hallo ........?
hallo ........?
Either win or die. I hope for nothing. I fear nothing. Fate has brought me here.
Jo aty ku thua 1 deri 100 nuk mund te arrish asnjeher ta mesosh detalisht sepse nuk esht kjo pun legale, nuk ki se ku te drejtohesh te themi zyrtarisht.
Ato qe thash jan gjeja e par qe duhet te mesosh. Ti nuk ke dhan modelin e MoBos dhe simbas Karteles Grafike duket se ke Laptop dhe jo Desktop PC!!, Me mir jep emrin e laptopit qe te kuptohemi me mire.
Gjithqka qe mund te jet e mundur per instalim mund ti gjesh ketu: http://www.insanelymac.com/forum/ Edhe un kam qen me zero njohuri nga sisitemet Mac por me an te ati forumi kam mesu shum gjera, dhe vazhdoj te mesoj qdo dit, aty ka shum menyra te ndryshme per ta instaluar nje Mac dhe qdo Driver qe shkruhet per Mac aty do ta gjesh se pari.
i mori nė privat zgjidhjet
Prektora
Faleminderit te dyve.
Either win or die. I hope for nothing. I fear nothing. Fate has brought me here.
Qe nga dita e shtune jam duke u munduar ta instaloj Mac OS X ne Laptop dhe nuk po funkcionon. Deri sot, e sot mu prish Laptopi e nuk po ndezet me as windows vista, vetem po me del Err2Err3.
A kam ndonje mundesi qe ti shpetoj disi gjerat qe i kam apo i kisha ne Laptop. Ju lutem me tregoni qe ti shpetoj disi, se kam gjera shum te rendesishme ne te. Faleminderit.
Pasi po e shtypi ESC ose ENTER po me del kjo
Boot Device Not Found
Please install an operating system on your hard disk
Hard Disk (3F0)
etj.
Dardhan,
e ke bėrė lėmsh.
Nėse ke filluar tė instalosh Mac OS X, dmth qė mund ta kesh formatuar Hard Diskun e laptopit, ose tė paktėn ndonjė ndarje tė tij (particion). Kjo e dyta do ishte gjėja mė e mirė, nėse jo, ka vėshtirėsi rikthimi i tė dhėnave.
Sė pari, nuk the qė mbaje dokumenta brenda nė laptop, por le tė kuptoje qė ishe gati tė eksperimentoje me sisteme operative si njė disk jockey. Gjithsesi, nėse ke patur vista (dhe OS X e ke instaluar nė particion tjetėr - si zor mė duket me mesazhin qė tė jep laptopi), duhet tė gjesh njė DVD-retail Vista qė tė tė bėjėė tė mundur riparimin e sistemit operativ nėpėrmjet ri-instalimit (gjehet, pa merak).
Nėse jo, pra e ke formatuar me sistem - HFS+ (journaled) - atėherė gjej njė usb 512 mb (sepse do funksionojė si sistemi operativ i pėrkohėshėm) dhe mė thuaj tė tė gjej kėtė --> http://www.ntfs.com/boot-disk.htm dhe t'i rikthesh tė dhėnat nėpėrmjet tij (aq sa do jetė e mundur).
Dhe herė tjetėr, mė vjen keq, po thuaj qė mban tė dhėna qė tė duhen pėrpara se t'i futesh eksperimenteve, sidomos kur e ke pėr herė tė parė dhe nuk e di ku do tė tė ēojnė.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 23-11-2009 mė 22:38
Prektora
:S
Eshte e dyta, dhe po me duket qe tash laptopi po mundohet vetem nga ky particion te startoj.Nėse ke filluar tė instalosh Mac OS X, dmth qė mund ta kesh formatuar Hard Diskun e laptopit, ose tė paktėn ndonjė ndarje tė tij (particion). Kjo e dyta do ishte gjėja mė e mirė, nėse jo, ka vėshtirėsi rikthimi i tė dhėnave.
po, eshte vista dhe osx e kam "instaluar" ne nje particion te ri 20 GB. E gjeta nje Vista recovery bla bla, e djega ne CD dhe u mundova ta riparoj, por nuk riparon asgje, sepse po me duket qe po mundohet ta riparoj ate particion ku jam munduar ta instaloj osx-in.Sė pari, nuk the qė mbaje dokumenta brenda nė laptop, por le tė kuptoje qė ishe gati tė eksperimentoje me sisteme operative si njė disk jockey. Gjithsesi, nėse ke patur vista (dhe OS X e ke instaluar nė particion tjetėr - si zor mė duket me mesazhin qė tė jep laptopi), duhet tė gjesh njė DVD-retail Vista qė tė tė japė tė mundur riparimin e sistemit operativ nėpėrmjet ri-instalimit (gjehet, pa merak).
jo jo te gjitha dokumentat jan ende ne laptop, por une nuk po mundem te hy atje fare qe ti kopjoj ne nje HD externNėse jo, pra e ke formatuar me sistem - HFS+ (journaled) - atėherė gjej njė usb 512 mb (sepse do funksionojė si sistemi operativ i pėrkohėshėm) dhe mė thuaj tė tė gjej kėtė --> http://www.ntfs.com/boot-disk.htm dhe t'i rikthesh tė dhėnat nėpėrmjet tij (aq sa do jetė e mundur).
i kam dy USB sticks njeri 1 GB dhe tjetri 16 GB, dhe nje HD extern 30GB, vetem me trego ēka te beje me to.
Nuk ma mori mendja qe do te me dalin probleme te tilla, pasiqe ju nuk dhat ndonje vrejtje dhe udhzime te qarta.Dhe herė tjetėr, mė vjen keq, po thuaj qė mban tė dhėna qė tė duhen pėrpara se t'i futesh eksperimenteve, sidomos kur e ke pėr herė tė parė dhe nuk e di ku do tė tė ēojnė.
rregullohet
Duhet Vista retail, jo nga kėto tė aktivizuarat qė qarkullojnė anė e mbanė - RETAIL (ka tė 4 versionet e Vista brenda njė DVD e tillė) dhe ta bėn tė mundur riparimin.po, eshte vista dhe osx e kam "instaluar" ne nje particion te ri 20 GB. E gjeta nje Vista recovery bla bla, e djega ne CD dhe u mundova ta riparoj, por nuk riparon asgje, sepse po me duket qe po mundohet ta riparoj ate particion ku jam munduar ta instaloj osx-in.
rregullohet edhe kjojo jo te gjitha dokumentat jan ende ne laptop, por une nuk po mundem te hy atje fare qe ti kopjoj ne nje HD extern
Tė nevojitet ajo qė tė thashė mė lart. Prit tė tė gjej linket dhe t'i dėrgoj nė privat (mos harro qė tė duhet patjetėr ta instalosh nė njė PC atė programin, qė tė bėsh USB aktive ndezėse).i kam dy USB sticks njeri 1 GB dhe tjetri 16 GB, dhe nje HD extern 30GB, vetem me trego ēka te beje me to.
Po, tė kėrkoj falje (nėse tė hyn nė punė ndjesa ime). Po mendova se e kishe laptopin pėr eksperiment (eksperiment = testim sistemesh operative).Nuk ma mori mendja qe do te me dalin probleme te tilla, pasiqe ju nuk dhat ndonje vrejtje dhe udhzime te qarta.
Hiqe nga mendja qė Vista dhe OS X bashkė-ekzistojnė dhe startojnė kompjuterin nga i njėjti hard disk. Kėtė ta kesh mend pėr herė tjetėr! Ose e shumta mund ta bėsh me Acronis OS Selector, po nuk ta sugjeroj ty.
Prektora
Krijoni Kontakt