Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 62
    i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054

A besoni në dietat e uljes së peshës?

Pra desha te di nese besoni ne keto dieta,te cilat publikohen tani pothuajse ne cdo reviste e gazete.
    A keni provuar te ndiqni ndonje diete, apo me te lexuar dhe me te degjuar?

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

*Forever* Maska e malli
    Anëtarësuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    Antwerpen
    Postime
    668
    Une jam e lumtur me peshen qe kam 48 kg , se dhe shume e dobet nuk ka bukuri ngjan sikur po vdes ne kembe , une nuk e kam provuar dijeten nje shoqja ime eshte me dijet dhe nuk eshte e lumtur me gjerat qe hane sepse duhet te respektoj dijetin , une kam degjuar njehere ketu qe nje vajze e re u semure shume keq sepse mbante dijet dhe nuk hante siç hajne te gjithe.
    Une nuk jam dakord me keto dijete por çdo njeri e di vet se çfare ben me trupin e saj , e tij.
    **Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Dietave nuk u besoj per arsye se sapo ta ndalesh ate shume persona e kane shtuar serisht peshen dhe mbi 60% e tyre e kane tejkaluar peshen ne te cilen ata ishin.
    Te biesh ne peshe nuk do te thote qe te mbash diete. Dieta demton organizmin dhe dalin me pas shuem probleme te tjera. ( Jam kundra dietave)

E shoh me te drejte te ha c'fare te dua dhe te kryej sa me shume ushtrimeve fizike gjate dites per te humbur energjine dhe te shpenzoj kalorite e marra. Nuk e kam pare ndonjehere te nevojshme te mbaj diete por ne pergjithesi abuzoj tek frutat dhe perimet. ( Ato i kam te pandara)

Perjashtuar Maska e Mona
    Anëtarësuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    Away from you....
    Postime
    134
    Pi uje shume, bej vrap. Ha salada pa dressing, por fut pak vaj dhe shume uthull, gjithashtu perdor hudren shume. Ne mbremje mos ha fare por ha mbasditja dhe ha shume fruta. Keto kam perdorur une ( per te shkuar ne beach , you know) dhe it works.

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Dietat eshte mire t'i praktikojne te gjithe. Nuk duhet konsumuar ushqimi pa kriter. Disa ushqime te kombinuara te shkaktojne fryrje si p.sh mishi me patatet ose kafeja me qumesht. Dieta konsiston ne marrjen e kalorive te duhura qe i vlejne organizmit. Nese merr kalori me teper se sa duhet dhe nuk shpenzohen, ato akumulohen dhe i bejne dem organizmit sepse sforcojne metabolizmin, crregullojne sistemin e qarkullimit te gjakut etj. Une ju sugjeroj qe nje dite te javes, te konsumoni vetem banane dhe qumesht per te rregulluar metabolizmin. Dieta nuk duhet te behet mani.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Une kam filluar dieten kur isha ne klase te shtate deri tani. Me shume kam shtuar se sa ula. Tani, nuk mbaj me diete, ha gjysmen e asaj qe dua te ha, pi uje, bej exercise, dhe sporte kur me jepet rasti.
    Kam bere diete nga me te ndryshmet me pare, por me keto dieta nuk humb peshe po uji e organizmit. Sic thashe, keshilla me e mire eshte te hash nga te gjitha po me mase. Kur ha shume nje dite tjetren ha me pak , e so on....
    Keep it REAL!!!

VlonjaT Maska e BlEdIi
    Anëtarësuar
    11-10-2002
    Vendndodhja
    Nj
    Postime
    418
    JU doni te dobesoheni kurse une te shendoshem po ja qe nuk arrihet....
    Kam pare shume emisione per njerez qe mbanin diet dhe sot jan me probleme ne shendetin e tyre....biles biles ne nje emision kam pare nje goc qe ishte 20 kg(ne mos gaboi po nje gje e till) dhe ishte 22 vjece dhe et gjitha gjerat qe hante organizmi nuk ja pranonte dhe ishte ne gjendje te veshtire.
    Shendeti eshte dhurat nga zoti,mos u mundoni te beheni elegante dhe do merni veten ne qafe nje dite!

Miqesisht Bledi
    "O bindu o permendu o merr malet e cemendu"

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anëtarësuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Flm te gjitheve per mendimet.
    Edhe une nuk eshte se kam mbipeshe ,por nuk dua te shtoj peshe nga kjo qe kam.
    Une jam e mendimit qe dietat jo te sforcuara mund te ndihmojne ,por me shume preferoj qe njeriu te beje kujdes gjate gjithe kohes,per te mos kaluar ne levizje te peshes me kg te tera.
    Por jemi ne prag te pushimeve verore dhe shoh qe shume qe me rrethojne praktikojne dietat,biles ekstreme fare per te dale sa me elegante,ne plazh dhe ne rrobat e stines.

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Problemi i dietave eshte ajo qe thote Estella me lart, mund te humbesh peshe por e fiton shume kollaj ate peshe sapo e pushon kuren. Dieta krijon nje reaksion kimik ne organizem qe ben te mundur qe trupi te bier ne peshe duke penguar apo shtuar sekrecione te ndryshme te trupit.

Qe te humbesh peshe dhe te jesh i shendetshem thjeshte duhet te besh fiskulture ne menyre te rregullt qe mund ta beni ne kushtet e shtepise ose duke shkuar ne ndonje palester apo klub sportiv. Mbi te gjitha duhet disiplina. Fiskultura nuk sjell thjeshte nje reaksion kimik ne organizem por nje balance te re ne metalbolizem. Pesha e tepert, eshte thjeshte nje prishje e balances se metabolizmit.

Dieta e ushqimit eshte faktor i dyte por jo aq i rendesishem sa i pari. Mund te hash shume dhe ta djegesh ate energji te tepert me nje rregjim te rregullt fizik sportiv. Mund te hash pak e te mos besh fiskulture fare dhe prape te biesh ne peshe.

Ajo qe eshte e rendesishme eshte qe te jemi te shendetshem, dhe jo gjithmone humbja e peshes do te thote qe te jesh i shendetshem. Muskujt rendojne me shume se pesha trupore dhe cdo organizem ka nje metabolizem te vecante.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-04-2003
    Postime
    197
    sigurisht qe po.e rendesishme eshte ta mbash dieten.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë ju shtyu që të besoni tek Zoti?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 19-09-2014, 20:49
  2. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  3. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovës?
    Nga ILMGAP në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  4. Përse nuk besoni në "zot"?
    Nga Albo në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:11
  5. Përse besoni në Zot?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •