Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    i lini emigrantet rehat me keto pallavra qe flisni !
    se dhe qe bejne te tilla "ndryshime'' i bejne nga halli dhe jo nga malli .
    c'fusni fen ketu? se sa per dijenin tuaj shumica ne emigrim nuk din se kujt i thon fe.

njerezit kane vajtur ne angli apo ne cdo vend te botes me shuma te medha parash dhe me sakrifica nga me te ndryshmet .
    te kthehen prapa sepse njerez si puna juaj i quani ANTISHQIPTAR ?i duan ato te shkreta letra qe te krijojne nje jetese sa me te mire
    se vendi i tyre nuk ja dha asnjehere .
    po ju te amerikes pse nuk ktheheni pa marre ate te shkret pasport , filloni qe nje vit perpara per te mesuar 100 pyetjet (eh sa lumturoheni se beheni amerikan )
    pse nuk ikni pashaportat shqiptare i keni .apo u bet vrer kur nuk u miratua ligji per dhenien e dekumentave .kthejeni thiken njeher nga vetja juaj mos na u hiqni ketu " patriot"
    se per te gjykuar jeni te paret .

kush eshte ai njeri qe nuk do te jetoj ne vendin e vet, ne shtepine e vet ?

"edhe une do kthehem kur te me vij letra nga apeli ,per depertim ,nuk kam zgjidhje tjeter "po na beni te hapim thesin tani

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga qerosi
    Po nga njera ane, asaj feje qe kane patur do ti ktheheshin.
    Po kjo s'eshte gje......Po thuaj ato qe jetojne ne shqiperi( ne sarande p.sh) e jane shqiptare e kthehen ne grekofone??? Ato ca jane?????
    Qerosoooo

Sipas kesaj qe thua ti do duhej te ktheheshim ne paganizem sepse shqiptaret s'kane lindur as te krishtere e as muslimane. Kane qene pagane e pastaj kane pranuar krishterizmin e me pas dhe islamin, etj...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Por nga kendveshtrimi tjeter a duhet qe te ndryshojme fene tone besimin tone per nje te shkrete document,perse si detyrojme keta te qeverise angleze ce kjo te behet njesoj per te gjithe ashtu siq ka cene edhe para 3 vitesh ne UK
    Gabimin qe ben ne ate qe ke shprehur shume qarte, eshte veta qe perdor ne te shprehur, nga veta veta e pare njejes je hedhur ne ate shumes, nga UNE ke kaluar ne NE. Dhe kete problem e kane shume shqiptare ne forum, jo vetem ti. Edhe pse ne pamje te pare eshte nje observim i thjeshte, ai flet shume mbi kendveshtrimin juaj.

Pra ti po thua: "Une si emigrant shqiptar ne Angli, nese dua te behem me karta te ligjshme, kam si mundesi qe ti bej kartat duke u deklaruar si i krishtere me ane te kishes angleze." Se cfare bejne ata qindra mijera shqiptaret e tjere ne bote apo ne Angli, kjo nuk eshte pergjegjesia e juaj, kjo eshte pergjegjesia e secilit prej ty, qe vjen si derivat i konsumimit te lirise se tyre.

Pyetja qe duhet diskutuar nga secili ne kete teme eshte:

A do te ndryshonit besimin tuaj per te marre nje lejeqendrim ne Angli?

Dhe ne kete menyre, secili prej jush mund ti japi pergjigje kesaj pyetje, pasi ta gjykoni pak me qetesi. Pergjigjia qe une i jap kesaj pyetje eshte e thjeshte: une nuk do ta ndryshoja besimin tim thjeshte per te marre nje leje qendrimi ne nje shtet si Anglia.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-07-2007
    Vendndodhja
    london
    Postime
    19
    [QUOTE=Albo]Gabimin qe ben ne ate qe ke shprehur shume qarte, eshte veta qe perdor ne te shprehur, nga veta veta e pare njejes je hedhur ne ate shumes, nga UNE ke kaluar ne NE.

Vetem si sqarim ne menyren e te shprehurit
    kur u hodha nga numeri njejes ne ate shumes kishte si permbajtje mendimin e shume shokeve te mije qe e kishim diskutuar kete teme.

Sa per te tjerat edhe une jame ne te njejtin mendim me ty!

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    menjehere. po me kane thene qe bie shume shi andeja, sja vlen
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-07-2007
    Vendndodhja
    london
    Postime
    19
    Citim Postuar më parë nga Clauss
    menjehere. po me kane thene qe bie shume shi andeja, sja vlen

shi po por ama policia ste ndjek ferrave

Keto jane budalliqe sepse ne Angli nuk egziston asnje lloj propagande apo detyrim/perfitim fetar.
    Me dy fjale e ka then Fenomeni.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Morning star
    Me dy fjale e ka then Fenomeni.
    Ne fakt me dy fjale e dhiu "Fenomeni" . Fenomeni eshte nje tip qe zemren e ka te mbyshur me urejtje kunder muslimanve .
    Mendoj qe duhet te mbledhim nje fond dhe te organizojme per te nje shtitje dy mujore neper viset muslimane . Te njihet me kulturen dhe vlerat Islamike , te vizitoj Dubain , Kuala Lumpurin , etj etj .,
    Dhe ndoshta atehere do te behet njeri me te cilin mund te bisedojsh .

Kapedani !!!

Miush modern Maska e miushi
    Anëtarësuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    si thua shpirt te mungoj ndo pak?
    Postime
    217
    Une mund te martohem me nje angleze por jo te ndryshoj fene time. Mund te Akt sikur e kam ndryshuar fene vetem per tja mushur mendjen goces qe te martohet me mua por une nuk e ndryshoj fene time. keshtu e kam bere un kur u martova me kete angleze time. bera gjoja sikur u ktheva ne protestant. Mora nje certifikate nga nje shoku im qe eshte prift ne kishen Protestante ketu ne toronto dhe u martova me gruan time angleze. Tani nuk kam me probleme se kam bere edhe nje cun shpejt e shpejt dhe eshte 3 muajsh.
    Nese une iki ne Angli quhem direkt qytetar anglez.

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Cfare detyrimi flisni ju?? Anglia nuk eshte as Greqi e as Arabi per pune feje e fanatizmi, nderkohe qe edhe te Shqiperise nuk shquhen per ndonje fetarizem te madh,, domethen qe nuk po pesohet ndonje 'humbje' e madhe. Biles duhet te ndihemi me te qete qe po behen te krishtere pasi dihet mire se prej kujt lloj besimtareve po na vjen me teper rradikalizmi e probleme te tjera. Por si konkluzion feja mbetet gje qe secili e ka ne shpirt pavaresisht cfare thone apo cfare bejn per nje pasaporte ca shqiptare,, dmth qe edhe ai myslimani shqiptar mund te kthehet ne kriptomysliman sa per sy e faqe deri kur ti dalin tamam dokumentat, dhe pastaj i thote edhe kishes ku te kam pa. Me rrota eshte kjo bote, dje kthehej shqiptari ne kriptokristian per ti shpetuar xhizjes e problemeve te tjera osmane,, kurse sot detyrohet te nderroje prape fe qe te hyje ne nje tjeter perandori,, por kete rradhe e ka me kollaj mbijetesen.
    Por nuk duhet ta harrojne te miren e perkrahjen dhe te mos kthehen ne bukeshkale e pa bese shqiptari ndaj nderit te tjetrit. S'i gjykoj dot per cfare po bejne per pune feje se esht dicka qe ekziston mes tyre dhe Atij lart.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?
    Nga RaPSouL në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 19-12-2011, 15:00
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Ndikimi ne besimin e Allahut
    Nga tulipanonero në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 12:09
  4. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •