-
i/e regjistruar
fëmila sofjàtë
Diten e mirë ju gjithëve ,
Shoma ndòse ndonjerì ka ju mënd më ndihinj sa të çonj kët shurbes ...
Shën Sofia ( Santa sofia d'Epiro , Calabria ) , është një katund arbëresh shumë i vjeter . Aì qe i stisur tek viti 896 ka ca liftare grek , po tek viti 1472 , qe i banuar ka disa arbëreshë , ç'kishin ardhur ka mëmëdheu , vitin par . Për një viti atà mbetin te katundi e Shën Mitrit ( San demetrio Corone ) , afer Shën Sofisë . Tek një dokument i vjeter , e vitit 1507 , jan shkruar njerzit çë banoin katundin . Ktò janë : Arkontica , Arkalle , Kumus osè Komus , Blesse , Beçe , Potatipa , Kuça , Dardes , De Skuilla , Kazaro , Klleseutri , Kuda , Kuca osè kuza , mayera , Baffa , Grecus , Ellias , Bisullka , Ananie , Arma , Kalludi , Kllavari , Drammasi , Mançinus , Bllumeta osè Bllumita osè Brumita , Barçe , Kaglleses , Buglara osè Bulara , Kativa , Sguris , Kuzo osè kuda , Alambresi , Verllingerius , Gollbodirka .
Afer Shën Sofisë ishë edhé nj'eter cikë fshat , dhè ky banuer ka shqiptarë : Fllok , Masius , Musaqi , Dardi , Ellmi , Masi , LLarf , Kamatero , Bodm , Mazateka , Bartini osè Bartm , Russus , Grossus , Donarga , Borsa , Kamus , Kamatero , Kalambrese , Masis , Bartini , e të tjera ëmëra çë gjënden edhè Shën Sofi .
Atò çë nanì do t'ju lipinj ë ndose ju njihëni këtà ëmëra , e cilet ka këtà jan arbëreshë .
Poka ç'u di se këtà arbëreshë erdhëtin ka Epiri , dini edhè ndose në Epir jan një , e më shumë katunde , ku mbahen o mbahëçin këtà emëra ?
Për shembull : ndose ë një katund çë mban këtà ëmëra , mënd jet se aì është katundi çë ka u nistin këtà ....
Bin'e di si e kyni te trut e lipëni ndose doni më shumë llajme për Sofjatë o për Shën Sofin .
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt