Close
Faqja 18 prej 27 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 264
    i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283
    Allahu ia shtofte ymrin hoxhes Ahmed qe te jete sa me i dobishem per besimtaret muslimane...Pershendetje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-04-2008
    Postime
    13
    Citim Postuar mė parė nga mjalta00 Lexo Postimin
    une kame pyt hogje me kuran ,se sme ec fati mire ,meshkone mbrapshe ,dhe a mundeshe me dit se qa kame une mose kame magji a qa ,ndoshta po te ngarkoje po po ju lus nese mundeni te me pergjigjeshe ne pytjene time ,flm per mirkuptime me duhet pergjigjje nese me ndihmoni mire , se kame shkruare te hogjalaret po se di a kame magji a mose po hy ne gjunah qe poshkruaje , ju luse te ma perfillni ket pytjene time a ndoshta ekame keshtu te shkruar a se di kame shume shanca po s'mund te beje asgje vetem te permendura ,eshte qudi skame asgje te keqe ne pergjithsi si te uen asjtu edhe ne familje ,ju luse nese sa me shume te me ndihmoni si kishit diture per mu se qfare eshte peroblemi sa ma qaret . U luse juve se ku me pelqene mu smunde ne vdek mu ba ku sme pelqene me thone hogja mire ashte qfare te beje punete mbare tung.
    Selamu alejkum
    Lus ALlahun qe ju te sheroheni dhe te jeni shendosh e mir ju dhe gjith muslimanet.
    Vlla i nderuar nese mund ta zbresesh suren bekare dhe ta ndegjojsh dhe shohesh a ke ndonje ndikim.
    Pastaj sihri magjija jan te llojlloshme do jan per mos me u martu,do jan mos me fol,do jan me u grind e shum tjera.
    Po inshaAllah ke Maqedoni dhe Kosov rregullat qe duhet ti perfshij nje hoxh qe tbej rukje:
    Tjet praktikues i kuranit dhe sunetit
    Tjet njohes i fes
    dhe tjet njohes i kesaj lende rukjes
    Dhe tlexoj kuran dhe sunet dhe jo shkruj hajmalija e tjera...
    ose sic jan me sterpikt me uj shpin kjo sban e tjera...

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ėshtė haram ushqimi i pambuluar natėn tė hahet ditėn e nesėrme?

Pyetje: Selamun alejkum ju pershendes hoxh i nderuar desha te ju pyes se ushqimi i cili rrin pa u mbuluar naten a eshte haram te hahet diten e neserme apo ditet tjera pamarr parasysh a eshte haram te hahet. Allahu ju shperbleft. selam.

Lexoni pergjigjen
    Sa budalla eshte "Odisea"

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Ē’tė bėj me eurot e gjetura nė rrugė?

Pyetje: Eselamu alejkum. Hoxhė i nderuar unė njė natė duke arrdhur prej pune (nė mbrėmje pas akshamit) nė lagjen time nė rrugė pash nja 100 Euro nė rrugė, dhe i mora.
    Pasi i mora u pendova po ma veē i kisha marrur. Pėr njė moment nė vetvete mu paraqit njė ide -- mos trego mbaj se tė duhen!
    Kėrkova mbrojtjen e Allahut pėr kėtė ide tė poshtėr dhe aty afėr punonin njė numėr puntorėsh, kėshtu qė i pyeta se mos kanė humbur para, ato thanė qė jo, pastaj i thash njė kafexhiu dhe shitėsit tė shitores (qė ishin afėr vendit qė i gjeta parat), u thash se nėse paraqitet dikush qė kėrkon diēka drejtone tek unė, bile edhe mbas disa ditėve rresht, jam interesuar se mos asht paraqitur dikush mirėpo jo.
    Tash mė kanė kalu mbi njė muaj askush s'ėshtė paraqitur.
    Unė desha qė ti mbaj gjysmat dhe gjysmat ( pasi u kunsultova me vllazėn- nė fe kam fjalėn ) t'ja jap ndonjė tė varfėri, mirėpo prindi nuk pajtohet, thotė di ēojmė te xhamia dhe prej tyre do marim letėr pėr paratė e dhėna, nėse i kėrkon dikush le tė shkoj atje ti marr, se ne smund ti mbajmė se nuk na hecėn pastaj( kam fjalėn pėr punėn e shumė tė tjera).
    Unė kam biseduar me shumė vllezėr dhe mė kanė thėnė se mė takojnė ti mbaj vetė, mirėpo unė edhe pse u mundova t'i mbaj, mu deshtėn ca para dhe 50 euro i kam shfrytėzu dhe 50 i kam.
    Kam nė plan qė tash kur tė marr rrogėn ta kompenzoj ( t'i bėj pėrsėri 100 euro), mirėpo s'di si tė veproj?
    Ma ban hallall se pak si shumė e zgjata. Allahu tė shpėrbleftė. Eselamu alejkum.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Pse mė ndodh kjo gjė?

Pyetje: Ju faleminderit per pergjigjeje mirpo une kam degjuar qe shum raste ai ka sheruar po sido qe te jet ju falnederoj shum.

Edhe problemi tjeter qe kam edhe qe eshte shum i rendsishem kam kaluar me nje djal mirpo tani nuk jemi bashk nuk kam pasur mardhnje me te intimitet te shumt po menoj po me ndodh qe shum shpesh ta shoh ne onderr duker ber mardhnje intime me te edhe kisha dashur te dij pse me ndodh kjo gje allhu ju shpreblet gjith mirat lus te ma kenthi pergjigjejen me respekt per te gjith ju.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A kam mėkat nė kėto raste?

Pyetje: Eselamu alejkum. Hoxhė i nderuar desha tė parashtroj disa pyetje, dhe nė qoftė se ke mundėsi na jep shpjegim nė emėr tė Allahut.
    I nderuari hoxhė une jam njė mėsimdhėnės nė njė shkollė tė mesme, kėshtuqė kam njė problem sepse ka shumė nxėnės tė cilėt kanė tė dobėta dhe nuk shprehin interesim pėr mėsim dhe t'i pėrmisojn tė dobėtat- me njė fjalė duan notat falė t'i marrin.
    Pėrndryshe lėndėn qė e jap ėshtė lėndė profesionale , kėshtuqė ėshtė e rėndėsishme.
    Nga pėrvoja po shoh ( qe e dyta vjet qė jam)se njė pjesė e nxėnėsėve nuk mund ( nuk dėshirojnė ) tė mėsojnė sė paku 5 mėsime pėr tė marė njė notė kaluese, dhe pastaj kur vjen ( tash mė veē i jemi afru) fundi i vitit nuk mundemi me dal nga shtėpia apo smundemi me ndejt nė shtėpi nga intervenimet, saqė kur po sheh se shumė nxėnės me nga 7,8,9 ... 12 dobėta e tjerė nė fund dalin pastėr, pa nota tė dobėta ose vetėm provim pėrmisues. Unė personalisht sivjet kam nė plan me ēu disa nxėnės nė provim pėrmisues-- tash du me parashtru pyetjet:
    1.A kam mėkat nėse bahem shkak qė mos ta largoj tė dobtėn dhe nxėnėsi tė pėrsėrit vitin?
    2.A kam mėkat nėse nxėnėsin e ēoj nė provim pėrmisues? dhe
    3.A kam mėkat nėse nxėnėsi nuk e kalon edhe provimin pėrmisues dhe pėrsėrit ( humb vitin)?
    Besoj qė e dini por vetėm njė sqarim se me 1 dhe 2 tė dobėta nxėnėsi shkon nė provim pėrmisues dhe
    me tre dhe mbi tre tė dobėta nxėnėsi pėrsėrit, zakonisht kur ka 3 apo 4 tė dobėta i hiqen njė apo dy tė dobėta qė tė mos pėrsėrit dhe tė shkoj nė provim pėrmisues.
    Ma ban hallall vetėm edhe njė sqarim: ėshtė bėrė traditė qė tė mos pėrsėriten nxėnėsit, dhe nėse pėrsėriten vetėm nxėnėsit e vitit tė dytė kurse 1,3, dhe 4 jo.
    (sqarim: unė jap nė vitin e parė)
    Allahu tė shpėrbleftė me xhenetul Firdeus inshAllah. Eselamu alejkum.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A hyn ky veprim te gjynahu i kamatės dhe nėse po ēfarė duhet tė bėj?

Pyetje: Es selamu alejkum! Punoj ne nje shoqeri private dhe drejtori me la detyre te dergoj nje dokument me faks ne nje banke per ceshtje kredie. Ja kam bere te qarte qe me ceshtje kredie nuk merrem por ate dite nuk kishte njeri tjeter per ta kryer kete pune dhe ai me tha se duhej urgjent. Desha te di a hyn ky veprim te gjynahu i kamates dhe nese po cfare duhet te bej? Es selamu alejkum.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Nga e ka prejardhjen termi “Amin”?

Pyetje: Esselamu Alejkum... Ju pershendes dhe Lus All-llahu qe dhe me tua shtoj Diturin.
    Hoxhe e kam nje Pyetje, pra pyetja eshte per termin Amiin, ska e ka prejardhjen kjo fjale, kur dihet se edhe Krishteret e permendin "Amen", nese eshte e mundur ndonje gje rreth kesaj fjale. All-llahu punen ta Lehtsofte edhe te Shperblefte me te mirat e Tij.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A ėshtė e mundur qė tė zgjasė kaq shumė?

Pyetje: Eselam alejkum hoxh vuaj nga nje semundje dhimt e dhembeve qe 2 vite dhe jam ne terapi me nje hoxh qe 1 vit dhe marr barna natyrale prej arabis qe mi pregadit nje hoxh por deri tash ska pas as nje efekt dhe deshta te pys qe a esht e mundur kjo me te zgjat nje dhimt kaq shum dhe mos me pas efekt hiq edhe pse qe 1 vjet jam duke i perdor barnat??? ju lutem ma ktheni pergjegjjen po ne ket emailin tim Allahu ju shperbleft me te mira inshalla.

Lexoni pergjigjen

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    A mund tė bėjmė dua gjatė namazit nė gjuhėn shqipe?

Pyetje: Es selamu alejkum! A mund te bejme dua gjate namazit ( p.sh. ne sexhde) ne gjuhen shqipe? Allahu jua shperblefte! Es selamu alejkum!

Lexoni pergjigjen

Faqja 18 prej 27 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01
  4. Konkurset, programi dhe modeli i testit pėr gjuhė-letėrsi
    Nga Davius nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 06:47
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •