Kam nje pyetje te pergjithshme: kini pasur probleme me ambasadat e shteteve te huaja kur keni dashur te merrni ndonje vize. Psh ambasada Kanadeze ne Rome ju ka nxjere probleme?
Kam nje pyetje te pergjithshme: kini pasur probleme me ambasadat e shteteve te huaja kur keni dashur te merrni ndonje vize. Psh ambasada Kanadeze ne Rome ju ka nxjere probleme?
LI BE
"Everything is an Idea"
dhe mua me kane nxjerre probleme si pa shkak me jane dukur.
ske cti besh, e kane ne dore vete.
Nese ajo qe do te thuash nuk eshte me e mire se heshtja atehere me mire hesht.
Kur shkon ne ambasade,mos shko me xhinse me bluza me stampa me atlete,(me xhup ne kohe dimri),flet me personin duke i mbajtur syzet eshte gabim, etj.Do dukesh si ndonje refugjat qe sa ka zbrit nga trageti,ose si ndonje i rruges qe sa ka dale nga ndonje stadium...klub,,,,
Veshja ka shume rendesi,i qethur i rruar shume clean dhe me kostum.Nqs shkon keshtu reflekton kulture,tregon respekt per ambasaden,personelin qe punon atje dhe fiton respekt dhe trajtim te rregullt.Mos mbaj syze kur flet me persona te trupit diplomatik.Trego civilizim.Letrat qe do paraqesesh jo te jene te palosura ne 4sh apo 8-sh lol.Letrat duhet jene pa asnje shenje rrudhe,palosjeje.Te jene si llamarine rrafsh dhe te futura ne ndonje zarf qe i pershatet ose dosje.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 17-08-2007 mė 18:12
Postuar mė parė nga benseven11
Kjo ėshtė e vėrtetė. Shumica akoma nuk kanė mėsuar se si duhet tė paraqitesh para njė trupi diplomatik tė njė shteti tė huaj. Kam parasysh sjelljen qė kemi shpesh kur paraqitemi nė zyrat e emigrimit apo zyra tė tjera shtetėrore. Mendojmė se jemi nė Shqipėri nė zyrat e atjeshme ku nuk merr vesh i pari tė dytin.
ns
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
Per veten time nuk kam patur asnje problem me ambasadat e huaja (franceze, italiane, gjermane, greke) te cilat ndodhen ne Angli per vize Shengener. Por eshte mese e vertete qe prezantimi fizik eshte mese i domosdoshem kur te paraqitesh ne ambasaden perkatese dhe gjithashtu prezantimi i dokumentave.
personalisht kam patur te beje vetem me konsullaten USA ne Firenze...
ka qene korrik i 2005. me pantallona te shkurtra me nje bluze te verdhe ngjyre(m.......)
mbase dhe i pa rruajtuar... ( sme kujtohet mire) dhe me syze ne koke.... mua ma dhane... 1 vjeēare... bashkeshortes time ( e prezantushme ku s'ka ku te veje..) jo.. dhe per kete arsye e refuzova .... me habine me te madhe zortari konsullor me thote ( come rifiuti il visto per i statti uniti...?) bashkeshortja ime e provoi dhe nje here tjeter pas 4 muajsh e invitur nga vet zyrtari i konsullates ... dhe ja refuzuan perseri...
ju silluni si te doni dhe paraqituni si te doni.. ata bejn si tju vije per mbare.......
megjithate .. eshte e drejte dhe njerezore te jemi te kulturuar te sjellshem dhe te paraqishem eshte shenje respekti kundrejt vetes tone dhe atij shteti qe ne kerkojm te vizitojm
mos beni si une ( me menyren se si u solla kur iu refuzua viza bashkeshortes sime .... edhe une po te isha ne vendin e oficerit konsullor gjalle ne bote s'ja kisha dhene vetes vizen)
megjithate mua me erdhi pashaporta ne shtepi me vizen..... te cilen e dogja...
:jSorridi alla vita la vita ti sorride....
Kot nuk eshte historia e Nastradinit "ha xhybe, pi xhybe" lol
Kjo qe ke shkruar eshte mese e vertete. Jo vetem per ne ambasade por ne te gjitha intervistat. Paraqitja e vetvetes dhe informacionit (letrave, dokumentave shoqeruese etj) ndikojne nje perqindje te lart ne komunikimin e zyrave. Sigurisht, qe nuk eshte edhe i vetmi faktor qe e vendos pergjigjen, se ndryshe kot qe jane ne pune ata qe intervistojne pastaj. Duhet edhe 't'ju mbushesh mendjen' qe kerkesa per nje lloj vize perkon me qellimin e vizites, bie fjala do shkosh per vizite dhe do kthehesh. Kjo persa iu perket ambasades gjermane, austriake, amerikane, italiane, kanadeze etj. Ajo greke me eshte dukur me tendencioze.
He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.
pasi jemi te ambasadat, me tregoni ju lutem , kam ndemend me ftu dikend ketu ne bruksel e disa me thon te duhet mi qu letrat ne ambasad belge ne bullgari disa me thon ne beograd, se zyra qe asht ne prishtin nuk po i kryka punet pa te shetit 6 muj dhe don shum bakshishe....
a din dikush te me trgon ku duhet me shku Bullgari apo beograd....
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fatijonuk : 15-09-2007 mė 07:02
po mir po ku ather do marrin viz Kosovaret qe duan te vin ketu te ne ? pasi vendet tona skan ambasadź shtete sakat kem ne ? ...
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Krijoni Kontakt