Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Ilmiu lart thote qe islami ndalon pakicen dhe shumicen e alkoolit.OK,kush ka sadopak njohuri nga kimia e di qe pakice alkooli ka rushi(fruti),kam pare shume muslimane qe hane rush dhe fruta, pse nuk e ndaloni ngrenien e tyre,gjithashtu insulina siē dihet del nga derri,perseri shume diabetike muslimane e perdorin ate(ka dhe insuline qe prodhohet me menyre tjeter,por ku je i sigurte qe ajo qe perdor ti nuk eshte prej derri,fjala bie)
    ti me duket se spaske njohuri nga kimia
    rrushi frut permban fruktozen si perberese gati 25 %
    fruktoza si sheqer i thjesht nuk eshte i demshem po kur ky sheqer oksidohet dhe perpunohet behet me i rrezikshem
    organizmi ka nevoj gjithher per sheqer sepse nuk e prodhon e duhet te mirret nga jasht
    a alkoolin e prodhon melqia 8 mg ne ore dhe sasia e tepert e futur permes pijes e cila kalon ne melqi dhe keshtu kemi tepric te alkoolit i cili shkak ton dehjen e organizmit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Mustafe Mehmeti , ne kete forum askush nuk e tepron ! Secili ne nje fare menyre i mbron qendrimet e tija lidhur nje c'eshtjeje ose qendrimi te caktuar ne nje teme te caktuar.
    Ti psh. refuzon te besojsh hadithet ( qe deri diku ke te drejte ) dhe zgjedh te pranojsh Rashid Khalifen si profet ( perseri per sa i perket qendrimit tend ke te drejte - por per sa i perket qendimit tim , te kisha thene se them dispozitat Kuranore , a.s. Muhamedi eshte i derguari i fundit dhe pas tij nuk ka profete te tjere).
    Mos u bazo shum e shum ne shkrimet e mija dhe mos mendo qe Gostivari_usa nuk i pranon hadithet.
    Dallimi midis disave ketu dhe vetes time eshte se une hadithet i pranoj si mesime por jam kunder qe nga ato te sillen ligje.
    Nuk ka asnje te keqe te pranohet si fjale e profetit psh hadithi ku thuhet se profeti ka thene " Kur te folish , bisedo me nje njeri te paditur ose me nje njeri te ditur - asnjehere mos bisedo me nje njeri gjysme te ditur !!!"
    Ky hadith nuk kundershton Kuranin , nuk kundershton a.s. Muhamedin dhe permbajtja e hadithit eshte 100 % logjike e pranueshme per te gjithe njerezit. Andaj them , po ky hadith eshte Sahih , i besueshem.
    Hadithet qe kane problem ne fene Islame ose qe kane nje doze kontraditash mbrenda , jane hadithet qe kane te bejne me politiken dhe me statusin e grave si dhe me gurrezimin , keto hadithe , personalisht mendoj qe nuk duhet te pranohen nga asnje musliman sepse nxisin urejtje sektare dhe nga ana tjeter luajne rol negativ per poziten e gruas , gurezimi me vdekje per mendimin tim kundershton nje nga principet kryesore te Kuranit dhe ai princip eshte se ALLAHU ESHTE AI QE JEP DHE MERR JETE - JO NJEREZIT!

Pra neve si musliman duhet te tregohemi te pjekur kur sjellim vendimet tona se cfar eshte e drejte dhe cfar nuk eshte e drejte.
    Per veten time e them me plote kuptimin e fjales se ne si musliman (99%) jemi te devijuar ne nje menyre ose ne nje menyre nga rruga e Allahut dhe kete qendrim timin e mbroj me dy ajete Kuranore:
    1. Allahu nuk ndryshon gjendjen e nje populli perderisa ai popull nuk ndryshon veteveten, dhe
    2. Nje popull qe devijon nga rruga e Allahut , Allhu atij populli ka per ti derguar armikun me te madh.

Analizoni keto ajete dhe shikojeni realitetin me syte e juaj .

Me Respekt te vecante per te gjithe juve qe merrni kohen ti lexoni shkrimet e mija .

Gostivari_usa

Cka te them tjeter perpos se pajtohem 100% me mendimin tend. Gjithashtu e kam lexuar Rashad Khalifen si dhe i kam shikuar videot e tij(i kisha propozu te gjitheve ti shikojne ato). Nje gabim ketu te vogel e ben e ai eshte se Rashad Khalifa nuk e paraqet vehten si profet por si lajmetar. Simbas tij dicka tjeter eshte profeti(shkalle e larte) e dicka tjeter eshte lajmetari(messenger ne anglisht). Simbas tij ne Kur'an shkruan qe Muhammedi ka qene profeti i fundit por jo lajmetari i fundit.

Une per vehte i rrespektoj te gjitha punet e tij, prej te cilave ka pune te mahnitshme por nuk e marre per lajmetare por si dijetare.

Sigurisht, ka shume argumente pse nuk duhet marre per baze hadithet por vetem si udhezime pa autenticitet. Keto argumente askush nuk ka mund ti hedhi poshte. Kunderpergjigjje te argumenteve te Rashad Khalifes nuk kam mund te gjej, ne mungese te argumenteve ata mirren me karakterin e tij dhe etiketime, dukuri kjo shume e njohur.

2. Bekare 170. E kur u thuhet atyre: "Pranoni atė qė All-llahu e shpalli!" Ata thonė: "Jo, ne ndjekim atė rrugė nė tė cilėn i gjetėm prindėrit tanė!" Edhe sikur prindėrit e tyre tė mos kenė kuptuar dhe tė mos jenė udhėzuar nė rrugėn e drejtė (ata do t'i pasonin)?

Selam Alejkum.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    ti me duket se spaske njohuri nga kimia
    rrushi frut permban fruktozen si perberese gati 25 %
    fruktoza si sheqer i thjesht nuk eshte i demshem po kur ky sheqer oksidohet dhe perpunohet behet me i rrezikshem
    organizmi ka nevoj gjithher per sheqer sepse nuk e prodhon e duhet te mirret nga jasht
    a alkoolin e prodhon melqia 8 mg ne ore dhe sasia e tepert e futur permes pijes e cila kalon ne melqi dhe keshtu kemi tepric te alkoolit i cili shkak ton dehjen e organizmit
    E di shume mire qe alkoli perftohet me anen e fermentimit,ajo qe po them une eshte qe nje pakice etanoli gjendet ne rushin qe kur eshte frut,ma thuaj ti xhamia kur fillon procesi i fermentimit?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    land spo e kuptoj pyetjen tende si kur fillon procesi i fermentimit mund te jesh pak me i qart
    flm

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Dokumente tė shkruara dhe libra
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 12-04-2022, 13:42
  2. Kush erdhi nė fillim: Kisha apo Dhiata e Re?
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-02-2013, 11:21
  3. Izraeli
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 19-11-2010, 16:22
  4. 12 Apostujt e Jezusit
    Nga rapsod nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 06-06-2003, 00:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •