Close

Rezultati i Sondazhit: Cili Qytet ne Maqedoni mendoni se ka jete te mire nate per Rinine Shqiptare?

Votues
53. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Shkupi

6 11.32%
  • Tetova

23 43.40%
  • Gostivari

1 1.89%
  • Kumanova

6 11.32%
  • Struga

4 7.55%
  • Ohri

2 3.77%
  • Dibra

1 1.89%
  • Prespa

0 0%
  • Kercova

2 3.77%
  • Se di

4 7.55%
  • Asnjera

4 7.55%
  • Te Gjitha

0 0%
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 92
    NoboDy Maska e besar_atb
    Anëtarësuar
    22-04-2007
    Vendndodhja
    T3TovA
    Postime
    281
    Citim Postuar më parë nga Periodi
    Une nuk i'a drejtova gishtin asnje qyteti i cili ka si thuani ju jete nate te mir dhe zbavitje per rinin shqiptare,.. dhe ketu jam ne epersi.
    ne te kundertenmendoj se jeta e nates nuk ndahet ne baze etnike,religjioze apo racore ...ajo ka nje emer "kenaqesi"
    Fundja neper metropole Evropiane, kemi njerez te te gjitha racave, ngjyrave dhe karakteristikave tjera ...
    Nejse,... cka deshta me thane :
    Ju Tetovalit e ketij forumi kishit marr turr e haz duke e ngritur ne piedestal Tetoven, se gjoja ky qytet paska zbavitje dhe jet nate.
    Prandaj me te drejt kerkova nga ju lokalistat te rrefeheni se si e konkretizoni ju 'jeten e nates ne Tetove'
    Dhe prap po e (ri) perseris ... nese ende keni bindjen e njejte se Tetova ka zbavitje te mire ju lutem shum sinqerisht , na pershkruani ne pika te shkurta.

Ap ndoshta po ia beni si boshnjaket kur dalin ne Evrope, duke thane ....: " Moje sjelo najlepse od Parisa"

Dhe mos me keqkuptoni, une s'po du me ua shperla trurin ... ju prap vazhdoni te vetlevdroheni dhe te kenaqeni me Jete Nates ne Tetove.
    Bile bile .... mbase nuk jam qytetar i Tetoves dhe katundeve te saj, te me ftoj dikush per nje kafe-muhabet kur te bie muzgu Tetoves dhe te vertetohem me llafet e juve.

Pershendetje ...

Do te pergjigjem ne pika te shkurta.
    Si pik e pare une e di qe jeta e nates nuk ndahet ne baza etnike apo racore..mirepo ketu shkojm ti permbahemi temes dhe te lus lexoe sic eshte tema..dmth per Rinine Shqiptare..nuk jam kunder asaj qe thua ti mirepo ta zem shembull Shkupin ku shumica e shqiptareve shkojn argetohen ne vendet e maqedonsve..lirisht te them se edhe ne nga Tetova apo Gostivari ne ndonje mbrmje apo Party shume te mire udhetojm per Shkup..
    Tash te tregoj se pse ne Lokalistet sic na quan ti themi se Tetova ka jete me te mire nate..Shkaku se shumica e popullates ketu jane Shqiptare..dhe vende ka me shume te shqiptareve..nuk eshte ashtu si the ti ne nje postim..se neve na duket jete nate ajo qe te dalesh ne ndonje lokal bashk me pleqt dhe te dehesh..e ke shume gabim ketu..nuk eshte ashtu si the ti se jete nate eshte ajo te shkosh ne diskoteke te degjosh muzike tallava..nese ty te pengon muzika shqipe pse kendohet neper diskoteka shqiptare..atehere te te pyes dicka??pse ti kenaqesh me muziken e huaj ose me ndonje dj qe eshte i huaj??
    A nuk qenka argetim per ty te shkosh ne diskoteke te degjosh yjet e estrades shqiptare a?
    Besoj se mjaft ke arsyetim pse themi qe Tetova...edhe ta them nje gje se aspak lokalista nuk jemi ne ketu po perkundrazi...

Respekt!

i/e regjistruar Maska e Periodi
    Anëtarësuar
    03-02-2006
    Postime
    253
    Pershendetje Besar.

Me poshte po e sjell nje fragment te vogel nga teksti i sipershkruar nga ti.

jete nate eshte ajo te shkosh ne diskoteke te degjosh muzike tallava..nese ty te pengon muzika shqipe pse kendohet neper diskoteka shqiptare..atehere te te pyes dicka??pse ti kenaqesh me muziken e huaj ose me ndonje dj qe eshte i huaj??
    A nuk qenka argetim per ty te shkosh ne diskoteke te degjosh yjet e estrades shqiptare a?

Besar ...
    Nese mendon se me muzik tallava-gabelce krijohet disponimi i rinis shqiptare per zbavitje, s'di cka te them, veq nje eshte e sigurt se ata qe e degjojn kete muzike tallava sigurisht qe kanë ndonje lidhje farefisnore me magjup,hashkali,egjiptas.......etj ...
    Per te qen ironia me e madhe dhe me skandalozja qe lexova nga ana jote se ky zhander ( nese mund ta quajm si te tille) mund te radhitet si 'muzike Shqiptrare' me te vertet i kalon te gjitha kufijt e normales...
    Te kisha preferuar ti bies vetes pas, tek ndonje hoxhe apo psikolog, nje keshill vellazerore mos e merr si provokim.
    Me kete rresht i ke ofendu dhe fyer te gjitrh artistet dhe muzicientet e mirfillt te esrades Shqiptare te cilet me shum mund mundohen qe t'i sjellin muzik dhe kenge te mirfillta Shqiptare, pa meloz gabelce, magjupce dhe ku di cka.

Dhe te lutem, nese Ju te gjith qe jeni nga tetova jeni krenuar dhe vetlavderuar me kete lloj muzike duke e cilesuar 'jeten e nates " ne Tetove si ne supercilsi .... me te vertet jeni nej turme e madhe pa koke dhe shum naiv e nje gjenerate totalisht te degjeneruar.
    S'po dua ne ansje menyre qe mesazhi im te tinglloj si ofendim ndaj askujt, veq:
    Njerezit te cilet mirren me ket muzike, nuk mundem me i dallu ne asnje pikepamje prej magjupeve.

Pershendetje ..

.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Pershendetje Besar.

jete nate eshte ajo te shkosh ne diskoteke te degjosh muzike tallava..nese ty te pengon muzika shqipe pse kendohet neper diskoteka shqiptare..atehere te te pyes dicka??pse ti kenaqesh me muziken e huaj ose me ndonje dj qe eshte i huaj??

Besar ...
    Nese mendon se me muzik tallava-gabelce krijohet disponimi i rinis shqiptare per zbavitje, s'di cka te them, veq nje eshte e sigurt se ata qe e degjojn kete muzike tallava sigurisht qe kanë ndonje lidhje farefisnore me magjup,hashkali,egjiptas.......etj ...
    Per te qen ironia me e madhe dhe me skandalozja qe lexova nga ana jote se ky zhander ( nese mund ta quajm si te tille) mund te radhitet si 'muzike Shqiptrare' me te vertet i kalon te gjitha kufijt e normales...
    Te kisha preferuar ti bies vetes pas, tek ndonje hoxhe apo psikolog, nje keshill vellazerore mos e merr si provokim.
    Me kete rresht i ke ofendu dhe fyer te gjitrh artistet dhe muzicientet e mirfillt te esrades Shqiptare te cilet me shum mund mundohen qe t'i sjellin muzik dhe kenge te mirfillta Shqiptare, pa meloz gabelce, magjupce dhe ku di cka.

Dhe te lutem, nese Ju te gjith qe jeni nga tetova jeni krenuar dhe vetlavderuar me kete lloj muzike duke e cilesuar 'jeten e nates " ne Tetove si ne supercilsi .... me te vertet jeni nej turme e madhe pa koke dhe shum naiv e nje gjenerate totalisht te degjeneruar.
    S'po dua ne ansje menyre qe mesazhi im te tinglloj si ofendim ndaj askujt, veq:
    Njerezit te cilet mirren me ket muzike, nuk mundem me i dallu ne asnje pikepamje prej magjupeve.

Pershendetje ..

.
    Degjo
    Une me sa shof ti je me lokalist se te gjithe ne ketu!
    Si pik e pare ishte tema per jeten e nates ne fyrom
    Ja ta them se Tetova prej gjith qyteteve ne maqedoni ku jetojnn Shqipetaret e ka me te mire jeten se te gjith

Shkupi eshte tjeter se fyromcit e kan jeten e nates me te mire jo vetem ne shkup po ne gjithe vendet ku jetojn fyromci jeta e nates eshte 100 her me e mire dhe me e organizume se e Shqiptareve
    Shqiptaret e Shkupit se kan jeten e nates me te mire se Tetovaret.

E kur behet fjal per muziken tallva
    Ti e hedh gurin e fsheh doren
    Une personalisht se pelqej ket lloj muzike as nuk e degjoj as kur nuk shkoj ne party qe kan ket ritem muzike (Edhe pse behet nje her apo di her ne vite) Kur jan emigrantet ne vendlindje.
    E Me thuaj ti i nderuar se vetem Tetovaret degjojn tallava a mos vall Tetovaret e kan shpikur Tallavan?
    Sui generis

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Pervec se veres e ka Struga TOP jeten e nates te gjitha tjeret jane M.U.T

i/e regjistruar Maska e Periodi
    Anëtarësuar
    03-02-2006
    Postime
    253
    Pershendetje Armend.

Po me vjen shum keq qe t'a bej rotacion te merzitshem te njejten pyetje,por si duket nuk po e kuptoni ose e kunderta, po e kuptoni por ne menyre dinake po i ikni thelbit te temes.

Mbase ke ngule kembe dhe po thua se Tetova gjoja paska jete te mir te nates, nga te gjith qytetet tjera te Maqedonis.Une, po ndalem ketu t'a kristalizojm nje çeshtje te vetme.

-Çka nenkupton ti me termin :.."Jete nate.." dhe pershkruma ne pika te shkurta si behet kjo gje ne qytetin tend te dashur Tetoven, qe po e mbron me inat kaq te madh ..

Kur t'a kuptoj nga Ju , s'i po u beheshka kokrra e qejfit, naten ne Tetove, ateher do fillojm me argumente dhe me dialog konstruktiv.
    Mirpo, fillimisht te kalojm ne pyetjen te cilen jam duke e perseritur s'disa here dhe nuk arrita te marr nje gjegje te sinqert, perpos snubizem dhe lokalizem te deshifruar.

Hajde fol e mbushma mendjen : -)

Nderime ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Periodi : 28-08-2007 më 14:50

Hakuna Mattatta Maska e AngryAngel
    Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263

.
    Sipas kesaj logjike do bie ne perfundim se ato qe e degjojn rap muziken kan prejardhje nga zezaket, apo ato cka e ndegojn Bob Marly jan prej Jamajke. Meq une nuk jam prej jamajke a degjoj rege bije ne perfundim se teorija jote eshte e pavend.

Muzika tallava nuk ehte muzike shqipe, por nuk do te thot se tash shqiptaret duhet te degjojn vetem ili shaqirin...... Edhe meq cdokush ka te drejten e vetvendosjes, nuk ka vend per ne te gjykojm per vendimet e te tjereve

Hakuna Mattatta Maska e AngryAngel
    Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263

Kur t'a kuptoj nga Ju , s'i po u beheshka kokrra e qejfit, naten ne Tetove, ateher do fillojm me argumente dhe me dialog konstruktiv.
    Jeta ne Tetove eshte: ne fillim do dalish ne mbremje me shoqeri, do pish dicka neper kafiterite ne rrugen ku te gjith te rinjte dalin, ne rrugen e korzos (si i ka mbet ky emer kot e kot). Pastaj po qe ne forme dhe ke shoqeri te tille do shkojsh ne diskotek.
    Neper kafiterit leshohet muzike shqipe dhe angleze. Ka prej te gjitha zhanreve. Tallava neper kafice une skam degjuar, por kenge pop shqipe , ka rock, rap .....
    Jeta e rinis ne Tetove nuk eshte dicka ekstra, por ja vlen se je me shqiptar, dhe se degjon shqip.

Ne Shkup ka jete me te gjalle. Por nuk dallon shume nga ajo e Te. Normal kjo eshte kryeqytet, ka me shume perzierje kulturash, dhe ka me shume njerez.Ama nuk eshte per shqiptaret. Shpesh me ka ndodh te shof shqiptar te cilet per ta mbrojt kurrizin flasin mes veti maqedonisht. Muzika eshte turbofolk (ceca:P), rap, rock, tehno.......Normal edhe ketu dilet neper kafiteri, neper diskoteka, bile edhe ne park.

Nuk ka rendesi se ku je, eshte me rendesi me kan je. Dhe kur je me dike qe e njeh dhe ke dicka te perbashket (gjuhen, kombin,.. ) eshte me mire. Muziken do e zgjedhim lehte.
    Mos haro se partyt me ti meria kan qene te viteve 80, ne park ,me shoqeri, me muzike live te kenduar me gitare....... Kete shembull filluan ta praktikojn edhe maqedonasit e Sk (por filluan ta nderprejn per disa shkaqe...). Muzika nuk na krijon ne, po ne ate. Dhe jeten e krijojm ne, vetem na nevoitet dashuri dhe kreativitet.

NoboDy Maska e besar_atb
    Anëtarësuar
    22-04-2007
    Vendndodhja
    T3TovA
    Postime
    281
    [QUOTE=Periodi]Pershendetje Besar.

hmmm shoki lexo krejt fjalin te lutem..se une nuk kam thene se per ne tetovaret eshte jete nate te shkosh ne diskoteke te degjosh muzike tallava...kete e the ti me heret si nenchmim ndaj tetovareve kinse per ne qenka kjo ne lloj zbavitjeje..une te thash se eshte qejf te shkosh te degjosh muzike shqipe nuk permenda ketu tallava rock hip hop...mos keqkuptohemi...pastaj ti nuk ke te drejte te akuzosh askend ose ti caktosh dikujt se ka nevoje per psikolog ose per hoxh kur je nje HICH ketu ne forum e sidomos per mua...une ta tregova realitetin..po shihet qe ty te pengon shume Tetova po ok ska dert se e di pse ke kete urejtje vetem nga inati hehe sic na kan inat edhe shumica e vendeve tjera...vetem e vetem sepse jemi krejt ZEMER..hehe organ tjeter ne gjoksin tone nuk ka e terra eshte ZEMER..edhe te ta them nje gje ty o kryelart se me tipa si ti kam hasur shume mirepo shume shpejt rrezoheni poshte ju..per ate te lus mos u bej aq shume kunder tetoves dhe tetovalive se je ne mendim te gabuar...

Respekt per Tetoven o Tetovali edhe per krejt vendet tjera ku ka tetovali...jena lokalist..lokalist per inatgji..per krejt ata qe kan inatin na jena tetovali...

Une edi qe ty te pelqen ajo jeta e nates te dalesh ne diskoteke dhe per cdo nate te kesh ndonje Bukuroshe (femer) te re qe te kalosh naten me ate..e di se kjo ne tetove shume pak ndodhen..edhe jam i kenaqur qe nuk kemi arrit ne ate shkalle dhe ishalla nuk arrim asnjehere deri atje..ndoshta ty te pelqen kjo te kesh femra te ndryshme por mos harro se edhe me gruaja yte e deshiron te njejten..mos me keqkupto sdua te te ofendoj dicka por e di se cte pelqen ty...

Respekt Periodi..

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Periodi,

Pas shume replikave tuaja, pergjigju njehere pyetjes se parashtuar, jam kureshtare te di mendimin tuaj

Une s'do vecoja asnje qytet, pak a shume njesoj jane, ora 11 00 ne gjum

i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Mundohet te jem sa me pak kritik por realiteti eshte aq i zymte saqe veshtire se mund te rregullohet ...ndoshta duhen njerez-gjenerata te reja.Desha vetem te sjell disa kujtime per Shkupin shqiptar ne fundvitet e 80-tes dhe fillim vitet e 90-tes (para se mjekrrat ta marrin hovin e tyre)Shume politikan aktual te gjeneratave te asaj kohe por edhe disa nga forumistet ketu do ti kujtojne ato sic i pagezuam "mbremjet gazmore studentore" ne Shkup.Per cdo mbremje ne se paku 4 lokale te medha ne forme te diskotekave organizoheshin ahengje madje shume tetovare perfshi ketu edhe djemt e Elites 5 vinin nga Tetova.Te mos flas per carshine e vjeter te qytetit e cila ishte emblema e shqipeve(tani aty veq pihet caj apo orolet dhe luhet bixhozi nen tingujt e thirrjes se namazeve)

Te nderuar shqipe te forumit.Ne fakt eshte e qarte se cka ndodhi.Ne vitin 1993 u legalizua Fakulteti i pare ne gjuhen shqipe ai i teologjise.Si kepurdhat pas shiut mbine qindra taleban shqipfoles dhe gradualisht venddaljet e shkupjaneve i shendrruan ne cajtore e klube te propagandes(gjoja internet kafe)Kjo ne menyre te fuqishme u stimulua edhe nga sherbimi sekret maqedonas i cili e kishte detyre patriotike maqedonase qe shqipet te shendrrohen ne taleban.Kur kesaj ti shtohet edhe tregu i zi(manipulativ) i lejuar vetem per shqiptaret e qe ne fakt ishte edhe vetvrasja ekonomike e shqiptareve te Shkupit krijohet pasqyra e plote se me cfare perfiditeti shteti Maqedon per te saten here ua nguli shqipeve.....saga vazhdon deri ne vetshkaterrim.

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  4. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •