Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 56
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    hyj njeriu. me falni po nuk ju kuptoj se per cfar me keni cituar. une pata nje diskutim me z. dr, abazi. qe per mendimin tim eshte normal ne forum, dhe u ndava miqesisht me te. po te lexosh ato qe kam shkruar mund te me thuash konkretisht se per cfar nuk je dakord. sa per dijeni une nuk jam as kengetar ,as mic sokol. un i bie tjeter instrumenti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    :^hyj- njeriu. nuk e kuptoj perse me keni cituar.une pata nje diskutim me z. dr. abazi, qe ishte me se normal ne kete forum, dhe u ndava miqesisht me te . po te lexosh ato qe kam shkruar mund te me thuash konkretisht se per cfar nuk je dakort. edhe dicka tjeter desha tju them . une nuk jam as kengetar dhe as mic sokol. un i bie tjeter instrumenti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga beatles : 05-09-2007 mė 15:48

Emision i shkurter e interesant rreth problemit Cam.

ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga beatles Lexo Postimin
    hyj njeriu. me falni po nuk ju kuptoj se per cfar me keni cituar. une pata nje diskutim me z. dr, abazi. qe per mendimin tim eshte normal ne forum, dhe u ndava miqesisht me te. po te lexosh ato qe kam shkruar mund te me thuash konkretisht se per cfar nuk je dakord. sa per dijeni une nuk jam as kengetar ,as mic sokol. un i bie tjeter instrumenti.
    Te kuotova pikerisht se lexova krejt debatin qe bere,ja kush ishte thelbi i debatit tend:

popullata shqiptare eshte me teper e prokupuar me problemet e perditshme se me gjendjen kombetare. mendoj se do te ishte me e udhes perpjekja per ndertimin e nje shteti solid shqiptar qe te qendronte fuqimisht ne kembet e veta se sa te orvatet kotesisht ne ceshtje pa ose me zgjidhje shume te komplikuara.

Pra me pak fjale ti thua ti veme rrasen siper derisa te behet shteti i forte...Por po i vure Rrasen siper nuk ke by-the me pas 30 vjetesh(supozojme se do behet Shqiperia per kaq vjet) te hapesh me nje ceshtje came....Pra ti je duke lozur me karten e panikut....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

beby Maska e jesu
    Anėtarėsuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Ti mendon se je aq gjeni sa me dy fjali mund te thuash cdo gje?!! Ok pra, pa ma verteto pak hipotezen tende me lart. Kush na qenka konkretisht keta cam qe qenkan greqizuar dhe jane bere anti-shqiptare te terbuar. Me jep ca emra konkret te lutem meqenese i njihke kaq mire
    hemmm nga ata ka plote, nje nder ta njoh une.
    Jane shume vjecare ne greqi tashme kan shtruar renjet e tyre ketu.
    Konkretinjt nje zonje e moshuar ku punon mamaja ime, flet camshe dhe traditat e guzhina e saja jane camshe por se pranon se eshte shqiptare, por thjesht se e ka mesur gjuhen shqipe kur jetonte ne kufi.

Nje rast tjeter nje mike i babait time came lindur ne geqi dhe ne moshen 6 vjecare eshte ngulur ne shqiperine lindore jugore.
    Dhe pretendon tokat e tija ne greqi nga qeku sepse ESHTE GREKE. Nuk eshte per te qeshur
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Ti mendon se je aq gjeni sa me dy fjali mund te thuash cdo gje?!! Ok pra, pa ma verteto pak hipotezen tende me lart. Kush na qenka konkretisht keta cam qe qenkan greqizuar dhe jane bere anti-shqiptare te terbuar. Me jep ca emra konkret te lutem meqenese i njihke kaq mire
    Komandant ZERVA o tutkun qe ndoqi camet nga cameria, si mendon se i beri listat e tyre? Ishte dhe vet cam, por ortodoks. Zerva = Zerba, zerb, i zi. Edhe mbiemrin se ka grek por shqiptar. I ndoqi camet nga urrejtja per myslymanet. Urrejtja shqiptareve ortodoks kundrejt shqiptareve myslymane mbahet mend qe nga koha e ali pashes me suliotet. Po se kush te ka thene ty qe je grek dhe te eshte mbushur mendja top. Ne shqiperi fjalen "grek" e kemi per ofendim.

Citim Postuar mė parė nga jesu Lexo Postimin
    hemmm nga ata ka plote, nje nder ta njoh une.
    Jane shume vjecare ne greqi tashme kan shtruar renjet e tyre ketu.
    Konkretinjt nje zonje e moshuar ku punon mamaja ime, flet camshe dhe traditat e guzhina e saja jane camshe por se pranon se eshte shqiptare, por thjesht se e ka mesur gjuhen shqipe kur jetonte ne kufi.

Nje rast tjeter nje mike i babait time came lindur ne geqi dhe ne moshen 6 vjecare eshte ngulur ne shqiperine lindore jugore.
    Dhe pretendon tokat e tija ne greqi nga qeku sepse ESHTE GREKE. Nuk eshte per te qeshur

Faktikisht camet jane greke, por shtetas ama (jo kombesi) dhe si cdo shtetas grek e kerkon pronen e tij nen qytetarine greke. Ketu nuk shoh asgje te keqe. Pastaj ti permend ate zonjen e moshuar came qe flet camshe dhe se pranon qe eshte shqiptare. Me sa kuptoj nga informacioni qe jep, ajo eshte nga camet ortodokse te krahines se Thesprotise (Camerise). Nuk mund ta mohoj se shume came ortodokse jane asimiluar ashtu sikurse shume arvanitas. Por camet e Shqiperise qe jane muslimane e mbajne vetem per shqiptar dhe eshte gjeja me absurde qe mund te degjoja qe ndonjeri prej tyre te jete antishqiptar i terbuar (sic e permendi nje "gjeni" me lart). Une per camet muslimane po flas, per ortodokset cam ne Greqi nuk e di se per cfare e mbajne veten.

son of eagle Maska e eri12ing
    Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150
    Nuk dua te debatoj per kete ceshtje thjesht po tregoj nje ngjarje te vertete qe ma ka treguar nje mik familjar nga fshati Gjashte ne Sarande i cili eshte cam.
    Isha i ftuar familjarisht ne shtepine e personit te cilit per arsyet e tij private nuk po ja permend emrin,ishte viti 1996 ose 97 ne mos gabohem,ai fejonte djalin.
    Nejse midis te tjerash ne shtepi hyn nje plak,mund te ishte rreth te 85-ve aso kohe.Hyri ne shtepi dhe u ul pa na dhene as doren,veprim qe mu duk paksa i cuditshem nga ana e tij!
    Pak pas kesaj i zoti i shtepise na thote:
    Te dini ju se cfare ka hequr ky njeri atehere do ta besonit ate qe e mundon dhe e ben keshtu.
    Ky plak ishte xhaxhai i keti te fundit dhe keta si familje vinin nga Filati i Camerise.
    Kohe me pare,perpara se greku te ndermerte masakrat e 1945-46 ndaj popullsise shqipetare ne Greqi ky person qe tani me ishte plak i coptuar nga jeta,kishte qene nje njeri me shume kredi ne zonen e tij pasi ishte nga me te pasurit me toka dhe vlere monetare te zones.
    Ishte i nje niveli qe ne shtepine dhe pronat e ti punonin edhe hysmeqare.
    Njeri prej ketyre qe merej kryesisht me sistemimin e mallit brenda mureve te oborrit te shtepise kishte qene grek.
    Mirepo cndodhi me fillimin e spastrimit,menjehere ai(plaku sot) u kthye ne shtepi per te siguruar familjen pasi gjitheandej u perhap lajmi per gjemen qe po perfshinte camet.
    Ai kishte nje djale 7 vjec dhe gruan,kur u kthye gjeti sherbyesin grek qe po i therte djalin e vogel dhe u trondit jashte mase sepse ne fund te fundit njeri ishte.Kur e pyeti grekun perse e bere,ai i qe hakerryer se do di vriste te gjithe po te mos iknin menjehere nga ai vend,e me gjithe ate ai nuk kishte nguruar ti priste nje tufez floke djalit para se te ikte dhe e mbante ende me vete ate bukel flokesh qe na e tregoi edhe ne.Me besoni ka qene nje nga momentet me te veshtira dhe te dhimbshme te jetes sime perballja me kete skene.
    Ka qene pak a shume kjo qe i detyroi edhe shume cam te tjere qe te mbulonin veten si grek vetem per vetmbrojtje ndaj kesaj mizorie duke shfrytezuar ate cka greket e thone shume here: Kush eshte ortodoks eshte grek.
    E si mundem une te mos kem urrejtje ndaj grekeve qe vine sot e bejne sikur na japin kulture kur mbi supet e tyre mbajne me dhjetra mijra krime ndaj femijesh,grash,foshnjash e qindra te pafajshem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eri12ing : 24-09-2007 mė 19:14
    Sons of eagle we are and like eagles we fight in war.

beby Maska e jesu
    Anėtarėsuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Faktikisht camet jane greke, por shtetas ama (jo kombesi) dhe si cdo shtetas grek e kerkon pronen e tij nen qytetarine greke. Ketu nuk shoh asgje te keqe. Pastaj ti permend ate zonjen e moshuar came qe flet camshe dhe se pranon qe eshte shqiptare. Me sa kuptoj nga informacioni qe jep, ajo eshte nga camet ortodokse te krahines se Thesprotise (Camerise). Nuk mund ta mohoj se shume came ortodokse jane asimiluar ashtu sikurse shume arvanitas. Por camet e Shqiperise qe jane muslimane e mbajne vetem per shqiptar dhe eshte gjeja me absurde qe mund te degjoja qe ndonjeri prej tyre te jete antishqiptar i terbuar (sic e permendi nje "gjeni" me lart). Une per camet muslimane po flas, per ortodokset cam ne Greqi nuk e di se per cfare e mbajne veten.
    Per zonjen qe te permenda nuk kame informacione me te thella nese eshte came ortodokse apo myslimane.
    Per camin qe permenda qe eshte shperngulur ne moshen 6vjecare ne shqiperi eshte mysliman, thot se eshte greke, dhe nje njeri me kombesi shqiptare dhe kushtuar 6vjete te jetes se tije ne greqi sbesoj se duhet te shprehe se eshte greke, jo se e shpreh kete me fanatizem e theksoj kete por serisht....
    Saper arvanitasit mos te hapim kete teme se ata jane tradhetare der ne dhembe, Flasin gjuhen me te vjeter shqipe qe dhe ne se flasim dhe spranojne se jane shqiptare.
    Jam e preku nga kjo teme se shqiperia ka shum servila tradhetare dhe fatkeqsisht me eshte dhene rasti te njoh disa prej tyre, jo vetem camet dhe arvanitasit por dhe shqiptare te lindur e te ritur ne shqiperi me pak vite te ardhur ketu perbuzin shqiptaret e shqiperine pa shikuar nga mbrapa ku i kan te shtruara rrenjet e tyre, harruan nga kush gji pine.
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

Citim Postuar mė parė nga jesu Lexo Postimin
    Jam shume dakort qe pylle pa derra nuk ka.
    Te solla ato dy raste, se ti kishe bere vete kerkesen kush njeh cam qe mohojne kombesine shqiptare. Sigurisht ka dhe nder ata came qe digjen per shqiperine e vuajtjet e tyre.

Eshte e vertete qe une kisha bere kerkesen, por duhet ta dalluar se per cfare kerkohet. Nuk mund te japesh psh 2-3 emra e zeme Qazimi, Selimi, dhe Brahimi jane cam qe e mbajne veten per grek. Kush jane keta te tre qe si njeh njeri?!!! Ajo qe kerkohet kur kerkohen emra jane persona te njohur te nje komuniteti qe jane ose lidera ose njhen ne pergjithesi nga shoqeria. Besoj se me kupton ca dua te them.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Diskutim pėr budizmin
    Nga altin55 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 20-07-2009, 16:41
  3. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  4. Diskutim në lidhje me GRUB....
    Nga FlashMx nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2005, 17:35
  5. Diskutim rreth rikthimit te te dhenave.
    Nga Miremengjes nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 11:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •