E hapa kete teme per te kuptuar me mire bindjet dhe idete tuaj ,sa per kuriozitet Ne cfare besoni ? (Kujdes kjo teme eshte hapur per te pare ate qe ju besoni dhe jo ne ate qe nuk besoni )
E hapa kete teme per te kuptuar me mire bindjet dhe idete tuaj ,sa per kuriozitet Ne cfare besoni ? (Kujdes kjo teme eshte hapur per te pare ate qe ju besoni dhe jo ne ate qe nuk besoni )
besim - 1. cdo veti kognitive qe konsiderohet si e vertete.
2. cdo besim ne nje qenie te mbinatyrshme
3. konfidence ne nje person
4. aprovim i drejtperdrejte i nje pohimi
Pra, fjala besim perdoret nga besimtaret. Une si ateist nuk besoj ne qenie te mbinatyrshme, por mund te besoj ne kuptimin e trete te fjales, pra ne nje person.
Meqenese pohimi eshte dysor, pra ose beson ose jo, atehere nga pikepamja logjike mjafton te argumentosh ne ate cka nuk beson.
Megjithese teza jote eshte e paqarte, po te jap nje pergjigje te prere: "Une besoj ne gjithcka, pervec perrallave."
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
shume teme interesante,
une e konsideroj veten Ateist.
Nuk besoj:
nuk besoj ne fete dhe ne zotin ashtu si na e parashtrojne fete.
nuk besoj se fete jane prej zotit.
nuk besoj se ekziston djalli.
Besoj:
besoj se zoti dhe djalli jane thjesht idealizime te se mires ekstreme dhe se keqes ekstreme.
besoj ne nje krijues por qe nga botekuptimi im nuk ngjan aspak me ate "zot" qe fete na pershkruajne.
nese dikush me thote se ka pare nje engjell apo demon apo ç'fare do tjeter i besoj, sepse fundja realiteti cilidoqofte ai krijohet dhe interpretohet ne mendjen tone. Por gjithashtu besoj se ashtu si realiteti ndryshon ne syte dhe mendjen e çdo njeriu, ashtu e verteta eshte e ndryshme per sejcilin nga ne.
Do te thote qe askush prej nesh nuk ka te drejte te imponoj apo te pretendoj se ajo qe ai beson eshte e verteta absolute. Besimi eshte diçka intime dhe e tille duhet te mbetet.
Dhe ne fund dua te theksoj se ato besimet dhe mosbesimet e mesiperme jane te verteta dhe vlejne eksluzivisht per personin tim. Mund te gaboj ose jo, kjo nuk ka rendesi perderisa e verteta absolute nuk ekziston, dhe nese ekziston nuk e njeh dhe nuk ka mundesi ta njohi njeri.
Un Besoj se po nuk punove, nuk do hash dot buke.
Ja ne kte besoj une,
kurse per te besuar se do shkrepe ajo bomba e atij kamikazit, jua le myslimanve kte. Kto besojne se nese vrasin njerez te pafajshem do i coje allahu ne xhenet me 70 virgjeresha, njerez te vdekur per seks, manjake seksi edhe veten shkojn e vrasin vetem se ju thone se ju presin virgjereshat ne parajse...
79* Virgjireshanje korekcion skan qef me jau ul numrin muslimant
![]()
Une nuk jam ateist, por nje njeri qe nuk beson ne ZOt, per mua ka mengesira ne jete.
Besoj, besimtaret e feve jane te hipnotizuar ne nje menyre te tille saqe kura e tyre nuk ekziston nderkohe qe semundja perkeqesohet.
Nuk eshte faji i tyre por i fese qe ka arritur kete shkalle te larte te hipnozes duke goditur pjeses me te dobet intelektuale.
Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi
besoj tek vetmja ime tek askush tjeter
Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same
Postuar më parë nga ^AngeL^
....................
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Jo ti beson ne fene e Dragutit,the last pejgamer,paqja qofte me te dhe me ne,mos harro se te kemi kryedishepullPostuar më parë nga xfiles
![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt