Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Për ata që dinë të më përgjigjen

po e hapi kete teme te re per arsye te brengosjes dhe spo di si te veproj
    un jam mashkull por kete op e bej per nje te aferme time
    pyetja eshte kshtu : " nese je me mbules dhe nje dit te ka pa nje i afermi i jot pa shami " tash dua ta di qka mundem te beje diqka tjeter perveq pendimit

le te pergjegjen vetem ata qe din e jo gjithkush

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    esselam alejkum vella.
    Ndoshta ka ndonje vella qe mund ta dij pergjigjen, por te preferoj qe ta besh kete pyetje te Dr Shefqet Krasniqi, nese nuk gjen pergjigje ketu.
    Eshte ne emision çdo te marte ne ora 21:20 ne radio kosova elir, dmth mund tia besh pytjen drejtperdrejt ne telefon.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga xhamia
    po e hapi kete teme te re per arsye te brengosjes dhe spo di si te veproj
    un jam mashkull por kete op e bej per nje te aferme time
    pyetja eshte kshtu : " nese je me mbules dhe nje dit te ka pa nje i afermi i jot pa shami " tash dua ta di qka mundem te beje diqka tjeter perveq pendimit

le te pergjegjen vetem ata qe din e jo gjithkush
    Selam Alejkum vella!

Sigurisht qe nuk jam as dijetar e as myfti por doja te nderhyj ne kete pyetjen tende qe nuk eshte sqaruar plotesisht.

Tani nje femer te mbuluar e ka pare dikush, kush ishte ai? Nuk dua te di emrin e tij por ti thua eshte nje i aferm, dhe ky mund te jete edhe nje familiar i saj i cili mund ta shohe ate edhe pa shami, sepse femra nuk obligohet te mbaje shamine 24 ore por vetem kur del apo eshte ne perballje me njerezit e larget(Qe i lejohet martesa me ta).

Megjithate pergjigjia eshte kjo: Te pendohet, dhe te pendohet

Nuk mendoj se ka bere ndonje gabim, sepse jemi njerez, dhe mund te kete shume raste hur humbasim vemendjen.
    Psh. ka raste kur shamine e flak tutje era, apo del nga porta e shtepise duke menduar se e ke vene... apo te ngjashme me keto raste.
    Zoti ne kuran thote: Zoti yne, mos na deno nese harrojme ose gabojme (pa dashje)
    sdi cte them me shume sepse nuk di hollesi shume rreth kesaj, por edhe nese do vije hollesi nje pendim eshte i mjaftueshem nese personi nje fjale mendon se ka bere nje gabim
    Selam vella.
    Injoranca nuk zhduket me top

jame per mendime ndryshe Maska e ibn_halduni
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    në Tokë
    Postime
    40

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga xhamia
    "nese je me mbules dhe nje dit te ka pa nje i afermi i jot pa shami " tash dua ta di qka mundem te beje diqka tjeter perveq pendimit

Nese eshte vetem per ate se cka thua me lart, ketu e ke kete pergjegjie me sa e kuptova une:

Disa Ajete nga Kur'ani Famelart:

Thuaju besimtarëve të ndalin shikimet (prej haramit), t’i ruajnë pjesët e turpshme të trupit të tyre se kjo është më e pastër për ta. All-llahu është i njohur hollësisht për atë që bëjnë ata. (En - Nur; 30)

Thuaju edhe besimtareve të ndalin shikimet e tyre, t’i ruajnë pjesët e turpshme të trupit të tyre, të mos zbulojnë stolitë e tyre përveç atyre që janë të dukshme, le të venë shamitë mbi kraharorin e tyre dhe të mos ua tregojnë bukuritë e tyre askujt përveç burrave të vet, babajve të vet ose babave të burrave të vet, djemve të vet ose djemve të burrave të vet, vëllezërve të vet ose djemve të vëllezërve të vet, apo djemve të motrave të veta, ose grave të tyre (që u përmendën) dhe robëreshave, të cilat i kanë në pronësinë e tyre, ose shërbëtorëve nga meshkujt të cilët nuk ndiejnë nevojë për femrat ose fëmijët që nuk e kanë arritur pjekurinë për gra. Le të mos kërcasin me këmbët e tyre për ta zbuluar fshehtësinë nga stolitë e tyre. Pendohuni të gjithë te All-llahu, o besimtarë, në mënyrë që të gjeni shpëtim. (En - Nur; 31)

keto jane disa Ajete te cilat mire e shpjegojn se kush duhet te na shof dhe cilet pjese duhet te na shofin.

e sa i perket pjeses se pendimit, apo deshiron te dijsh me shume, pergjegjien ndoshta mund ta gjen ne ndonje hoxhe, apo ne ndonje forum islam, por edhe ketu kerko se ndoshta eshte dikush qe i din keto.

es-selam alejkum
    Ndryshuar për herë të fundit nga ibn_halduni : 02-08-2007 më 16:37
    Nuk ka punë urgjente, por ka njerëz të vonuar

Tema të Ngjashme

1. A e kane njohur Trinitetin popuj para ardhjes se Krishtit?
    Nga rapsod në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-07-2012, 21:36
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. Gjejeni përgjigjen e sakt
    Nga Vinjol në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2008, 10:11
  4. Megjithemend, perse protestantet nuk i pergjigjen...
    Nga engjell në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 19-09-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •