Kam nje djerrine perpara qe me tundon perēast t'i leshohem teposhte e ta le te me mbarte me rrokullisje.
Kam nje djerrine perpara qe me tundon perēast t'i leshohem teposhte e ta le te me mbarte me rrokullisje.
te te them c'te besh.ti e dashur ne te vertete nuk kerkon asnje pergjigje...lol.po dhe une nuk jam as mentor dhe as profet te te mesoj.vecse , nese eshte e djele si kjo ajo dite qe vendosesh te hidhesh, te lutem beje pa zhurme...se
une sot jam ngritur si varr me frymemarrje.eci anes liqenit me te gjitha grite e botes mbi vete.ne krah mjegullen.hedh paketen e argjendte te cigareve ne uje pa shpresuar se do te arrijne diku.sot edhe duhani eshte hidhtesisht i embel.
negri qe erdhi tere epsh te me perdhunoje me mbuloi te teren.nuk e di c'veshtrim i kam hedhur se pasi tha nje ''shit'' neper dhembe u zhduk ne te mijtat e sekondes.
e sheh e dashur qe sot s'ke te drejte te besh zhurme.po do te biesh bjere pa rropullime, pa fjale, pa...
Pau! Auuuu Auuuuu Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuułłł!
Vendi prijes i skytrain krejt bosh. Jane stacionet e para dhe udhetaret e kesaj pjese te rruges kam vene rč qe jane krejtesisht te qete ne zhvendosjet e tyre; kryesisht per pune. Xhami i mburojes se vagonit te pare eshte i pjerret dhe ma rrezon naten mbi fytyre ne nje kend qe po te mos ishte nate e tejdukshme, mund te me zere poshte e te me ktheje ne thjesht nje shtrese me shume mbi xham. Permbi xham, qetesia e te tjereve shfytyrohet duke iu bindur me indiference sajimeve te mia te ēastit. Pendulum i Fucault sepse perpiqet te me cingerise, tek perpiqem pas Eco's t'i gjej dhe une nje funksion, perveē atij te relativitetit. Fundja edhe une bej me shume se thjesht relativitjes.
Per pese ore dhe mė eshte zhvendosur aq larg, sa telat e duhur te telefonave per ta lidhur me mua ia kalojne ne gjatesi telave te gjakrrjedhjes sime. Sasia e numrave qe une mbart perbrenda me thjeshtezojne dhe mua ne nje formule; n-kocka, 70% uje, z-fije floku, 54kg perberje. Me bejne ndermjetese te lidhjes se nje lende me nje tjeter, per t'u kuptuar me thjeshte; per t'u paraprire shumices se pyetjeve qe hane shume kohe e te ngaterrojne po njesoj. Perveē te punesuarve perjetesisht ne pyetje-ngritje. Ja uji, ja dhe mishi. Keshtu ne dy ene te ndryshme nuk shoh te ndodhe ndonje reaksion krahe-krijues. I vetmi ndryshim eshte nje pyetje me teper. Kujt i duhen dhe keto te fundit.
E privuara dhe e privilegjuara jane antitezat e fundit qe kam gjetur per kacafytje. E privuara m'i thur mundesite e veprimeve ne forma qe vetem behen te kapshme ne caqe deliri. E favorizuara, shume enderrime privuese i anashkalon per t'i prekur neser, a nje dite tjeter. Euforia e shfrytezimit te ēdo ēasti -qe nuk vjen neser - sikur nuk do ta shoh neser, me zbret serish ne origjinen e skllaverise. Renie e botes verdalle vetem per te kapur-vete-bindur se eshte e rrumbullaket.
Po, une dua me shume Shqiperine. Siē dua me shume memorien e cila, po te pushoj per nje grimce te vetme se adhuruari, do me fshihet diku ne ndonje xhep te heshtur te trurit. Kujtesa me ben te vetedijeshme se asgje nuk eshte plakur brenda meje; une me menyren time po kryeneēezoj kohen! Dua me shume Shqiperine, sa te krijoj mitin tjeter me te ri, qe do ma rrembeje vemendjen e te me vetekenaqe qe iu nenshtrova dhe nje rregulli tjeter te ciklit: vazhdueshmerine e ndryshimit. Tani qe nuk jam e perbindshmja qe jetoi ndryshe; rishikoj zhurmen rreth mbi-njeriut, mbase e shquaj verdalle, per nje here te vetme diku jashte meje, ne rrudhat e ndonje tjetri...
Kembet e mendjes me jane mbledhur kembekryq mbi balle. Kur duan te ēmpihen, shtriqja e tyre me mpin temthat me eren mbytese te permbushjes. Kur bien te flene, kthehem dhe shoh qe po mplakesh krejtesisht ndryshe nga ē'e kisha parashikuar...
Asnjehere s'me ke pelqyer me shume se ketuPostuar mė parė nga Henri
Po, une dua me shume Shqiperine.
Siē dua me shume memorien e cila, po te pushoj per nje grimce te vetme se adhuruari, do me fshihet diku ne ndonje xhep te heshtur te trurit. Kujtesa me ben te vetedijeshme se asgje nuk eshte plakur brenda meje; une me menyren time po kryeneēezoj kohen!
Dua me shume Shqiperine, sa te krijoj mitin tjeter me te ri, qe do ma rrembeje vemendjen e te me vetekenaqe qe iu nenshtrova dhe nje rregulli tjeter te ciklit: vazhdueshmerine e ndryshimit. Tani qe nuk jam e perbindshmja qe jetoi ndryshe; rishikoj zhurmen rreth mbi-njeriut, mbase e shquaj verdalle, per nje here te vetme diku jashte meje, ne rrudhat e ndonje tjetri...
Kur nisi lufta isha i vogėl
dhe nepėr tym diēka mbaj mend.
Fill mbas ēdo lufte, bėhej si gogėl
Atdheu im! Ja kjo mė ēmend!
nga mbrapa nje pirgu te madh me kartona te cilin e ka ngritur vete, joel qellon i bindur ne drejtim te personit te cilit i perket emri qe dean bertet. ndersa une dua me shume shqiperine dhe mendova se kishe edhe nja tre vjet kohe deri sa te arrije mbi-njeriun. mos te hengra gje hakun? sorry!
Rrokullisu motra ime.Cdo renje ka nje ngritje(veq tatepjeta uroj te mos jete shume e gjate.
Liridona
dikur ketyre aneve vishnin te mbathurat mbi poturre,
tashme te mbathurat kane rene deri ne gjunje
veshtiresojne shqiptimin e sakte te meditimeve
e poturreve te vjetra u ka dale boja
sipas modes apo jo.
hahaha
shendet henri
Shqipja ėshtė fjala mė Hyjnore! Shqipja Ėshtė Fjala, Gjaku, Zėmra, Shpirti e Mendja e Asaj dhe Atij Qė Mbanė Emrin e Saj! Qė mbajnė Fjalėn e Shqipes!
Bijtė e Shqipes janė gjallė!
Mė mirė ėshtė tė duket djerrinė, e tė dali kopshtinė!
Bija e Shqipes rrokulliset pėrpjetė lartėsive, e kurrė tėposhtė!
rrokullsje nė djerrinė...guri i dritės sė fjalės, kur rrokulliset nė djerrinė - e bėn kopshtinė - sa hapembyll sytė e kohės:
merr guximin e shqipes, shikimin e shqipes, hudhu lartėsive, shpėrthe qiellin e zemrės, yllėsinė e shqiponjes e ke nė sytė tu. te gjitha i ke. e perėndishme je. afrodita nuk ėshtė vetėm nė antikė. guxo e ngjitu. nuk dėshiroj tė keshė rrokullisje. nuk anė tingujt qė pėrbėnė fjalėn. ka diēka thellė brėnda tingujve. dikush ėshtė sizifi yt. mjaftė e munduan duke e shtyer gurgjakun deri majeolympi. shoh kohėn qė vlon pėr tė shpėrthyer. ēka do tė lindet? diēka si gjithēka. vraje mendjen qė pjellė dyshime. vraje mendjen - poashtu se kur vranė mendjen - e pėrsosė! theje rimėn e vargut tė tingjve, theje gotėn e helmit, theje fuqishėm ėndrrėn se brėnda saj ka diēka tė bukur, qė gurin e bėn kometė me dritė tė vet. sikur tė ishja nė unė, do shpėrtheja nė mijra tinguj. le tė dridhet toka, e heshtja, e shtėrzimet, e kujtimet, e vlimet nga brėnda. shpoje kohėn mu nė ballė, me thjeshtėsinė e tymosur...lulet, gjethet e drurit nuk janė vjeshta. rrėnja ėshtė thellė nė fjalė. fjala, ah fjala! diēka tė ēuditshme ka nė fjalėn, qė heshtė - e shihet se po digjet heshtja. aty nė fjalė vėhet njė lule e njė gjeth, rruaza gjaku qė duaN tĖ shpėrthejnė nė rrokullisje nga mirėsia, ėmbėlsira e triumft. rrokullisje nė djerrinė. sa thjeshtėsi komplekse. mendoje gur sizifi. le tė digjet olympi nga fjala. tokė e luleve e det i koraleve janė brėnda fjalės. mos mendo se toka ėshtė vetėm e varreve, e deti vetėm i peshkaqejve... e as hėna s'ėshtė vetėm pluhurizė. hėna e fjalės mundohet tė shpėrthej mbi mal kėnge. aty ėshtė burimi i akullt pėr vapė vere. aty ėshtė ngrohtėsia e zjarmtė, nė acar dimri. shpėrthe! cakrroje gotėn e fjalės me ashk vebesimi. fundja edhe me fund. e sheh si qenkam dehur nga fjala? shpirt i lagėsht? ani, mund tė mė gjykoj perėndesha ime...e din cila ėshtė? afrodita e kohės sonė. afron dita e ti zihesh e mendon.
protoni i gjakut e elektroni i sensit dhe neutroni vėshtrues - janė atomi i pėrbindshmėrisė qė ēarmatosė ēdo ėndėrr trishtuese dhe i kthen nė lodra tė bukura fėmijėsh. shpėrthe ! e sheh, se qenkam dehur nga fjala? a ta postoj pėrgjegjėn, a jo? po!
mė trego o zot, me kėnd po flas! mėshirė o yllėsirė!
gjethet e hėnės mė paskan mbuluar tė tėrin...vrushkullo fjalė vrushkullo ujė vrushkuj tingujsh, e sizifi ende s'e ka pirė njė pikė fjale ėmbėlsirė...diēka e ēuditshme do lindet nga ti ujėfjalė djerrine!
posto pėrgjegjen. po!
Perballem me bardhesine e gjerave. Duke perfunduar ne mirekuptimin se aty eshte fillimi i tyre. Nje fillim i riperterire si veshtrimi pas nderrimit te numrit te syzeve. Gjithcka pas rifitimit te shikimit shijon sikur te jete hera e pare qe drita qe i bie permbi e pasqyron ne bebezen time. Kokeposhte. Nuk eshte hera e pare. Po te ishte dicka e paprekur me pare nga une, do te kisha ndjere frike. Njoh ēlirim e prehje vetem ne ato ē'ka i kam prekur diku me pare, qofte dhe ne vegime. Ideja e zbulimit te gjerave, ose kerkimit per to, nuk mund te kete lindur fare rastesisht. Ka qene mendimi. Kur zbres tek thjeshtezimi deri ne prekje i gjerave, mberrij tek buzet e eshkura te vatres se sime mėje; Kam shtyre fort qe te dilja prej tyre, duke mekatur mushkerite me boshllek kollė-shkaktues. Lotesjelles. I risjell neper mendje portat ne hapje. Duhet te kem shtyre shume. Me koke, djerren e kryes si nje grusht tek ben vend midis muskujve te tkurrur per te prodhuar efektin e anasjellte. Prekja jep ndjesi te palidhura me shqisat e tjera. Nje pike mund te rrije e palevizshme brenda kufijve te saj. Kur muri tundet, gozhda shtrengohet per te mos lene kornizen e varur mbi tė tė zhnderrohet ne spekter drite. Shtrengohet me po ate force qe shkakton vijat mbi buze kur fjala don t'i thyeje dhembet e te permbushe te gjitha hapesirat. Duke mbetur po e tejdukshme, sa mund te te genjeje per te brishte. Me syte te mbyllur vrapojne te tjere bri meje. Duke u mjaftuar vetem me jehonen e hapave te bashkerendesve. Me aq sa mund te merret me mend, mund te jene dhe hapat e atyre qe u jane vene pas per t'i ndalur. Perderisa syte jane ende te mbyllur, mund te jene dhe hapat e DIELLIT qe u eshte bere shok udhe. Qekur DIELLI filloi te heqe ēapat zvarre e te ngreje pluhur, shija ne qiellez e symbyllurve nuk eshte me vendim-marres i rrethanes. Deshira per te dhene me buron ne trup. Me kembengulje qe permbajtja e te provuarave te mia nuk eshte thjesht mund i humbur kot. Shiko! Provoje, se ky eshte perfundimi ku te ēon! Sa qejf, une e ti perjetojme njesoj!
ty te kam pjelle une. Me te njejtin zell e kureshtje si te sime mėje. Me padurimin per te mbyllur perfundiisht dyshimin e prejardhjes sime.
Shpesh ndaloj te matem rruges. Mbeshtes shputat e kembeve tek njeri skaj i malit. Shtrire ne kurriz, shtriqem pertej kufizimeve sasiore me pellembet zgjatur drejt pemės perballe. I jam afruar malit nje gjethe me prane. Dimri kalb gjethet atehere kur une filloj te mas distancen me fryme. Kater shtellunga te bardha fryme me afer. Nyjet e shtylles lene gjurme mbi kurriz te tokes. I meshoj trupit me fort per ēdo shtriqje; Ajo, e shkruara mbi toke nga bluarja e nyjeve te shtylles sime, eshte gjatesia e shtriqjes se trupit tim. Kater shtellunga fryme me afer malit...
Te iku jeta malore te iku
Te kujtohet ??!!!hahahaaaaa
Mos e kruaj me tel me gjemba :D
Krijoni Kontakt