Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 45
    Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Jo Gjelosh, ateistet e dine qe nuk ka zot, kurse fetaret besojne se ka gogol. Po mendoj zot, shejtan, engjuj, profete qe flutorojne si superman etj.

Ju te kultit te Ateismit keni nje guxim te frigshem te nje fetari dhe mendje shplari fanatik.
    Te vertetosh ate qe nuk ashte vertetuar akamo, ashte thjeshte injorance kaluar injorancen. Te thuash qe zoti nuk egziston dhe te pohosh qe juve e dini(pra jeni 100% te sigurte) ne nje kohe kure ne pyjet e amazones, te planetit tone qe gjendet ne universin tone qe as nuk kemi filluar ta gervishim, ka vende ku njiri i shekullit te 20 nuk ka shkelure dhe as qe nuk dime se q'permbajne brenda. Ne te njejten kohe kemi oqeanet tone qe vazhdojne te jen jashte permasave te fuqise tone per te filluar ndriqimin e drites ne to persa ju perket legjendave, mistereve dhe te panjohurave qe gjenden ne to, por qe here pas here me gjallsesa te cilat nuk i kemi diture qe egzitojne na befasojne dhe rikujtojne qe jemi shume larg dhe qe kemi nje rruge shume te gjate per te arriture tek egzistenca ose mos egzistenca e zotit.

Shikjoje ne fjalore gjdo te thote te jesh Ateist, ashte thjeshte nje njiri qe nuk beson ne zot ose ne egzistencen e tije.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Gjelosh kur ta zbulosh se ekziston Babadimri, eja na trego cka eshte ateizmi.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Baptist nuk ashte mire me u pergjigje kur pin raki kumllet se nuk ashte e mire.

Une nuk thash se qa ashte ateismi as nuk thash se zoti egziston apo nuk egziston por thjeshte ju pergjigja pyetjes qe ka tema dhe pergjigjes qe ma dha Iliria e pare.

Tash ti je i lire me ardhe dhe me kundershtue ato qi thashe une ose me mrojte ate qe tha iliria po kjeve i zoti.

Ju te kultit te Ateismit keni nje guxim te frigshem te nje fetari dhe mendje shplari fanatik.
    ka raste kur we overdo it, po osht ma tepër nxitje prej rrethanave. edhe me mujt me t'lon ty me flejt qetë, na nuk e dijmë a ka zot, po aq sa nuk e dini edhe "ju".
    but then again, kur t'vijnë para do argumente t'tipit "krijesë perfekte, mrrekulli e zotit", une veç po bindna që shumica plus 1/4 e pjesës s'mbetun* t'besimtarëve nuk munden mi përceptu universin si koncept fizik; natyrën si mekanizëm "zhvillimi"; njeriun dhe funksionin e tij shoqnor e natyror. Osht edhe ni grumbull tjetër arsyesh, gja që shpesh m'ka shti me mendu që do njerëz e meritojnë mu kon t'robnum, se edhe ta kishin pasë lirinë n'dorë s'kishin dit ça me bo me to.

e zoti jyt qysh duket? (nqs je dele e njonës prej feve abrahamike mos u bezdis mu përgjigj)
    Ndryshuar për herë të fundit nga amenti : 24-12-2008 më 06:15

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Baptist nuk ashte mire me u pergjigje kur pin raki kumllet se nuk ashte e mire.

Une nuk thash se qa ashte ateismi as nuk thash se zoti egziston apo nuk egziston por thjeshte ju pergjigja pyetjes qe ka tema dhe pergjigjes qe ma dha Iliria e pare.

Tash ti je i lire me ardhe dhe me kundershtue ato qi thashe une ose me mrojte ate qe tha iliria po kjeve i zoti.
    A e paske zbulu Babadimnin Gjelosh Preka a cka po thu? Se tybe t'morra vesh gja. - A e gjete Babadimin a jo? Se n'e paqe gjete, vallahi du me ia nise edhe rakise kysmet, se asht kollaj aty e anej hyjme ne negociata, e bon vaki ni pelqefte neja me ne - fort ka giase si e lejon edhe rakine, edhe mishin e gjas'trashe bile.

Kur t'e zbulojsh qi nuk ekziston Babadimni - hajde ta zbuloj edhe une qi nuk ekziston ky tjetri, n'at dakik qi t'folsh! Se me nis tash me ngah, e me vetetue per secilin send qi e shpike menja e budalles e n'fund ktehet e i beson rrenes vet, -une nuk e kam vaktin e dynjes. Le te vjen budalla le t'me bind qe po ekzistojka babadimini qashtu qysh e ka bind veten - n'mujte me m'binde, se une budallen me e bind n'te kunderten, as njet nuk e kam! Kur te zbulojsh ti najsend - ti duhesh me na e vertue neve si a pernime, e jo na ty qi s'a! - Cfare logjike asht kjo?

Mos ba hajgare Gjelosh...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-12-2008 më 08:15
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Baptisto leri ateistet te 'besojne'vec ne babadimer ose babagjyshi i them une .

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Te vertetosh ate qe nuk ashte vertetuar akamo, ashte thjeshte injorance kaluar injorancen. Te thuash qe zoti nuk egziston dhe te pohosh qe juve e dini(pra jeni 100% te sigurte) ne nje kohe kure ne pyjet e amazones, te planetit tone qe gjendet ne universin tone qe as nuk kemi filluar ta gervishim, ka vende ku njiri i shekullit te 20 nuk ka shkelure dhe as qe nuk dime se q'permbajne brenda. Ne te njejten kohe kemi oqeanet tone qe vazhdojne te jen jashte permasave te fuqise tone per te filluar ndriqimin e drites ne to persa ju perket legjendave, mistereve dhe te panjohurave qe gjenden ne to, por qe here pas here me gjallsesa te cilat nuk i kemi diture qe egzitojne na befasojne dhe rikujtojne qe jemi shume larg dhe qe kemi nje rruge shume te gjate per te arriture tek egzistenca ose mos egzistenca e zotit.
    Une thash se ne cka besojne ose nuk besojne ateistet, kurse une nuk kam thene kurr qe nuk ka Zot, por as qe ka. Une kete nuke di, por edhe nese ka ai/ajo nuk mund te jete ashtu i e pershkruajne librat e hebrejve dhe pastaj kopjet tjera qe vine pas. Per mendimin tim, keta njerz qe besojne ne "gogol" si e pershkruajne librat, keta per mue jane qesharak, sikurse nje femi qe beson ne Tom&Jerry. Nuk e di se a kjesh i kjarte o Gjelosh Prenk (noshta Cali?)?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga amenti Lexo Postimin
    ka raste kur we overdo it, po osht ma tepër nxitje prej rrethanave. edhe me mujt me t'lon ty me flejt qetë, na nuk e dijmë a ka zot, po aq sa nuk e dini edhe "ju".
    but then again, kur t'vijnë para do argumente t'tipit "krijesë perfekte, mrrekulli e zotit", une veç po bindna që shumica plus 1/4 e pjesës s'mbetun* t'besimtarëve nuk munden mi përceptu universin si koncept fizik; natyrën si mekanizëm "zhvillimi"; njeriun dhe funksionin e tij shoqnor e natyror. Osht edhe ni grumbull tjetër arsyesh, gja që shpesh m'ka shti me mendu që do njerëz e meritojnë mu kon t'robnum, se edhe ta kishin pasë lirinë n'dorë s'kishin dit ça me bo me to.

e zoti jyt qysh duket? (nqs je dele e njonës prej feve abrahamike mos u bezdis mu përgjigj)

Lexoji adhe nje here ato qi kam than dhe kujte jam drejtue dhe perse masandej hajde dhe fol.
    E sa per fe, at qi di une ashte se Krishti nuk pat ardhe me na luftue luftnat tona kundra armiqve e as muhameti megithese kyt t'fundit e kem pas gjithmone prijes te armiqeve.
    Te jesh fetar do te thote qe beson ne nje ideologji e cila predikon qe jane fjalet e zotit, tash e dime mire se sa ideologji te tilla ka ne kyt bote. Por mue nuk me bajne gja aspak ato fetar te atyne feve te cilat nuk shkojne kundra Kanunit dhe automatikishte kombit perkundrazi sikur ato te ken njerez te denjeshem ne udheheqje ato mund te ndihmojne qeshtjet tona asht siq kan ndikue per para.

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    A e paske zbulu Babadimnin Gjelosh Preka a cka po thu? Se tybe t'morra vesh gja. - A e gjete Babadimin a jo? Se n'e paqe gjete, vallahi du me ia nise edhe rakise kysmet, se asht kollaj aty e anej hyjme ne negociata, e bon vaki ni pelqefte neja me ne - fort ka giase si e lejon edhe rakine, edhe mishin e gjas'trashe bile.

Kur t'e zbulojsh qi nuk ekziston Babadimni - hajde ta zbuloj edhe une qi nuk ekziston ky tjetri, n'at dakik qi t'folsh! Se me nis tash me ngah, e me vetetue per secilin send qi e shpike menja e budalles e n'fund ktehet e i beson rrenes vet, -une nuk e kam vaktin e dynjes. Le te vjen budalla le t'me bind qe po ekzistojka babadimini qashtu qysh e ka bind veten - n'mujte me m'binde, se une budallen me e bind n'te kunderten, as njet nuk e kam! Kur te zbulojsh ti najsend - ti duhesh me na e vertue neve si a pernime, e jo na ty qi s'a! - Cfare logjike asht kjo?

Mos ba hajgare Gjelosh...

Citim Postuar më parë nga GjeloshPrekaj Lexo Postimin
    A e paske zbulu Babadimnin Baptist a cka po thu? Se tybe t'morra vesh gja. - A e gjete Babadimin a jo? Se n'e paqe gjete, vallahi du me ia nise edhe rakise kysmet, se asht kollaj aty e anej hyjme ne negociata, e bon vaki ni pelqefte neja me ne - fort ka giase si e lejon edhe rakine, edhe mishin e gjas'trashe bile.

Mos ba hajgare Baptist...
    Une thash se ne cka besojne ose nuk besojne ateistet, kurse une nuk kam thene kurr qe nuk ka Zot, por as qe ka. Une kete nuke di, por edhe nese ka ai/ajo nuk mund te jete ashtu i e pershkruajne librat e hebrejve dhe pastaj kopjet tjera qe vine pas. Per mendimin tim, keta njerz qe besojne ne "gogol" si e pershkruajne librat, keta per mue jane qesharak, sikurse nje femi qe beson ne Tom&Jerry. Nuk e di se a kjesh i kjarte o Gjelosh Prenk (noshta Cali?)?
    Jo Gjelosh, ateistet e dine qe nuk ka zot, kurse fetaret besojne se ka gogol. Po mendoj zot, shejtan, engjuj, profete qe flutorojne si superman etj.

C'ka t'tham une i shkreti qashu keka kur merresh me njerez(ne kyt rast ateista) qe nuk din qa shkruajne, u mundue Baptisti me t'mbrojte por ja qe ja hodhe poshte te tana t'shkretit i shkoj mundi bosh kot nasi kot.

eh gjelosh, mir e ki. s'mu ki drejtue mu, po masi mu duk qi ki paqartsina - me gjithë mirësinë tu drejtova une ty me ta spjegu, e jo tash me e bo krejt lojën reverse e ti me ja nisë me m'kallzu mu për fe.
    nejse, ateistët=dreqi nëse zoti=omniprezent nëse ≠realitet
    hajt gzuar kërshëndellat

Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Jo o njiri ti m'pyete se a besoj ne ndonje fe dhe une tu pergjigja kaq.

ps: emni gjithmone fillon me te madhe

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ateizmin nuk e kanë shpikur komunistët (artikull)
    Nga Hyllien në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 10-07-2017, 09:32
  2. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  3. Vehabizmi po e dëmton pavarsinë e Kosovës
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 173
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 08:31
  4. Prof. Hulusi Hako rrefen per luften kunder Fese..
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-11-2009, 12:22
  5. Informacion per Mitropoline e Korces
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 06:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •