Close
Faqja 6 prej 36 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 358
    i/e larguar Maska e selina_21
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Pershednetje per te gjithe yjet e Vlores.
    Si keni kalu juve keteja.
    I miss you guysssssss so much .........
    Me vecanti Elenen / yvin e Vlores/mpuqqq-sis.

Anyways gotte go
    Kalofshi sa me bukur mes sofres Vlonjate.
    Suksese te gjithve ne mesime.

Mpuqqqqqqqqqqqqqq per allllllllllllll.

S-21

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    1
    pershendetje Vlora e bukur, ju pershendet nje qytet cili eshte shum i bukur Peja

-Mr_BeSi- Maska e BeSi_LoGeL
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Tropoj
    Postime
    25
    Pershendetje Sofra VLONJATE .

Konkurence E Fort Midis Sarandes Edhe Vlores Per Sezonin E Plazhit , Besoj Se VLORA Do e Ket Nr.. E Turistave Me Te Madh :d Rrespekte Gjithve

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Pas rreth nje muaji, hyra me mall ne kete forum. dhe me ne fund e gjeta temen qe kerkoja. Pershendetje Vlonjateve kudo qe jane.Kalofshi sa me bukur
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

i/e regjistruar Maska e manjola_80
    Anëtarësuar
    21-02-2005
    Vendndodhja
    Ne mergim
    Postime
    14
    Pershendetje sofres vlonjate!!!
    Adhuroj Vloren...kam 5 vjet qe i kaloj pushimet ne Vlore.....Jam nga Tirana dhe jetoj jashte shtetit, por sahere qe vij ne Shqiperi e kam te nevojshme te bej nje vizite ne Vlore...Po bashkangjis ca foto te bera sivjet ne gusht te Uji i Ftohte....rrofte Vlora magjepsese....
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    DEGJO GJITHMONE ZEMREN

i/e regjistruar Maska e manjola_80
    Anëtarësuar
    21-02-2005
    Vendndodhja
    Ne mergim
    Postime
    14
    Ja edhe ca foto te tjera....
    DEGJO GJITHMONE ZEMREN

Perjashtuar Maska e _Matrix_
    Anëtarësuar
    07-06-2007
    Vendndodhja
    Paris
    Postime
    489
    Hajde foto hajde ka lezet ne ver sidomos gocat tek summer depo te kenaqej syri

I ♥ Tetova Maska e Albanian^Boy
    Anëtarësuar
    15-02-2006
    Vendndodhja
    Tetovë/Iliridë
    Postime
    501
    Mir se ju gjetaa vloraa
    El Real Madrid, campeón de Liga 2007/08.

VLORA Maska e klandestini
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    po nga vlora qe çke me te
    Postime
    108
    PSE PUSHIMET NE VLORE ?!

Duke parë pozicionin gjeografik të qytetit të Vlorës si dhe shtrirjen për gjatë bregut të detit ( 145 km ) nuk është e vështirë të evidentohet që Vlora si qytet është i destinuar për zhvillimin e turizmit detar, por edhe malor, pra turizmin e pushimeve.

Gjiri i Vlorës nga ekspertët ndërkombëtarë konsiderohet si një rajon turistik i mrekullueshëm dhe një Monument natyror, pasi në gjirin e Vlorës janë kompozuar në mënyrë perfekte rëra me shkëmbinjtë e thepisur

Dunat ranore dhe pyjet me pisha

Fushat dhe kodrat e gjelbëruara deri në malet me dëborë

Deti me lagunat

Ishulli me gadishullin

Uji i ftohtë i maleve me ujin blu e të kristaltë të detit

Bukuritë natyrore të bregdetit vlonjat si, klima e mrekullueshme kurative, mikpritja e banorëve, ushqimi i shijshëm vendas, si vera dhe ngjalat e Nartës, kocja dhe mishi i Dukatit, frutat e bregdetit të Vlorës, etj, kanë tërhequr edhe vizitorë të huaj, shumë kohë më parë.

Lloji kryesor i lëvizjes turistike është padyshim turizmi balnear, por dhe i pushimit, por në të mund të ndërthuren edhe ai agro&ekoturizëm familjar privat, komunal, fshat turistik. Kërkon më tepër? Ke mundësi për turizëm sportiv, i gjuetisë së peshkut, i shpendëve dhe gjitarëve.

Forma të tjera të lëvizjes turistike është dhe ai kulturor, fetar, eskursionizmi dhe turizmi sportiv duke përfshirë sportet alpine si dhe atë të aeronautikës. Vlora është një qytet me mundësi zhvillimi të lëvizjes turistike tranzite ose kalimtare. Këtë ia jep qenia e saj si një nga portet më të mëdhenj në jug të vendit të vendit tonë dhe pika më e afërt e lidhjes Lindje-perëndim, ku qytetet e këtij lloji në botë mbajnë një peshë të konsiderueshme në lëvizjen e turistëve.

Duket gjithçka spontane, një bukuri dhuratë e natyrës, një kombinim i përkryer i detit me malin, një bregdet shkëmbor që nuk mund të mos tërheqë vëmendjen. Është e vështirë të veçosh njërën apo tjetrën zonë për nga bukuria e natyrës dhe peizazhi që të ofron. Duke ndjekur rrugën e Llogarasë, për një distancë vetëm prej disa km ngjitesh në majën më të lartë të Llogarasë ( 1027 m ) dhe pastaj me një herë zbret në kuotën 0, në nivelin e detit ku të shfaqet para syve bregdeti i Dhërmiut.

Duket qartë që nga pikëpamja e burimeve, natyra ka qënë bujare me Vlorën, duke e bërë atë mjaft atraktive, veçanërisht për turistët që preferojnë detin dhe malin, për ushtrimin e sporteve të ndyshme si zhytje nënujore, peshkim, not, alpinizëm, etj.

Pas këtyre gjen vende historike me interes të veçantë, si Plazhi i Grames në Karaburun, Porto-Palermo, Shpella e Piratëve,etj. Kushtet klimaterike që ofron Vlora me një temperaturë mesatare vjetore16.4"C e bëjnë të mundur një veprimtari turistike jo sezonale. Falë kësaj natyre të mrekullueshme, por edhe investimeve të kryera kryesisht nga sektori privat, apo edhe më pak ndërhyrjet në infrastrukturë të disa zonave nga shtetërori, pushimi në Vlorë është i këndshëm.

vloracity
    çam 25 karat

VLORA Maska e klandestini
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    po nga vlora qe çke me te
    Postime
    108
    I LOVE VLORA
    çam 25 karat

Faqja 6 prej 36 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Elbasani, mirësevini në qytetin e ballokumeve!
    Nga ClaY_MorE në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 01-08-2009, 21:05
  2. Guidë Turistike 'Mirësevini në Shqipëri'
    Nga drini_në_TR në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 11-07-2004, 02:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •