Close
Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 264
    Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga Helona Lexo Postimin
    kam nje pyetje per nje shoqe...shoqja ime eshte martuar me nje djal qe eshte katolike dhe nuk eshte shqiptar,ajo tani ka filluar te te vuaj pa fund per martesen e saj qe nuk eshte aji djali musliman ,aji djaloshi eshte shume i mire thot ajo, dhe nuk gjen arsye qe te ndahet se i vjen gjynah,..................a e ka ajo gjynah qe eshte martuar me te ,edhe pse ajo don qe te ndahet per shkak se familja dhe vet nuk eshte e kenaqur ,gjithashtu ka friken e allahut qe eshte martuar me ate djal edhe pse eshte shume i mire........te lutem me jap pergjigjje per te se ajo nuk eshte ne gjendje te mire ,
    A e ka gjynah qė ėshtė martuar me tė?

Pyetje: Kam nje pyetje per nje shoqe...shoqja ime eshte martuar me nje djal qe eshte katolike dhe nuk eshte shqiptar,ajo tani ka filluar te te vuaj pa fund per martesen e saj qe nuk eshte aji djali musliman ,aji djaloshi eshte shume i mire thot ajo, dhe nuk gjen arsye qe te ndahet se i vjen gjynah,..................a e ka ajo gjynah qe eshte martuar me te ,edhe pse ajo don qe te ndahet per shkak se familja dhe vet nuk eshte e kenaqur ,gjithashtu ka friken e Allahut qe eshte martuar me ate djal edhe pse eshte shume i mire........te lutem me jap pergjigjje per te se ajo nuk eshte ne gjendje te mire.

Lexoni pergjigjen
    Sa budalla eshte "Odisea"

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Mė mirė tė pyes se sa tė rrij nė dyshime

Pyetje: Selamu alejkum! Kam nje pyetje, te cilen, mundesisht te ma pergjigjni sa me shpejt te jete e mundur. Duke qendruar ulur mbi ulese (karrike) prane kompjuterit, duke ndenjur ashtu si isha, ejakulova. Dhe kur sperma doli, dy-tri pika rane ne karrike, e cila karrike eshte prej atyre uleseve qe mbahen brenda ne shtepi, psh. per tavoline buke, etj., mirepo une e pata afer kompjuterit. Pastaj me qe karrika nuk eshte prej plastike e as (vetem) prej druri, porse i perpunuar, thuajse sikur kauēet, e mora dhe e pastrova me uje tre-kater here, e pastaj edhe me faks, ate vendin ku rane pikat dhe perrreth. Hoxh, cfare te beje, a eshte e paster ajo karrike? Po e bej kete pyetje me qe nuk i di mire keto pune, shembull kurr rrobat muslimanit i behen te palare (i pikon sperma), a do me thene kjo se ai duhet me i lare te gjitha teresisht ato rroba komplet? Po ne rastin tim me karriken, e cila eshte e mbeshtjellur me material gati i njejte me tepijat... cfare me bere?
    Ndonese mund te jete pyetje shume e pahijshme per ne publik, mirepo me mire te pyes, se sa te rrij ne dyshime. Zoti jua shperblefte.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ėshtė hadith ky tekst?

Pyetje: A ėshtė hadith ky tekst: "Nuk do te vdese nje musliman pa u poshteruar rreth nje problemi/ceshtjeje nese ai ka poshteruar nje musliman tjeter po rreth asaj ceshtjeje."

Diku kam lexuar se kjo eshte fjale e brezave te pare dhe permendet ne librin Zuhd te Ahmedit. Mirepo ne shume vende e kam pare se konsiderohet si hadith.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Eselamu alejkum!

Per pyetjet tuaja plotesoni formularin kontaktues duke klikuar KETU

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ėshtė e lejuar kjo midis bashkėshortėve?

Pyetje: Selamu alejkum. Allahu ju shperblefte shume shume. Keni bere nje pune te madhe qe na keni dhene mundsine te rinjve dhe te rejave te pyesim e sidomos ne qe jemi jashte Tiranes. Allahu ju shperblefte me ma te mirat e dynjase ju dhe familjes suaj.Pyetja ime eshte: hoxh a eshte e lejuar qe buri ti derdhet gruas ne goje? Dhe a lejohet buri qe ti thote gruas jo kur e therret per... Ma bani hallall.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A lejohet tė vishet bluza jo plotėsisht e kuqe?

Pyetje: Es-selamu alejkum ue rahmetull-llahi te'ala ue berekatuhu! Kisha nje pyetje... A lejohet te vishet Bluza e kuqe e cila nuk eshte ne fakt teresisht e kuqe por permban disa vija te zeza, sidoqofte ajo mbetet 97% e kuqe? All-llahu ju shperblefte! Ues-selamu alejkum!

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ia vlen tė durojmė shumė gjėra qė tė dhembin nė shpirt?

Pyetje: Allahu ju shperblefte. Jam nje adhuruse e kėsaj faqeje pa kufi. Desha te bej nje pyetje ne lidhje me durimin. A ja vlen te durjome shume gjera qe te dhembin ne shpirt? Per shembull nese akuzohemi per ndonje lloj gjeje te piste te cilen nuk e kemi bere, a duhet te presim qe me kohen ta kuptoje personi vet qe eshte gabim edhe a eshte mekat te lutesh per njeriun te cilin e do qe zoti te bashkoje me te. Gjate faljes se namazit ne sexhde kur lutemi per cdo gje te lutemi edhe per kete gje? Gjithe te mirat.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A mund ta shkruaj tespi doven me dorė e ta mbaj me vete?

Pyetje: Selam alejkum, shpresoj qe letra ime t’ju gjej mire dhe se pari dua t’ju pershendes: Zoti qofte me ju ne cdo hap ne jete. Pyetja ime eshte keshtu: a mundem une ta shkuaj tespi doven me dore me nje flete dhe ta mbaj me vete gjithmonė, a eshte e lejueshme? Shpresoj te me pergjigjeni sa me shpejt qe eshte e mundur. Gjithe te mirat.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Cilėn duhet tė vendosė besimtari?

Pyetje: Selamu alejkum. Allahu ju shperblefte hoxh per punen qe beni. Ne trojet tona shume vllazni dhe motra po kane probleme per marrjen e gruas me mbulese. Pyetja eshte nese familja i thote se ose neve ose ate vajzen per shkak se se duan me mbulese. Cilen duhet te vendos besimtari? Kur dihet se mbulesa eshte obilgim dhe respektimi i prinderve obligim. Mirepo tash nese vellau eshte i martuar, pra ka niqah islam edhe pse eshte i fejuar (sipas tradites tone quhet fejese mirepo ne islam martese). Tash si te veproj ky vella? Ta lere motren dhe te respektoj familjen apo ta ndaj motren me nje shtepi vec baneses. Ju lutem nje shpjegim urgjent. Allahu ju shperblefte me te mirat e xhenetit se ne te vertet keto probleme po ndodhin shume tek besimtaret.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A lejohet tė lėmė njė dritė ndezur natėn nė shtėpi?

Pyetje: Selamu alejkum hoxh Allahu ju shperblefte me te mirat e dynjase dhe ahiretit. Ne e dime se nga syneti eshte qe te fiken dritat kur bim te fleme mirpo a lejohet me lan nje drite ndezet shkaku te nje moshuari qe e kemi ne shtepi dhe ai humb nese se lemi driten ndezet. Me ate qe eshte prej synetit duhet mbyllet dera me celc apo mjafton te mbyllet sepse ne smundemi ta mbyllim shkaku qe e kemi nje te moshuar dhe del naten ne banjo. Hoxh i nderuar ne nje prej pyetjeve tuaja ne lidhje me hajmalite keni thene se duhet te jete njeriu me shkolle te larte po a smjafton veē dituria? Allahu ju shperblefte me te mira se vertet je nje hoxh per shembull, ke maturi ne pergjigje. Dhe Allahu ju shperblefte me te gjithe te mirat qe jane hajr per ty dhe familjen tende.

Lexoni pergjigjen

Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01
  4. Konkurset, programi dhe modeli i testit pėr gjuhė-letėrsi
    Nga Davius nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 06:47
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •