Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3

Si mund te fshij nje Network Group

Pershendetje

Tek Microsoft Windows Network si mund te fshij nje network group ?
    Theksoj qe ky network group eshte krijuar ne nje PC ne te cilin jam administrator

Faleminderit

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    WorkGroup eshte dicka qe detektohet nga Windows Network po kjo nuk do te thote qe ky WorkGroup ndodhet ne kompjuterin tend ai workgrup mund te ndodhet ne nje kompjuter tjeter qe ndodhet brenda te njejtin Network lokal pra nje shembull i thjeshte

Kemi dy kompjutera me keto configurime

Kompjuteri1
    IP 192.168.100.10
    Mask 255.255.255.0
    GateWay 192.168.100.1
    WorkGroup MSHOME
    Kompjuteri2
    IP 192.168.100.20
    Mask 255.255.255.0
    GateWay 192.168.100.1
    WorkGroup ALBASOUL

Te dy keta kompjutera ndodhen te lidhura ne te njejtin Switch pra ndodhen ne te njejtein network lokal. Ti kur hap kompjuterin 1 e vete ne Microsoft Windows Network, Windows-i pasi skanon rjetin lokal gjen te dy kompjuterat edhe gjen te dy workgrupet aktive ne kete network edhe te jep ty te dy workgrupet edhe MSHOME edhe ALBASOUL ne kete liste ku ti mund te zgjedhesh se ne cili workgrup do te lidhesh. E njejta gje ndodh e anasjelltas ne kompjuterin 2

E vetmja menyre per te fshire kete gje eshte te kontrollosh te gjithe kompjuterat qe ti administron te jene ne nje workgrup. Po ama kujdes mos ngatron workgroup me domain pasi edhe domainet ne ate network do renditen ne te njejtin vend ne Microsoft Windows Network.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Te kuptoj.
    Shtoj se une jam administrator ne te gjitha PC te cilat figurojne ne kete network.

Tema tė Ngjashme

1. Si tė krijoj njė rrjet brenda 3 ose 4 qyteteve?
    Nga valdetshala nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-12-2008, 20:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •