Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 67
    Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Se pari deshiroj te flasesh drejt dhe te mos e shkurtosh shkrimin tim duke i hequr permbajtjen. Duhet te mos fshish profecine e Jeremise, drejtuar armiqve te Izraelit. Meqnese na tregon se ke llogjike dhe di te arsyetosh, shikoje profecine e Jeremise dhe vertetoje ate faktikisht duke pare se, a jane vertet te mallkuar te gjitha vendet qe mallkojne pasardhejn e Abrahamit, si dhe a jane te bekuar te gjitha vendet qe bekojne pasardhjen e Abrahemit, dmth Izraelin dhe kishen e Krishtit???? Bile po te them dhe nje profeci tjeter ku Zoti thote: Mjere ai qe prek popullin tim Izrael , sepse eshte njesoj sikur te kete prekur BEBEN E SYRIT.
    Provo te prekesh beben e syrit zoti lone_ star, dhe do te shohesh se sa dhemb.
    Cfare Jeremie mor i bekuar? Cfare armiqsh te Izraeilit e mallkimi pasardhjen e Abrahamit? Je ne taketuke apo jo, se me dukesh se ke keqkuptuar cfare kam dashur te them une?

E di ti pse e 'mallkojne' Izraelin arabet e palestinezet? Sepse aty ka nje konflikt territorial e gjeopolitik qe eshte rrenja e problemit. Dogmat fetare patjeter qe perzihen ne te sepse nuk eshte as hera e pare as e fundit qe njerezit do shfrytezojne fene per qellime politike. Ne fakt te njejten gje po ben edhe ti qe me permend mua Jeremian e beben e syrit te Zotit etj. Vecse ti as nuk je i vetedijshem se pse kane ndryshuar dogmat fetare sidomos ne lidhje me Zionismin ne Evangjelizmin amerikan.

Historikisht nder arabet myslimane nuk i urren kush Izraelitet apo cifutet per ndonje arsye themelore fetare (jo komplot per te nenshtruar boten, jo cifutet jane te liq e hane femije etj etj) sic eshte me kristianet. Po te shohesh 99% te miteve antisemite si keto qe permenda me lart une jane te tera me burime perendimore. Komunitet hebre te konsiderueshem ka patur gjithmone ne Palestine; konfliktet linden kur hebrenjte e shperngulur nga nazistet gjermane (te krishtere) filluan te popullojne territoret e banuara nga arabet. Une per vete ketu fajtor nuk shoh asnje pale te perfshire ne konflikt tani, palestinezet kane te drejten se ata thone qe eshte toka e tyre, hebrenjte po nuk kane ku te shkojne tjeter se edhe ata u shperngulen me force nga Europa ku humben gjithcka. Mekatet e te tjereve sot akoma po i paguajne te pafajshmit.

Armiqte e Izraelit sipas atij definicionit tend me burime nga Bibla nuk jane myslimanet, perkundrazi ne mos ata qe ti sheh ne kishe sa here shkon, te pakten prinderit e tyre ose gjysherit e tyre jane...

Kap e lexo ndonje liber here pas here ose wikipedo sa per kulture te pergjithshme!
    Ate 'amen' ose 'oh Jesus' qe thua te pakten ta kesh te mbeshtetur edhe ca ne logjiken tende personale e jo sepse ashtu ben turma.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lone_star : 21-10-2007 mė 03:53

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga lone_star Lexo Postimin
    Cfare Jeremie mor i bekuar? Cfare armiqsh te Izraeilit e mallkimi pasardhjen e Abrahamit? Je ne taketuke apo jo, se me dukesh se ke keqkuptuar cfare kam dashur te them une?

E di ti pse e 'mallkojne' Izraelin arabet e palestinezet? Sepse aty ka nje konflikt territorial e gjeopolitik qe eshte rrenja e problemit. Dogmat fetare patjeter qe perzihen ne te sepse nuk eshte as hera e pare as e fundit qe njerezit do shfrytezojne fene per qellime politike. Ne fakt te njejten gje po ben edhe ti qe me permend mua Jeremian e beben e syrit te Zotit etj. Vecse ti as nuk je i vetedijshem se pse kane ndryshuar dogmat fetare sidomos ne lidhje me Zionismin ne Evangjelizmin amerikan.

Historikisht nder arabet myslimane nuk i urren kush Izraelitet apo cifutet per ndonje arsye themelore fetare (jo komplot per te nenshtruar boten, jo cifutet jane te liq e hane femije etj etj) sic eshte me kristianet. Po te shohesh 99% te miteve antisemite si keto qe permenda me lart une jane te tera me burime perendimore. Komunitet hebre te konsiderueshem ka patur gjithmone ne Palestine; konfliktet linden kur hebrenjte e shperngulur nga nazistet gjermane (te krishtere) filluan te popullojne territoret e banuara nga arabet. Une per vete ketu fajtor nuk shoh asnje pale te perfshire ne konflikt tani, palestinezet kane te drejten se ata thone qe eshte toka e tyre, hebrenjte po nuk kane ku te shkojne tjeter se edhe ata u shperngulen me force nga Europa ku humben gjithcka. Mekatet e te tjereve sot akoma po i paguajne te pafajshmit.

Armiqte e Izraelit sipas atij definicionit tend me burime nga Bibla nuk jane myslimanet, perkundrazi ne mos ata qe ti sheh ne kishe sa here shkon, te pakten prinderit e tyre ose gjysherit e tyre jane...

Kap e lexo ndonje liber here pas here ose wikipedo sa per kulture te pergjithshme!
    Ate 'amen' ose 'oh Jesus' qe thua te pakten ta kesh te mbeshtetur edhe ca ne logjiken tende personale e jo sepse ashtu ben turma.
    Qellimi im nuk eshte te bej replike apo te vazhdoj biseda te pafrytme. Une te citova fare pak nga bibla rreth ngjarjeve te cilat po ndodhin aktualisht, por qe jane parathene me mijera vjet perpara nga profetet e Izraelit. Ajo qe ti i nderuar lone star duhet te kuprosh eshte se, Izraeli eshte nje popull i vecante per nga perzgjedhja dhe premtimi i Zotit. PRa cdo gje qe i ndodh Izraelit, eshte parathene nga goja profetike. Tani perqendrohu me drejt ne ate qe une peresri po te them, dhe kjo ka te beje me armiqte e Izraelit, ku me te egrit jane myslimanet. Islamiket kerkojne me cdo kusht qe te mos ekzistoje Izrael. Fjala vejn cfare lidhje ka Irani, ku kryetari i vendit del e thote se ne do ta zhdukim Izraelin??? Ja pra ketu nuk eshte ceshtje teritori, por eshte ceshtje urrejtje dhe antisemitizem shpirteror diabolik. Po keshtu nuk fsheh per antisemitizem edhe vende te tjera, te cilat jane pjese e planit te Perendise per diten e gjykimit.
    Informacionet rreth ngjarjes ne fjale, sa per dijeni nuk i mar nga njerzimi dhe mjetet e tyre medjatike. Medja dhe gjithshka e tille na tregon se cfare po ndodh, por bibla na deshmon ate qe ka per te ndodhur. Pra burimi me i mire eshte gjithmone fjala e Perendise.
    Kthimi i Izraelit ne vendin e tij nuk eshte atribut njerzor , qofshin keto dhe shtete te fuqishme si Amerika Anglia e tjera. Kthimi i izraelit ne token e tij te premtuar, eshte veper e Perendise. Ja si thote Perendia permes gojes profetike, disa qindra vjet perpara: Une do tju mbledh nga te gjitha vendet ku ju kam shperndare dhe do tju kethej ne token e premtuar Abrahamit....
    Pra une si besimtaar kthimin e Izraelit dhe gjithska qe atij i ndodh e shoh si nje permbushje te profecise. Tani ti me meson qe te lexoj dhe libra te tjere, edhe pse ti nuk e di se sa dhe cfare une lexoj, por kjo eshte gjithmone mendesi shqiptare. Ketu ne po flasim ne lidhej me besimin e krishtere dhe cfare ky besim predikon, dhe natyrisht cdo besimtar i krishtere ne kete forum do ti permbahet doktrines ne te cilen ai beson. Nese flasim per Izraelin, natyrish qe une do te sjell shkrimin e shenjte per ti thene gjerat drejt simbas fjales se Perendise. Nese te citova Abrahamin dhe gojen profetike, natyrisht qe ti duhet te digjosh ate qe nuk e di, dhe me pas te perzgjedhesh per pozicionin tend. Nese une te jap fakte te asaj cka bibla deshmon, per bekimin apo mallkim te kombeve ne lidhje me pasardhjen e Abrahamit dmth Izraelin dhe kishen , natyrisht qe ti nuk mund ti mohosh. Eshte veshtire te gjesh nje mysliman, i cili te mund te jete i qete dhe i arsyeshem ne diskutime te tilla. Shikoje menyren e luftimit me te cilen diskutojne myslimanet ne kete shkrim dhe do te bindesh per ate qe them.
    Ne lidhje me besimin tuaj, kjo eshte nje e drejte e juaja dhe askush nuk te gjykon pervecse Zotit. Por nese ti deshiron qe te dish mendimin tim une po ta them se, cdo besim tjeter pervec beses ne Krisht, eshte ne demin tend. Faktet ti kam dhene si dhe eshte e drejta jote te perzgjedhesh. Jezusi tha: shenja eshte Izraeli, nese ka paqe ne Jeruzalem, ne paqe eshte bota, por nese ka lufte ne Izrael ne lufte eshte gjith bota. Fjalimi i Presidenit Bush ne kohen e fudnit, rreth rrezikut te luftes se trete boterore, eshte fillimi i zbatimit te profecise rreth shaktrimit perfundimtar drejt fundit te botes. Mos haro se cdo gje qe ndodh , eshte parathene me pare permes gojes profetike ne biblen e Perendise.
    Do te pranoja te diskutoj rreth ceshtjes ne fjale, por kur shoh se ketu ka njerez qe ju ka vdekur llogjika dhe mizerjen e shesin per bekim, apo shkatrimin per paqe, ateher cfare te them?!
    Te kam bere disa pyetje ne lidhej me faktin dhe ndryshimin e madh qe ka midis vendeve perendimore dhe atyre islamike, por nuk shoh prononcimin tuaj. Megjithate tani del nje tjeter myslimanketu me siper, dhe na tregonon per perparimin dhe bekimin islam. A thua se ne jetojme ne hene dhe jo ne toke? A mund te kete nje diskutim te frytshme me te tille njerez, te cilet jetojne ne perendimin qe e shajne nga mengjezi deri ne mbremje, dhe nga ana tjeter kane shitur gjithshka per te jetuar atje. Kete e bejen vetem bukshkalesit, hipokritet me te cilet nuk e vlen me te diskutohet. Une nuk gjykoj se perse ju besoni ne islam dhe perse jetoni ne perendim, kjo eshte e drejta themelore e cdo kujt. Por kur ju tregoni te tjereve te mirat dhe bekimet e islamit, perse nuk shkoni ti provoni konkretisht keto miresi ne vendet islamike? Nese dikush deshiron te diskutoje ne kete forum rreth mresive te islamit, se pari e pyes: perse kini zgjedhur perendimin per te jetuar dhe jo lindjen e mesme islamike??? Pese kosova kerkon te hyje ne Nato dhe BE, dhe nuk mjaftohet e kenaqur me lidhjen islamike??? Perse Turqia kerkon te hyje ne BE?

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Tolerimi ka edhe kufirin e vet. Myslimanėt kanė forumin e tyre ku mund tė bisedojnė. Qė nga ky postim e mė poshtė nėse nuk ka postime nė lidhje me temėn, do fshihen. Ankesat tuaja tek Admin.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Everlasting Princess Maska e princcesha
    Anėtarėsuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Me vjen keq se e lexon jo drejt shkrimin tim. nuk kam thene se ti je pjese e irakut, por kam thene se, shqiptaret nuk jane as irak dhe as iran, qe te hane dokra te tilla te ginjeshtra. Feja silame sot ne bote, nuk po mer asnje rritje, ashtu sic ju pretendoni. Arsyeja se perse bota sot eshte fokusuar mbi doktrinen islame, eshte per rrezikun serioz qe sjell fenomeni islam ne boten e qyteteruar dhe te cilvilizuar. Pra askush nuk ka nderment ti kushtoje vemendje filozofise islame, sepse ajo eshte e dukshme permes veprave qe kryejne islamiste sot , ku nje grup njerzish, te cilet veteksplozohen duke vrare mijera te pafajshem, pretendojne se jene per paqen dhe dashurine harmonike midis njerzve!!! Pra veprat tuaja flasin qarte se cfare dhe ku ju besoni.
    Mendoni se bota e qyteteruar do te lere mirqenien, dhe do te zgjedhe te haje buke perdhe dhe me duar, sic meson dhe praktikon islami???
    Mendoni se bota e qyteteruar do te mbylle universitetet dhe do te paise studentet me kallshe per te vrare vrare njeritjetirn si ne islam??
    Mendoni se bota e qyteteruar do te mbuloje gruan kembe e koke, si dhe ta mbylle ate ne shtepi ne mes te kater mureve??/
    Mendoni se bota e qyteteruar ne vend te paqes dhe prosperitetit, do ti mesoje njerzit simbas mesimit i slam, qe te vene bomba ne trup per te vrare njeritjetrin ku thelbi eshte xhihadi???
    Mendoni se bota e qyteteruar do te mbylle gjykatat dhe ligjet , duke vendosur diktaturen islame , dhe keshtu njerzit te besojne vetem ne islam se perndryshe te pritet koka?
    Ja pra ka me qindra shembuj ku bota e qyteteruar jo vetem qe nuk e pranon nje skllaveri te tille, por e lufton cfardo lloj besimi apo feje, e cila ne fokus ka shkatrimin dhe vrasjen e qyteterimit. Imagjinni per nje moment i nderuar Aerial, sikur neser te gdhihesh ne Iran apo indonezi, dhe se si do te te duket ndryshimi i jetes qe ti ben ne vendet perendimore ku ti mbase jeton. Une di te them se, Prova dhe vetem Prova te jep mundesine qe te flasesh te verteten. Provo jeten ne vendet ilsamike, dhe pasaj eja ti dhe te gjithe myslimanet e ketij forumi te tregojne se sa e bukur dhe e lumtur eshte jeta atje. Por me e keqja e ju shqiptareve, qe me zjarr perqafoni dhe shpallni islamin si nje fe te paqes, eshte se, ju fatkeqesisht kini zgjedhur te jetoni ne perendim, dhe jo ne vendet islamike,ku islami dhe gjithe miresite e tij jane ekzistente. I kam bere nje pyejte nje myslimani duk i thene: Perse nuk perzgjedh te emigrosh ne vendet islamike, ku je ploteisht i lire per te jetuar simbas kuranit dhe mesimeve te tij? Ja si ma tha ai: Atje ngorth per buke dhe jo me te fitosh ndonje leke. Po keshtu ju pyes te gjithe ju myslimaneve qe merni pjese ne kete diskutim se, perse juve jini te gjithe ne vendet perendimore???????? Perse i kini lene vendet e bekuara te islamit???? Perse nuk shkoni e te roni dhe te shikoni tamam se cdo te thote silam dhe regualla te islamit? Tani ju do te thoni , ne shkojme ne perendim se atje ka paqe, ka mundesi te medha ekonomike, ka mundesi te shkollojme femijet, ka mundesi per nje te ardhme me te mire, si dhe mundesira te tjera te cilat nuk i gjen dhe ne vendin tend. Natyrisht kjo eshte e vertete dhe ju nuk mund ta mbuloni djellin me shoshe. Por pyetja e radhes eshte: Perse sipas jush , ai Allahu ku ju besoni ja ka dhene bekimin perendimit dhe jo vende islamike??? A mund te besosh se, Allahu i ka siguruar gjithshka te mire armiqve tij (dmth. perendimit) dhe juve qe e adhuroni nate e dite aq sa vrisni veten dhe e te pafajshmit, ju ka lene ne mizerje dhe shkatrim? A nuk jeni ne gjendje qe ti bene kete pyetje kaq te thejshte vetvetes??? Ja pra fakti eshte kokeforte dhe ju nuk mund ta mohoni. Por, cfare ndodh me ju shqiptaret e islamizuar? Une mendoj se ju jeni te pandershem me vete veten tuaj. Ju e megjithse e urreni pa shkak Perendimin, aktualisht jeni gati te jepni cdo gje, vetem per te jetuar ne Perendim. Perse? E para: sepes jeni hipokrite, dhe e dyta:sepse jeni mysliman vetem me goje dhe jo me vepra. Cfare mund te flas me tej per ju, kur ju vete nuk deshironi ti provoni konkretisht te mirat e islamit ne vendet i slamike ? Shkoni atje dhe provojeni, e me pas ejani e na sillni vidjot tuaja per ta pare konkretisht sesi ka veprua tek ju dhe familja juaj mresia e islamit. Prova eshte perfundimi i zgjidhjes.

Kisha dashte tet kundershtoj te gjithe keto mirepo e di se eshte e kote, mbase mas nje kohe ma fshin postimin.. por sidoqoft ato qe i kam ceke lart te postimi jote, keshtu....
    Ti se pari me kujton nje person qe ec me sy te mbyllur, kujdes mos perfundosh ne ndonje humner...
    e dyta..mos trego pallavra per islamin se nuk ja din vleren... mos fol pa lidhje me nje fjale o zoteri...se aty e permend gruan, mos me trego se femra ne islam nuk trajtohet si duhet dhe mbyllet ne shtepi, nuk e mbyll feja por burri...me gjej ti mua fakt se gruaja ne islam duhet te mbyllet brenda kater mureve... pasi jam kurreshtare, une vet jam muslimane e mbuluar, por jam me se e kenaqur me kete jete, nuk jam e mbyllur mbrenda kater mureve, as e diskriminuar ne njefar menyre, kam jete me se te lumtur, kam kryer edhe fakultet, feja nuk ma ka ndaluar... nese gruaja trajtoheshte si ne islam ose ajo ndiqte islam, nuk do kishte sot ne bote, imoralitet, shkurorzime me shume se kurorzime, prostitucioni nuk do arrinte deri ne at nivel, sa edhe mendohet ne disa vende per legalizim, turp....
    por hajd ska nevoj ma shume tet sqaroj..

tjetra "Mendoni se bota e qyteteruar do te mbylle universitetet dhe do te paise studentet me kallshe per te vrare vrare njeritjetirn si ne islam??""
    mos fol shume ne pergjithesi... se ske iden cfar flet... ne islam ne islam...!!! ben edhe ketu nje fakt me me sjell ku jan mbyll univerzitete dhe jan hap shkolla per kallashe... jam kurreshtare...

dhe dhe e fundit...
    Mendoni se bota e qyteteruar do te mbylle gjykatat dhe ligjet , duke vendosur diktaturen islame , dhe keshtu njerzit te besojne vetem ne islam se perndryshe te pritet koka?
    kisha dasht veq nje gje me dite, ku e ke has se nese nuk je musliman te pritet koka... konvertimi ne fe me dhune eshte i ndaluar ne islam, po anise, ti vazhdo me te joten, dhe me biblen e jote... se thash... i verberti ketu je ti....
    fat dhe lumturi
    "Deshiro per te tjeret, ate qe deshiron per veten" ---- Muhamedi a.s----

i/e regjistruar Maska e pleybou
    Anėtarėsuar
    22-09-2007
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    8
    duke kujtuar te shkuaren, e duke menduar te tashmen. do te nxjerrim konkluzionin e te ardhmes. mysliman krishter katolik ortodoks e tje..... me rradh jan rob zoti jan qenie njerzore me ndienja. mos shikoni te shkruarat te zez mbi te bardh, po shikoni qe te jeni sa me human me boten qe na rrethon. vetem ato fet kan vrar me mijra njerz neper bot e po vrasin edhe sot, keshtuqe jetaeshte e bukur duajeni shijojeni mos e lendoni.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Qellimi im nuk eshte te bej replike apo te vazhdoj biseda te pafrytme. Une te citova fare pak nga bibla rreth ngjarjeve te cilat po ndodhin aktualisht, por qe jane parathene me mijera vjet perpara nga profetet e Izraelit. Ajo qe ti i nderuar lone star duhet te kuprosh eshte se, Izraeli eshte nje popull i vecante per nga perzgjedhja dhe premtimi i Zotit. PRa cdo gje qe i ndodh Izraelit, eshte parathene nga goja profetike. Tani perqendrohu me drejt ne ate qe une peresri po te them, dhe kjo ka te beje me armiqte e Izraelit, ku me te egrit jane myslimanet. Islamiket kerkojne me cdo kusht qe te mos ekzistoje Izrael. Fjala vejn cfare lidhje ka Irani, ku kryetari i vendit del e thote se ne do ta zhdukim Izraelin??? Ja pra ketu nuk eshte ceshtje teritori, por eshte ceshtje urrejtje dhe antisemitizem shpirteror diabolik. Po keshtu nuk fsheh per antisemitizem edhe vende te tjera, te cilat jane pjese e planit te Perendise per diten e gjykimit.
    Informacionet rreth ngjarjes ne fjale, sa per dijeni nuk i mar nga njerzimi dhe mjetet e tyre medjatike. Medja dhe gjithshka e tille na tregon se cfare po ndodh, por bibla na deshmon ate qe ka per te ndodhur. Pra burimi me i mire eshte gjithmone fjala e Perendise.
    Kthimi i Izraelit ne vendin e tij nuk eshte atribut njerzor , qofshin keto dhe shtete te fuqishme si Amerika Anglia e tjera. Kthimi i izraelit ne token e tij te premtuar, eshte veper e Perendise. Ja si thote Perendia permes gojes profetike, disa qindra vjet perpara: Une do tju mbledh nga te gjitha vendet ku ju kam shperndare dhe do tju kethej ne token e premtuar Abrahamit....
    Pra une si besimtaar kthimin e Izraelit dhe gjithska qe atij i ndodh e shoh si nje permbushje te profecise. Tani ti me meson qe te lexoj dhe libra te tjere, edhe pse ti nuk e di se sa dhe cfare une lexoj, por kjo eshte gjithmone mendesi shqiptare. Ketu ne po flasim ne lidhej me besimin e krishtere dhe cfare ky besim predikon, dhe natyrisht cdo besimtar i krishtere ne kete forum do ti permbahet doktrines ne te cilen ai beson. Nese flasim per Izraelin, natyrish qe une do te sjell shkrimin e shenjte per ti thene gjerat drejt simbas fjales se Perendise. Nese te citova Abrahamin dhe gojen profetike, natyrisht qe ti duhet te digjosh ate qe nuk e di, dhe me pas te perzgjedhesh per pozicionin tend. Nese une te jap fakte te asaj cka bibla deshmon, per bekimin apo mallkim te kombeve ne lidhje me pasardhjen e Abrahamit dmth Izraelin dhe kishen , natyrisht qe ti nuk mund ti mohosh. Eshte veshtire te gjesh nje mysliman, i cili te mund te jete i qete dhe i arsyeshem ne diskutime te tilla. Shikoje menyren e luftimit me te cilen diskutojne myslimanet ne kete shkrim dhe do te bindesh per ate qe them.
    Ne lidhje me besimin tuaj, kjo eshte nje e drejte e juaja dhe askush nuk te gjykon pervecse Zotit. Por nese ti deshiron qe te dish mendimin tim une po ta them se, cdo besim tjeter pervec beses ne Krisht, eshte ne demin tend. Faktet ti kam dhene si dhe eshte e drejta jote te perzgjedhesh. Jezusi tha: shenja eshte Izraeli, nese ka paqe ne Jeruzalem, ne paqe eshte bota, por nese ka lufte ne Izrael ne lufte eshte gjith bota. Fjalimi i Presidenit Bush ne kohen e fudnit, rreth rrezikut te luftes se trete boterore, eshte fillimi i zbatimit te profecise rreth shaktrimit perfundimtar drejt fundit te botes. Mos haro se cdo gje qe ndodh , eshte parathene me pare permes gojes profetike ne biblen e Perendise.
    Do te pranoja te diskutoj rreth ceshtjes ne fjale, por kur shoh se ketu ka njerez qe ju ka vdekur llogjika dhe mizerjen e shesin per bekim, apo shkatrimin per paqe, ateher cfare te them?!
    Te kam bere disa pyetje ne lidhej me faktin dhe ndryshimin e madh qe ka midis vendeve perendimore dhe atyre islamike, por nuk shoh prononcimin tuaj. Megjithate tani del nje tjeter myslimanketu me siper, dhe na tregonon per perparimin dhe bekimin islam. A thua se ne jetojme ne hene dhe jo ne toke? A mund te kete nje diskutim te frytshme me te tille njerez, te cilet jetojne ne perendimin qe e shajne nga mengjezi deri ne mbremje, dhe nga ana tjeter kane shitur gjithshka per te jetuar atje. Kete e bejen vetem bukshkalesit, hipokritet me te cilet nuk e vlen me te diskutohet. Une nuk gjykoj se perse ju besoni ne islam dhe perse jetoni ne perendim, kjo eshte e drejta themelore e cdo kujt. Por kur ju tregoni te tjereve te mirat dhe bekimet e islamit, perse nuk shkoni ti provoni konkretisht keto miresi ne vendet islamike? Nese dikush deshiron te diskutoje ne kete forum rreth mresive te islamit, se pari e pyes: perse kini zgjedhur perendimin per te jetuar dhe jo lindjen e mesme islamike??? Pese kosova kerkon te hyje ne Nato dhe BE, dhe nuk mjaftohet e kenaqur me lidhjen islamike??? Perse Turqia kerkon te hyje ne BE?
    do tu kisha pergjigjur kesaj nese pajtohet admini sepse ka censura dhe une nuk di si te bisedoj kur ka censura si do ti thoje dialog kesaj tikur te fshihen postimet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga princcesha Lexo Postimin
    Kisha dashte tet kundershtoj te gjithe keto mirepo e di se eshte e kote, mbase mas nje kohe ma fshin postimin.. por sidoqoft ato qe i kam ceke lart te postimi jote, keshtu....
    Ti se pari me kujton nje person qe ec me sy te mbyllur, kujdes mos perfundosh ne ndonje humner...
    e dyta..mos trego pallavra per islamin se nuk ja din vleren... mos fol pa lidhje me nje fjale o zoteri...se aty e permend gruan, mos me trego se femra ne islam nuk trajtohet si duhet dhe mbyllet ne shtepi, nuk e mbyll feja por burri...me gjej ti mua fakt se gruaja ne islam duhet te mbyllet brenda kater mureve... pasi jam kurreshtare, une vet jam muslimane e mbuluar, por jam me se e kenaqur me kete jete, nuk jam e mbyllur mbrenda kater mureve, as e diskriminuar ne njefar menyre, kam jete me se te lumtur, kam kryer edhe fakultet, feja nuk ma ka ndaluar... nese gruaja trajtoheshte si ne islam ose ajo ndiqte islam, nuk do kishte sot ne bote, imoralitet, shkurorzime me shume se kurorzime, prostitucioni nuk do arrinte deri ne at nivel, sa edhe mendohet ne disa vende per legalizim, turp....
    por hajd ska nevoj ma shume tet sqaroj..

tjetra "Mendoni se bota e qyteteruar do te mbylle universitetet dhe do te paise studentet me kallshe per te vrare vrare njeritjetirn si ne islam??""
    mos fol shume ne pergjithesi... se ske iden cfar flet... ne islam ne islam...!!! ben edhe ketu nje fakt me me sjell ku jan mbyll univerzitete dhe jan hap shkolla per kallashe... jam kurreshtare...

dhe dhe e fundit...
    kisha dasht veq nje gje me dite, ku e ke has se nese nuk je musliman te pritet koka... konvertimi ne fe me dhune eshte i ndaluar ne islam, po anise, ti vazhdo me te joten, dhe me biblen e jote... se thash... i verberti ketu je ti....
    fat dhe lumturi
    Jam kurioz te di se ku jeton dhe ku i ke mbaruar ato fakultetet!!

Everlasting Princess Maska e princcesha
    Anėtarėsuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Jam kurioz te di se ku jeton dhe ku i ke mbaruar ato fakultetet!!
    Jetoj ne Maqedoni, ne qytetin e Kercoves... fakultetin e kam kry ne Univerzitetin e Evropes Juglindore... - Shkencat dhe teknologjite e komunikimit, dega shkencat Kompjuterike...
    dhe thash fakultet e jo fakultete, nje kam kry...pse a te duken dic e pabesueshme...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga princcesha : 21-10-2007 mė 17:21
    "Deshiro per te tjeret, ate qe deshiron per veten" ---- Muhamedi a.s----

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga princcesha Lexo Postimin
    Jetoj ne Maqedoni, ne qytetin e Kercoves... fakultetin e kam kry ne Univerzitetin e Evropes Juglindore... - Shkencat dhe teknologjite e komunikimit, dega shkencat Kompjuterike...
    dhe thash fakultet e jo fakultete, nje kam kry...pse a te duken dic e pabesueshme...
    Aspak nuk me duket e pabesueshme, por do te ftoja te shkoje ne vendet islamike dhe te mbaroje fakultetet dhe te shihje me konkretisht se cdo te thote te jetosh me regullat e islamit, ne islam.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar moderator mendoj se kjo teme nuk ka me kuptim te vazhdohet ne ekte menyre, pasi ky forum ka te beje vetem me te krishteret dhe aktivitetin e tyre. Pra le te ecim ne diskutime me te vlefshme dhe le ta ne gezoje fakti qe rreth 6miljon myslimane kthehen tek Krishti. Kjo nuk eshte fitore ku te mburet krishterizmit, kjo eshte fitore e Perendis, i cili dha Birin e tij te vetmelindur Zotin Krisht, qe te vdese ne kryq per te gjithe boten, edhe per myslimanet.

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 10:27
  2. Lajme ekonomike
    Nga Era1 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 375
    Postimi i Fundit: 09-05-2008, 15:03
  3. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46
  4. Festivali i Kėngės nė RTSH 2005
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 07-01-2006, 18:17
  5. “Hegjemonia”, investimet greke, 400 milionė euro
    Nga ORIONI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 02:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •