Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 105
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Leri keta me kryqra e me gjysme-hena se i kane paracaktuar objektivat e tyre afatgjata. Po ti Dragut si s'ke publikuar ndonje simbol?? Bej ndonje simbol qe te mund te vendoset mbi flamurin kombetar.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Leri keta me kryqra e me gjysme-hena se i kane paracaktuar objektivat e tyre afatgjata. Po ti Dragut si s'ke publikuar ndonje simbol?? Bej ndonje simbol qe te mund te vendoset mbi flamurin kombetar.
    Me qenese Dragut po vonon te pergjigjet,siç duket eshte jashte linje,pergjigjem une,se mi ka thon ca gjana mu ai,edhe ne kena simbolin ton,nji shqiponj me dy koka,n'fush t'kuqe,pra identik me flamurin,kshu qe ne skena çka me shtu as igja,sepse po t'shtonim,flamuri dilte me dy shqiponja dhe 4 koka gjithsej dhe flamuri dopio i madh,por ky eshte nonsens,kshu qe spo shtojme as igja,shpresoj qe je i qarte Borixo,t'pershnes,dhe t'baj thirje t'bashkohesh me ne
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Saktë!!!

E ku ka simbol më të bukur se ai?!

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Titulli i temes eshte interesant, dhe kur lexova hapsin e temes ne postin e pare, dicka kishte nje llogjike....ama me kto mesazhet e fundit i keni hy aq keq therrave sa kilometri me i afert i asfaltit nuk eshte gjekundi....

Ne kto mesazhet e fundit ktu siper keni shum pak koherence ne te menduar dhe zhdervjellim llogjike....feja ne pergjithsi eshte te dush dhe te rrespketosh njerzit rreth teje, pamvarsisht se cfar feje i perket, e rendesishme eshte qe mos ti bosh kujt dem dhe kjo eshte e shprehur qarte ne cdo liber feje.

Une do e mbyll me nje thenje: qe une me mire eshte te besoj ne Zot tani edhe nqs kur te vdes nuk e gjej, sesa te mos besoj tani ne Zot dhe ta takoj ate pasiqe te vdes.

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga Homza
    Une do e mbyll me nje thenje: qe une me mire eshte te besoj ne Zot tani edhe nqs kur te vdes nuk e gjej, sesa te mos besoj tani ne Zot dhe ta takoj ate pasiqe te vdes.
    Te lumte, vertete mire ben, sepse mu kjo eshte ajo qe te mbane me shprese, por une nuk e kuptoj pse na e shpalle neve ketu ne nenforumin tone kete thenje, sepse po te siguroj se qe kur isha 15 vjeq me shume se 10 mije here ia kam bere vetes kete pyetje, dhe asnjehere pergjigjjen nuk e kam pritur ta marre ketu ne forum por natyrisht e kam bere vete. Nese ti mendon qe po ben gjene e duhur kjo nuk do te thote qe nese une vendose per te kenderten po zgjedh gabim. Kjo vetem me ben njeri me parime te ndryshme nga ti, i cili merr zgjedhjen me te veshtire dhe qe nuk e ka te sigurte te ''ardhmen e larget'' por e sheh qarte te tashmen.
    Barca

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Jo-logjike! Pse? E verteta? Si? Ana tjeter e medaljes do te ekzistoje perfundimisht. Eshte mire te zbulosh ku te tradheton logjika. Nese te mjafton verberia ne besim, ky mbetet problemi yt.

Llogjika nuk më tradhëton asgjëkundi. Nëse besimi im do të ishte i verbër ashtu siç ti thua, atëhere do të më tradhëtonte llogjika sepse do besoja në diçka që nuk ekziston, në diçka boshe. Këto mësimet për verbërinë e besimit i dëgjonim në shkollë. Aty lexoje ato përrallat e komunizmit se: ''njeriu duke mos shpjeguar dot fenomenet natyrore, besonte se çdo gjë vinte nga fuqi të mbinatyrshme.... etj, etj,''.

Edhe pse komunizmi si sistem në Shqipëri morri fund, duket se ka ende mbetje të tij thellë në mendjen e shqiptarëve. Nuk ka besim në diçka të mbinatyrshme të panjohur por besim në të vërtetë në një Perëndi që e shfaq vehten e Tij kudo dhe prania e Tij duket kudo. Verbëria e njeriut është ajo që nuk e lejon njeriun të shikojë. Ashtu si për çdo ekuacion matematik apo formulë kimike apo për vërtetimin e një ligji fizik, nevojitet një zgjidhje e caktuar për të nxjerrë përfundimin e saktë dhe të drejtë, kështu edhe Perëndia ka caktuar një rrugë për njerëzit që ju jep atyre mundësinë të arrijnë tek Ai. Kjo rrugë e ka emrin ''BESIM''.

Vetëm nëpërmjet besimit njeriu arrin tek Perëndia sepse nuk ekziston rrugë tjetër përveç tij.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    O Peniel, c'i keni keto idiotsira rreth lidhjes se ateizmit me komunizmin mer burre i dheut, se lat name fare! Te lumte per logjiken qe shfaq, se keto leksionet e murgjeve dhe te murgeshave na kane care veshet. S'me vjen me per te qesh kur lexoj atakimet e tipit "...akoma me komunizmin", sepse je ti thelle-thelle qe e burgos mendjen pas koherave te perenduara. Pastaj fillon me leksione manastiresh. S'ke ndonje argument pervec perkufizimit te fjales 'besim'? Po s'pate, me mire mos lodh gishtat ketej.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    O Peniel, c'i keni keto idiotsira rreth lidhjes se ateizmit me komunizmin mer burre i dheut, se lat name fare! Te lumte per logjiken qe shfaq, se keto leksionet e murgjeve dhe te murgeshave na kane care veshet. S'me vjen me per te qesh kur lexoj atakimet e tipit "...akoma me komunizmin", sepse je ti thelle-thelle qe e burgos mendjen pas koherave te perenduara. Pastaj fillon me leksione manastiresh. S'ke ndonje argument pervec perkufizimit te fjales 'besim'? Po s'pate, me mire mos lodh gishtat ketej.

Nuk bëra asnjë lidhje ateizëm + komunizëm. Kur më shkruajte pak më lart për verbërinë e besimit, mua kjo më erdhi në mendje. Ndoshta jam unë ai që kam keqkuptuar fjalën tënde. Mund të jesh më konkret në atë që thua?

Ku janë leksionet e manastireve (personalisht nuk e kam idenë se çfarë mësojnë atje)? Për çfarë argumenta bëhet fjalë?

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga jimmychrist
    Te lumte, vertete mire ben, sepse mu kjo eshte ajo qe te mbane me shprese, por une nuk e kuptoj pse na e shpalle neve ketu ne nenforumin tone kete thenje, sepse po te siguroj se qe kur isha 15 vjeq me shume se 10 mije here ia kam bere vetes kete pyetje, dhe asnjehere pergjigjjen nuk e kam pritur ta marre ketu ne forum por natyrisht e kam bere vete. Nese ti mendon qe po ben gjene e duhur kjo nuk do te thote qe nese une vendose per te kenderten po zgjedh gabim. Kjo vetem me ben njeri me parime te ndryshme nga ti, i cili merr zgjedhjen me te veshtire dhe qe nuk e ka te sigurte te ''ardhmen e larget'' por e sheh qarte te tashmen.
    Lexoje mire cfar thash siper, nje shoqeri qe nuk i ben keq askujt, respekton ligjin, ndihmon me aq sa ka mundesi ata ne nevoje...ky eshte njeriu qe cdo fe i referohet, pamvarisht qe ky njeri mund te jete edh ateist qe nu beson ne Zot, ama synimi i fese eshte pikerisht ky njeri qe une sqaroj siper.

Edhe une nuk ju them juve pse ju jeni ateist dhe nuk besoni ne Zot, cka me abit mua jan kto Dragot profeti, fjala e tij eshte fjala e ZOtit tuaj etj si kto, ktu them qe juve sju mban dot as kodra as fusha.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Homza
    Lexoje mire cfar thash siper, nje shoqeri qe nuk i ben keq askujt, respekton ligjin, ndihmon me aq sa ka mundesi ata ne nevoje...ky eshte njeriu qe cdo fe i referohet, pamvarisht qe ky njeri mund te jete edh ateist qe nu beson ne Zot, ama synimi i fese eshte pikerisht ky njeri qe une sqaroj siper.

Edhe une nuk ju them juve pse ju jeni ateist dhe nuk besoni ne Zot, cka me abit mua jan kto Dragot profeti, fjala e tij eshte fjala e ZOtit tuaj etj si kto, ktu them qe juve sju mban dot as kodra as fusha.
    ça njeriu qe i referohet feja thu ti mer plako,a jeton ti ne kte bote apo jo.Feja thot ta bajm sheriatin kushtetut shteti,tja presim doren ati kalamonit pse vodhi 2 kokra domate tek kopshi i katunarit,ti veshim t'gjitha grat e shqipris me perçe apo burqa si dreqin quhet,ti mbyllim t'gjitha baret qe shesin pije alkoolike(njelloj si ne arabine saudite),hoxhen ma t'bukur ta bajm president, t'gjitha shkollat ti kthejm ne medrese,ja kte thon kta islamiket,a i ke degjuar ti se ça thojn kta fanatiket tane,qe do na sundojne me islam do na sjellin studenta nga pakistani dhe turqia,qe per menimin tim jane edhe budallenj,ku ka pakistan leshi e preshi qe sundo shqiptarin,shif ier ça trutharesh qe jan,dhe e fundit fare,je teper i vogel ti (nuk e kam fjalen tek mosha)per te kuptu çfar thot dragoti,e pra po ta shpegoj un,thot te njejtat gjera qe i them une, veçse une i them cope dhe vrazhde,ai perdor shume figuren dhe elokuencen,ci siamo capiti?proprio per niente
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sjelljet që bezdisin në jetën e një çifti!
    Nga salihaj në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 11-01-2010, 13:04
  2. Deshta të festoi vitin e ri…?!
    Nga GoLdeN në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 13-02-2009, 23:36
  3. Per cfare ju ka marre malli te hani?!
    Nga Sweet Brunettee në forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Përgjigje: 228
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 22:20
  4. Poezi nga Diabolis
    Nga Diabolis në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 499
    Postimi i Fundit: 13-05-2004, 12:06
  5. Kadare nen akuzen e besimtareve myslymane
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 17-03-2003, 12:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •