Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    provo te blesh dicka qe ka chitosine, shiko ne google per chitosine esht bllokus shum i mir i yndyrnave kurse per karbohidrate ka me qindra pilula herbale qe mund ti marresh para se te hash ushqim.
    sigurisht menyra me e mir esht diet normale dhe ushtrim fizik i rregullt por meqe ko nuk qenka e mundshme mund ti kthehesh alternatives se pilulave per disa koh

i/e regjistruar Maska e baby^girl
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    24
    Durim durim, Duhet pak vullnet te dobsohesh.

E para, te dobsohesh duhet te kombinosh dhe ushqimin dhe palestren. te dyja bejn efektin ne bashkpunim. Per rezultat te mire duhet te shikosh sa shume ha dhe se c'fare ha. dhe gjithashtu te shkon ne palester. Nqs e ke serjozisht dhe i ke ven detyre vetes ater vertet do ndryshosh, jo ti po trupi jot te pakten.

Prandaj e para mos rri shume ne forum, por shko qe tani dhe fillo ushtrimet. Duhet te kesh nje diet te fort qe te ndihmoj ty, duke bere ushtrime. Nqs ke mundsi shko ne farmaci dhe kerkoka (multi-vitamins)-Jan vitamina te pergjithshme.Menyra me e mire eshte te hash cdo 3-4ore, nga pak qe te mbash metabolismin up.
    C'fare te hash? Well, ca gjera jan dhe te ditura, nuk duhet te besh shkolle, qe te dish c'fare i ben mire trupit dhe c'fare mos ta fusesh fare ne goj.
    Dhe ne palester duhet te shkosh 5-6 here ne jave, per 35-60 minuta. Ne fillim kur do te humbesh pesh, ben me shume (cardio) vrap, bicikleta, etj. dhe me von pasi ke humbur disa kile ater duhet te fillosh kombinimin ( cardio+ weights) dmth pesha, qe te ndihmoj per te formuar muskujt. Te them te drejten ti duhet te maresh nje trajner aty ne palester.

Bej keto dhe shife si do jesh per disa muaj, s'do i besosh syve si ke ndryshuar. Mere serjozisht dhe vertet jo vetem do kenaqesh nga rezultati, po dhe do jetosh nje jete me "Healthy".

Te uroj vullnet dhe t'ja dalesh mban. Good luck
    Ndryshuar për herë të fundit nga baby^girl : 08-10-2007 më 00:41
    Mundohu te njohesh veten, ndoshta ateher dicka gjen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga rm_renald Lexo Postimin
    Pershendetje! Doja te dija se si mund te dobesohem. kam degjuar per disa cajra si Green Tee(Caji Jeshil) dhe caji Wu-Long. E di qe mund te jene te demshem por sme intereson aspak. Dietat sbejne asnje lloj efekti kam nje muaj qe ha vetem sallate jeshile te alternuar me palester dhe skam rene fare. kam degjuar dhe per dietologe!
    Ju lutem me ndihmoni!

Nese e kani seriozisht lexoni ne fillim kete teme http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=80701

Pastaj mbasi ta keni lexuar dhe kuptuar temen do t'ju jap une dieten per tu dobesuar .

Me pelqejne ata njerez qe kujdesen per paraqitjen dhe shendetin e tyre .
    larguar forever

i/e regjistruar Maska e BekArt
    Anëtarësuar
    05-09-2007
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    10
    Citim Postuar më parë nga rm_renald Lexo Postimin
    Pershendetje! Doja te dija se si mund te dobesohem. kam degjuar per disa cajra si Green Tee(Caji Jeshil) dhe caji Wu-Long. E di qe mund te jene te demshem por sme intereson aspak. Dietat sbejne asnje lloj efekti kam nje muaj qe ha vetem sallate jeshile te alternuar me palester dhe skam rene fare. kam degjuar dhe per dietologe!
    Ju lutem me ndihmoni!

Se pari ti duhesh ta kalkulosh (BMI = Body Mass Index) qe ta dish sa eshte pesha idele per gjatsine tende e sa kilogram te tepert ke. Duhet te kesh shume vullnet qe te ndermarish masa qe te heqish kilogramet e tepert . Per ate me se mire eshte te konsultosh nje dietologe, por dudet ta dish se shtimi i peshes behet me se shumti nga kalorite e "Meshefura" qe ne i marim duke shikur TV, lexuar etj. Nuk duhet asesi te pime cola ose lengje tjera si lengjet e frutave qe kane shume sheqer, poashtu asesi chips,kikirika, karamele, biskota qe ne i hame gjate dites pa e llogaritur si ushqim. Sa me pak "hidrate te karbonit" buke, pasta, patate,oriz .Sa me pak yndyre vaj, gjalpe,majoneze dhe salca qe permbajne shume yndyre. Duhet te hashe shume perime ose mish pule, peshk te gjitha te pregaditura me pak vaj ulliri...
    Kaq per fillim kurre ta marish ket pune me seriozitet besoj se edhe do tie arish te dobsohesh.........
    Pershemdetje

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Tek ne shqipet ndodh cmos.. se ne ham buk pa kontroll..!!

Mos hani shum + mos pini uj/langje.. se ato te bejn me ngrene shum buk..

Ne mengjes si te zgjohesh.. pin uj te vluar ( Kshtu kam marr disa info nga revista te mjekut qe flasin per dobesim ) Tani te dalesh ne at mengjes te vraposh me rounde.. Njeher 10 min tani 20.. tani 30 e kshtu me rrall derisa ti te lodhesh mire e mire tani te kthehesh ne shtepi dhe te hash peme edhe mish peshku.. kshtu shkruan edhe pse mua spo ma merr mendja haha..

Po un per vete sme ka ndodh ta bej test nje gja te till.. por kshtu vetem po lexoj dhe po te them ty..

Ishalla ja arrin.. qellimit
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Varfëria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •