Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Pasioni për shkencën Maska e Nolird
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    466

Burrat vlerësohen, gratë pushohen

Nje burre qe nxehet kollaj ne pune dhe uleret, mund te zgjoje admirimin e te gjitheve. E nese kete gje e ben nje grua ne zyre, ajo vleresohet si jokompetente apo qe nuk e ka fre veten e saj ne dore dhe nuk di ta kontrolloje ate. Nje burre qe nxehet kollaj ne pune dhe uleret, mund te zgjoje admirimin
    e te gjitheve. E nese kete gje e ben nje grua ne zyre, ajo vleresohet si jokompetente apo qe nuk e ka fre veten e saj ne dore dhe nuk di ta kontrolloje ate. Nje dukuri te tille paksa absurde, e cila vihet re ne te gjitha ambientet e punes thuajse kudo ne bote, e ka zyrtarizuar nje studim i botuar se fundmi ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Behet fjale per kerkimin e realizuar nga Viktoria Bresholi, doktoreshe ne Universitetin e Jales, i titulluar "Sa rruge para mund te bejne femrat e inatosura". Ne tezen e saj, perfshihej edhe fakti qe Hillari Klinton, per shembull, nuk mund te zgjidhet presidente e ardhshme e SHBA-ve, vetem sepse eshte cilesuar sipas sondazheve, si nje femer "shume e inatosur" per te qene presidente.

Nga ana tjeter, kerkime pararendese, kane treguar se me ane te inatit, nje individ mund te filloje te ndihet autoritar dhe se po i dominon te tjeret, ne njefare menyre nje mendim ky qe ekziston. Nderkaq, doktoresha ne fjale ka zhvilluar testime me drejtues te ndershem ne pune, te cilet jane gra apo burra dhe te gjithe jane karakterizuar nga dukuria e "bertitjes" apo e "inatosjes" lidhur me mosecurine e punes. Por ama, lidhur me vleresimin e seciles figure, kishte diçka paradoksale. Keshtu, nese nje grua inati shihej si nje gje e papranueshme, qe i ulte asaj piket dhe qe ne me te shumten e rasteve e pushonte edhe direkt nga puna, per mashkullin drejtues, çuditerisht kjo ishte nje menyre jo vetem per te vendosur autoritetin e munguar, por madje per te bere edhe karriere.

Teksi i huazuar nga albkafe.com

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    a sa dakort qe jam me kete studimin mor amani...se e kam provuar ne kurriz

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Ketu ku punoj une vetem grate ulerijne. Burrat rrine squk. Studimi i Yale eshte i kote, pasi hillary do behet presidente.

Neqoftese doni qe grate te mbyllin gojen, duhet te behen ligje qe t'i nxjerrin nga puna, pasi keshtu si e kane nisur, do na katandisin si dado per femijet.

Kur uleret nje grua interpretohet qe eshte e forte, kur uleret nje burre interpretohet si i dobet.

Studimi i Viktori Currit, kjo feministe e vonuar, do jete ndonje kopje e studimeve te viteve '60. Kane ikur ato kohe, tani grate te marrin gjak ne vetull.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qorrbiba : 09-08-2007 më 08:46

Pasioni për shkencën Maska e Nolird
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    466
    hahah sa kom qesh qorribiba

Po me siguri se ne vendin ku punon ju burrat pse nuk beheni pak me te rrepte dhe do ta shihni se grate do ulin zerin po edhe ato do behet te rrepta keshtu rrotullohet bota...........

Gjitha te mirat

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    C'jane keto pergjithesime pa piken e logjikes. Kush i ka bere keto kerkime, le t'i publikoje se dime si t'i pergjigjemi. Ne institucionet shteterore shqiptare, te pakten ato qe njoh une dhe aty ku kam punuar e punoj dhe sa kam qene une, asnjehere nuk flitet/debatohet me gjuhen e Lucy-t apo me gjuhen e deputeteve. Madje, kemi disa drejtoresha teper te afta, ashtu sic kemi drejtore te afte.

Teorirat e albkafe-se, ca gallate.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Postime
    48
    Po mire thote gje ai studimi se si i behet me grate tona qe nevrikosen e na bertasin ne shtepi?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Khour, ate e kane shqiptaret, gerthasin. Po qeni qe lef, nuk ha, vetem te le me vula.

Tema të Ngjashme

1. Të drejtat e gruas në një këndvështrim global
    Nga Lioness në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 171
    Postimi i Fundit: 25-03-2013, 09:30
  2. Burrat tradhtojnë gratë me faturisten e KESH-it
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2009, 09:25
  3. Gratë punojnë si burrat, paguhen më pak!
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-10-2005, 10:07
  4. ca mendime per burrat e grate
    Nga FLOWER në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-10-2004, 13:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •