Ē' ėshtė namazi i vitrit farz apo sunet?
Pyetje: Si jeni hoxh i nderuar. pyetja ime eshte si me posht: pyetja ka te bej me namazin e vitrit. Ēfar eshte ky namaz farz apo synnet?
Lexoni pergjigjen
Ē' ėshtė namazi i vitrit farz apo sunet?
Pyetje: Si jeni hoxh i nderuar. pyetja ime eshte si me posht: pyetja ka te bej me namazin e vitrit. Ēfar eshte ky namaz farz apo synnet?
Lexoni pergjigjen
Si falet dhe sa rekatė ka namazi i vitrit?
Pyetje: Si falet namazi i vitrit, sa rekat eshte dhe si ndahen keto rekat pejgamberi (as) si e ka fale ket namaz dhe ēfar ka lexuar kur ka fal ket namaz?
Lexoni pergjigjen
A ėshtė gjynah lėnia e namazit tė vitrit?
Pyetje: Lenia per mos falja e ketij namazi a eshte gjynah apo nuk ka peroblem dhe ky namz a falet kaza jashte kohes se tij.
Lexoni pergjigjen
Ēfarė argumenti ka pagesa e imamėve?
Pyetje: Selam alejkum Kam nje pyetje per hoxhen ne lidhje me pagesat e hoxhallarve. Qfare argumenti ka pagesa e imamave.Me qfare argumenti marrin para disa hoxhallar per larjen e xhenazes ? Dhe a kane te drejt marrjen e ketyre parave. Allahu ju shperbleft.
Lexoni pergjigjen
Dua ta shkurorėzoj se ėshtė katolike
Pyetje: Selam alejkum vella i dashur allahu te shperbleft me te mira ne ket jet edhe ne ahiret si ashtu edhe gjithve vllaznive muslimn edhe motrave tona muslimane Allahu xh.sh na mbroft te gjith vellezerit musliman e muslimane .Falenderimi i takon vetem ALLAHUT NJE I TE GJITH BOTRAVE dhe Paqja dhe meshira qofshin mbi Muhamedin sala llahu alejhi ve selem Amin.
Hoxh i nderuar pytja ime esht se une gjindem ne paris jam tuj jetu me nje frangjeze dhe i kam tre femij e du me e shlu ket grua se esht katolike por mi respekton te gjitha kushtet e fejes e un jam shum pishman qe kam ba femij me ket grua si esht puna per femij a esht mekat me ja lan frangjezez apo ti ndaj femijet prej nanes se vet esselamu alejkum rahmetulla e ve berekjatuhu
Lexoni pergjigjen
A gaboj nėse shprehem pėr kėtė tek tė tjerėt?
Pyetje: Esselamu alejkum. Ne kohen kur jam jasht namazit, nganjeher, e kam te nevojshme te bie ne sexhde. Elhamdulilah, ndjenje shum e vecant, a eshte e gabushme te shprehem me tjeret per kete moment (kam frike mos i bie mendjemadhesi). Esselamu alejkum ue rahmetullah.
Lexoni pergjigjen
Mė kėshillo pėr disa libra qė ia vlen
Pyetje: Selam Alejkum. Prej 19 maj deri 24 maj eshte panairi i librit ne Kosove. Hoxhe me keshillo per disa libra qe ia vlen me i ble muslimani qe ti kete ne bibloteken e vet?
Lexoni pergjigjen
A bėj mėkat nėse dashuroj dikė nė heshtje?
Pyetje: Eselamu alejkum pranoni pershendetjet me te perzemerta nga ana ime.kam nje pyetja a kam mekat nese dashuroj dike ne heshtje por pa pasur asnje kontakt me te thjesht e dashuroj ne heshtje edhe pse jam nje vajz e re desha te dij se a kam mekate?pres pergjigje nga ana juaj.selam.
Lexoni pergjigjen
A janė jashtė kėtij grupi kėto kategori njerėzish?
Pyetje: Eselamu alejkum. Hoxhė i nderuar desha tė parashtroj njė pyetje lidhur me hadithin e pejgamberit a.s lidhur me atė se 70 000 persona do tė hyjnė nė xhenet pa dhėnė llogari edhe ato janė qė nuk fryejn dhe nuk fryhen.....
Mė intereson se a janė jasht kėtij grupi :
1.Personat qė kanė bėrė rukje (kuptohet sipas rregullave tė islamit)?
2.Personat qė bėjnė mest trupit para fjetjes me ajetet kuranore (sipas sunetit tė pejgamberit a.s)? dhe
3.Personat qė fryejnė me Kur'an ndonjė pjes e trupi kur u dhemb?
Allahu ju shpėrbleftė me shkallėt mė tė larta tė xhenetul Firdeus inshAllah pėr punėn e mrekullueshme qė e kryeni!! Eselamu alejkum.
Lexoni pergjigjen
Krijoni Kontakt