Close
Faqja 24 prej 27 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 264
    Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Ėshtė e njėjta gjė lejohet apo jo?

Pyetje: Selamu alejkum. Allahu ju shperblefte. Kemi ndegju se s’ban me thane: Allahu ta baft kabull kur falet, po Allahu ta pranofte. Eshte e njejta gje lejohet apo jo? Allahu te shperblefte me te mira.

Lexoni pergjigjen
    Sa budalla eshte "Odisea"

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Kam njė pyetje pėr njė hadith

Pyetje: Eselam Alejkum. Hoxh Ahmed Allahu te shperblefte per kohen tuaj qe jepni per pergjigje... Kam nje pyetje ne lidhje me nje hadith: Mesudi ne Muradi vol.4 Faqe 3. 26 thote: “Ne betejen e Safin Aliu r.a me doren e tij ka mbytur 525 ne nje dite...” Kete e kam ndegjuar ne nje debat ne mes A. Deedat dhe Anis Shorosh. Allahu ju shperblefte.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ėshtė vonė pėr kėtė?

Pyetje: Selam alejkum hoxh. A eshte vone kur nje njeri bon niqah, po mendoj islamisht pas 17 viteve martese, megjithse kete nuk e ka ditur dhe eshte pendu inshalla.

Lexoni pergjigjen

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Esselam Alejkum Arrnub, disa nga pergjigjet nuk hapen, disa prej tyre po, qfar mund te jet problemi ?
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Esselam Alejkum Arrnub, disa nga pergjigjet nuk hapen, disa prej tyre po, qfar mund te jet problemi ?
    Alejkum selam celyy,
    Une i kontrollova te gjitha pergjigjet dhe konstatova se gjithcka eshte ne rregull ne hapjen e tyre. Mos ndoshta ke pasur problem me internetin gjate kohes qe nuk te jane hapur.
    Por, nese perseri ke problem, atehere mund t'i lexosh te gjitha pyetjet ketu

Eselamu alejkum!

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A mundem t'i takoj nė dorė ēikat e saj?

Pyetje: Es selam alejkum vella i nderum. A je mire? Deshta me ta ba nje pyetje se kur kam qene i vogel gruaja e axhes me ka dhane gji njehere edhe a me bjen me e pas nane nga gjiri edhe a muj me ja u dhane doren ēikave te saj?

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Ē'ėshtė Mishkat?

Pyetje: Selamu alejkum verahmetullahi veberrekatuhu. Hoxh cka eshte Mishkat eshte emer ndonje trasmetuesi haditheve apo? P.sh. kam lexuar nje hadith keshtu: “Ēelėsi i xhenetit ėshtė namazi, ndėrsa ēelėsi i namazit ėshtė pastėrtia.” (Mishkat) A eshte trasmetues hadithesh si Muslimi dhe Buhariu apo? Allahu te nderofte me te mira.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Rreth banorėve tė shpellės

Pyetje: Selamu alejkum hoxh. E kemi ndegju kete thenje:
    Thuhet se Profeti -alejhi selam- dėrgoi Ebu Bekrin, Umerin, Uthmanin dhe Aliun tek banorėt e shpellės dhe ata hynė tek ata e u dhanė atyre selam prej Profetit -alejhi selam-. Ata ua kthyen atyre selamin. Pastaj u treguan atyre se Muhamedi ishte i dėrguari i Allahut e ata pranuan Islamin.
    Po a kane qene gjalle banoret e shpelles kur Muhamedi u dergua i Derguar? A eshte e vertet se ata as nuk kanė bėre haxh e as nuk kanė vdekur, por do tė vdesin para Kiametit.
    D.m,th a jan gjall ata tash??Thuhet se ata kane vdekur dheanoret e kėtij vendi ranė nė kundėrshtim pėr varrosjen e eshtrave tė tyre nė varr. Disa prej tyre thanė se ata qė grumbullohen janė shpirtrat, ndėrsa trupat i ha toka. Pastaj transmetimet mė tė shumta janė se ata vdiqėn me tė vėrtetė, kur djali u tregoi atyre.
    Pastaj thuhet se Ibn Abasi i ka pa rreshnat nje rreshen. D.m.th gjith kjo lidhet me spjegimin e tefsirit ajetit 21 sures Kehf:
    “Dhe ashtu i zbuluam ato (pėr njerėzit) e ta kuptojnė (muslimanėt ku u dėrguan banorėt e kehfit nė kohen e tyre) se premtimi i Allahut ėshtė i sigurtė e katastrofa e pėrgjithshme ėshtė e padyshimtė. Atėherė kur ata po bisedonin pėr ēėshtjen e tyre dhe thanė: ‘Ndėrtojuni atyre njė ndėrtesė. Zoti i tyre e di mė sė miri pėr ta.’ E ata qė ishin mė shumė thanė: ‘Do t’u ndėrtojmė gjithqysh nė hyrjen e tyre njė xhami"
    A mund na spjegoni pak ma qarte. Allahu ju nderofte me gjithe te mirat.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Si e sheh Islami kėtė ēėshtje?

Pyetje: Selamu alejkum hoxh. Allahu te shperbleft me gjithe te mirat e ahiretit ty dhe familjen tende. Pyetja ime eshte: shohim vellezer dhe motra qe hyn ne islam mirepo marin gjera nga injoranca. Sic jane mos respektim ndaj vellau vellaut, motra motres etj. Kishim pas deshire si e sheh islami ket ceshtje? Keshilla juaj per keto te rinj dhe te reja. InshaAllah nese mundeni zgjeroheni pak me gjat ne ket pytje. Allahu ju nderofte me te mira.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Mė duhet kėshilla juaj

Pyetje: Selam alejkum. Desha te bej nje pyetje. Une e kam pasur kojshike nje grua edhe qe te gjithe kane dyshuar se ajo ben sehir. Edhe une per fat te keq vajzen e saj e kam pasur ne gjenerate edhe gjithmone ajo frika qe po me bon diēka nuk kam guxuar te largohem nga ajo, deri sa e nderrova vendbanim. Mirepo nje dite tek ajo gruja kishin shkuar disa magjupe me qit fall edhe tani me vone nje shoqe e imja ka shkuar te ajo gruja me ja marre do lule te tokes edhe nder dhe e ka gjet fotografine time. Duke kerkuar lule ajo e ka gjet fotografine time nder dhe edhe ajo gruaja nuk ja kish dhene foton time me ma pru. Ja kish marre shoqes tem edhe nuk di un kam qene shum mire me shendet edhe me mesime ne fakultet me kane shkuar shume mire mirepo te them te drejten nuk e di, nuk po mundem as te mesoje, nuk po i du te familjes time edhe shume sene te keqija me kane ndodhur. Jam ndare nga i dashuri edhe gjithēka po me ndodhe shume thjeshte me eshte ftohur jeta andaj me duhet keshilla juaj. E pres pergjigjen me padurim dhashte Zoti e bohet mire per te gjithe. Allahu ju shpreblefte.

Lexoni pergjigjen

Faqja 24 prej 27 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01
  4. Konkurset, programi dhe modeli i testit pėr gjuhė-letėrsi
    Nga Davius nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 06:47
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •