Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Gëzime*
    Po pse ka paragjykime edhe per mua? Kur une nuk vishem si arabe??
    aspak nuk ka paragjykime per ty
    te ka ndodhur qe te kane paragjykuar per besimin tend?
    kur isha musliman, ketu ne itali e shprehja hapur bindjen time fetare, dhe nuk kam pare paragjykime. Besoj se edhe ne shqiperi ku shumica jane musliman te kete paragjykim fetar.

Hakuna Mattatta Maska e AngryAngel
    Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    Jo per bajat sma beje ic, po vetem e tregojn veten se sa te mencur jane. Ne qoft se na esht ky pistbati i mencur le t'i definoj termet qe io perdor.
    Te keto nuk ka edukat familijare, keto jane pa edukate, cka mundesh te presish pre nje te pafeje :S??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Gëzime*
    Jo per bajat sma beje ic, po vetem e tregojn veten se sa te mencur jane. Ne qoft se na esht ky pistbati i mencur le t'i definoj termet qe io perdor.
    Te keto nuk ka edukat familijare, keto jane pa edukate, cka mundesh te presish pre nje te pafeje :S??
    dmth per ty , te mos besosh ne asnje fe, je i paedukate?
    e shikon e dashur, nese ti paragjykon jobesimtaret, atehere prit qe te tjeret te bejne te njejten gje me ty.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,315
    Postimet në Bllog
    22
    Ju kujtoj qe jeni duke shkruajtur ne forumin e komunitetit mysliman, dhe qe te shkruani ketu duhet qe te jeni nje besimtar mysliman. Nese nuk jeni besimtar mysliman, mund te lexoni ne heshtje por nuk mund te shkruani pasi shkrimet tuaja do te fshihen.

Ata qe ofendojne besimtaret e forumit, perjashtohen nga forumi.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Ishte shaka.

se nese Zoti i kishte desht aq shume do i kishte udhezuar ne rruge te mbare! Une kam besimin tim , ai te vetin, nuk nderhy ne pune personale por kerkoj edhe mos te nderhyne!
    Gëzime*
    Shiko Profilin Publik
    Dërgo një mesazh privat tek Gëzime*
    Gjej më shumë postime nga Gëzime*
    Shto Gëzime* në Listën e Miqve

Ne kete nuk besoj. I takoj fese muslimane, por kjo theni degradohet vetvetiu nga ca ajete kuranore, psh. principi i Teorise Abrogacionit. Une besoj ne holizem, dmth qe besoj ne njeriun ne kontekst, qe perseri do te thote, qe veprat dhe zgjedhjet e njeriut jane nje sprove e kazualitetit. Per fat te keq ekziston ne konshen tone nje prototip "musliman", qe natyrisht vete muslimanet e kane krijuar; ekzistojne parametret e ekstremisteve, por besoj qe kjo ndodhe dhe ne shume religjione tjera. Sipas mendimit tim, nuk do isha pro nje shtetit teokratik, sepse interpretimet kuranore kane mbetur pak apo shume te zhveshura nga propocioneve, ndoshta per arsye se jane te interpretuara "para kohes" tone. Sic edhe mendoj qe ne fakt ndodhe nje brutalizem ndaj femres ne rrethinen e muslimaneve. Por si ideologji natyrisht qe do e kisha perkrah nje implementim i DISA RREGULLAVE TE SHERITATIT, dhe keto rregulla do jene, sic edhe kerkon natyra, ad hominem, dmth te pershtatshme me vendin. Persa i perket besimin ne fene Islam sic e praktikojne Arabet, kete do e degradoja. Arabet me shume thuhen te jene Arabizma per arsye te kultures normative te asaj kohe, kur u eshte ardhur Kurani. Edijme edhe qe shume ajete bien diametralisht ne kundershtim me jeten arabe, dhe pikerisht per kete arsye nuk lejohen ne literatura.

Per Hyj Njeriun: Une jam shume shqiptar, sa qe bile edhe doja te eci me kapucen e bardhe, por e pashe qe do dalloja shume nga tjeret ketu ku jetoj; edhe pse ketu ku jetoj ne jemi shume te lire. Kjo me vjen shume cudi, pse shqiptaret jane aq racista? Sepse vertete kete bindje kam krijuar. Dhe kush je ti qe mundohesh te monopolizosh "SHQIPTARINE". Pse tye te lejohet ta ndertosh nje skice ndaj definimit ndaj nje shqiptarit, a tjereve nuk u lejohet ta ndertojne nje?

Ps: E kam parasysh qe liria ime eshte 1 cm para hundes time.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Albo
    Mos ta kan ftof dikun qe na kercnon neve qe mendojm ndryshe,perse une duhet te jem aq i kujdeseshem pikrisht ndaj myslimanve e jo te krishterve psh.Une jam vet mysliman fatkeqesisht pa deshiren time por edhe kombit tim.

Hakuna Mattatta Maska e AngryAngel
    Anëtarësuar
    19-09-2006
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    263
    A eksistojn njerez qe besojn ne dicka cka besojn se nuk duhet besuar???Si mundet ashtu??? Sa per kobin, mos e mer fjalen se kombi ka gojen e vet, mos i fut te gjith me nje shporte!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    O hiqu tyne, kshtu shiten patriota kta, kur te vjene puna me dhon diqka per komb e ulin bishtin edhe ikin.
    Kan merak pak me u fry kta, me kallxu qe kinse nime jon patriota.
    (Me kon ta kishin edhe kete "patriotizem", po as kete nuk e kan)
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •