Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Une u ktheva ne daten 15 Gusht... dhe nuk pata probleme...Mahamut ti je rrot K... daku. Do zoti thy qafen me noi qosh ketej rrotull femer e keqe!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Une isha atje dhe u treguan mjaft disponibel dhe te miresjellshem(edhepse une s'banoj ne Angli).
    E kishin bere dhe bukur aeroportin,shume me bukur se aeroportet qe pashe ne Itali(edhepse me i vogel).

Dicka per ate autorin e shkrimit te mesiperm: pash' koken tate kujdes ortografine se na vrave syte me ca gabime elementare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 17-08-2007 më 15:26
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Kjo teme eshte teper e sakte nga hapesi i saj;
    Une vete jam perplasur me kontrolloret e pasaportave dhe kam pushuar dy te tille per tejkalim te kompetencave.

Fakti:

Mikja ime Miranda Kacaniku nga Kosova perkatesisht qyteti i Peje-s erdhi nga Anglia ne shqiperi per te takuar te emen ne spitalin ushtarak tiranes pasi ndodhej ne gjendje te rende shendetsore, dhe per kete arsye si i njohuri i vetem i saj ne shqiperi me kerkoi ta ndihmoja pasi nuk e njihte Tiranen. Normalisht ne te tilla halle eshte turp mos i gjindesh tjetrit aq me teper kur ta kerkojne ndihmen. E prita ashtu sic priten miqte dhe u mundova ta ndihmoja me sa munda. Kur hyri ne Shqiperi i vulosen pashaporten ne menyren me normale dhe nuk i nxorren asnje pengese, por e forta ndodhi kur e percolla ne aeroport ne kthim; Normalisht e takova si ne nje ndarje miqsh ne aeroport dhe u ndame, por nuk ishte e thene! Me bie telefoni dhe degjoj miken time duke qare, e pyeta cka ndodhur dhe ne ngasherim e siper me tha qe e kishte ndaluar policia e aeroportit me preteksin qe nuk ndodhej ajo ne fotografine qe ishte ne pashaporte!!!
    U ktheva urgjentisht dhe shoh dy fytyra te peshtira qe po e bombardonin me pyetje duke i bere nje presion psikologjik te papare, fale dokumentave te mia personale kaloj gardhin e sigurise dhe i afrohem mikes sime dhe dy palacove qe mbanin uniforme policie:

I pershendes dhe i pyes cili eshte problemi,
    Policet - nuk eshte kjo ne fotografi.
    Dito - Jeni te sigurte.
    Policet - Ti kush je.
    Dito - Njeriu i saj i aferm.
    Policet - Ju skeni pune ketu.
    Dito - (Duke nxjerre dokumentin e identifikimit) Kete do ta zgjidhim me vone, ne kam pune ketu apo jo, te zgjidhim problemin me pare.
    Policet - Zoteri ju lutem dilni jashte rrethit te sigurise
    Dito - Po abuzoni me njerez qe nuk kane bere asnje faj.
    Policet - kjo eshte detyra jone.
    Dito - Ju siguroj qe ju te dy do te kaloni e komision disiplinor perpara sherbimit te kontrollit te brendshem.

Largohem nga vendi bashke me miken time dhe e pyes cfare ndodhi. Me tregoi se si e kishin pyetur edhe per ngjyren e kutive postare te pejes, dhe emrat e shkollave te pejes, plus shume ofendime si mashtruese dhe kercenime qe gjoja do ta fusnin ne burg.

Kaq me mjaftoi te njoftoja Departamentin e SHKB ne ministrine e brendshme dhe te therrisja koleget e mi ne ndihme si nje patrulle e rregullt. pas me shume se 20 minutash shfaqet patrulla e Kontrollit te brendshem dhe bisedojme 5 min paraprakisht se ckishte ndodhur. Futemi ne zyren e komandantit te policise qe ne ate kohe ishte Alban Zeneli dhe i kerkoj me mandat kontrolli paraqitjen e dy individeve te veshur me uniforme policie. I kerkoj ne menyre te sjellshme se perse ishin sjellur ne ate menyre me nje qytetare te huaj dhe perse e kishin ofenduar, kercenuar, keqtrajtuar psikologjikisht. Njekohesisht i kerkova te dija se perse me kishin ofenduar edhe mua si nje punonjes te ministrise se brendshme duke mos me respektuar as si individ as si grade.
    Duke i egzaminuar ne sy pashaporten dy palacove qe hiqeshin si eksperte te kaligrafise dhe fotografise i binda qe pashaporta ishte e pa cenuar dhe individi ishte i njejti. Me pas i kerkova ne baze te rregullores ushtarake qe te me jepnin numrat e identifikimit dhe qe te nesermen te paraqiteshin ne oren 10:00 ne zyren e SHKB-se.
    Normale te nesermen dolen ne komision disiplinor dhe u pushuan nga detyra dhe njekohesisht ju hoq e drejta te vishnin uniformen e policise per gjithe jeten.

Tani une pyes, sa fatkeqe ka qe nuk kane nje mbeshtetje dhe keta njerez i trumatizojne deri ne ekstrem.

Dito.

Nuk e kuptova, kishte ndonje rast qe iu jane dhene leke policeve dhe kane kaluar pa probleme? Se si te pyesin dhe sa te pyesin, mjaft te kalosh neper aeroporte te ndryshme dhe shikon ndryshimet. Aeroporti i Austrise vjet, personin para meje e 'shtrydhen' (jo shqiptare) -Arsyeja e vizites ne Viene, emri i rruges ku ke qendruar, emri i shoqes qe te shoqeroi, sa kohe ke qendruar etj, etj dhe me nje ton zeri qe edhe sot me ka mbetur ne mendje. Pyetjet ne Zvicer - kush i ka paketuar bagazhet, te ka ndihmuar njeri, ke ndonje pako nga dikush tjeter etj etj. Nuk kam patur vete (dhe nuk eshte se shkoj rralle ne Shqiperi) apo degjuar ndonje eksperience te tille nga njerez qe vine/shkojne nga shtetet e tjera. Perse valle e kane kapur vetem me ata qe banojne ne Angli?!
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Une isha atje dhe u treguan mjaft disponibel dhe te miresjellshem(edhepse une s'banoj ne Angli).
    E kishin bere dhe bukur aeroportin,shume me bukur se aeroportet qe pashe ne Itali(edhepse me i vogel).

Dicka per ate autorin e shkrimit te mesiperm: pash' koken tate kujdes ortografine se na vrave syte me ca gabime elementare.
    Syte hapur i kam motra. Mos ver re ortografine tek mua se 3 klase shkolle fillore kam bo ne Shqiperi edhe te 3-ten ne plumba neper kemb ndaj te lutem ruaji pordhet per dike tjeter se me sa dukesh je femer e nje kalibri me te rend. Adios!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga shigjeta
    Nuk e kuptova, kishte ndonje rast qe iu jane dhene leke policeve dhe kane kaluar pa probleme? Se si te pyesin dhe sa te pyesin, mjaft te kalosh neper aeroporte te ndryshme dhe shikon ndryshimet. Aeroporti i Austrise vjet, personin para meje e 'shtrydhen' (jo shqiptare) -Arsyeja e vizites ne Viene, emri i rruges ku ke qendruar, emri i shoqes qe te shoqeroi, sa kohe ke qendruar etj, etj dhe me nje ton zeri qe edhe sot me ka mbetur ne mendje. Pyetjet ne Zvicer - kush i ka paketuar bagazhet, te ka ndihmuar njeri, ke ndonje pako nga dikush tjeter etj etj. Nuk kam patur vete (dhe nuk eshte se shkoj rralle ne Shqiperi) apo degjuar ndonje eksperience te tille nga njerez qe vine/shkojne nga shtetet e tjera. Perse valle e kane kapur vetem me ata qe banojne ne Angli?!
    Shigjeta,keni shume te drejte.
    Dicka te perafert me bene mua ne Itali kur udhetova per here te pare me passaporten e re dhe kjo ngaqe ne passaporten time te huaj kisha vendlindjen Shqiperi.
    Hajt,ne fillim u tregova e durueshme ju pergjigja pyetjeve te tipit"pse vendlindja Shqiperi?Per ku po udhetoni?Sa kohe do qendroni etj".Por mbasi kaluan 5min me hypi delli keq,ju futa nje te bertitur mu ne mes te aeroportit qe leshte e kokes iu ngriten perpjete:"kontrolloni sa te doni,une do shkoj te ulem tek ato karriget aty se kam gjysem dite qe jam ne udhetim e s'jam as duke patur energji te rri ketu ne kembe te degjoj tekat tuaja,shpresoj per ju te mos humbas fluturimin.
    Ato: jo zonjushe,s'ben te largoheni derr-verr. Eca ne punen time.S'kane vonuar 1 minute me ore ne dore dhe erdhen e me thirren duke me kerkuar falje.
    Mbas asaj here udhetova me dhjetra here ne Itali e vende te tjera dhe s'kam pasur me probleme.

Dito,eshte s'shoh ndonje gje te madhe ne ate qe pershkrove: gjithe njerezit i shohin ne fytyre per te kontrolluar nese eshte i njejti ne foto.Dhe ai kishte totalisht te drejte qe s'te ka lejuar te qendroje aty.

Pyes_lotin: artikullin e mesiperm ti e ke shkruar?Pra ti je Muhamet Velia?Se fjalet e mia per ate ishin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 18-08-2007 më 05:23
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Policët Grekë Marrin Jetën E Një Shqiptari
    Nga Zemrushja në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 24-05-2007, 05:31
  3. Pushohen nga detyra oficeret e policise se Rinasit
    Nga Genti^Itali në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-07-2004, 23:46
  4. Unë e pashë se si policët masakruan Tahirllarin
    Nga ganoid në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-03-2003, 09:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •