Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 74
    Citim Postuar mė parė nga land
    Prince,do ja u spjegosh ti apo tja u spjegoj une

lere po he, te pakten nuk me mori per femer..

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga JestersWorld
    Te njejtat keqinterpretime te librave te shenjte gjenden dhe tek feja Islame. Nje nga keqinterpretimet madhore te tyre eshte e drejta per te Shpallur Xhihad. Sipas Kuranit do te kete nje lufte Xhihad por kete nuk do e shpallin njerzit.
    C'ia ke fut kot pa njohuri fare ketu.

E drejta per te shpallur lufte nuk ka lidhje me ato qe the per shenjtoret.

Kuranit do te kete nje lufte Xhihad por kete nuk do e shpallin njerzit
    Gjeje ku sipas Kuranit?

E di ti c'eshte xhihad?

Xhihad do te thot perpjekje,
    lufte me veteveten me veset e keqija qe e bejne pjestaret e te gjitha besimeve bile edhe ateistet,
    lufte per te ndaluar te keqen dhe te ligen,
    lufte fizike per vetembrojtje te atedheut dhe te tjereve
    lufte per te mbrojtur te pa aftit pleqet femijet dhe grate edhe nese nuk i takojne besimit islam,
    ndihma te uriturve, qendrimi dhe durimi ne fatkeqesi,
    mbeshtetja vetem te Zoti etj.

Se besoj se ka nevoje te shpallet kjo lloj lufte e as t'i mirret leje askujt per ta vepruar. Secili individualisht mund ta beje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 21-07-2007 mė 13:52
    Why do people with closed minds always open their mouths?

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Mos do te thuash se kishat protestante nuk kane rituale? Te mbushura me rituale jane edhe ato.

Prisja njė rikthim tė temės tek Toleranca qė tė mund tė diskutoj lirshėm pasi nuk e ka vendin kėtu kjo temė.

Mund tė me tregosh pak ritualet e kishės ungjillore? Se si gjithmonė kur bėhet fjalė pėr kishėn ungjillore nuk e di por shpesh mė duket se nuk di se ēfarė flet dhe nxjerr nga goja.

Citim Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Hmmm, e ke gabim! Kishat protestante bazohen ne interpretimet qe pastori i ben bibles. Dhe po te guxoje ndonje, le te jape ndonje intepretim tjeter se pastori do e nxjerre perjashta.

Ke eksperiencė personale apo nė serinė e poshtėrimeve qė i bėn kishės ungjillore publikisht, bėn pjesė edhe kjo e sipėrmja? Unė po bėj pjesė afėrsisht 10 vjet nė kishėn ungjillore por kėto gjėra qė ti thua ėshtė hera e parė qė i dėgjoj.

28 Dhe Perėndia i vuri disa nė kishė, sė pari apostuj, sė dyti profetė, sė treti mėsues; pastaj vepra tė fuqishme; pastaj dhuntitė e shėrimit, tė ndihmės e tė qeverisjes dhe tė larmive tė gjuhėve.

29 A janė vallė tė gjithė apostuj? Janė tė gjithė profetė? Janė tė gjithė mėsues?

30 A kanė tė gjithė dhuntinė e veprave tė fuqishme? A kanė tė gjithė dhuntitė e shėrimeve? A flasin tė gjithė gjuhė tė ndryshme? A interpretojnė tė gjithė?

31 Por kėrkoni me zemėr tė zjarrtė dhuntitė mė tė mira; dhe unė do t'ju tregoj njė udhė shumė mė tė lartė.

Kjo ėshtė KISHA dhe organet funksionale tė saj. Sigurisht qė ka edhe nga ata qė e quajnė veten tė krishterė dhe tė vetmen gjė qė bėjnė dhe qė i bėn ata tė krishterė sipas mendimeve tė tyre, ėshtė tė rrinė gjithė ditėn duke akuzuar KISHĖN qė Krishti e fitoi me gjakun e Tij tė Shenjtė tė derdhur nė kryq. Njerėz qė nuk kanė kuptuar kryqin, katandisen si puna jote qė nuk bėjnė gjė tjetėr veēse ngrejnė gishtin kundėr kishave. Kisha ka dobėsi, ka rėnie, bėn gabime, por gjithmonė ecėn pėrpara. Ka Dhėndrin qė e do dhe qė u flijua pėr tė, dhe ėshtė Ai qė e udhėheq, dhe drejton me dashuri duke i prirė asaj deri nė ditėn qė Ai do vijė ta marrė.

Dhe ata qė mėsojnė atje, kanė dashurinė, durimin dhe respektin tė dėgjojnė edhe njė mendim tė kundėrt nga ai qė shprehin, nga njerėz si ty. Kur ti nuk e njeh kėtė, e mira do ishte tė mos flisje fare.

Perėndia ju mėshiroftė me akuzat dhe me gishtin e ngritur ndaj kishės, sepse vetėm Djalli e bėn atė qė ju bėni.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 22-07-2007 mė 13:25
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Shtegtari
    Vella, kishat protestante vertet thone se bazohen vetem ne Bibel, por nese kjo do te ishte plotesishte e vertete atehere nuk do te kishte kaq shume percarje midis tyre dhe nuk do te kishte kaq shume kisha.
    Ne rradhe te pare: Ke lexuar ne Bibel per ndonje kishe protestante, apo ungjillore, apo.. apo... apo...? Une kam lexuar vetem per kisha qe merrnin emrin e qytetit ku ndodheshin.
    Se dyti: Pe te permendet ndonje katolik, orthodoks, protestant, ungjillor apo ndonje tjeret emer per ata qe besonin ne Jezusin Krishtin? Une shikoj vetem te krishtere pa asnje percaktor.
    Dhe se treti, ashtu sic e tha liveintwoplaces, edhe kishat protestante jane te mbushura me rituale, vetem se nuk paraqiten si te tille por me nje mbulese biblike.

Zoti me ty.

Kur pjekuria frymore ėshtė e njė niveli tė dobėt, i krishteri edhe mund tė pėrfundojė nė kėto mendime si tė tuat. Kisha ka kaluar dhe kalon vėshtirėsi tė shumėllojshme. Historia kishtare ėshtė e mbushur me gjėra tė tilla. Nuk janė kishat ungjillore ato qė janė tė pėrēara, por mungesa e njohurisė dhe mosqenia nė njė kishė dhe mungesa e jetės kishtare tė kanė ēuar nė pėrfundime tė gabuara. Mėso se tė krishterė si ty dhe si disa tė tjerė, u pėlqen tu gudulisin veshėt me gjėra qė ata duan ti dėgjojnė duke menduar se ky ėshtė mėsimi i shėndoshė qė vjen nga Perėndia.

Kishat morėn emėr qė tė mund tė bėhet dallimi i mėsimit tė ēdo kishe. Ato nuk e braktisėn Krishtin por e ndjekin mėsimin e Tij me besnikėri dhe me dashuri. Nuk ndjekin teori tė nxjerrė nga mendja njerėzore .

Dhe se treti, ashtu sic e tha liveintwoplaces, edhe kishat protestante jane te mbushura me rituale, vetem se nuk paraqiten si te tille por me nje mbulese biblike.
    Ku janė ritualet? Cila ėshtė mbulesa biblike qė nėnkupton hipokrizinė megjithėse nuk e ke guximin ta thuash hapur? Sa pėr atė qė e ka thėnė, lėre mė mirė.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    @ Land dhe Morning Star ... me falni se ju fika llullen. Eshte e cuditshme aftesia e Shqiptareve per te kaluar cdo diskutim ne pikat me themelore te tij.

Citim Postuar mė parė nga alko71
    C'ia ke fut kot pa njohuri fare ketu.

E drejta per te shpallur lufte nuk ka lidhje me ato qe the per shenjtoret.

Gjeje ku sipas Kuranit?

E di ti c'eshte xhihad?

Xhihad do te thot perpjekje,
    lufte me veteveten me veset e keqija qe e bejne pjestaret e te gjitha besimeve bile edhe ateistet,
    lufte per te ndaluar te keqen dhe te ligen,
    lufte fizike per vetembrojtje te atedheut dhe te tjereve
    lufte per te mbrojtur te pa aftit pleqet femijet dhe grate edhe nese nuk i takojne besimit islam,
    ndihma te uriturve, qendrimi dhe durimi ne fatkeqesi,
    mbeshtetja vetem te Zoti etj.

Se besoj se ka nevoje te shpallet kjo lloj lufte e as t'i mirret leje askujt per ta vepruar. Secili individualisht mund ta beje.
    Ti ben mire ta lexosh nje here ate kuranin tend. Pastaj ben mire te lexosh se cfare thone disa militant qe shfrytezojne kete fe per interesat e tyre personale ne kurriz te miliona njerzve.

Xhihad . shoku talent do te thote Lufte e Shenjte. Tani une nuk e di si i sheh ti gjerat po me sa di une njerzit nuk mund te shpallin kesi luftrash.
    Do te ishte njesoj si te fillonin te krishteret e te deklaronin Armagedon

Ps: Une nuk arrij te kuptoj se pse ata qe besojne nuk kane lexuar kurr librat e tyre. Ndersa ata qe zihen perdite me termin zot, kane lexuar thuajse gjithcka mbi te....

Cudi Cudi....
    Eshte nje vers ne bibel qe perseritet shpesh dhe qe per mua eshte burmi i injorances se masave dhe konsolidimit te fuqise se asaj pakice klerike qe i drejton:

Mos dysho kurr zotin tend. (verset nuk i kam se bibel e kuran i kam ne qilar)

Cudia me e madhe eshte se baza e inteligjences eshte dyshimi. Pa dyshim nuk ka kuriozitet. Pa kuriozitet nuk ka pyetje. PA pyetje ... jemi te barabarte me nje peme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 22-07-2007 mė 15:58
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Peniel
    Njerėz qė nuk kanė kuptuar kryqin
    Lavdi i qofte Perendise, Atit te Zotit tone Jezus Krishtit dhe Atit tone, qe nepermjet teje, vella, me beri te kuptoj kryqin. I jam shume mirenjohes qe ma solli ate nepermjet nje vellai nga i cili nuk e prisja, por nuk jam une ai qe vendos nga do me vije kryqi, por eshte Ati, qe e beri nga dashuria e madhe qe ka per mua ( ne kete rast).

Hiri, paqja dhe bekimet e Tij jane gjithmone me ty, vella.

P.S. Meqe filluan edhe nje here zenkat midis besimtareve (ashtu sic kisha frike se do ndodhte) vendosa qe te mos shkruaj me.

Gjithe te mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shtegtari : 22-07-2007 mė 17:25
    Sarayu, the one who is streaming.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Mund tė me tregosh pak ritualet e kishės ungjillore? Se si gjithmonė kur bėhet fjalė pėr kishėn ungjillore nuk e di por shpesh mė duket se nuk di se ēfarė flet dhe nxjerr nga goja.
    Po si t'i tregoj une ritualet e kishave protestante kur ti i ke syte e mbyllura dhe nuk sheh dot???

Fakti qe ritualet e kishave protestante ndryshojne nga ato te kishave Katoliko-Ortodokse, nuk do te thote se nuk jane rituale.

Sikur vetem nje shembull te vogel te te them, do bindesh (nese ke aq burrerri). Fakti qe kudo ne bote te shkosh dhe te vizitosh nje kishe protestante, pothuajse do gjesh te njejtat praktika, e tregon se keto kisha jane mbushur me rituale. Keto kisha jane kthyer si McDonalds. Kudo qe te shkosh ne bote, McDonalds do jene te njejta. Ne Kine, Japoni, Itali, Greqi, kudo ne bote McDonalds jane te njejta. E njejta gje ndodh edhe me kishat protestante. Kudo qe te shkosh ne bote, pak a shume te njejtat gjera do shohesh ne takimet e se Djeles. Nje lutje, tre kater kenge, perseri nje lutje nga pastori (qe shpesh permban te njejtat fjale) me pas nje predikim dhe mbyllet perseri me nje lutje. E njejta gje, pak a shume ndodh ne te gjitha kishat Protestante te te gjithe botes. Ndryshime shume te vogla do gjesh, diku kenget do kendohen nga kori i muzikes, diku tjeter nga vete njerezit qe mblidhen aty.

Ke eksperiencė personale apo nė serinė e poshtėrimeve qė i bėn kishės ungjillore publikisht, bėn pjesė edhe kjo e sipėrmja? Unė po bėj pjesė afėrsisht 10 vjet nė kishėn ungjillore por kėto gjėra qė ti thua ėshtė hera e parė qė i dėgjoj.
    Ne radhe te pare dua ta korrigjoj edhe nje here fjaline qe kam thene me pare, te cilen shume i nderuari moderator Darwin ma kishte ndryshuar duke besuar se ishte ofendim, por qe per mua nuk eshte.

Une nuk kam thene se po te guxoje ndonje le ta jape mendimin dhe se pastori do ta nxjerre perjashte. Une kam thene tekstualisht se pastori do ta nxjerre prej BYTHESH perjashta. (shpresoj kesaj radhe te arrish ta lexosh para se moderatori ta heqe. )

Se dyti, perse te shqetesoka kaq shume fakti qe une i them gjerat ashtu sic jane, ne nje kohe qe kur dikush tjeter me siper "akuzoi" kishat me ikone se ndjekin rituale, as qe e prishe terezine fare, perkundrazi, mbase do i kesh derguar edhe ndonje reputacion me "Zoti te bekofte". E pra, kjo eshte hipokrizi, te gezohesh kur akuzohen kishat e tjera pervec kishes tende, dhe kur kisha jote akuzohet, sigurisht ata qe e akuzojne, veprojne nga djalli.

Se treti, akoma edhe ne kishen ku ti shkon, drejtuesit e asaj kishe bejne ligjin dhe nuk te pyesin fare ty, mua apo nje anetar te thjeshte dhe as nuk respektojne lirine e te tjereve. Dhe ti e di shume mire se sa e sa motrave u eshte bere kritike vetem e vetem se kane shkuar atje te veshura me pantallona, apo me unaza neper duar. Keshtu qe te leverdis te mbyllesh gojen dhe te mos flasesh fare me mire.

Kjo ėshtė KISHA dhe organet funksionale tė saj. Sigurisht qė ka edhe nga ata qė e quajnė veten tė krishterė dhe tė vetmen gjė qė bėjnė dhe qė i bėn ata tė krishterė sipas mendimeve tė tyre, ėshtė tė rrinė gjithė ditėn duke akuzuar KISHĖN qė Krishti e fitoi me gjakun e Tij tė Shenjtė tė derdhur nė kryq. Njerėz qė nuk kanė kuptuar kryqin, katandisen si puna jote qė nuk bėjnė gjė tjetėr veēse ngrejnė gishtin kundėr kishave. Kisha ka dobėsi, ka rėnie, bėn gabime, por gjithmonė ecėn pėrpara. Ka Dhėndrin qė e do dhe qė u flijua pėr tė, dhe ėshtė Ai qė e udhėheq, dhe drejton me dashuri duke i prirė asaj deri nė ditėn qė Ai do vijė ta marrė.
    Jo, jo, nuk akuzojme kishen. Akuzojme ata qe abuzojne mbi kishen, por ti nuk mund t'i kuptosh keto gjera. Akuzojme ata persona qe e shtypin kishen, ata persona qe nuk e lene te lire Ate, ata persona qe e kane privuar Kishen nga liria qe Krishti u ka falur me gjakun e Tij.

Nejse, sic e thashe ne fillim, ti nuk mund t'i kuptosh keto gjera.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Peniel
    Kur pjekuria frymore ėshtė e njė niveli tė dobėt, i krishteri edhe mund tė pėrfundojė nė kėto mendime si tė tuat. Kisha ka kaluar dhe kalon vėshtirėsi tė shumėllojshme. Historia kishtare ėshtė e mbushur me gjėra tė tilla. Nuk janė kishat ungjillore ato qė janė tė pėrēara, por mungesa e njohurisė dhe mosqenia nė njė kishė dhe mungesa e jetės kishtare tė kanė ēuar nė pėrfundime tė gabuara. Mėso se tė krishterė si ty dhe si disa tė tjerė, u pėlqen tu gudulisin veshėt me gjėra qė ata duan ti dėgjojnė duke menduar se ky ėshtė mėsimi i shėndoshė qė vjen nga Perėndia.
    Ndersa lexoja kete pjese, kthehesha perseri siper per t'u siguruar mire se kush e ka shkruar, pasi me ngjante plotesisht me shkrimet e Albos, por me sa shoh, ja paske mesuar mire akoma edhe menyren e te shkruarit. Te lumte!

Nese do i besh nje krahasim te vogel shkrimeve te mia me te tuat do shohesh se je ti qe hidhesh ne gjykime dhe madje personale, ne nje kohe qe na akuzon neve per gjykim. Nese do shohesh me kujdes shkrimet e mia, do vesh re se ne asnje vend nuk fola per kishat ungjillore, por per kishat protestante ne pergjithesi, pra, ajo qe une denoj, nuk jane njerezit, por sistemi i tere. Keshtu pra, nuk eshte kisha qe une gjykoj, apo akuzoj, nderkohe je ti qe gjykon kishen, pasi ti e di shume mire se kisha nuk eshte ndertesa por njerezit dhe kur ti gjykon njeri nga me te vegjlit te mbreterise se Tij, ti ke gjykuar direkt vete Krishtin.

Zoti mos e marrte parasysh kete gje, pasi jam i sigurte se e ke bere pa vetedije.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Land dhe Morning Star ... me falni se ju fika llullen. Eshte e cuditshme aftesia e Shqiptareve per te kaluar cdo diskutim ne pikat me themelore te tij.
    Po pra, SHQIPTARET.. po me dukesh edhe ti si ato fshataret qe shkojne ne Greqi edhe vijn me vone duke then.. Bahhh Cfar nuk ben shqiptari edhe anijen kozmike e ka ndertuar.

Jester cfar lidhje kishte shqiptarizimi ktu?

Sa per kto 10 urdheresat akoma skeni shpjeguar ndonje gje te hajrit se pse tjeter shkruhet edhe tjeter veprohet ne Kisha.

Duke pasur parasysh
    2. Nuk do tė bėsh asnjė skulpturė apo shėmbėlltyrė tė gjėrave qė janė atje lart nė qiell, kėtu poshtė nė tokė apo nė ujėrat poshtė tokės.

3. Nuk do tė pėrdorėsh mė kot Emrin e Zotit, Perėndisė tėnd, sepse Zoti nuk ka pėr ta lėnė tė padėnuar atė qė pėrdor Emrin e Tij kot.

Edhe qe ska asnje Justifikim, kte e dini shume mire.

E lejon Feja katolike homoseksualizmin??? Atehere nese nuk e lejon, pse ne amerike eshte zgjedhur prifti homoseksual edhe me dijenin e vatikanit??

Kte ma shpjegoni!?

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Shtegtari
    Lavdi i qofte Perendise, Atit te Zotit tone Jezus Krishtit dhe Atit tone, qe nepermjet teje, vella, me beri te kuptoj kryqin. I jam shume mirenjohes qe ma solli ate nepermjet nje vellai nga i cili nuk e prisja, por nuk jam une ai qe vendos nga do me vije kryqi, por eshte Ati, qe e beri nga dashuria e madhe qe ka per mua ( ne kete rast).

Hiri, paqja dhe bekimet e Tij jane gjithmone me ty, vella.

P.S. Meqe filluan edhe nje here zenkat midis besimtareve (ashtu sic kisha frike se do ndodhte) vendosa qe te mos shkruaj me.

Gjithe te mirat

Gėzohem qė Perėndia tė paska mėsuar kryqin nėpėrmjet meje.

Sa pėr zėnkat, unė nuk i shoh gjėkundi. Nėse kjo ishte mėnyra jote e shmangies dhe e mbylljes sė diskutimit tėnd, nuk di se ēfarė tė tė them. Prisja njė pėrgjigje prej teje e cila nuk erdhi dhe me sa duket ishe i paaftė ta jepje. Nejse nuk ka gjė.

Perėndia tė bekoftė nė jetėn tėnde.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muslimanėt nė Amerikė para Kristofor Kolombos!
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 17:25
  2. Bellucci, u shpjegon femrave bukurinė e saj !!
    Nga no name nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 14:05
  3. Nga Perandoria Osmane nė Shqipėri
    Nga celyy nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-11-2008, 09:03
  4. Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 30-07-2002, 19:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •