baptist qfar te keqe ka nese thuhet termi shqipri e madhe?
baptist qfar te keqe ka nese thuhet termi shqipri e madhe?
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
sepse po i bjen qe po i marrim tokat e dikujt tjeter...Duhet me thene Shqiptaria Natyrale...kete term Shqiperia e madhe e perdorin vetem anti-shqiptaret.Postuar mė parė nga fisniku-student
por tash nvaret nga interpretimi dhe keqinterpretimi i ketij termi dhe nga kush interpretohet...Postuar mė parė nga GL_Branch
nga kuptimi real i kesaj teme :del se termi shqipri e madhe don te thotė ribashkim trojesh dhe formimin e nje qender/shteti,qe quhet shqipri e fort dhe e madhe..apo shtet i gjith shqiptareve
Hahahahaha
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
A din me lexu najeher ti a vec me shkru?Postuar mė parė nga fisniku-student
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
mire, a ke ndegjuar ndonje analist mediave apo nacionalistat shqiptar qe perdorin termin Shqiperi e madhe?Postuar mė parė nga fisniku-student
Postuar mė parė nga unreal
Tema qe ke hapur,qe nga titulli eshte e mbrapsht.Postuar mė parė nga fisniku-student
Ti,aq i zgjuar je sa qe ben pyetje se c'te keqe ka termi "shqiperi e madhe"!Ku e sheh ti "shqiperine e madhe"?
Me ty nuk ia vlene te diskutohet.
fisniku-studentPostuar mė parė nga fisniku-student
I bashkohem dhe une ca antareve tjere te cilet kishin bere verejtje mbi perdorimin e termit SHQIPERI E MADHE, term ky qe perdoret kryesisht nga propaganda antishqiptare e qe ka per qellim ta tregoje Shqiperine dhe Shqiptaret si pushtues, okupatore, ekspansioniste, etj. Shqiperia si e ka dhene Zoti, eshte Shqiperia qe brenda kufijve shteterore duhet te kete trojet etnike, duke filluar nga Cameria, Kosova, Kosova Lindore, pjese te Malit te Zi, pjese Veriore dhe Perendimore e Maqedonise, etj.
Kjo quhet Shqiperi! Kaq. Shqiperia qe kemi tani eshte nje cik e cunguar dhe prandaj termi SHQIPERI E MADHE perdoret nga serbet e sllavet ne pergjithesi te cilet kane pershtatur termin serbomadh, enderren e Milosheviqit per krijimin e Serbise se madhe.
Ke Shqiptaret ky term nuk vlen sepse kur te bashkohet nje dite Shqiperia (dhe ajo do ndodhe qe c'ke me te), atehere perseri ky vend do quhet SHQIPERI. As Shqiperi e Madhe as e vogel. Tani qe keto troje ndodhen jashte kufijve shteterore administrative te Tiranes zyrtare, na ngel te perdorim termin SHQIPERI ETNIKE.
Flm!
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
u jam mirnjohes per kritikat...
Panvarsisht nga qellimi qe kam pasur me kete term qe e kam perdorur ,asesi nuk ishte ky qe eshte kuptuar nga forumistet mirpo veshtir eshte qe ky term te mos keqkuptohet nga te tjeret.sepse si i till kuptohet bukfalisht nga mungesa e interpretimit .
Une realisht qellimin e kam pasur qe te paraqes ribashkim territoresh dhe formimin e nje shteti kombetar me emrin shqipri ,por me karakter madhorė (i vetedijshem se kete term e kan shpikur serbet)...
Ne shqiptaret duhet te jemi realist dhe ne kordinim me kohen e sotme...
Problemi i kesaj natyre shikohet "Si eshte " jo "Si duhet te jetė" qeshtja e territoreve shqiptare...sepse dihet mire qe ky ballkan i sotit po te ishim me vigjilent dikur si ilir ,tash do quhej Gadishulli Ilir e jo ballkanik...Por kjo ka ndodhur dhe tash kjo e kaluar po na pengon goxha shumė...
Dhe tash si troje te cunguara dhe te okupuara,por fatmirsisht jo te asimiluara...dhe gjasat per nje ribashkim existojnė...
dhe realiteti eshte se bota na njef me kete territor qe kemi nderkobetarisht ,d.m.th edhe pa kosoven...porvetem shqipria konsiderohet si vend i shqiptareve...
Dhe unė mendoj se vetem per mes kosoves ne rast ndarje te imponushme te territorit te saj dhe si rrjedhoj me reagim te shqiptareve duke perfituar ne kete qrregullimin qe behet ne rast lufte ne rajon ...do futeshin ne luft per qlirim te trojeve shqiptare dhe ato troje qe aktualisht jan nen sovranitetin e shteteve fqinje si: kosova lindore,pjesa e maqedonis qameria dhe pjesa e malit te zi...
realisht termi qe eshte perdorur "shqipri e madhe" ne kete temen qe kam hapur eshte kontraverz...
titulli i temes do kishte me qen ne perputheshmeri me qellimin tim ky:
Ndarja e kosoves precedent per ndryshime ne kufijt e Ballkanit
Moderatoret do kishin bere mire qe ta ndryshojn kete titull mundesisht...
ju falemidinerit per mirekuptim...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 25-07-2007 mė 10:31
"Ndarja e Kososves hap rrugen pėr Shqiprin e madhe
Shqiperia eshte e madhe, kjo nuk vihet fare ne diskutim, do te ish mire qe shprehja Shqiperi e Madhe te zvnd.me Ribashkim te Shqiperise .
Pa pritur edhe anen teknike te shpalljes se Kosoves se pavarur,ose shtet, ajo qe kerkohet nga drejtuesit actuale dhe ata qe do te pasojne eshte EKONOMIA .Te fillojme punen se nuk na do njeri "bythegrisur" ,nuk na i ka njeri friken,te jemi te sinjqerte..Me cdo kosto te investojme per ekonomine, urgjent......
Krijoni Kontakt