Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

Në vënd të lamtumirës. IDE.

Duke iu kerkuar ndjese per guximin dhe sinqeritetin , lejomeni tu them;
    Ne forum, kam vene re dy ligje qe nuk duhen shkelur, per asnje arsye dhe qe mua me duket e kam shkelur ndonjerin te pakten per te mos thene te dy...ose edhe ligje te tjera .

Ligji i pare:

"Ndalohet me ligj -pa nen- te shkruhet Poezi, e te flitet per letersi.

Ligji i dyte:

"Ndalohet te jesh i sinqerte ne vleresimin qe mund ti besh njerit apo tjetrit Nick-autor, duhet te vleresosh ne baze te vleresimeve te me parshme"

Une po vazhdoj te jem ajo qe kam qene, shkelsia e ligjeve edhe ketu ne forum.

Ishte rastesi ardhja ime ne forum. Qe diten e pare me mbiu nje ide ne lidhje me forumin. (edhe idete jane te ndaluara por megjitheate ndodhi)
    Me falni nese une mendoj bindur se -Eshte me drejte te ideojme se sa te idealizojme-
    E kam ndjekur keto kohe gjithe forumin dhe te gjithe anetaret.
    Pa pretenduar se ato qe mendoj une jane absolute , po e them mendimin tim deri ne fund , ndonese edhe me rezerva.

Per mua ne forum ka tri lloje anetaresh.
    1.Letersi dashesit dhe letersi njohesit.
    2.Talentet e vertete, dhe te ashtuquajturit nga ana ime poet prozator.
    3.Disa te vetquajtur apo te deshiruar te jene poet, por ne kete "disa" ka edhe nga ata qe as nuk e duan, as nuk e njohin e as nuk e eksperimentojne dot letersine.

Te paturit tri lloje brenda nje kalse, apo forumi eshteme se normale, dhe kjo nuk ma zvogelon dashurine per kete forum.

Sepse edhe vete bota njerezore eshte e ndare ne tri shtresa.
    (a, e larte. b, e mesme. c, e ulet.)

Thashe pak me lart se kam nje ide....duhet te kemi nje ide, dhe e kemi besoj te gjithe.
    Para se te dal tek ajo dua te them . Dime se ne vit kemi me shume se 2000 botime te reja me autore te rinj. Nga te cilet po te mund ti blinim te 2000 librat do te gjenim vetem 200 poezi, qe mund te jene edhe perla, po ama kush i blen dot 2000 libra per 200 poezi???
    Pse te mos fillohet nga ky forum nje stil i ri botimesh, per te ruajtur e per te patur nje liber me disa autor te rinj???
    Pa guxuar per momentin te them emrat... them se ne kete forum ka me shume se 70 poezi nga 7 autor. Qe mund te nisin te kerkojne nje botim te zgjedhur...te perfaqesuar denjesisht.... te punuar vetem nga anetare te forumit, dhe ta hedhin ne letersi...qe te mbetet jo vetem poezia me e mire dhe mundesia e lexuesit qe ta kete poezine se zgjedhur, pa qene nevoja te bleje 70 libra per 7 poezi.Ose te bleje aq libra sa anetare ka, per te lexuar vetem keto 70 poezi qe jane ne nivelin poetik..ketu ne forum.
    Nese kjo lloji antologjie e re do te behej, mund te kerkoje te marre pjese ne konkurset e reja per letersine dhe letraret e rinj kudo qe zhvillohen.
    Nga ky forum mund te dale dhe antologjia e dyte. Ajo me me shume autore dhe me me shume poezi.
    Me vone ndoshta do te flas per te dyja llojet.

Pra nga ky forum mund te kemi te pakten nga dy libra me poezi te zgjedhur ne cdo dy vjet. Sado ne mode qe eshte bere interneti, libri eshte nje lidhje me letersine dhe nje jetegjatesi qe nuk duhet ti mungoje biblotekave jo vetem kombetare po edhe atyre nderkombetare.
    Pse te mos botohen libra me zgjedhje, dhe ne dy gjuhesh???

Une e kam te ideuar me detaje dhe kam shenuar ne bllokun tim nje liste provizore per nje antologji te mundur.
    Nuk pretendoj se ne listen time te zgjedhjes kam me shume se 7 ose 9 autor, por jam e bindur se keto bejne nje antologji qe krijon hapsire dhe mundesi jo vetem per emart, por edhe per letersine tone te re, kete me te rene .
    Kush duhet dhe kush mund te merret me organizimin e punes.
    Pa dashur te them se na u dashka nje redaktor me emer, nje poet qe njihet, etj etj.
    Le te jemi me origjinal per qellimin tone te mire.
    sot po guxoj te them emrat e atyre qe me duket se kane dhene prova se jane me punetoret dhe me art-letersi dashesit.
    Superstar1, Estella, Bel ami. Ndoshta keto te tre dhe ndokush qe une nuk e kujtoj ose nuk e kam pare me vemendje mund te jene dhe nismetaret e nxjerrjes se nje libri-antologji nga ky forum.

Emrat e poeteve nuk po i citoj per disa arsye. QE nuk kane te bejne ne lidhje me mua, por thjeshte qe te mos mbillet ajo qe nuk dua te jete ne kete forum, si psh. xhelozi ndaj njeri tjetrit, urrejtje ndaj meje....ose ndonje poezi nga brari.
    Urime te gjitheve . Paci FAT. Mirupafshim.
    Tani do jem jashte ketij forumi per ca kohe.....
    pershendes ne vecanti...BRARIN....per llojin e vecante te punes qe ben ne emer te idealeve te medha duke u marre me mace te vogla.
    Mbetci me shendet!
    Respekt nga macia_blu

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22
    Cdo autor qe poston krijimtarine e tij ne forum, ka te drejten e autorit qe askush nuk ja shkel. Nese ti do te krijosh nje permbledhje te poezive te forumit, duhet te kontaktosh me te gjithe autoret dhe tu marresh leje per nje gje te tille. Autoret kane planet e tyre per krijimtarine e tyre, dhe ju nuk mund te merrni inisiativa pa pelqimin e tyre.

Forumishqiptar respekton te drejten e cdo autori te afirmuar apo te paafirmuar, dhe do te marri cdo hap brenda mundesive qe kemi per ta mbrojtur kete te drejte.

Suksese

P.S Te njejten praktike kemi ndjekur edhe per publikimin e permbledhjeve me poezi nga autore te ndryshem ne forum, perpara se ti postonim ne faqen kryesore te Albasoul.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

me nder qofsh
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    ne fluturim e siper
    Postime
    810
    Ca? po iken macja? E pse pyeta motren tek me komentonte or lexonte c’fare kishe shkruar. Nje ndjenje deja-vu me pershkroi bashke me emrin e Anit. . Dhe duke ruajtur ate qetsine dhe pa hequr syte mbi librin se qeshures dhe harreses i thash te mos ta vinte ate uje mbi zjarr se keshtu deklaratash kane bere dhe te tjere(a) para asaj. Si atehere kur Ani beri thirrje se do largohej nga forumi (per arsye qe skam pse ti tregoj un pasi I din fare mire vete) as kjo lamtumira jote nuk me besohet. It seems to me that everyone says good-bye to extend the welcome(ness) of their presence.
    Ligje, ca ligjesh? Un kam gati nje vit ketu e skam vene re ligje e as nuk me kane bere vrejtje se nuk zbatoj ligjet. S’jam kritike, kshq nuk kritizoj, jam art-letersidashese nese me lejohet te fus veten ne ate kategori, dhe nga larg dua ato qe me pelqejne. Ah nje ligj qe duhet vene ne pune eshte qe te mos kete furca te teperta. Ato nuk i duroj ( mos kerceni perpjet se e di qe i bej vete).
    E nese paska te tilla ligje te them vazhdo e shkeli.
    Ti kthehemi asaj idese tende (qe ka lindur ne shume prej nesh). Ide fare e mire. Do ta bente gjithcka shume te lehte. Un psh do te doja qe te kisha nje liber me gjithe letersine e forumit. Njesoj sic eshte e veshtire dhe jo e arsyeshme qe te lexosh 2000 libra per 200 poezi eshte dhe ajo e kerkimit neper arkivat e albasoul per nje poezi te dikeas apo nje tregim te dorit. Por ka arsye pse ka 200 poezi te shperndara neper 2000 libra. Imagjino sa do te humbisnin shtepite botuese sikur te botonin nje liber me 200 poezi kur mund te shesin 2000 te tille. Dhe sic ka thene Albo te drejtat e autorit duhen respektuar. mund te kete prej atyre qe nuk duan qe te botohen me ca te tjere kshq lind nevoja per botime te vecuara. Po them serishte qe eshte nje ide e mire dhe te uroj qe tja arrish. Do doja te dija se kush do ta bente nje zgjedhje te tille? Dhe mos mendo te largohesh se i duhet forumit nje mace qe te luaj me lemshin apo te lepij kockat.
    Memory is a kind
    of accomplishment
    a sort of renewal
    even
    an initiation

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Kur fillon flet keshtu me vrap maci, atehere fillon dhe mi "turbullon" ujrat ku notoj mua. Jep "shume" ide, "pak" te menduara.

Por dua te te them disa gjera, qe do me mbeteshin si merak po mos i lexoje, pastaj bej si te duash:

1. Per aq kohe sa nuk fillon ben komente personale per ata qe shkruajne, dhe nuk kujdesesh per fustanet qe digjen jashte krijimeve ne forum - mund te thuash cfare te duash. Vetem mos fillo te qahesh se ky forum ka shume femije dhe nuk do dilnin shamite e bardha per te gjithe, sikur te degjoheshin vetem ata qe qanin.

2. Me pelqen ideja e krijimit te nje libri. Kam qene e para qe e kam mbeshtetur kete ide qe kur fillova te mblidhja krijimet per faqen.

3. Cdo liber ka vlere dhe nq se ti do botoje nje liber me krijimet qe te pelqejne ty atehere do ishte ne rregull te zgjidhje krijimet qe te duken ty "krijime te mirefillta letrare" dhe ti botoje (gjithmone duke marre leje nga autori).

por,

Nq se do te botosh nje liber si 'nje dokument te shkruar' te krijimeve ne forum, atehere te pakten nje krijim i cdo krijuesi qe ka hedhur punimet ketu, duhet te ishte pjese e atij libri.

4. Nuk do ishte keq, te lexoje shume dhe pastaj te jepje pak e sakte mendime .... pasi kjo eshte dhe arsyeja pse fillon dhe i keqkupton njerzit, duke filluar nga Brari ne kete forum. (kjo e fundit eshte thjesht miqesore).

Cdo gje eshte relative maci - pac fat kudo qe te shkosh dhe kujto kete ndonjehere, qe mos pengohesh qe ne shkallet e para.

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

oh

Kam hedhur nje Ide deshire qe dua te behet ne lidhje me forumin, dhe nga forumistat.... ku ashtu sic ka plot krijues ka edhe mjaft nga ta qe mund te organizojne.
    Nese e keni vere re, une krijoj vete, dhe ashtu sic nuk do te lejoja kurre te me shkelte ne te drejten time te botimit ose te mos botimit, ju siguroj se kjo nuk do te ndodhte kurre, po qe se do ta beja ose nese do merresha une me kete antologji.
    Une kam hedhur idene, kam sugjeruar menyrat se si mund te pergatitet pa dashur te them se une di ta bej perfekt, por kam thene duke besuar se kjo nuk eshte aq e veshtire. Ashtu sic nuk mund te fluturoj se mund te behet per nje nate. Kerkon pune, ndoshta me shume se sa duket kur je duke e menduar.
    Antologjine mund ta marre persiper per te punuar gjithe kush ndihet i mundur...une mund te jap ndihmesen time per gjithecfare di e mundem.
    Nuk eshte se une e dua per vete. Dua per te gjithe, dhe per moshen e forumit kam besimin qe jemi ne kohe te mendojme nje gje me serioze e me te rrojshme.
    Po qe se kjo ide mbeshtetet nga ju, dhe po qe se ka mundesine e organizimit, dhe sidomos vullnetit per bashkepunim... pa patur frike dhe pa idealizuar asgje.Me kembe ne toke. Te bejme pyetje vetes a eshte e drejte kjo? A sherben kjo ide dhe ku na con ky botim? A behet dhe si? E plot pyetje te tjera. E theksoj une hodha nje ide, te mbeshtetur ne nje deshire qe kjo faqe e forumit te radhitet jo vetem ne kete hapsire te cilen e cmoj dhe bashke me te gjithe ju . Cmoj dhe gjithe albasoulin. E falenderoj gjithashtu stafin drejtues te ketij siti te madh qe na ndjek me vemendje dhe jo vetem kaq por na jep edhe mbrojtje.
    PO qe se do te merresha thjesht vete, gje te cilen nuk kam si te pretendoje se mund ta bej vetem..e kam lene ta beni ju. Dikush... kush te mundet , duke arritur dhe mbajtjen e ekiulibrit, dhe harmonine . Pa i krijuar asnje dem forumit.
    Ky eshte nje forum i cili duhet ruajtur... jam kundra debateve te cdo lloji teme...Pra ju lutem mos e merrni si nje teme per debat apo diskutim... Thjesht dua te kemi nje liber , nje permbledhje... mbase dhe dy. Une ketu jam...nese ju duhem..nese di tiu ndihmoj. E kam theksuar me lart duke permendur dhe tre emra qe une do tua besoja organizimin, duke bledhur ciklet per secilin autor, duke kerkuar nje perkthim te mundur cilesisht.
    NUk eshte ndoshta aq e thjeshte sa c'eshte botimi ne forum, megjitheate nuk eshte aq edhe e pamundur dhe e frikshme. Kerkon pak me shume pergjegjesi. Pak me shume kohe, pak me shume organizim. Kete gje mund ta beje dhe vete stafi i albasoulit. Shikojeni vete se me ke dhe si mund te realizohet. Nese botohet kjo permbledhje kjo nuk do te thote se atij qe ben pjese ne permbledhje ose atij qe nuk ben pjese i mohohet e drejta per te patur librin e vet. Ketu nuk cenohet liria e asnjerit.... biles kam pershtypjen se zgjerohet mundesia per te guxuar edhe jashte tij, pa e lene forumin. Nese une paskam nje ide per botim nuk dua te mendohet se duhet lene forumi, perkundrazi. Ka shume rruge per te arritur diku. Kjo eshte njera qe mendova une, dikush tjeter mund te mendoje ndryshe... Dua dhe duhet te behet dicka per kete dyvjecar. QE ne dyvjecarin tejter ta kemi me te thjeshte. E keshtu te behet nje seri botimesh...
    Te jetojme me gjate, ose te deshirojme te jetojme me gjate..ose puna jone te mos shkoj ne harrese para nesh, as ne harresen tone. Dikush tha se mundte biesh nga shkalla. Mundet! Gjithecka mundet. Por po qe se do te mendonim rrezimin nga shkalla ose thyerjen e kembes se shkalles nuk e bejme shkallen fare. Rrime ne toke e hapim gojen pa e menduar as ngjitjen. Nejse qe te mos e zgjas. Jma duke shkresuar se forumi do te kete nje antologji, pa menduar se nga kush, se si. Per mua secili prej nesh eshte une..dhe secili prej meje jane Ju. Jam jashte cdo paragjykimi dhe xhelozie. Ajo qe me intereson eshte libri... ne nje bibloteke, ne disa bibloteka. Kaq eshte e mjaftueshme te jem e kenaqur , shume e kenaqur. Urime te gjitheve bashke!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269

Gjithe lexuesve

Ku ta nis e ku ta bitis une kete lemsh qe eshte bere ketu. Paska shume keqkuptime.

Eshte ide teper e bukur ajo e te shkruarit nje liber. Do te ishte e mira qe e gjithe krijmtaria te sillej ne nje teme te re. Do te deshiroja ose lejomeni te them se, vetem poezite do te lejoheshin ne kete faqe. Dhe gjithashtu nje teme tjeter ku mund te shkruheshin gjithe komentet qe i perkasin poezive te shkruara nga te gjithe.
    Forumin tone e vizitojne mjaft poete edhe pse ata nuk jane antare te ketij forumi. Do ishte e mira qe me permbledhjen e poezive vetem ne nje faqe njerzit do te kishin mundesi ti lexonin ato te gjitha aty dhe ti krahasonin dhe te votonin per to.
    Nuk ka rendesi n.q.s ata jane poete apo dashamires te letersise, apo thjesht disa lexues te thjeshte qe kalojne kohen ketu ne forum. Me e rendesishe do te jete vota e tyre. Opinioni dhe vota e cdo antari apo lexuesi do na vlente te gjitheve.
    Cdo person do te mund te votoje vetem nje here. 100, 200, apo 300 poezite me te mira qe kane fituar me shume pike te vendosen ne nje teme jeter te re. Dikush nga ne mund te kontaktoje autoret e tyre nje nga nje dhe ti pyese n.q.s ata do te deshironin qe krijmtaria e tyre te botohej ne nje liber. ( Do e beja kete me kenaqesi n.q.s ata do te me lejonin ti shkruaja e-mails apo ti telefonoja). Jo te gjithe krijuest do deshironin qe poezite e tyre te botoheshin. Duke marre parasysh refuzimet qe do te bejne krijuesit numuri i krijimeve do te zvogelohej.
    Me pas mund te hapnim perseri nje teme me 250 poezite me te bukura te zgjedhura me pare. ( mos merrni numurin fare ne konsiderate sepse mund te jete shume i ndryshem nga realiteti)Autoret e tyre tashme jane informuar se do te behet edhe nje seleksionim i fundit para se poezite te botoheshin.
    Nga te gjitha poezite e zgjedhura ne fillim
    Mbasi te kem marre aprovimin e tyre per ti botuar ato vetem atehere do te mund te fillonim te kontaktonim shtepite botuese ne Amerike apo ne Evrope apo ne Shqiperi per te botuar kete liber me krijime letrare te antarve te forumit.
    Jo te gjitha poezite e shkruara ketu ne forum jane poezi per ti botuar. Me konkretisht jo te gjitha poezite e shkruara nga une apo nga Macja apo sokoli apo henri apo dikea apo e ndonje tjetri jane te bukura dhe te vlefshme.
    Fiori me fal por nuk mund te botohet nje poezi e secilit krijues. Nje gje e tille nuk me pelqen mua personalisht, sepse ashtu do te luanim rolin e Nene Terezes dhe nuk besoj se do te mund te arrinim objektivin tone.

Cdo njeri mund te botoje poezite dhe krijmtarine e tyre ne nje reviste apo gazete shqiptare, me sa kam kuptuar une antaret e forumit deshirojne nje permbledhje poezish nga me te bukurat dhe jo gjithcka postuar ketu.

pastaj na duhet gjetur redaktoret, perkujdesja grafike, duhet menduar per kopertinen e librit, gjithashtu njeri nga ne apo disa nga ne duhet te fillojne te kontaktojne shtepite botuese dhe te mesojne sa me shume rreth botimit te nje libri.
    Do te dilte dicka fantastike n.q.s gjithe antaret e forumit dhe ata qe votuan per poezite te ishin pjese e librit. Ne parathenien e librit secili nga votuesit te thoshte nje fjali. Ne kete menyre secili nga antaret edhe ata qe nuk mund te shkruajne poezi ne nje fare menyre te merrnin pjese ne librin qe do te botohej.
    Ma merr mendja se nuk eshte e veshtire qe te gjejme edhe sponsorizues per kete aktivitet.
    Asnjeri nga ne nuk ma merr mendja qe te kundershtonte per te ndihmuar me botimin e ketij libri.

Mua me lini anen Financiare dhe Ligjore, hahahahaha bej shaka.

Do te ishte nje gje mjaft e bukur n.q.s libri do te perkethehej ne disa gjuhe, Anglisht , italisht apo edhe cdo gjuhe tjeter me vone.

Do te gjej sa me shume informacion rreth kesaj ceshtje dhe botimit te ketij libri dhe do i postoj ne kete teme ne te ardhmen.
    Shpresoj qe edhe disa nga ju te kryejne po te njejten gje.
    Eshte e mire se secili nga te jepte mendimin e vet per te arritur te botojme librin dhe se si mund te zgjedhim poezite per kete liber.

Si fillim postoni nje versin te letrave qe do i drejtohen shtepive botuese.
    Shkruani arsyen pse doni te botoni kete liber.
    perse keni zgjedhur kete shtepi botuese.
    uroni ata per sukseset e me parshme qe shtepia botuese ka arritur, qe ti lejoni presidentin e shtepise botuese te shohe impenjimin tuaj.
    kerkoni ndihme nga personeli i tyre, ma merr mendja se ata do tregohen te gatshem sepse edhe ata do te perfitojne nga ky liber.
    Shprehni deshiren e mire te te gjithe antareve dhe sa ata deshirojne botimin e ketij libri.
    bejeni te qarte se ku do ta shesim kete liber dhe pse kemi zgjedhur kete klientele. Pse mendojme se kjo klientele do te blinte kete liber.
    Secili nga ne mund te pyese pjestaret e familjeve n.q.s ata do blinin nje liber te tille qofte per femijet dhe nipkat e mbesat apo qofte per veten e tyre, koleksionin e tyre. "Kjo quhet Market Research" dhe eshte shume e rendesishme per suksesin e ketij libri.

kam shkruar mjaft dhe kam shume shume ide te tjera qe do te mundesojne botimin e ketij libri por do i le per me vone duke marre ne konsiderate pergjigjet e antareve te tjere.

Me Respekt

Estella!

P.S Mirepresim edhe kritikat apo jo Mace!

i/e regjistruar Maska e Loti i shpirtit
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Uk
    Postime
    276

Kujdes:-Lamtumire,mos thuaj!

Maceeeeee!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

maces se revoltuar

Mace, Ti je poete e vertete dhe jo vetem poete por dhe njeri i sinqerte dhe je nji ze i vecant e i bukur i Forumit.

Cdo poezi dhe shkrim tendin e kam lexuar me kenaqsi. Ulu e rri ketu mes nesh e leri kto "lamtumirat". Oj oj Seder madhe njera.

Une bej autokritik te shendosh revolucionare per ndonji laker qe do kem hedhur ne parcelat e forumit.
    Me shume gjera na bashkojn se na ndajn... ka thene i madhi Hasan Zyko Kamberi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 23-05-2002 më 17:33

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    perse e keni lene mbas dore kete temen ?
    shuume interesante ajo idea e maces

Tema të Ngjashme

1. Letra e lamtumirës
    Nga ALBA në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 27-05-2009, 14:30
  2. Hytbja E Lamtumires
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-01-2007, 18:15
  3. Këndi im fetar
    Nga Zana e malit në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 165
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 16:20
  4. Libri i fundit i Gabriel Garcia Marquez
    Nga kolombi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 19:58
  5. Libri I Lamtumires
    Nga Kallmeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-09-2002, 02:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •