Asnje emer nuk do vecoja se te gjithe bejme gabime,disa nga shpejtesia ,disa nuk i dine mire fjalet etj etj
Asnje emer nuk do vecoja se te gjithe bejme gabime,disa nga shpejtesia ,disa nuk i dine mire fjalet etj etj
Keto quhen gabime.
Ne dy fjali shtate gabime, dobet shume!
E dhe c per arsye se nuk ekzistojne te tastiere, nuk quhen gabime. Rendesi ka te vihet e dhe c dhe vetkuptohet c'eshte. Kombinimet mund te japin dy shkronjat, porse do "pune" (jo dije drejtshrimore).
Ketu, flasim per ata qe bejne gabime, sepse nuk dine te shkruajne drejte.
Pac bese !
Dajo.
Ndryshuar për herë të fundit nga DAJO : 23-03-2008 më 16:44
Nje ligj behet qe te zbatohet nga shumica derrmuese e sa me pak njerez i dalin kunder aq me i mire eshte ligji.
Me ligjin e gjuhes se njehsuar ndodh e kunderta. shumica derrmuese i del kunder e vetem nje pakice e zbaton me perpikmeri.
Morali i krahasimit: Gjuha e njehsuar eshte gatuar keq,sepse stomaku i njerezve se tret dot mire. Mbase mishi duhej zjere edhe pak ...
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Tema: Si tw bashkebisedojme pa defekte gjuhesore?
A mundet dhe si duhet t'i shmangim defektet ne komunikimin e perditshem ne rrafshin gjuhesor e kryesisht ne perzgjedhjen e leksikut e ne ligjerimin brenda rregullave morfologjike e sintaksore? Kete pyetje po e shtroj perpara gjithe anetareve te forumit edhe pse rishtaz jam pranuar ne gjirin tuaj. Ju falem nderit per mirekuptimin! Me zemer te hapur:
JORZAGORITI
Ndryshuar për herë të fundit nga Jorgo Telo : 24-03-2008 më 13:50
epo ja ta shkruj edhe një herë për ty që ta lexosh se si duket të paska shpëtu.... o qorr, në dialekt nuk ndalohet të shkruash... ndalohet të shkruash siç shkruni ju këtu... që përdhunoni shqipen...ju që vini na e shisni e për ë dhe c për ç... ju doni burg se jeni zgjebarakër.
Ndryshuar për herë të fundit nga Dragut : 24-03-2008 më 17:49
Mua asnjeri prej antarve nuke me pengon nese shkruan me gabime sepse edhe une shkruaj poashtu, as tjetri qe shkruan pa gabime nuke me duket dçka gjeniale, mua me intereson rrenja se per çka bisedon ai antar dhe ku eshte interesi i bisedes...
Me se shumti me brengosin spikeret e tanishme te lajme ne tv e radio qe gjuhen shqipe e kane bere si nje makineri, nuke dihet se a eshte njeri kur flet apo ndonje robot elektronike...
Pra shkoni kritikoni ata qe mbajn pergjegjesi se me parat tona e shemtojne gjuhen shqipe kurse ne ketu nuke bejme asgje te keqe; kemi deshire te komunikojme me njeri tjetrin dhe nuke mbajmi kurrefare pergjegjesije edhe nese bejmi gabime gjuhesore qe eshte normale duke e ditur se sa jane e si jane te shtrira trojet shqiptare dhe te pasura me dialekte te ndryshme qe s'ka asgje te demshme.
shendet
Asnjeri pa gabime
te gjithe me gabime...
~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~
ose mbase po e shkele ligjin, denohesh...po nuk shkruajte mire, ste ndodh ndonje gje e madhe
biles po ta kesh vene re, neper shkolla te gjithe shkruajne me mire (meqe ka denim : nota)
keshtuqe morali i atij krahasimit tend eshte dicka tjeter : nese do uniformitet duhet denim...i forte![]()
Krijoni Kontakt