Close

Rezultati i Sondazhit: Cila Parti Ka Bere Me Shume Per Ne Shqiptaret?

Votues
57. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PDSH

24 42.11%
  • BDI

33 57.89%
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 121
    Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    ne jetoj ne FYROM pikerisht ne Tetove por jam kunder keti shteti se dua ket shtet.
    Mire qe e pohon

I cilit shtet te jesh edhe ti i nderuar patjeter te paguash tatime shtetit.si gjith shtetet tjera qe e bejn
    Dakord, por bie ne kunderthenie. Nese je kunder ketij shteti, pse ngul kembe qe ti paguajme tatimet, ky eshte nje shtet artifical, akoma pa emer...dhe ne, mbi te gjitha edhe si shqipetar te derdhim tatimet tona per Luxsin e qeveritareve, nuk ju mjafton fakti qe kane lejuar importin e cdo lloj artikulli, biles se fundmi "Qumeshti ALPSKO" me tonelata te tera i kthyer nga Spanja ne Slloveni, per shkak te anomalive te gjetura ne perberjen e tij, hyri ne kete shtet pas asfar brerje ndergjegjeje per shendetin e popullates, por kuptohet, qeveritaret i kan mbushur kontot e tyre per te mbijetuar edhe 7 gjenerata pas familjet e tyre!

I dashur Armend, ky shtet nuk meriton dhe shume qarte e ka theksuar Alinated. Por perderisa ti mund te jesh nje nder ata qe shfrytezojne keto benificione, te jap te drejte por ne qofsh si une, si Alinated, si, si, si shumica e popullates tone. Nuk duhet te gjykosh ne kete menyre!

Ky "shtet" nuk mund te krahasohet me shtetet tjera i dashur, atje askush nuk vuan per kafshaten e gojes, ate e ka te siguruar edhe nese nuk punon fare.....

2000 den ndihma sociale.......ppffff

eh shtet e shtet
    • The rest is silence.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Po ne ketu jetojm o zotni sjtojm ne Norvegji.
    Deri sa eshte duke shkuar keshto do paguajm po nese ju doni qe te ndahemi nga ky shtet edhe te mos i paguni tatimet ateher sju ndalon askush nisjani luftes do ju perkrahim te gjith.
    Sui generis

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Lufta u deshmua si e pasuksesshme, andaj por perkrah Paqesoren........

Duke filluar nga:

Mos paguajm tatime
    Mos votojme politikanet aktual te deshtuar
    ..............mmm

Kot flas edhe une

• The rest is silence.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Lufta u deshmua si e pasuksesshme, andaj por perkrah Paqesoren........

Duke filluar nga:

Mos paguajm tatime
    Mos votojme politikanet aktual te deshtuar
    ..............mmm

Kot flas edhe une

Keshtu qe erdhe ne fjalet e mija

Me vjen mire qe e pranove qe flet kote

Nese nje njeri mendon ashtu si ti edhe si aj me larte asgje smund te bej vetem se ti prish nervat.

Pershendetje tash kalojani mire
    Sui generis

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga Jek_e_Jek Lexo Postimin
    Ok pajtohem me ty, por e patem fjalen te deputet per ate thash se skan gjithe, kurse te drejtoret eshte e vertet qe gjith drejtoret jan me vetura zyrtare, por duhet te pajtohemi me faktin se neper regulloret e tyre te pune u lejohet qe te perdorin vetura zyrtare vetem ne raste kur shkojn zyrtarisht e jo kur shkojn diku per pune qejfi, por shqiptar jemi nuk ia varim edhe aq shum punes se sa qejfit.
    Jek_e_Jek

Nuk them qe i ka fajet drejtori qe shfrytezon te drejten e garantuar me rregullore. Them qe fajet i ka rregullorja qe nuk ndryshohet per t'u bere me e pranueshme per te gjithe. Dmth, nese rregullorja nuk ia garanton atij drejtorit e zevendes drejtorit nje makine zyrtare - atehere ato parate qe harxhohen per te, mund te shkonin drejt nje punesimi me adekuat ne drejtorine ne fjale i cili mbase do permiresonte mjaft sherbimin e drejtorise.

Ministrite dhe drejtorite kane fonde boll dhe nganjehere meqe s'dine cfare te bejne me to - i harxhojne ne kete menyre. Punesojne nje njeri - shofer, mbajne nje familje - shume gjest fisnik, por ama mos do ishte me mire sikur t'i benin (nga me pak) mire me shume familjeve pernjeresh duke iu dhene sherbime me te mira dhe me te lira, pse jo.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga Ballisti_Tetove Lexo Postimin
    Ti Alinaeted vuash me duket prej fobise institucionale. Japish argumente te pabaza dhe sulmojsh pa njohuri dmth me thashethana. Sa per keto 250 veta te punesuar jam edhe une ne mesin e te punesuareve. Si te dukem une ty ? Fuqi e vdekur ? a mendon se une kam kryer fakultet qe te qepi corape apo te hapi biznes me veze ? a kujton se ti ke kryer fakultet dhe tash nuk duhen tjere te kryen qe ti si i arsimuar qe je te shfryteozjsh ata qe skan kryer asgje?
    Ballisto, mos e merr per personale. Une fatkeqesisht s'pata rastin te te takoja ty nje dite me heret dhe po pres akoma te te takoj, qofte edhe pas Ramazanit apo pas ndonje iftari per te pire nje kafe bashke.

Mos e merr personale sepse une s'e kam idene kush jane ata 250 administratoret qe jane punesuar. S'merrem me thashetheme sepse s'dal neper kafenete e lagjes per te diskutuar politike. Ja ketu - si shume te tjere - ne i thyejme dhembet per ate politike qe shohim ne TV.

Kur thashe "fuqi e vdekur" nuk mendova te ofendoj dike si JO I ZOTI PER TE KRYER NJE PUNE. Vendi i punes eshte i vdekur. Sepse puna qe do besh ti dhe 249 administratoret tjere nuk do i sjellin PARE ketij vendi. Dhe ju do vazhdoni te merrni rroga nga buxheti i gatshem i shtetit. Ne fund te fundit, s'do me vinte keq nese sherbimet publike permiresohen. Se paku te jemi te kenaqur te gjithe.

Edhe une pajtohem se puna ne disa institucione te shteti ( jo pushteti se ti i keqkuptojsh keto ) shkon ende me te vjetren, ate te komunizmit. Ok?
    Rametulla Kuci eshte zevendesdrejtor i DHP dhe ska shofer te tije dhe mos e coj me tutje bijen te gjitha akuzat tuaja ne uje. Ministrat dhe zevendesministrat kajne po e sake dhe u takon me rregullore.
    As me kete rast asgje personale. Une morra vetem nje shembull. Nuk eshte i vetmi z. Kuqi qe shfrytezon te drejten e garantuar me rregullore. E thashe me siper ku citova Jek_e_Jek se cfare eshte problemi me rregulloren - prandaj nuk po hy me thelle ketu.

Lavderimet e tipit: une paguaj tatime dhe shume interesohesh per te njejtat se cka ndodh ..pergaditu se pas Ramazanit kismet de vim pak ne kontroll aty tek lokali yt dhe de shofim se keto fjale cka i the se paguajsh tatim a jane te plota apo boshe.
    Mire se te vini Ballisto. Do ju coj direkt ke kontabilisti sepse ai merret me ato ceshtje. Une merrem me menaxhimin akademik te qendres. Une mund t'ju jap nga nje kafe dhe ndonje oferte per kurse grupore

Te uroj pune te mbare e te pres per kafe.
    Por atdheu i Shqiptarėve

Betimi i Hipokratit
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Per cfare lesh taksash e tatimesh flisni se kam idene.Ne nje shtet qe qeveritaret e drejtoret bejne kokrren e qefit.,kur as duan tia dine per varferine e popullates ,kur hapur te kerkojne para qe te te licensojne biznesin privat,ti u dashka edhe te paguash tatime.Si mund ti japish tatime ati qe me pare e ke blere me para.Atehere kjo ministri financash do gjej shteg diku,do kerkoje para qe te kene per te bere qef dhe do ti detyrojne tregtaret e ndershem te paguajne taksa .
    Per mendimin tim tema ka devijuar paksa por po flasim per ato qe e mbrojne kete qeveri te superkorruptuar.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga Armend Lexo Postimin
    Nuk e di cili ja ka fut kot une apo ty kur nuk mer vesht,kur je kunder gjerave qe nuk mund te ndryshojn ti vjen ketu sikur nje Blegtor i pa arsimum edhe ja fut kot se je i pa arsimun je i pa knaqur me gjerat qe jan prezente per momentin per gjera qe gjith bota paguan tatime edhe ska shtet ne bote qe ska parlament edhe deputet ato deputet jan me te zotit se ti qe kan mbri deri aty andaj u takon te ken vetura zyrtare
    Kupton ti cfar eshte njeri i shtetit apo jo?
    Ketu mer fund ky muhabet per ket temė sdo te kesh me kunder replik nga une
    Jam munduar shum thjesht tet bind po si duket me te vertet je i pa arsimum edhe sdi asgje perpos qe je kunder shtetit(Edhe ket e ke degju nga dikush edhe tash vjen ketu e na thua neve)

Nuk e di crendsi ka mosha ime po ja po ta tregoj nese je kureshtar
    22 vjec jam po per keto gjera jam shum para teje edhe jam shum moti i kyqet ne p.....
    Armend
    E fillove me ofendime dhe te tille e permbylle
    Ti s'me njeh mua dhe per pasoje s'e di ne jam apo s'jam i arsimuar. Te njiheshim s'do ishte keq se me pelqen te njoh personalisht dhe njerez qe jane ne ektstremin me te skajshem ne kundershtim me idete e mia te cilat mundohem ti mbroj e ti argumentoj. Je i ftuar dhe ti per kafe bashke me Ballistin (nese njiheni te dy) dhe pse jo, te dalim pak nga forumi dhe ne e te behemi si burrat e katunit per te thyer edhe dhembet duke diskutu per politiken. Gjithsesi, njerezit nganjehere eskalojne dhe dalin nga vetvetja per ceshtje emocionale qe kane lidhje direkt me personin e tyre dhe ofendojne, po s'ka gje.

Ja te te them shkurtimisht ca mendoj mbi kete nderhyrjen tende te rradhes:

Une udheheq me nje biznes (investim i huaj) dhe jam shume i kenaqur me gjerat prezente rreth meje. Por ne kete forum nuk e shoh veten si nje person qe mbron vetem veten por dua te ngrej nje cik zerin edhe per te gjithe ata bashkeqytetare e bashkevendas te mi qe s'jane antare te ketij forumi. Personalisht jam shume i kenaqur sepse po me shkon mire, s'kam problem as me tatimoret sepse jam ne rregull me pagesat, s'kam problem me parate sepse i qarkullojme si duhet, s'kam problem me rrogen sepse me mjafton per te kaluar nje jete (sado pak) te mire. E di qe e gjith bota paguan tatim. Te vrasesh nje njeri ne Amerike mund te jete nje krim me i vogel se sa te mos paguash tatimin. Evazioni fiskal ne shume shtete perendimore eshte krim i rende qe vret jo vetem nje person, por nje shtet te tere. Edhe une paguaj tatime. Nuk them qe s'duhet te paguaj tatime. Pse mos paguaj kur mundem te paguaj. POR AMA, dua qe ato parate qe une ndaj nga rroga ime, nga fitimi i biznesit tim, nga TVSH ne ceqet e telefonit, rrymes, ujit - etj, te manaxhohen si duhet - qe te gjithe te kemi nje jete me te mire. E di qe thesi i shtetit mbushet nga tatimet tona - dhe jam shume dakord qe te vazhdoje te mbushet - por ama nuk dua te zbrazet nga njerez te papergjegjshem qe mbase s'kane ide per projekte e per pune te reja dhe i harxhojne ato para ne makina e ne qejfe personale. Deputetet kane mberritur aty ku jane nga votat tona. Ne i kemi bere ata deputete. Dhe ata paguhen per punen qe bejne - pra le te kene veturat e veta. Ose ata drejtoret e zevendes drejtoret. Une kuptoj shume mire cfare eshte njeri i shtetit - por ti mu duket s'e kupton se cfare shteti kemi ne. Ne Japoni per shembull, u ngrit debat publik mbi shoqerimin e politikaneve nga bodigarde. Donin qe bodigardet te pagueshin nga vet deputetet e jo nga shteti. Ata qe mbronin kete teze thonin se DEPUTET MUND TE BEHET CDOKUSH. SHTETI DUHET TI PAGUAJE TRUPROJE NJE DOKTORI SHKENCASH, NJE AKADEMIKU, NJE SHKENCETARI qe ka punuar tere jeten e tij per te arritur ketu ku eshte. Mos na e vrasin ndonje shkencetar se kjo perben rrezik. Megjithate - nuk mendoj se kane patur te drejte ne pergjithesi duke patur parasysh se cdokush ka te drejten per te konsideruar jeten e vet me te shenjte se te tjetrit.

Muhabeti mund te marre fund aty ku do ti Armend. S'je i detyruar te replikosh nese nuk e sheh te nevojshme. Postimet qe bej une - nuk i bej per te provokuar replika por thjeshte per te thene timen mbi ate qe me mundon. Rrofte ky lloj Forumi e te gjitha forumet tjera qe na japin nje cope hapesire per te shprehur dhe ne tonen. Ne gazeta s'shkruajme dot. Ne TV s'degjohet zeri i popullit. Rrofshin forumet dhe kafenete e lagjes (ku pritoj te dal).

Je i mirepritur dhe ti Armend per kafe. Sinqerisht - te vish me Ballistin kur te gjeni pak kohe. Do jem i kenaqur t'ju takoj personalisht.
    Por atdheu i Shqiptarėve

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    2,501
    Citim Postuar mė parė nga Alienated Lexo Postimin

Je i mirepritur dhe ti Armend per kafe. Sinqerisht - te vish me Ballistin kur te gjeni pak kohe. Do jem i kenaqur t'ju takoj personalisht.

Nuk shkojn mejr kto dy,sicalli vet le te vjene se jan shaam kundra njeri tjetrit hahahaha
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga ximi_Te Lexo Postimin
    Nuk shkojn mejr kto dy,sicalli vet le te vjene se jan shaam kundra njeri tjetrit hahahaha

Po he se nje miqesi e re mund t'i pajtoje.
    Rregullohet dhe ajo pune!

Nese eshte shkaku i qendrimeve te ndryshme qe kane - s'ka pse te hidherohen me njeri tjetrin. Cdokush ka qendrimin e vet, apo jo?!

Ia vlen te respektohet mendimi i cdokujt dhe te replikohet brenda nje kornize etike per te respektuar mendimin e tjetrit. Tashi, gabime bejme - s'ke c'i ben aty.

Respekte ximi
    Por atdheu i Shqiptarėve

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •