Close
Faqja 20 prej 27 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 264
    Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A e prish gjaku abdesin?

Pyetje: Selamun alejkum hoxh desha te te pyes si te veproj ne kete rast psh e lendoj pak doren apo kemben pamarr parasysh ndonje pjes te trupit edhe ajo fillon te pikoj gjak e un dua ta fali namazin,te pres derisa te ndalet gjaku koha e namazit do te kaloj,keshtu qe a mundem te marr abdes dhe te falem edhe pse vazhdon plaga te derdh gjak,fjalen e kam kur namazi na jet shum e von e skemi koh shum,se jo rregullisht se edim qe namazi i vonuar eshte haram por jetes nuk i dihet po vjen rasti te te mbes shum pak koh per ta kryer,mfal se ndoshta po e zgjas shum ju lutem ma beni hallall e ishalla jam e qart ne pyetjen,selamu alejkum Allahu ju shperbleft.

Lexoni pergjigjen
    Sa budalla eshte "Odisea"

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ėshtė harram vendosja e unazės nė gishtin tregues?

Pyetje: Selam ju lutem tregoni si eshte ceshtja e unazes ne gishtin tregues eshte haram apo jo?selamun alejkum.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ėshtė harram tė mbaj lodra nė dhomėn e fėmijėve?

Pyetje: Selamu alejkum hoxh i nderuar Allahu ju shpoerbleft per gjitha se po beni nje pun te mrekullueshme pyetja ime eshte-a eshte haram te mbaj ne dhomen e femijeve lodra por te cilet kan formen e arushes apo kafsheve tjera shpresoj qe jam e qart ne pyetjen...selam

Lexoni pergjigjen

i/e regjistruar Maska e alproud
    Anėtarėsuar
    03-05-2008
    Postime
    292
    Kam lexuar ne nje liber te botuar nga nje mysliman nga Afganistani qe thoshte se ne Kuran nuk ka asnje fraze apo shkrim qe i referohet se femra duhet te jete e mbuluar. A eshte kjo e vertete nese jo ju lutem te sillni fakte.

Flm per mirekuptimin!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin
    Si ta shmang pėrtacinė?

Pyetje: Si ta shmang pėrtacinė e tė bėhem mė aktiv nė jetė?

Pėrgjigje: Falėnderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė Dėrguarin e fundit tė Allahut, mbi familjen e tij, shokėt e tij dhe tė gjithė ata qė ndjekin rrugėn e tij deri nė Ditėn e Gjykimit.

Sė pari, besimi se ti nuk je i tillė.

Sė dyti, tė bėsh dua ose lutje.

Sė treti, ushtrohu dhe programo ose riprogramo edhe njė herė kohėn tėnde. Sill ndėrmend porosinė e tė dashurit tonė (salallahu alejhi ue selem) se dija vjen duke mėsuar dhe durimi e butėsia vijnė duke u ushtruar. Mos u mėrzit se jeta e besimit la ftohjet e veta vėlla.

Sė katėrti, konsultohu me nxėnės dije atje ku je.

Sė pesti, rri me njerėz aktivė tė gjallė, jo tė plogėsht e tė ftohtė.

Sė gjashti, aktivizohu nė punė vullnetare.
    Allahu e di mė sė miri.

Ahmed Kalaja

Marre nga Burimi i Jetes
    Allahu ja shperblefte hoxhes per kete keshille. Puna vullnetare eshte shume e rendesishme dhe verteton ate qe personi beson. Nuk pritet cdo gje prej qeverise, duhet te punojme me kembengulje edhe ne pune vullnetare.
    beqar

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Problem me hoxhėn

Pyetje: Selamu alejkum hoxhe i nderuar ne fshatin ton ka nje problem me imamin sepse eshte zemruar me nje pjes te xhematit qe perben shumicen por jo per ceshtje islami por per gjera te dites mos me thon edhe per parti a duhet na te falemi tash mbas atij sepse ka shum qe jan ndaluar edhe nuk vin ne xhami. Shpresoj te kem qen i qarte Allahu te meshiroft per punen qe ben.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A do te thotė kjo se unė s’e kam shfrytėzuar kėtė shans?

Pyetje: Kisha nje pytje per hoxhen Para se te kthehesha ne islam jam lutur pėr njė djalė fetar. Edhe ne kohen kur unė mendoja te filloja te falesha me ofrohet po i njėjti djalė qe jam lutur pėr te. Unė nganjėherė kam prirje me bo te kundėrtėn ne momentin e duhur, atėherė nuk i kam len pėrshtypje atij djali qe mund te bėhem e devotshme edhe ėshtė terhjekur,larguar nga une edhe pse kishim shumė ngjashmėri . Tash elhamdulilah dita dites po fortesohem me besim, po ai djalė tashme ėshtė fejuar. A do te thotė kjo se unė e kam se kam shfrytezu (mosperfill) shansin qe me ėshtė afruar ne atė kohe ?...apo ka qen caktim edhe ska mujt me ndodhe asgje.Ju faleminderit, Allahu ju ruajt , shperblefte... esselamu alejkum ue rahmetullah ue berekatuhu.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga qorri_30 Lexo Postimin
    Esselamu alejkum hoxha Ahmet .

Pyetja eshte per traditat kulturore !
    Ne pergjitesi popuj te ndryshem ne bote mbartin dhe mbrojne me fanatizem tradita kulturore te trasheguara ne breza . Keta popuj jane Muslimane Katolik Orthodoks etj ... Si i gjykoni traditat kulturore te popujve ?
    Si i gjykoni traditat kulturore tė popujve?

Pyetje: Esselamu alejkum hoxha Ahmet. Pyetja eshte per traditat kulturore! Ne pergjitesi popuj te ndryshem ne bote mbartin dhe mbrojne me fanatizem tradita kulturore te trasheguara ne breza. Keta popuj jane Muslimane Katolik Orthodoks etj ... Si i gjykoni traditat kulturore te popujve ?

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga bakudr Lexo Postimin
    A ka mundesi qe hoxha i nderuar te na flase pak rreth mikpritjes ne islam? C'fare sevapi ka? C'fare rendesie ka? Ajetet dhe hadithet rreth kesaj teme.

Ndoshta per kete teme mund te jete mire te shkruhet nje hutbe e plote dhe te vendoset ne web.
    Rreth mikpritjes nė Islam

Pyetje: A ka mundesi qe hoxha i nderuar te na flase pak rreth mikpritjes ne islam? C'fare sevapi ka? C'fare rendesie ka? Ajetet dhe hadithet rreth kesaj teme. Ndoshta per kete teme mund te jete mire te shkruhet nje hutbe e plote dhe te vendoset ne web.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga Arjana35 Lexo Postimin
    eselamu alejkum hoxh i nderuar,Allahu ju shperbleft per punen qe beni.

Kam nj pyetje hoxh dhe pata deshir me mar pergjigje nga ju.
    Jam nje grua 36 vjecare nga Maqedonia,kam nje problem pasi nuk dij si ta quaj problem apo semundje,kam be te gjitha kontrolat mjeksore dhe nuk po del qe e kam nga ndonje smundje mjeksore,problemi im eshte ky:shum shpesh gjat nates ndodh qe te jem ne gjum por ndodh edhe kur nuk jam ne gjum diqka ma kap trupin dhe me shterngon fort dhe kjo me tmeron dhe kam shum dhembje koke behet edhe e padurushme dhimbja,por me se shumti me tmeron ajo gjeja qe me kap trupin,me vjen nga kembet dhe me kap pastaj ter trupin dhe me shterngon shum sdij si ta shpjegoj me mir qe te me kuptoni me mir,ose sikur me shin ne ndonje shishe ashtu ngusht me duket vetja,dhe kjo me ndodh shum shpesh dhe sdij qka te bej,se nuk eshte smundje mjeksore,ju kisha lutur shum hoxh qe te me pergjigjeni ne pytjen time se e kam shum te veshtir.
    Allahu ju shperbleft inshallah.
    Si tė veproj pėr problemin tim?

Pyetje: Eselamu alejkum hoxh i nderuar,Allahu ju shperbleft per punen qe beni.Kam nje pyetje hoxh dhe pata deshir me mar pergjigje nga ju.
    Jam nje grua 36 vjecare nga Maqedonia,kam nje problem pasi nuk dij si ta quaj problem apo semundje,kam be te gjitha kontrolat mjeksore dhe nuk po del qe e kam nga ndonje smundje mjeksore,problemi im eshte ky:shum shpesh gjat nates ndodh qe te jem ne gjum por ndodh edhe kur nuk jam ne gjum diqka ma kap trupin dhe me shterngon fort dhe kjo me tmeron dhe kam shum dhembje koke behet edhe e padurushme dhimbja,por me se shumti me tmeron ajo gjeja qe me kap trupin,me vjen nga kembet dhe me kap pastaj ter trupin dhe me shterngon shum sdij si ta shpjegoj me mir qe te me kuptoni me mir,ose sikur me shin ne ndonje shishe ashtu ngusht me duket vetja,dhe kjo me ndodh shum shpesh dhe sdij qka te bej,se nuk eshte smundje mjeksore,ju kisha lutur shum hoxh qe te me pergjigjeni ne pytjen time se e kam shum te veshtir.
    Allahu ju shperbleft inshallah. P.S desha te potencoj qe un jam nje grua qe fal 5 kohe te namazit dhe jam me hixhab,dhe desha te shtoj edhe disa simtoma tjera ne lidhje me problemin tim,kur me kap trupin ajo diqkaja se nuk dij si ta quaj ndryshe,para me ushtoj apo me bejn shum zhurme veshet,dhe kur me kap nuk mund as te flas aste leviz fare...dhe ju kisha lutur shum qe te me jepni pergjegje...Allahu ju shperbleft inshalla.

Lexoni pergjigjen

Faqja 20 prej 27 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01
  4. Konkurset, programi dhe modeli i testit pėr gjuhė-letėrsi
    Nga Davius nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 06:47
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •