Populli: "Kur te sheh Zemrushja me sy, i bie nder mend per ty."Postuar më parë nga Zemrushja
![]()
Populli: "Kur te sheh Zemrushja me sy, i bie nder mend per ty."Postuar më parë nga Zemrushja
![]()
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Me leje?siç bej une,Pse ve presje zotrote, ske mbarruar fjalin akoma?
Nuk e qan shqipen fare, turp te kesh! :P
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Me sa e kam vrejtur une(ndoshta une nuk di as me lexue si duhet) por me se drejti shkruan Tannhauseri, si nuk e keni vrejtur ju kete antar, po me befasoni...
thekthi pa dishim........
Sui generis
Pa dashur te cenoj deshiren e disave per te shfaqur aftesite shprehese ne nje gjuhe te huaj, desha te them se, nese nuk di te shkruash drejte gjuhen tende amtare, eshte e pamundur te gezosh nje nivel me te larte te shprehuri ,te pakten ne nje gjuhe tjeter.Vetem nese nje i/e lindur ne nje shtet tjeter , niveli arsimor i prinderve nuk e ka lejuar te gezoje nje shqipe te kenaqeshme , baze per te shprehur ne te vertete botkuptimin,temperamentin,pse jo atdhedashurine dhe fuqi te tjera shprehese qe per rastin ne fjale te mundeson shqipja.
Te shkruash drejte shqipen,ashtu sic e kemi aktualisht ligjesuar neper shkolla dhe institucionet shteterore, thjesht te ben te jesh me i kuptueshem,me i qarte ne cfare shkruan dhe nuk eshte e thene te te ndihmoje te shprehesh bukur edhe kuptimologjisht.
Mund te perdoresh shume bukur nje sharje, duke e shkruar ate drejte e pa gabime drejtshkrimore , porse per hater te drejtshkrimit nuk mund ta pagezojme kete nje shkrim pa gabime.Ne rastin e temes qe diskutojme , kisha shume deshire qe te sillet si shembull nje shkrim i personave qe permendni me siper, te shohim konkretisht sa me vemendje lexojme tjetrin dhe sa mire dime te verejme te ashtuquajturat-gabime drejteshkrimore.
..Edhe dicka tjeter. Nuk paska nje te diplomuar per gjuhe shqipe (anonim ) Forumi Shqiptar, i cili te prezantohet si i tille per te na korrigjuar ?Me behet qejfi qe pjesmarrja eshte e niveleve te ndryshme kultivimi ne drejtshkrim.Do te shprehja deshiren qe pergjigjet tuaja t'i jepni me me shume se dy fjali te perbera per te kuptuar, se me ke kemi te bejme drejtshkrimisht.
Kush di shqip te mos e ofendoje respektin tim !
Paci bese !
Po qe ka te drejte populli..Postuar më parë nga Borix
Vetem nje gje me ben pershtypje. Me njihte populli atehere mua? lol![]()
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Keni harruar pa permendur antarin me nick nikas
Shkruan faqe te tera me nje shqipe te mrekullueshme.
Edhe antari Dajo,siç shihet shkruan paster,do te desha ta permendja edhe nje here,se antaret,Borix,Darius,perveçse shkruajne nje shqipe teper te sakte,kane dhe aftesi shprehese te mahniteshme,me pelqen shume stili i tyre i te shkruajturit.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Po, Darius dhe Borix shkruajne nje shqipe shume te paster dhe me formulin te fjalive pothuajse te nje nivelit virtuoz. Por, kjo nuk me befason aspak, dhe realisht thene, as nuk me ben pershtypje, sepse pikerisht nje gje te tille prisja nga shqiptare te lindur dhe te rritur ne Shqiperi, apo sepaku qe kane kryer shkollen fillore dhe ate te mesmen ne Shqiperi. Me turp do ishte qene po te kishte ndodhe e kunderta- qe mos te dinin te shkruajne paster shqip.
Vetem mastersoft
Krijoni Kontakt