Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 56
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Personalisht kam qenë shumë tolerant me myslimanët në këtë nënforum. Ekzistojnë edhe nënforume të tjerë ku ju mund të diskutoni sa të dëshironi dhe të debatoni për tema të ndryshme që kanë lidhje me fenë myslimane. Nuk do të lejoj që këtej e tutje asnjë lloj shkrimi nga myslimanët qofshin këto pyetje apo paqartësi që ata kanë. Faleminderit,

Peniel

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 08-08-2007 më 16:06

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi
    I nderuar vella Peniel.
    Une nuk jam askushi qe te gjykoj dhe te ndaloj dike qe te sjelle shkrime te tilla. Pergjegjesi mbani ju qe e drejtoni kete forum. Une jap mendimin tim dhe perpiqem te jem nje mbeshtetes dhe inkurajues tek te gjithe ata qe pranojne dhe kerkojne Krisht. Sa per tema te tilla, ju them se jane krejt te pafrytshme, dhe nuk mendoj se ju bejne ndonje te mire pikerisht atyre qe jane te sapo erdhur ne besim.
    Ketu shoh myslimane te devotshem, te cilet nuk kane qellimin per te pranuar Krisht. Disa prej tyre jane kundershtare ( kjo eshte erpzgjedhja e tyre) dhe mendoj se nuk e vlen dhe aq tju kushtosh vemdnje. Do te isha i gatshem te inkurajoja te tilla tema, nese nje mysliman ngre pyetje per te njohur dhe pranuar te Verteten. Une mendoj se sado qe ju fakte te sillni, dueli do te vazhdoje dhe fundi eshte ai i fillimit. Persa kohe qe i verberi e quan erresiren drite, mos prit qe te ndodhe e kunderta. Megjithate ju jeni drejtuesi i ketij forumi, dhe ju i mendoni gjerat edhe me me pergjegjesi se mua.
    Me respekt deshmuesi
    Deshmuesi pershendetje.
    Kur dikush (nje person, sekt apo fe) flet per Jezusin dicka qe nuk eshte e vertete dhe ne kundershtim me Biblen, te krishteret e kane per obligim ta ekspozojne ate person (sekt apo fe). Ne nuk mund t'i bejme myslimanet besimtare te krishtere dhe ta pranojne Hyjnesine e Jezusit, sepse kjo shkon ne kundershtim me tere besimin e tyre, ata besojne dicka tjeter, pasojat do t'i ndine vet por ne e kemi obligim t'ia sqarojme besimin tone. GJithashtu eshte mire te ekspozohen mesimet jo-tolerante te nje feje, por me argumente dhe fakte. P.sh. Muhamedi ka perdorur shkrime gnostike ne Kuran, ne e kemi obligim vetem ta tregojme kete, eshte detyre e nje myslimani ta pranoje kete apo jo. Muhamedi ka bere plagjiature hyrijat e parajses nga paganet zoroastriane dhe lumenjte me vere gjithashtu, ne e kemi obligim vetem ta tregojme kete, ata ne daq e pranojne e ne daq jo. Ne ne menyre direkte apo indirekte iu themi te mos i presin ato sepse nuk ekzistojne, me kete nuk e ulim Islamin, vetem e ekspozojme ate. Islami thote qe ata qe nuk e pranojne Muhamedin si profet, te vriten dhe te gjymtohen e t'u pritet koka, ne duhet vetem ta ekspozojme kete, ne te kunderten mund te jemi viktima te vet kesaj. Dhe ne duhet ta ekspozojme jo vetem Islamin, por edhe mormonizmin, Deshmitaret e Jehoves dhe mesimet e tyre false per Perendine.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga ABytyqi
    Mesia paske nevoj per doktorr te shtepis !

Ne qofse esht ndryshuar diqka tek njerzimi mbas Jezusit ather qka...?
    Ne qofse i beson fjalve dhe rrenave te njerzve ather vet quhesh genjeshtar Shpifs i realitetit.

Ne qose ta imponon dikush fejen Muslimne Ai sigurisht qe e sht realiteti, eket vet duhesh ta kuptosh ne baz te argumenteve e jo ti fajsosh njerzit e drejt qe kan rrug drejt Zotit dhe jan te paster dhe askujt nuk i imponojn asnje fe.

Sa duket ti as qe e paske lexuar Biblen per te kerkuar demshperblim nga zoti.

Kurani esht msuar permendsh dhe asgje sesht ndryshu.
    Per ata dhe lexohet per dit, e ata qe se lexojn per dit ata harrojn per dit edhe shtojn diqka nga ?

Ne qofse shkon ne gjamij meson edhe per profetet e tjer,e nese shkon ne kish tregom qfar meson nga profetet e tjer? me fal kam qen ne kish por jo kur kan qen falja) skam ndegju jam edhe ndoshta gabim kerkoj falje.

Nese en bibel esht then se mbas Isait do te vjen edhe pejgamberi i fundi e ai Quhet Muhamed ather pse je kundra Jezusit pra!!!
    Pershendetje Abytyqi. Sa i perket per ate qe e the ne fillim nuk me duhen keshillat e dikujt, keshtu qe megjithate faleminderit. Askush nuk te fajsoi as ty e njerzit tjere, besoni cfare te deshironi, kryeni ju punen tuaj ne tonen. Perse ky reagim i menjehershem, ne nenforumin mysliman ka shume tema kunder krishterimit dhe Bibles asnje i krishter nuk shkruan atje, tani une hapi nje teme menjehere ketu mbushet nenforumi jon me shkrime. Ne Kishe nuk mesohet per Muhamedin, Josef Smithin, per themeluesin e sektit Deshmitaret e Jehoves (Charles Taze Russell) , José Luis De Jesús Miranda, James Warren (Jim) Jones etj. sepse Bibla nuk i konsideron ata Profete sepse bien ne kundershtim me te, nje Profet duhet te jete pajtim me Fjalen e Perendise ne te kunderten nuk eshte Profet, pra duhet te jete ne pajtim me ate se cfare eshte shpallur me heret, Muhamedi, Jozef Smithi etj. nuk e permbushin kete kriter. Nuk me intereson se a eshte ndryshuar Kurani apo jo, por se ajo cka eshte recituar a eshte nga Zoti apo jo?

Kjo e fundit 100 here eshte shqaruar dhe nuk deshiroj te humbas kohe tani, ju besoni mite askush nuk ua ndalon, keshtu qe kisha kerkuar nga moderatori i ketij nenforumi vellau Peniel qe te nderhyje ne keto shkrime. Nese keni dicka me mua me shkruani ne privat. Flm per mirekuptim.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Kapedan.

Shkrimi me të kuqe brenda postimit tënd është i imi. E them për ty dhe për të gjithë myslimanët që frekuentojnë këtë komunitet. Asnjë shkrim nuk do të lejohet më nga ana ime. Nëse ju keni diçka mund ta diskutoni në komunitetet përkatëse.

Shpresoj të jem bërë i qartë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Te dashur vellezer te krishtere.

Mua persoanalisht me pelqejne keto lloj temash, pasi ungjillin ja u kam predikuar shume myslimaneve. Pra kam nje eksperinece mendoj te mire ne kete drejtim. Ajo qe cdo kush prej nesh duhet te kete parasysh eshte fakti se, a e sjellim ne kete forum UJIN e gjalle te fjales se Perendise? Pra a e kryjme sherbesen plotesisht ne kete forum? Gjithashtu ve re se, kur vjen nje teme e tille provokuese nga ana e mysliamenve ne ekte forum, shoh se te gjithe te krishteret marin pjese ne debat me nje zell te madh. Por nga ana tjeter, kur vjen nje teme qe ka brenda mesimin e Krishtit, asksush nuk mer pjese ne ne kete teme( ketu nuk e perjashtoj dhe veten time).

Sa per ate, se, a e kemi per detyre ti ballafaqojme gjerat e gabuara (te cilat vijne nga doktrina te reme) me fjalen e Perendise, jam plotesisht dakort. Gjithshka duhet ballafaquar me fjalen e Perendise. Ajo me te cilen une nuk pajtohem eshte se, ne nuk duhet te biem preh diskutimeve te pafrytshme. Le te shohim JEzusin. Ne te gjithe ungjillin e Krishtit, nuk gjejme ndonje rast, ku JEzusi te ndalej dhe te sqaronte doktrinat. Ai i ballafaqonte ato me te Verteten, ku cdo kush ishte i lire te pozicionohej simbas lirise se perzgjedhjes. Pikerisht dhe une pajtohem me kete mendim. Do te kisha deshire qe prej te gjithe motra dhe vellezerve ketu ne kete forum, te silleshin eksperienca, zbulesa, sherbesa te ndryshme rreth fjales se Perendise, si nje mundesi e mire, per ta shfrytezuar sa me shume kete mundesi te internetit, te cili JEzusi na e ka dhene.

Deshmuesi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 11-08-2007 më 17:33

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Peniel ketu ka te drejte per mendimin tim!
    Te gjithe grupimet fetare duhen lene te qete ne forumin e tyre, i cili duhet te moderohet fort nga Mods perkates.
    Kjo eshte njesoj sikur nje musliman ti shkoje e te predikoje islam ne kishe apo anasjelltas nje kristian ne xhami.
    Nuk ka nevoje per te tilla predikime. Temat me debat te ndezur eshte e mira te mbahen tek "Toleranca Fetare" ... vend ku ai qe ka kohe per te cuar dem mund te hyje dhe te postoje. Nuk e shoh te drejte qe te tjere te vijne e te shqetosojne myslimanet aty ku ata mund te jene duke diskutuar mbi nje vers... ashtu sic nuk e shoh te drejte te vihet e te shqetesohen protestantet..katoliket e me rradhe deri te ateistet dhe agnostiket.
    Secili ne shtepine e tij i qete! Dhe nje arene "(iN) Toleranca Fetare"

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Admir Masurica Lexo Postimin
    me duket se jeni ju 666
    apo anti-christ
    Une nuk pajtohem me ju, me perpara ai qe i ka bere keto vrasje e jo une qe e tregoj kete. Po de ironia e kohes, Muhamedi vriste njerzit dhe ju me fajesoni mua qe e tregoj kete.

...Umar said, ‘Apostle! You are speaking to the dead!’ Muhammad said, ‘Allah brought them to life (again) to let them hear me, to reprimand them, to slight them, and so that I might take my revenge over them.’...

Ky pasi i kishte vrare u fliste dhe pretendonte se Zoti ia ka ringjallur qe ta ndegjonin e ky pastaj te hakmerrej mbi ta.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Nese nje mysliman nuk ka fakte me mire te mos shkruaj fare ketu te pakten mos shkruani me emocionet tuaja por me fakte
    Une dhe vllezerit e mi te krishtere flasim me fakte
    Bibla eshte fakt dhe Jezusi thot ne bibel se Ai eshte Perendia
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga beatles Lexo Postimin
    mesia4ever vuan nga "jeruzalem symdrom" pergjigja me e mire per te eshte bojkotimi i temave te tij.nga te gjithe besimtaret dhe jobesimtaret.
    Shume rahat jam.

Bojkotimi i temave te mia eshte qeshtje e juaja personale. Une nuk mund te te detyroj qe ti te lexosh postimet e mia dhe e kunderta. Nese te fyen me shume nje postim i imi (ku bazohem ne burime islamike natyrisht dhe nuk i shpik nga vetja) se hudhja e vetes ne ere e prerja e kokave te njerzve te pafajshem, ky problemi yt jo i imi. Fajesone Buhariun, Muslimin, Tabarin etj.

Pershendetje

CEO of QuestionAnswerism Maska e Admir Masurica
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Une nuk pajtohem me ju, me perpara ai qe i ka bere keto vrasje e jo une qe e tregoj kete. Po de ironia e kohes, Muhamedi vriste njerzit dhe ju me fajesoni mua qe e tregoj kete.

...Umar said, ‘Apostle! You are speaking to the dead!’ Muhammad said, ‘Allah brought them to life (again) to let them hear me, to reprimand them, to slight them, and so that I might take my revenge over them.’...

Ky pasi i kishte vrare u fliste dhe pretendonte se Zoti ia ka ringjallur qe ta ndegjonin e ky pastaj te hakmerrej mbi ta.
    O ti djal ti me dukesh nul pi kupton do sene,,,ne gjithë fejet monotheiste apo abrahamike, ka ndol me ndonje moment ne histori keqtrajtim dhe vrasje dhe shume te tjera senë,,,
    Secili fej i ka te mira dhe te kqiat senë,,,
    aj kujtoni kohen kur ne francë ja torturu ish ushtaret qe kan shku me qliru jeruzalem, apo femnat qe janë futur ne zjarrë,,, ajo ka mbaru po kerkush nuk i permend sepse i ka humb vleftja,,,apo shembel ma e i mirë konflikti israelo arab,,,ku te dye partitë bojne senë inhuman,,,israeli vret disa gjinë te pafajshem apo arab qe hedhin nje bombe tel aviv,,,
    mos te harrojme te feja muslimanit ku disa kalifa n'atë kohë kan marre thmi sikur gru,jo se ia jep feja ashtu po sepse arabet tradite e kan ato pi kohes t'abrahamit,,,,apo ata qe jan martue me qik vlavit apo te tjer prej njejtes famili,,,

E di se ne kete kohë qe jetojne jeta nuk eshte letë terrorizmi ne asi,autobomba, plotë sene qe ia prishin imaxhin fejes te muslimanit ,po gjinia nuk pe kuptojn se ata qe i kryen ato attentate ne emer to Zotit,nuk do te shkojne ne parajse po direkt ne in the hell!,,,ato jenë anetar ndonje sekte,,,sekte qe i manipulon te gjitha persona qe kan pak ne trurë,,,
    shembel ne kosovë ,ne luginë te presheves ,ne maqedoni ku janë shumica musliman, askush nuk bonë attentate sepse tradita jonë nuk lejonë gje te tillë.

Mos harroni fjalet ,duani dhe respektoni te githe njerrzit.
    Unë jam musliman sunnite dhe respektoj krishteret dhe popullin te judees..

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  2. Disa aspekte të dimensioneve hyjnore të Muhammedit (s.a.v.s.)
    Nga celyy në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-01-2009, 16:46
  3. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54
  4. Mbreti Persian dhe Profeti Muhamed a.s
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-02-2006, 10:56
  5. Profeti Muhamed a.s. në Hinduizëm
    Nga AIR_MJ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •