Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202

A është normale që prindërit/gjyshërit tanë të përfundojnë në azil pleqsh?

Se fundmi, ne shoqerine Shqiptare vihet re se familjet e medha(pra bashkejetesa me prinderit, gjysherit, motra, vellezer nuse e niper mbesa) sa vjen dhe po kalon ne ndarjen ne "celula" te vecanta familjare. Ky fenomen po shtohet me ritme te shpejta, kryesisht ne qytetet qendrore dhe ne metropolin Tirane, por edhe ne zonat rurale(megjithese me ritme me te ngadalta). Nese eshte mire, apo keq ky fenomen, nuk mund ta analizoj sepse eshte nje teme me vete, e njekohesisht shume e komplikuar. Mbi te gjitha varet nga mentaliteti i grupeve shoqerore dhe individeve, si dhe kushteve familjare dhe individuale. Pra panvaresisht nga shkeputja me cati me vete(si brenda Shqiperise dhe si jashte saj) e cifteve qe martohen dhe krijojne familje, a duhet gjetur nje zgjidhje se si do te jetojne prinderit apo gjysherit? Prinderit dhe gjysherit shqiptare jane shume te gjere ne shpirt karshi nesh(ne pjesen me te madhe) ndryshe nga te huajt qofshin Europiane apo Amerikane, te cilet jane te ftohte dhe llogarites. Prinderit dhe gjysherit tane jane te sakrifices dhe bejne te pamunduren per femijet, niperit dhe mbesat, qe te arrine te dalin ne jete dhe te krijojne familje te shendosha. Shpesh vihet re se familjet pasi krijohen dhe jane ne gjendje ekonomike te mire relativisht(pasi kur jane keq i mbajne prinderit per dado se jua kane nevojen) nuk duan ti kene "neperkembe" dhe i lene te vetmuar. Per te mos thene qe disa here shohim raste ekstreme qe i braktisin. Nuk me hiqet nga mendja nje plak i cili kur e moren ne interviste ne azilin e pleqve te Tiranes qante dhe thoshte se te pakten ti shihte femijet, niperit dhe mbesat se e kishte mare malli. Dikush mund te thote se si ne tere boten e civilizuar edhe prinderit tane duhet te mesohen te rrine vetem, por a e meritojne prinderit dhe gjysherit tane aq te sakrifices dhe te munduar nga jeta sa jane te ndjene braktisjen qofte te rasteve ekstreme apo qofte kur i kane neper shtepia dhe ju duken si barre? Te me falni se ne keto pak rradhe nuk i them dot te gjitha rastet, te cilat jane te shumellojshme, pra fut edhe ekstremin e azilit apo te lenies ne rruge te madhe, ashtu sic nuk mund te them dot qe te gjithe i perkasin kesaj kategorie indiferente ndaj prinderve dhe gjysherve. Personalisht jam ndjere shume keq kur i vetmotivuar se isha shume i zene me pune gjyshen time te ngrate(rafmet paste) e takova nje dite perpara se te vdiste nderkohe qe kisha tre muaj pa e pare. Pra po nisem nga rasti me i thjeshte dhe deri tek me i nderlikuari e me abuzuesi. C'duhet te bejme dhe si duhet ta bejme qe edhe mevetesine tone familjare ta gezojme dhe prinderit dhe gjysherit tane ti gezojme, kur e perseris qe jane shume shume ndryshe nga prinderit dhe gjysherit perllogarites te botes se "moderuar"?

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Kurr nuk do e prnoj qe baba im te jetoj ne mes pleqsh pa njerez....

kam nevoj per baben tem, kam nevoj tme tregoj se kur e kam mire e kur e kam mbrapsht, kam nevoj te me le trashegimi menyren e tij te menduarit dhe te vleresuarit qe ju ben gjerave.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Brezi i prinderve tane eshte me fat ne kete drejtim, se ne mos i mbajme ne shtepi, perseri kujdesemi shume per ta.
    Po ne te shkretet kush do na mbaje?! Ishallah ve doren ne zemer Albo e krijon nje azil forumistesh, te pakten vazhdojme rrime me ata "nick-a" qe kemi njohur ketu. Ne kete menyre edhe pleqeria s'do na duket edhe aq e rende. Une e kam gjet me ke do rri ne dhome...
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    me mua ......................

Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    me mua ......................

Vetem me korcare nuk du me nejt, se te enjtin koken ( of kors ...me llafe )...(lol)

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    aha, na qenka korçare, prandaj eshte kaq lozonjare
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    haaaaa

no way jose, as kam qene ndonjehere ne korce lol , ca l. lozonjare, jane si thote kora, te enjtin

Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Nuk besoj te jete korcare !
    Por une i dola te keqes perpara ...per te tjeret.

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    dmth po te vuri albo me fiorin ty ti ca do besh

Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Takova njeren tek kafja nje dite. Ishte nga Korca, nja 26 vjec ..S'pushoi duke mburr veten...Aq shume, sa tha: Lum ata qe me kane marre mua nuse , se jam per tu pire ne kupe. E bukur po, punetore po, c'me zeee syri ma beeeen dora....

Pa rrena, ajo tamam si Olivia e Popeye-it !

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mund ta përballojë një grua një lindje normale
    Nga vajza pa emer në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 06-07-2012, 04:55
  2. Jeta Normale e krishterë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 04-05-2010, 07:34
  3. Mesuese me veshje (dhe mbathje) islame, normale?!
    Nga Fenomeni në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 24-08-2006, 07:44
  4. Në Shqipëri është normale të rrahësh gratë…..
    Nga D@mian në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 18:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •