Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    torino, itali
    Postime
    21
    Citim Postuar mė parė nga Dorontina Lexo Postimin
    pasi jemi te ambasadat, me tregoni ju lutem , kam ndemend me ftu dikend ketu ne bruksel e disa me thon te duhet mi qu letrat ne ambasad belge ne bullgari disa me thon ne beograd, se zyra qe asht ne prishtin nuk po i kryka punet pa te shetit 6 muj dhe don shum bakshishe....
    a din dikush te me trgon ku duhet me shku Bullgari apo beograd....
    une vizen per ne belgjike e kam marr tek ambasada gjermane ne tirane, me thane dhe mua te bridhja gjithandej, vajta dhe tek ambasada hollandeze meqe dokumentat me vinin nga brugge dhe ishin flaman jo frengjisht por perfundimisht tek ambasada gjermane dhe nga kosvoa e merrnin aty, nuk e di tani se une vizen e kam marr ne 2000.

Mbaj mend qe kur shkova ne Greqi per pushime, mendoja se do e kishim shum problem per te kaluar, se un e kisha per here te pare. Mqs ne ate kohe babi im kishte thuajse 1 vit qe hynte dhe dilte ne Greqi, nuk i dhane probleme. Mua dhe vllane, mqs nuk kishim viza te mirfillta, po thjesht leje kalimi, na kerkuan qe te zbrisnim nga makina ... thjesht per ti thene "C'kemi" policit qe do vuloste lejet e kalimit dhe asgje me shum.

Ndersa kur shkova ne ambasaden amerikane ne tirane, ta mbaj mend. Kisha thuajse nje vit e kusur qe merresha me pergatitjen e dokumentave te shkolles. Apo nuk ishte dhe janar kur shkova per intervisten, binte nje shi qe o zot o zot. Epo vajtem dhe shpejt, se mqs ne leter shkruhej se hyrja behej ne 9 te mengjesit, dhe thash te isha ne kohe. Thirrja e emrave filloi qe ne 8 te mengjesit dhe per 1 ore te gjithe ishin brenda. Pastaj sec na dhane ca kartona me ngjyra, qe sipas ngjyres futeshe brenda, dhe si per dreq un kisha nje karton te verdhe ... ngjyra e fundit e listes. Kur hyra brenda thash me vete shyqyr se po vdisja nga te ftohtet.
    I kisha te gjitha dokumentat te renditura ne nje dosje, dhe sa per veshjen mbaj mend qe kisha veshur nje golf lavander, me jeans, dhe kisha nje xhakete ngjyre gri te erret. Me tu afruar te dritarja ishte nje grua rreth te 40 qe beri intervisten. Ne fillim me foli ne shqip, vetem pasi e pa qe po aplikoja per viz studenti ja ktheu ne anglisht. Ca nga pyetjet qe beri ishin: pse do te studiosh ne USA, ke familje ne Shqiperi, moter ose vlla, do punosh kur te shkosh atje, do te kthehesh mbrapa kur te mbarosh studimet apo jo etj etj? Thjesht per te kuptuar nese lidhjet e mia familjare ishin me te forta ne Shqiperi apo ne USA.
    Nuk e dija se si funksionote procedura me saktesi, po degjoja nga njerezit qe ishin para meje, se nqs te mbaheshin dokumentat ateher do te thote se e kishe marre vizen.
    Kjo teta qe po me intervistonte mua sapo i kishte thene "JO" nje cifti pleqsh qe kishin vite qe jetonin me djalin ne itali, po donin ti benin vizite edhe atij qe kishin ne usa, dhe mua me kishte zene nje frike qe vet e di. Kur si per cudi kjo nuk mi dha dokumentat mbrapa po me dha nje leter blu dhe me tha te kthehesha perseri ne 3.30 per te marre pashaporten.
    Nuk e mbaj mend pastaj se si e kam gjetur rrugen per te dale perjashta, apo nuk i kishin edhe ato dyert atje te renda plumb, mezi i hapje.
    E qe thoni ju me dhane nje vize 1 vjecare, dola dhe po mundohesha te mbaja nje pamje serioze, qe te beja icik shaka me ata te shpis qe me prisnin perjashta, po eeeeehhh me ishte ber fytyra flak e kuqe dhe dridhesha e tera ... nga mos ta kuptonin ata
    Kjo ishte pak a shum experienca ime me ambasadat. Dicka qe do shtoja per ambasadat amerikane: i ven shum rendesi historise se personit qe te del ty garant, duke filluar qe nga taksat qe ka paguar, credit card reports, borxhet nqs ka marre te tille nga ndonje banke, pra cdo gje qe ka te beje me vjeljen e lekeve nga shteti amerikan. Gjithashtu edhe llogaris tende bankare, qe duhet te jet goxha e majme, se je ti qe do paguash per shkollen, te bejne te firmosesh 101 dokumenta ku ti pranon dicka te tille, dhe se nuk do i kerkosh loans shteti etj etj, ti lidhin duart me lezet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nyx : 31-01-2008 mė 17:40

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Kam pas 1000 probleme, me thonin se gjasme nuk isha i mirpritur ne shtetin e tyre sepse kisha ber krime kunder atdheut te atyre.. pfff pallavra!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

une personalisht kam pasur probleme me ambasaden amerikane ne itali.kam aplikuar per nje vize, edhe mbase me moren shenjat e gishtave me thane jo, arsyeja ishte nuk jep garanci te mjaftueshme qe do te kthehesh perseri.
    i pueta se cfare looj garancie duhet te kem edhe mu pergjigjen qe nqs do ishe i martuar ose te kishe nje pune te mire ne itali me nje rroge 3-4 mije euro ne muaj

ah desh ate pyes di njeri ndonje gje se cfare garancie duhet te dergoje nje person qe jeton ne amerike , si behet kjo garanci per te ftuar dike ne europe dmth ne cfare konsiston garanci , psh per te ftuar nje njeri nga shqiperi a ne itali ka disa dokumenta te percaktuara te cilat duhet te plotesohem po per ne amerike ekziston nje gje e tille???

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Per ata qe duan taniBashkim Familjar ne Gjermani eshte bere e keqe.. pasi te gjith ata qe duan te vijn ne Gjermani se paku duhet te dijn diqka Gjermanisht.. dhe te kalojn testin " me shkrim " si dhe me "goj" do te thot 50% e shqiptarve te kosoves vuajn nga kjo smunjde Gjermane qe tani ka dal ne tregun e Ambasadave hahaha.. dhe kam 2 te familjes qe i duhet tani perseri me vazhdu kursin qe te mesojn pak me shum Gjermanisht se per ndryshe Viza u refuzohet..

Ide e mire e Gjermanve.. dreqen jan keta..
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anėtarėsuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    ata qe duan te bejne bashkim familjar ne gjermani me mire eshte te bejne martesen ne gjermani se ne vendet e tyre se kan me lehtesim po kto provojne njehere dhe thojne bejeni martesen ne vendin tuaj mire eshte mos me pranu se kte e ka bere nje e familjes time dhe i ka dal me sukses i dhan nje vize 3 mujore pastaj ja dhan per 3 vjet dhe me te drejt pune do shkoj ne shkolle dhe per gjuhen

bad girl Maska e Capkenja
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    ne zvicer, kantoni ticino
    Postime
    71
    a e dini me te bukren.. une nuk kam pasur asnje problem me ambasaden zvicerane sepse kisha garant zviceran ama kam pasur shum probleme dhe kam bere jo pak sherre me ambasaden e shqiperise ne zvicer. une isha shtatzene ne muajin e 8, duhet te rinovoja pashaporten dhe te mencurit e ambasades me thonin shko ne shqiperi dhe rinovoje, si mund te shkoja ne shqiperi pa pashaporte vetem ata e dinin dhe me ne fund kur i thashe e bija e kujt isha atehere nderruan tonalitet dhe me thane t'ja u dergoja atyre se do e benin ata. ne fund pasi i shava mire e mire ja cova familjareve te mi ne tirane dhe ma bene per dy dite. ja se si jemi ne shqiptaret. pretendojme respekt nga te huajt por ne nuk respektojme njeri tjetrin....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Kam pas 1000 probleme, me thonin se gjasme nuk isha i mirpritur ne shtetin e tyre sepse kisha ber krime kunder atdheut te atyre.. pfff pallavra!
    he re se hajdut ke qen mer.apo harrove sa mekina kena vjedh bashk.mos u anko kot

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    une nuk kam pasur shume pune me ambasadat vetem me ate ne tiron e gjermansi...bo ore sa rrob te trash punonin atje nuk dinin as gjermansiht dhe punonin...i kam mare shume inat ato ke ambasada gjermone ne tiron po jo gjermonet atje po shqiptaret qe punonin....

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anėtarėsuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Citim Postuar mė parė nga el7 Lexo Postimin
    Kam nje pyetje te pergjithshme: kini pasur probleme me ambasadat e shteteve te huaja kur keni dashur te merrni ndonje vize. Psh ambasada Kanadeze ne Rome ju ka nxjere probleme?
    Kush tha?? sa degjojne qe je Shqiptar ta japin vizen tak fak.... llaf e ke ti ate?
    te te bej nje pyetje po ti ku jeton qe skandalizohesh me perfaqesite diplomatike.
    dukesh qe s'ke bere ndonje radhe 12 oreshe neper kuestura ....
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Kush janė Dibranėt ?
    Nga biligoa nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 17:37
  3. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13
  4. Vdes njė shqiptar nė Londėr, probleme pėr varrimin nė atdhe
    Nga Genti^Itali nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-07-2004, 13:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •