kursej, me arsyetim qe mos t'a gjeneralizojm deri ne banalitet temen)

Zonja dhe zoteri, kam nderin te ua prezentoj njeriun me dituri te madhe, vecanerisht ne zhanret e muzikes, dhe posacerist ne te kenduarit tallava, ku dhe eshte magjister............. Ztr(znj) Period.
    Une e di se per se bisedohet ne kete teme, per jeten rinore neper qytetet e rm. meq edhe muzika hyne ne jeten rinore, diskutojme edhe per ate, por jo ne nje nivel si tendin. meq nomal je ne nivel te larte. Ndaj do ta dija per ndere te na tregojsh me shumnme per branshen tende, per tallavane, meq une jam nga tetova dhe nuk degjoj tallava
    Per rock, jazz, blues ms me shit mend, se ate muzike e degjoj para se ti ta zbulojsh tallavane, po nuk kam diplomen e magjistratures si ti, ndaj kerko ne interent me shume per keto, te mesosh me shume.....

Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Forma te cilen e ke shpjeguar si s'i behet 'jeta e nates' ne Tetove, me shetitje neper korze, dalje-hymje neper kafiteri, degjim muzike dhe shoqeri me bashkemoshatar shqiptar, po thuaj se kjo gje ndodh edhe neper vende rurale te cilet jan disa kilometra larg qytetit, e lere Tetoven siq me dhat te kuptoj disa nga snubizmi i tyre.
    Asgje e re dhe asgje e pazakonshme.
    Pajtohem aty ketu, kur thua se kur je ne mesin e shqiptareve secili prej nesh frymon me lirshem , por kjo nuk do te thot se i kemi arrit majat e ajzbergut duke u kenaqur ne maksimun,vetem pse jemi ne mesin e bashkembosve tane..
    Kurse per vitet e 80-ta nuk di çka te them, sepse ne ate kohe kam qen bebe ...
    Une jam prej gjeneratave te reja te cilet jan rritur me supa "Maggi"

Ne cdo qytet ne bote dilet neper kafiteri, shkohet neper diskoteke, behen party, edhe ne tetove.... A ndoshta ti jeton ne nje fshat te madh edhe mendon se jeton ne qytet edhe na i ke ngatru kabelat ketu.

btw jeta ka vetem nje kufi, nje kulminacion, ajo eshte vdekja.... Nuk ka asnjeher kufi per pune te mira por as edhe per te keqia.
    Sa per '80, une s nuk i kam qene e lindur ne ate kohe, por legendat percillen....
    per gjeneraten tende shihet se je pepsi generaci:S

Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga Shkupi
    Mundohet te jem sa me pak kritik por realiteti eshte aq i zymte saqe veshtire se mund te rregullohet ...ndoshta duhen njerez-gjenerata te reja.Desha vetem te sjell disa kujtime per Shkupin shqiptar ne fundvitet e 80-tes dhe fillim vitet e 90-tes (para se mjekrrat ta marrin hovin e tyre)Shume politikan aktual te gjeneratave te asaj kohe por edhe disa nga forumistet ketu do ti kujtojne ato sic i pagezuam "mbremjet gazmore studentore" ne Shkup.Per cdo mbremje ne se paku 4 lokale te medha ne forme te diskotekave organizoheshin ahengje madje shume tetovare perfshi ketu edhe djemt e Elites 5 vinin nga Tetova.Te mos flas per carshine e vjeter te qytetit e cila ishte emblema e shqipeve(tani aty veq pihet caj apo orolet dhe luhet bixhozi nen tingujt e thirrjes se namazeve)

Te nderuar shqipe te forumit.Ne fakt eshte e qarte se cka ndodhi.Ne vitin 1993 u legalizua Fakulteti i pare ne gjuhen shqipe ai i teologjise.Si kepurdhat pas shiut mbine qindra taleban shqipfoles dhe gradualisht venddaljet e shkupjaneve i shendrruan ne cajtore e klube te propagandes(gjoja internet kafe)Kjo ne menyre te fuqishme u stimulua edhe nga sherbimi sekret maqedonas i cili e kishte detyre patriotike maqedonase qe shqipet te shendrrohen ne taleban.Kur kesaj ti shtohet edhe tregu i zi(manipulativ) i lejuar vetem per shqiptaret e qe ne fakt ishte edhe vetvrasja ekonomike e shqiptareve te Shkupit krijohet pasqyra e plote se me cfare perfiditeti shteti Maqedon per te saten here ua nguli shqipeve.....saga vazhdon deri ne vetshkaterrim.

Sa mbaj di une jeta ne sk filloi te shuhet qe nga 97, deri ateher ka pat jete te mire rinore. Per kete jane fajtore kushtet, fillimi i luftrave, protestave.. e jo Fakulteti teologjik.
    Dhe eshte normale te shuhet, nuk do ju qenderoj shpirti i qete, kur e din se jeta e dikujt flijohet aq lehte.

Mos e akuzo fene, se ajo eshte dicka private, e kjo pune eshte pune grupore....

Pastaj delokalizimi i studenteve nga sk edhe ne te ndikoi ne ftohjen e atmosferes. Por per kete zduhet akuzuar tetovart.

Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga Labi_shkup
    OOOOOOO Ku ka jet nate bre ne tetov se une jam ne tetov student po dole ne mbemje duhesh ta dish se MOBILIN SE KE ME PARET CA I KE NE XHEP NUK I KE ME e ku paska jete nate ne tetov se rruget jan te mbushura me hajna qe e sigurojn kafshaten e bukus me paret e studenteve >>>>>>>>>>>>>>..

te thojm per Shkupin Strugen Ohrin po a sa per Tetov mos ja futni kot se mbarre eshte se atje din vetem ti vjedhin studentet ne mbemje tjeter asnjesen

tash te behemi te sinqert, une qe 17 vjet kam kontakte edhe me sk edhe me te, aam shanset me te medha jan ne sk per tet vjedh e jo ne tetove. Mirpo cdo qytet ka hajdut, politikan, te varfer dhe te ndershem.....

Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga flory80

ne sk ke nja 2 kafica per te ri ne sever, pastaj ke ne mavrofke cilat mbyllen heret, do ne carshi cka sbojn:S.. Edhe kaficat ma te mire i ke ne anen tjeter te Vardarit - ana e maqedonaseve, ku shkojn tanet, por atje do hasesh mentalitt ndryshe nga i joti....

NoboDy Maska e besar_atb
    Anëtarësuar
    22-04-2007
    Vendndodhja
    T3TovA
    Postime
    281
    Citim Postuar më parë nga Labi_shkup
    Une e thash realitetin se shoh ktu sipas sondazhit Tetoven e paski ber metropol amo gabim jeni kuptohet se ne tetov ka njerz te mire po te keqit ja shkojn

O pisin e nenes mos e ndro ftyren menjehere si thae ne nje postim me heret se ketu vjedhin kuleta dhe celular prej ne xhep e tash shif cka thua ooo dyftyresh...po ma pis ma pa fytyre se te shkupit nuk ka...kam pas rastin te jetoj ne shkup 5 vite edhe e kam pare si jeni ju..hmm per ate se jeni shume te "mire" u ka shkel zoti krejt si ketu ne tetove qe lypin magjupt atje ne shkup lypin shqiptaret..ama mos haro zoti eshte i madh edhe i shef te gjitha..nuk ia jep ati qe nuk e meriton dhe nuk din ta vleresoje sic jeni ju shkupjant...respekt per disa shkupjan qe i kam shoke dhe jane goxha burra te menchur dhe te mire...mirepo zemren e keni te keqe...ju e leni shokkun tuaj me te ngushte ne balte..nuk dua te diskutoj me shume me ty..vecse kam shume qejf tet njoh kush je edhe me ti pagu qata sene qe ti kan marre ty ketu ne tetove...Respekt!

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  4. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •