Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga only truth
    Nuk duhet t'ju besojm aç shume historive qe shkruajn te huajt per ne.

Shtetet e evropes dhe shumica e historianve te tyre asnjeher nuk i tregojn tregtite qe i ka bere me tokat tona Shqiptare.
    Le ti tregojn marreveshjet e tyre qe i kan pasur me rusine;

Ky fare nopça po shkruan ne fillim se Ismail Qemaili merrte rryshfet te madhe kurse dy rreshta ma posht

shkruan se djali i tij tahiri nuk kishte para as te paguaj nje bilete treni , dhe kinse ky ja ka paguar hotelin dhe bileten e trenit per te shkuar ne Nice.

Edhe sot po shihet se kush pyetet per tokat tona.
    Ashtu asht , presim qe historianet ton te shkrun te flasin te mbrojn historin qeshtjen tone .
    Nji njeri qe nuk e din emrin e vet e kah vjen as une se njof ...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Postime
    61
    As unë nuk e besoi këtë histori fare, mendojë se ka mbetur vetëm edhe historia e Ismail Qemailit për ta ndryshuar e të mos mbetet asgjë nga shqiptarët këte e duan më së shumti fqinjët grek edhe serb për interesa të tyre ndaj vendit tonë.
    Andaj edhe mbi këto baza u shkrua ky libër ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    116
    Por pas kësaj, si mik shumëvjeçar i Greqisë, bile edhe si agjent i paguar nga grekët, ai kishte premtuar që të lehtësonte pushtimin e Janinës, në rast se ngelej në pushtet në Shqipëri.
    Ishte e qartë se Ismail Qemali donte të mbetej shefi i qeverisë së përkohshme, sepse një gjë e tillë, kuptohet, ishte me fitim financiar. [...] Kur Berhtoldi më kërkoi mendim për Ismail Qemalin, që dy javë pas themelimit të qeverisë së përkohshme, unë i thashë fjalë për fjalë
    “Ismail Qemali është maskara”. Fakti që Ismail Qemali e tradhtoi Shqipërinë m’u konfirmua më vonë plotësisht nga Eqrem bej Vlora, djali i të dërguarit shqiptar në Vjenë, Syrja bej, dhe nipi i Ismail Qemalit. Nuk e kam të qartë nëse, pas pushtimit të Janinës, grekët donin të liroheshin nga Ismail Qemali siç thotë fjala e urtë “Limoni i shtrydhur flaket”, por më duket se është e mundur. (cituar nga Nopca)
    -------------------------------------------------

Ne libriun e tyre "Der erlöshende Halbmond, türkische Enthüllungen" autoret Aleksander Ular dhe Enrico Insabato, jo vetëm bien në sy për një qëndrim pro shqiptar por as që e fshehin simpatinë e tyre për shqiptarët. Duke përshkruar ndodhitë e atëhershme ata ndër të tjera shkruajnë:

Rexhep Pashë Mati- dmth. nga Mati në Shqipëri- ishte për nga karakteri dhe temperamenti përfaqsuesi më i denjë i racës së tij që ka nxjerrë gjithmonë stratege ushtarakë dhe diplomatë të medhenj. Ai ishte për ushtarët e tij një Zot në plotë kuptimin e fjalës dhe gezonte në të gjithë ushtrinë osmane jo vetëm një prestigj të jashtzakonshëm por nga ana morale kishte edhe një influencë kaq të madhe saqë vetë sulltan Abdyl-Hamiti kishte frikë prej tij[...] (Faqe 274)
    Plani i Rexhep Pashës ishte i thjeshtë. Ai do të udhëtonte me trupat e tij më besnikë nga Afrika (Libani i sotëm) në Turqinë evropiane. Idea për të zbarkuar direkt në Konstantinopël nuk mund të vihej në jetë për faktin që nuk mund të kihej besim të plotë tek nënpunësit dhe oficerët osmanë që merreshin me mbikqyrjen e ngushticës së Dardaneleve.Për këtë arsye Rexhep Pasha vendosi që të zbarkojë në Selanik, ku ai do të merrte komandën mbi trupat osmane në Maqedoni (këtë trupa përbeheshin kryesisht prej shqiptarve, K.) dhe do të proklamonte qëndrimin e tij duke ju drejtuar popullit dhe fuqive evropiane me një proklamation, si edhe do ti kërkonte sulltanit të hiqte dorë nga një sërë të drejtash suverene. Në rast se sulltani nuk do të pranonte, atëhere ai do të pushtonte Konstantinopolin.(faqe 276)

Një Poliagjent

[...] një nga organisatorët e komplotit - dhe më pas shkatërruesi i tij- ishte shqiptari Ismail Qemal Bej Vlora, Xhonturku më i deklaruar ne Evropë, që zotëronte deri në perfeksion artin për të zënë miqësi me njerëz të fuqishëm si edhe për të ngrënë në çdo kazan[...] Ai paguhej si poliagjent nga burime të ndryshme. për një kohë të gjatë ishin anglezët ata që tregoheshin më dorlëshuar me Ismail beun. Por edhe francezët nuk mbeteshin prapa.Edhe Austria e paguante mirë. Italia i paguante për shërbimet e tij, për një kohë mjaft të gjatë, 120 franga në ditë. Por burimi më i mirë i të ardhurave ër Ismail beun ishte oborri mbretëror grek, me të cilin ai kishte ditur të lidhte një kontratë të veçantë që i siguronte atij 48000 franga në çdo vit, dhe këtë për sa të ishte gjallë. Ky burim të ardhurash i mbeti Ismail beut si burim i vetëm të ardhurash mbasi e tradhëtoi Rexhep Pashën dhe të gjithë ata që merrnin pjesë në komplot.(276-277)
    Ismail Qemal Bej Vlora e pati vënë në dijeni mbretin grek për komplotin e Rexhep Pashës dhe ky i fundit ja pat bërë të qartë se ai ishte kundër këtij komploti. (simbas të gjitha ghasave arsyeja e kundërshtimit të planit të Rexhep pashës nga mbreti grek ishin interesat greke, mbasi në rrethanat e atëhershme grekët do të humbnin shumë nga një kryengritje shqiptare në Maqedoni[...] Kështu që Ismail beu në vënd që të rrëzonte sulltanin dhe me këtë rast ta drejtonte politikën botërore në drejtime të reja preferoi ta kalonte kohën me kurva dhe të shpërdoronte edhe 25000 franga që i kishte marre nga Khedive Ismail (Pasardhës i Mehmet Aliut, i nipi në mos gaboj, K) për të mbështetur planin e Rexhep Pashës. (faqe 282)

Komploti i Rexhep Pashës ishte një komplot komplet shqiptar. Rexhep Pasha vetë ishte shqiptar. Ismail Qemal Bej Vlora ishte shqiptar, familja e të cilit ishte nga më të pasurat she më me influencë në Shqipëri. Xhaferr Efendiu ishte shqiptar dhe mbi të gjitha Hilmi Pasha, inspektori i përgjithshëm në Maqedoni dhe komandanti i xhandërmarisë osmane ishte shqiptar.[...](faqe 295)
    Ndryshuar për herë të fundit nga kastriot : 23-10-2007 më 12:21

seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anëtarësuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    a mos valle do ti mesojme ndonjehere te "vertetat" qe fshihen pas hijeve te heronjve apo atdhetareve tane??????

Apo qofte dhe vete te verteten e shqiperise, te jete kjo e shkruar nga nje pene e huaj, apo vete e jona????

A thua ndonjehere do ti shkulemi kthetrave qe na jane vene prej shume kohesh nga jugu, veriu, lindja apo perendimi?????

Po nese do te kishte mundesi qofte dhe per pak kohe sikur te kishim nje lider gjenuin vetem me nje ideal dhe dashuri ne mendje: si SHqiperine, mua dhe ty, pervec se objektivitetit dhe egoizmit?????

Sa do doja....zot sa do te doja!

Vetem qe te kisha "indetitetin" tim te panjollosur, apo te pacoroditur, qe te me jepte ngazellim, krenari dhe qetesi ne shpirt.

Sa do doja...o zot sa do te doja!
    Ergo cogito, ergo sum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    116
    Citim Postuar më parë nga qerosi Lexo Postimin
    a mos valle do ti mesojme ndonjehere te "vertetat" qe fshihen pas hijeve te heronjve apo atdhetareve tane??????

Sa do doja...o zot sa do te doja!
    Nuk është nevoja për të mësuar të vërtetat sepse ato dihen.
    Fakt i pamohueshen eshte e vërteta që "Baballarët e Kombit" ose më mirë të themi "Elita" kombëtare në vitet e themelimit të shtetit shqiptar ishte komplet e influencuar nga kultura dhe shoqëria orientale. shoqëri e cila e shprehur me fjalët e zz. Ular dhe Insabato ishte nj[ shoqëri ku mosrespektimi i ligjit ishte bërë një institucion shoqëror, ku dëshmia e rremë ishtë bërë një profesion dhe ku avokati apo gjyqtari pa të keq e shiste mandatin e tij tek ai që paguante më shumë.
    Pra për mendimin tim e vërteta për shumë "Atdhetarë"dihet.
    Gjithashtu dihet që degjenerimi dhe korrupsioni i trashëguar nga shoqëria osmane u institucionalizua në shtetin shqiptar mbas themelimit të tij. Ismail Qemali dhe qeveria e tij është dëshmia më e mirë për këtë fakt. Kjo fatkeqsi nuk ju nda këtij populli mbasi ky degjenerim moral dhe ky korrupsion do të trashëgohej në një formë të institucionalizuar deri në ditët e sotme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kjo eshte pjesa me e bukur e shkrimit me lart dhe i vetmi paragraf i shkruajtur me sinqeritet nga autori. Ne kete paragraf, ai vetem sa jep nje shije te mencurise dhe largpamesise se Ismail Bej Vlores, qe eshte mbase figura me e dashur historike per mua.

Tani qe te kuptoni se pse kjo urrejtje ndaj Ismail Bej Vlores:

1. Nopca eshte austro-hungarez dhe ishte ne interesin e perandorise austro-hungareze kontrolli mbi punet e brendshme te Shqiperise duke perdorur solidaritetin me malesoret shqiptare ne veri te vendit qe ishin katolike. Dhe duke qene austro-hungarez, Nopca e urren Ismail Bej Vloren pasi ky plak me thinja arriti te parashikoje jo vetem renien e Portes se Larte, por edhe renien e vete perandorise se dashur austro-hungareze. Ishte Bertholdi ai qe i vuri nen dispozicion Ismail Bej Vlores nje anije per te mberitur ne Shqiperi, dhe siguroi leje kalimin ndaj flotes italiane. Te gjitha keto Bertholdi i beri me paramendimin se Ismail Bej Vlora do ta kthente Shqiperine ne nje protektorat austriak, gje qe nuk ndodhi dhe prandaj Nopca le te kuptohet qe "plaku ia hodhi Bertholdit".

2. Urrejtja e Nopces ka edhe kontekst krahinor: Ismail Bej Vlora ishte tosk e jo geg, pavaresia e vendit u shpall ne Vlore e jo ne Shkoder, themelet e shtetit shqiptar po hidheshin jo ne zonen e influences hungareze, Veriun e Shqiperise, ku Nopca dhe perandoria e tij e dashur kish investuar aq kohe ne vite. Bile po te vini re, gjithe vepra e Nopces flet vetem per Shqiperine e Veriut.

3. Urrejtja e Nopces arrin kulmin pasi dy prej mbeshtetesve me te medhenj te Austro-Hungarise ne Shqiperi, qe jane paguar me napolona ari per sherbimin e tyre, kane qene kusheriri i Ismail Bej Vlores, djali i xhaxhait, Syrja Bej Vlora, dhe djali i tij, Eqrem Bej Vlora. Te dy keta ishin ne sherbim te plote te austro-hungarise, bile u ngeli edhe qejfi kur Ismail Bej Vlora, me i madhi nga familja e Vlorajve, prishi planet e tyre dhe te austro-hungarise per shpalljen e pavaresise.

Tani qe te kuptoni se perse "sulmohet" Ismail Bej Vlora nga njerezit e vegjel te historise shqiptare, qe nga Esat Pashe Toptani e Faik Konica, e deri tek nipi i tij i dashur, Eqrem Bej Vlora.

1. Ismail Bej Vlora ishte nje nga njerezit me me kulture te kohes se tij, si ne lindje edhe ne Perendim. Dhe mendimi dhe largpamesia e tij ishin te tilla qe parashikoi si renien e Perandorise Otomane nese Sulltani nuk hiqte dore nga qenderzimi i pushtetit dhe mohimi i autonomise popujve qe mbante nen nenshtrim, e deri tek renia e perandorise austro-hungareze te cilen shume shqiptare te tjere te kohes e shihnin si "shpetimtare".

2. Se dyti, Ismail Bej Vlora e kish te qarte qe po aq e rendesishme sa c'ishte shpallja e pavaresise nga Turqia per shqiptaret, po aq e rendesishme ishte edhe krijimi i maredhenieve te fqinjesise se mire me fqinjet ballkanike qe e kishin shpallur pavaresine e tyre disa dekada apo vite para shqiptareve. Ndryshe nga insistimi i shume patrioteve te kohes se Shqiperia ka nevoje per nje "shtet te fuqishem mbrojtes" qe te luaje rolin qe kish luajtur deri ne ato vite "bab Sulltani", Ismail Qemali besonte se ishte koha qe shqiptaret te hidhnin hapat e tyre te veta te para ne histori. Presionet e jashtme turke, austriake, italiane, serbe, bullgare, greke ishin jashte kontrollit te tij dhe shpresa e tij e vetme ne ato rrethana ishte gjetja e nje balance veteneutralizuese e ketyre presioneve.

3. Ismail Bej Vlora u sulmua ne fillim prej Esat Pashe Toptanit qe edhe pse nje cope injorant i pashkolle mendonte se mund te behej "Sulltan i Shqiptareve". Shume shpejt nga Amerika i erdhi ne krah Esatit edhe Faik Konica, dhe se bashku formuan "qeverine e Durresit" ne Shqiperine e mesme duke propoganduar se Ismail Bej Vlora ua shiti Shqiperine grekerve, dhe per kete tregonin me gisht nga flamuri kombetar i ngritur ne Vlore, nje flamur bizantin orthodhoks. Dhe per te provokuar emocionet e shqiptareve myslimaneve shtonin edhe fjalet: "Shqiperia ka nevoje per nje mbret mysliman!" Te njejten propogande perdoren me vone edhe ndaj pasuesit te Ismail Bej Vlores, Princ Wiedit.

4. Kur deputeti i Beratit, Ismail Bej Vlora, lideri i levizjes liberale ne parlamentin turk dhe njeriu i vetem qe pati kurajon qe ti thosh sulltanit qe te hiqte dore nga qenderzimi i pushtetit dhe tu njihte autonomine popujve te Turqise Evropiane si nje menyre per te zgjatur jegjatesine e Perandorise Otomane, te gjithe besniket e sulltanit e sulmuan hapur fizikisht ne mes te salles se parlamentit turk. Ismail Bej Vlora u largua fisnikerisht nga salla e parlamentit turk per te mos shkelur me kurre atje.

5. Peripecite e Ismail Bej Vlores me sulltanin nuk mbarojne ketu. U hapen fjale se sulltani i kish futur njerez per ta vrare dhe kjo beri qe Ismail Bej Vlora te shkoje ne legalitet ne Perendim. Shkon ne Itali dhe ne Bruksel, Belgjike, ku bie ne kontakt edhe me nje prej kritikeve te tij me te medhenj, bashkepunetorin e Esat Pashe Toptanit dhe djaloshin e ri ne moshe qe shtypte gazeten Albania ne Bruksel, Faik Konicen, me fondet e ministrise se jashtme austro-hungareze. Nga debatet qe paten me njeri-tjetrin, Konica e sulmon plakun si "filogrek", kurse Ismail Bej Vlora citohet te kete thene: "Nuk arrita te shkembej dot dy fjale me kete njeri" per te nenvizuar tarbjetin e keq e gjakenxehte te Konices.

Por perse ishte Ismail Bej Vlora "filogrek"?

1. Sepse ashtu si gjithe rilindasit tane, ne rini te tij, ai frekuentoi gjimnazin e mirenjohur grek te Janines, Zosimea Skoli.

2. Sepse ai ishte martuar me nje greke.

3. Sepse kur vizitoi Athinen ne legalitet se bashku me Sulejman Delvinen e disa shqiptare te tjere, ai citohet te kete bere nje deklarate sa te vertete edhe turbulluesve per veshet e shqiptareve te vegjel: "Populli grek eshte populli natyral vella i popullit shqiptar."

4. Sepse ne 28 nentor 1912, Ismail Bej Vlora nuk ngriti te njejtin flamur me gjysem henez qe ishte valvitur per 500 vjet ne token e arberit, as flamurin me nje koke perendimoro-katolik, por valeviti nje flamur bizantino-orthodhoks te te pareve.

Sa per akuzat e tjera te Nopcas per para e pushtet:

- Vlorajt ishin familja me e fuqimshme e bejlereve ne Shqiperi.

- Ismail Bej Vlora (Qemali ishte emri qe i vune turqit) ishte i velur nga pushteti gjithe jeten e tij dhe fakti qe ai ia dorezoi pushtetin princit Vid duke e shperndare qeverine e tij me vone, deshmon se ai nuk kish asnje ambicie per pushtet vecse per te punuar per te miren e vendit e popullit te tij te varfer e te munduar.

Ismail Bej Vlora per mua eshte krahu i djathte i Gjergj Kastriot - Skenderbeut. Dhe me vjen keq se sa shume vemendje i perkushtohet pinjolleve te kallepit te Faik Konices e kompani qe ishin askushi perpara figures se Ismail Bej Vlores, dhe se sa ne hije lihen luanet e historise shqiptare. Dhe per ata qe nuk e njohin fundin e jetes se Ismail Bej Vlores, ai u martirizua duke u helmuar ne Itali teksa kerkonte takim me ministrin e jashtem italian. Varrimi i trupit te tij ne Shqiperi ishte nje moment po aq historik sa edhe vete dita e shpalljes se pavaresise, gjithe shqiptaret dolen te prisnin nga Italia trupin e pajete te plakut te urte.

Albo
    Bravo Albo, por mos kritiko Konicen edhe ai ka qene nje shqiptar me renome
    Nuk me pelqejne keto dalimet kur bejm Musliman Katolik apo Ordhodoks
    armiku na ka ndare per kete por fal zotit nuk kemi patur lufte fetare
    Shekulli 21 eshte i yni mos u brengosni Greku dhe Serbi vetem munden te na kapin per K....

Mbushuni mend dhe pa lakmi personale kurdohere do ta psoni.
    nese punoni ne dem te shtetit dhe popullit.
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538

Ismail Qemali bashkëpunoi edhe me grekët

Dyshimet angleze në 1914-ën: Ismail Qemali punon për grekët?
    Nga: ROBERT ELSIE*
    Dyshimet angleze në 1914-ën: Ismail Qemali punon për grekët?Tri raportet që po botohen sot, hedhin dritë mbi Vlorën e vitit 1914, konkretisht mbi muajin korrik. Lufta Ballkanike dhe mënyra se si e vuajti Shqipëria këtë, zbardhet edhe nga raportet që i shkonin "Foreign Office" në Londër nga anglezët që gjendeshin në vendin tonë, mes të cilëve edhe Edit Durhami. Më poshtë kemi: Raportin e Harry Lamb, delegati britanik i komisionit ndërkombëtar të Kontrollit, për zotin Edward Grey, sekretari britanik i shtetit për Çështjet e Jashtme, i datës 15 korrik 1914, që përmban një raport të W. A. Fox-Strangways, asistent e konsulent britanik, po i datës 15 korrik 1914, dhe një letër nga Edit Durhami për Harry Lamb, e datës 15 korrik 1914, mbi situatën kaotike në Vlorë në prag të pushtimit grek.
    Durrës, 15 korrik, 1914
    Zotëri!
    Duke qenë se më është raportuar që qyteti i Vlorës është i kërcënuar, në njërën anë nga kryengritësit myslimanë, dhe në anën tjetër nga epirotët, ndërsa mund të ndodhë që në çdo rast të pushtohet menjëherë nga turma e refugjatëve të uritur, e kam konsideruar të arsyeshme që të largoj arkivat dhe materiale të tjera të mbetura të qeverisë, për në Durrës, ku do të jenë më pak të ekspozuara ndaj rrezikut të të rënit në duar të paautorizuara.
    Prandaj unë e dërgova z.ndihmëskonsull, Fox-Strangways në Vlorë, më 12, së bashku me udhëzimet për të hequr prej aty, sa më shumë gjëra që të jetë e mundur, nëse do të ishte e mundur, pa dëmtuar apo rrezikuar veten e tij. E dija me siguri që, në çdo rast mund të shfaqej rreziku, por unë mendova se do të ishte më mirë për ta zbrazur atë nga përmbajtjet e saj konfidenciale.
    Z. Fox-Strangways u rikthye në Durrës mbrëmjen e kaluar, pasi kishte përmbushur këtë mision dhe me gjithë kënaqësinë time, mora përsipër që t'iu transmetoj këtu edhe një memorandum që ai ka hartuar për mua mbi gjendjen e punëve në Vlorë.
    Unë mund të shtoj që, qeveria pasi ka vendosur se pozicioni ishte i pambrojtshëm, Gjenerali de Weer ka marrë udhëzime për ta evakuuar atë plotësisht, ndërsa avullorja "Erzegovina" mbërriti këtu këtë mëngjes, duke sjellë me vete pothuajse të gjithë xhandarët e mbetur, armët që kanë shpëtuar dhe të gjitha pushkët dhe municionet e magazinave të Qeverisë.Qyteti, i është dorëzuar kështu fatit të tij. Destrojeri italian "Agordat", barka-silur austriake "Turul" dhe kruzerët e vegjël rusë "Teretz" janë aktualisht të vetmet anije të huaja në gji.
    Sipas informacioneve që ne morëm dje, servianët që kanë ndihmuar sigurisht kryengritësit në luftën e tyre të kohëve të fundit kundër trupave qeveritare pranë Starovës, e kanë zënë tashmë atë vend, e po ashtu edhe gjysmën e rrugës deri në Elbasan. Asgjë nuk i pengon ata drejt avancimit të fundit në qytet, e po ashtu sa i përket Beratit, në qoftë se ai nuk është tashmë në duart e grekëve. Harry H. Lamb
    (artikullin e plote mund ta lexoni sot ne Gazeta Shqiptare)
    (er.nu/GSH/BalkanWeb)

Vallaj ky Ballkan web eshte i cuditshem. Se ku i gjen keto artikuj tymues dhe si i vendos keta tituj provokues...nuk e di. E sterlexova kete shkrim dhe nuk gjeta askund emrin e Ismail Qemalit . Gojet e liga thone qe e derguan turqit..., qe punonte per greket..., per taljanet.. O zot, dyshime mund te kem dhe une per cdo gje e ne cdo kohe por sduhet folur kot. Edhe nje shembull tjeter qe titulli ska lidhje fare me shkrimin, ka lidhje me mendjet e hallakatura te gazetareve tane. O zot na e hiq durimin per ti lexuar.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

test
    Anëtarësuar
    05-04-2012
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    50
    Po dojn me na e prish Festen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Albo djali, Albo greku,
    Sec merr nje pamje prej shkencetari ti Albo sa here qe hapen tema me grekun!!!!!!!Dhe i ve vulen me njohurite e tua cdo gjeje qofte edhe duke shkelur mbi figura te ndritura si Konica, qofte edhe mbi Krahina te tera qe jane paksa larg "jugut" dhe i ve kryq Camerise qe eshte pak me poshte se "jugu" .
    O kungull rrenjedale
    C'diell te ka "pje.kur valle?
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    64
    Bisedimet greko-shqiptare në vitet e Lidhjes së Prizrenit

http://ipsoiure-ipsofacto.blogspot.n...n-vitet-e.html
    Miku

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Leter drejtuar Ismail Qemal bej Vlores
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-11-2006, 14:14
  4. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •