Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 74
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Po si t'i tregoj une ritualet e kishave protestante kur ti i ke syte e mbyllura dhe nuk sheh dot???

Fakti qe ritualet e kishave protestante ndryshojne nga ato te kishave Katoliko-Ortodokse, nuk do te thote se nuk jane rituale.

Sikur vetem nje shembull te vogel te te them, do bindesh (nese ke aq burrerri). Fakti qe kudo ne bote te shkosh dhe te vizitosh nje kishe protestante, pothuajse do gjesh te njejtat praktika, e tregon se keto kisha jane mbushur me rituale. Keto kisha jane kthyer si McDonalds. Kudo qe te shkosh ne bote, McDonalds do jene te njejta. Ne Kine, Japoni, Itali, Greqi, kudo ne bote McDonalds jane te njejta. E njejta gje ndodh edhe me kishat protestante. Kudo qe te shkosh ne bote, pak a shume te njejtat gjera do shohesh ne takimet e se Djeles. Nje lutje, tre kater kenge, perseri nje lutje nga pastori (qe shpesh permban te njejtat fjale) me pas nje predikim dhe mbyllet perseri me nje lutje. E njejta gje, pak a shume ndodh ne te gjitha kishat Protestante te te gjithe botes. Ndryshime shume te vogla do gjesh, diku kenget do kendohen nga kori i muzikes, diku tjeter nga vete njerezit qe mblidhen aty.

Ti mė kėrkon burrėri pėr tė pranuar njė fjalė tė nxjerrė nga goja jote dhe unė tė them qė ti i pari duhet ta kishe treguar burrėrinė tėnde duke sjellė kėtu qoftė edhe njė rit dhe jo duke u shmangur. Pastaj nuk e kuptoj njė gjė kėtu nė kėtė Forum. Ose ėshtė sėmundje ose mentaliteti shqiptar ėshtė ti tillė. Shumica e atyre qė diskutojnė kėtu, pretendojnė se janė tė pagabueshėm nė faktet qė sjellin dhe se tjetri duhet tė bindet me patjetėr me faktet qė ata sjellin. Nuk e di se kush ta paska mbushur mendjen ty se ti ke tė drejtė nė ēdo gjė qė thua.

Ku janė ritualet pra? Nėse kishat anembanė botės janė tė njėjta, lavdi Zotit pėr kėtė. Dhe pėr mė tepėr ti akoma nuk ke kuptuar funksionin e kishės, nuk di se si funksionon njė kishė. Ti mendon se kisha duhet tė funksionojė sipas asaj qė ti ke mendjen tėnde. Tė siguroj qė kishat kanė atė funksion qė ata vendosin tė kenė. Dhe nėse ata kanė atė funksionim qė ti pėrmend mė lart, ty tė prish punė? Besimtarėt qė mblidhen nė kėto kisha vendosin vetė mėnyrėn e funksionimit tė saj, ashtu siē atyre iu pėlqen dhe nuk jua imponon askush atė.

Ne radhe te pare dua ta korrigjoj edhe nje here fjaline qe kam thene me pare, te cilen shume i nderuari moderator Darwin ma kishte ndryshuar duke besuar se ishte ofendim, por qe per mua nuk eshte.

Une nuk kam thene se po te guxoje ndonje le ta jape mendimin dhe se pastori do ta nxjerre perjashte. Une kam thene tekstualisht se pastori do ta nxjerre prej BYTHESH perjashta. (shpresoj kesaj radhe te arrish ta lexosh para se moderatori ta heqe. )
    Sido qė ta kesh thėnė e kuptova se ēfarė do tė thuash dhe ta kam dhėnė pėrgjigjen. Dhe pėr herė tė dytė po ta them me shkronja tė mėdha se ndoshta nuk e ke lexuar mirė. JE DUKE GĖNJYER SEPSE KJO NUK NDODH NĖ ASNJĖ KISHĖ. E di se ēfarė je duke bėrė? Je duke krahasuar besimtarėt e krishterė me njerėz pa personalitet, me njerėz tė humbur si delet pa bari, me njerėz robotė qė bėjnė atė qė ju thonė dhe nuk sjellin asnjė kundėrshtim. Kam qenė unė njė nga ata qė nuk jam pajtuar dhe askush nuk mė ka nxjerrė pėrjashta.

Se dyti, perse te shqetesoka kaq shume fakti qe une i them gjerat ashtu sic jane, ne nje kohe qe kur dikush tjeter me siper "akuzoi" kishat me ikone se ndjekin rituale, as qe e prishe terezine fare, perkundrazi, mbase do i kesh derguar edhe ndonje reputacion me "Zoti te bekofte". E pra, kjo eshte hipokrizi, te gezohesh kur akuzohen kishat e tjera pervec kishes tende, dhe kur kisha jote akuzohet, sigurisht ata qe e akuzojne, veprojne nga djalli.
    Shiko. Nuk bie nė atė nivel aq tė dobėt ku je edhe ti. Unė nuk gėzohem aspak kur njė kishė shahet qoftė kjo ortodokse, qoftė kjo katolike apo protestante. Nėse dėgjoj njė sharje tė tillė, mė vjen keq qė e dėgjoj sepse ndoshta njė nga kėto kisha nuk ka pasur dėshmi tė mirė dhe emri i Perėndisė ėshtė bėrė shkak qė njeriu tė blasfemojė. Sa i dobėt qė qenke nė mendim. Ti i thua gjėrat ashtu siē janė? NUk e di po mė duket se paske njė pėrvojė tė hidhur nga kishat ungjillore. Ndoshta kur morre pjesė prite tė tė pėrkuleshin tė gjithė dhe tė tė tė thoshin: Vėlla, na udhėhiq se ti ke tė drejtė ose ndoshta ėndėrrove pėr ndonjė post tė rendėsishėm tė jesh dikushi, tė kesh emėr. Tė tillė ka plot dhe lavdi Zoti qė nuk jam anėtar i njė grupi tė tillė. Kisha nuk ėshtė qeveri qė ndan karrige. Nė kishė, luftohet, gjunjėzohet, qajmė, gėzojmė, hidhėrohemi, inkurajohemi, biem, ngrihemi, ecim pėrpara, pėrpiqemi etj, etj. KJO ĖSHTĖ KISHA E KRISHTIT.

Se treti, akoma edhe ne kishen ku ti shkon, drejtuesit e asaj kishe bejne ligjin dhe nuk te pyesin fare ty, mua apo nje anetar te thjeshte dhe as nuk respektojne lirine e te tjereve. Dhe ti e di shume mire se sa e sa motrave u eshte bere kritike vetem e vetem se kane shkuar atje te veshura me pantallona, apo me unaza neper duar. Keshtu qe te leverdis te mbyllesh gojen dhe te mos flasesh fare me mire.
    Sa pėr dijeni nė atė kishė nuk ka drejtues, ka pleqėsi dhe pleqėsia nuk bėn ligjin por udhėheq dhe drejton kishėn. Sigurisht qė mė pyesin dhe na pyesin. Nuk e kuptova se ēlidhje ke ti me atė kishė kur ti nuk shkel kurrė? Mos je ngatėrruar gjė? Sa pėr kritikėn besoj se nuk ka asnjė problem. Ata qė na kanė pritur atje nė shtėpinė e tyre, kanė vendosur tė jetojnė nė njė mėnyrė tė caktuar. Ne jemi tė detyruar tė respektojmė dėshirėn e tyre. Ashtu si nė shtėpinė tėnde je ti ai qė vendos rregullat e shtėpisė si i pari i shtėpisė ashtu edhe ata atje bėjnė tė njėjtėn gjė. Unė ta mbyll gojėn? Pse nuk mė leverdis apo do humbas ndonjė pasuri? Lėri kėto dhe fol seriozisht se nuk ka lezet.

Jo, jo, nuk akuzojme kishen. Akuzojme ata qe abuzojne mbi kishen, por ti nuk mund t'i kuptosh keto gjera. Akuzojme ata persona qe e shtypin kishen, ata persona qe nuk e lene te lire Ate, ata persona qe e kane privuar Kishen nga liria qe Krishti u ka falur me gjakun e Tij.

Nejse, sic e thashe ne fillim, ti nuk mund t'i kuptosh keto gjera.

Por kė mendon ti se po akuzon? Duke drejtuar gishtin drejt njė kishe a nuk je duke akuzuar njė pjesė tė trupit tė Krishtit dhe vetė Krishtin? Nuk ka asnjė person qė abuzon mbi kishėn dhe ata qė janė pėrpjekur tė abuzojnė, Perėndia i ka larguar me kohė Kisha nuk ėshtė kazermė ushtarake nė tė cilėn tė gjithė janė tė detyruar tė binden pa diskutim. Kisha ėshtė organ i gjallė qė vepron dhe qė ka jetė. Ai qė nuk pajtohet me mėsimin e saj, ėshtė i lirė tė largohet sepse Krishti e ka bėrė tė lirė dhe pėr mė tepėr nuk ka arsye pse tė ndihet i ndrydhur apo i detyruar. Mė pėlqen rri, nuk mė pėlqen nuk rri.

Cilat gjėra nuk kuptoj dot unė? Apo bėj pjesė edhe unė sipas teje nė atė grupin e njerėzve me mentalitet tė dobėt? Nejse nuk mė bėhet vonė fare se ēfarė mendimi ke pėr mua. Unė di tė tė them njė gjė tė fundit. Kam njohur shumė tė krishterė nė jetėn time si i krishterė gjatė kėtyre viteve. Kėto fjalė dhe kėto lloj bisedash i kam bėrė kushedi se sa herė dhe mė ėshtė regjur lėkura me njerėz si ty. Pėrfundimi i kėtyre tė krishterėve ka qenė tė vėrtiten si satelitė nėpėr kisha duke u pėrpjekur tė gjejnė atė qė ata dėshironin (gjė qė nuk e gjetėn kurrė) dhe si pėrfundim disa u larguan fare nga besimi dhe disa u rikthyen nė kishat nga ku kishin ikur duke kėrkuar falje publikisht pėr fjalėt e kėqia qė kishin folur ndaj saj.

Kjo ndodhi sepse ata njerėz nuk kishin kuptuar nė jetėn e tyre se ēdo tė thotė tė jetosh nė kishė dhe tė jesh pjesė e saj. Lavdi Perėndisė pėr pjesėn e kthyer sepse duke pasur zemrėn e hapur dhe tė sinqertė, Perėndia u foli duke i udhėhequr pėrsėri nė kishėn e Tij. Personalisht mėsova njė gjė nė jetėn time si i krishterė dhe si pjestar i kishės sė Krishtit. Mėsova tė kėmbėngul, tė thyej gjunjėt nė lutje, tė qaj me motrėn dhe vėllain tim nė Krisht, tė gėzohem me tė, tė pėrpiqem, tė bashkėvuaj, tė mėsoj tė eci sė bashku me tė dobėtin dhe me tė fortin nė besim drejt shejtėrimit. Kjo ėshtė kisha. Nė asnjė tekst biblik, nė asnjė rresht tė Bilės nuk na flitet pėr njė kishė tokėsore tė pėrsosur, por pėr njė kishė qė kėmbėngul dhe ecėn nė shenjtėrim drejt pėrsosmėrisė, pėrsosmėri e cila do tė marrė tratėn e plotė nė Qiell.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Ndersa lexoja kete pjese, kthehesha perseri siper per t'u siguruar mire se kush e ka shkruar, pasi me ngjante plotesisht me shkrimet e Albos, por me sa shoh, ja paske mesuar mire akoma edhe menyren e te shkruarit. Te lumte!

Nese do i besh nje krahasim te vogel shkrimeve te mia me te tuat do shohesh se je ti qe hidhesh ne gjykime dhe madje personale, ne nje kohe qe na akuzon neve per gjykim. Nese do shohesh me kujdes shkrimet e mia, do vesh re se ne asnje vend nuk fola per kishat ungjillore, por per kishat protestante ne pergjithesi, pra, ajo qe une denoj, nuk jane njerezit, por sistemi i tere. Keshtu pra, nuk eshte kisha qe une gjykoj, apo akuzoj, nderkohe je ti qe gjykon kishen, pasi ti e di shume mire se kisha nuk eshte ndertesa por njerezit dhe kur ti gjykon njeri nga me te vegjlit te mbreterise se Tij, ti ke gjykuar direkt vete Krishtin.

Zoti mos e marrte parasysh kete gje, pasi jam i sigurte se e ke bere pa vetedije.

E para e punės nuk tė jam drejtuar ty. Se kush ėshtė mė i vogli nė mbretėrinė e Perėndisė, kėtė e di Zoti dhe jo ti. Tani nėse ty tė vjen keq qė i jam drejtuar njėrit prej pasuesve tė tu tė zjarrtė qė ecėn si kali i karrocės, ky ėshtė problemi yt. AI ėshtė pėrfundimi frymor i atij vėllai qė e dua shumė nė Krishtin. Pa dashur ta gjykoj pėr jetėn e tij frymore, thjesht i vura nė dukje njė tė vėrtetė qė shpresoj njė ditė ta kuptojė.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Morning star
    2. Nuk do tė bėsh asnjė skulpturė apo shėmbėlltyrė tė gjėrave qė janė atje lart nė qiell, kėtu poshtė nė tokė apo nė ujėrat poshtė tokės.

3. Nuk do tė pėrdorėsh mė kot Emrin e Zotit, Perėndisė tėnd, sepse Zoti nuk ka pėr ta lėnė tė padėnuar atė qė pėrdor Emrin e Tij kot.

Atehere te urdhersa 1 .. ju te krishteret keni krijuar mijra shembelltyra te zotit, JU FALENI TE NJE KRYQ TE BER NGA DORA E NJERIUT, faleni te nje COPE DRURI, mbani ne qafe nje zinxhir floriri te ber nga dora e njeriut, edhe e puthni sa her doni te beni dicka, JU FALENI NE STATUJA, keni krijuar statuja ku faleni nderkohe qe urdhersa eshte e shkruar te bibla juaj me shkronja te medha.. Nuk do tė bėsh asnjė skulpturė apo shėmbėlltyrė tė gjėrave qė janė atje lart nė qiell, kėtu poshtė nė tokė apo nė ujėrat poshtė tokės

Pse dilni ne kundershtim me 10 urdhersat qe zoti i gdhendi me zjarr (sipas legjendes )

Pse kur flisni me dike thoni ( ZOTI E DI, Zoti e ka ne dore, Zoti e denoi, Zoti ja beri kshu, Zoti do e ndeshkoje, Zoti ktu zoti aty ) nderkohe qe e ke te shkruar me SHKRONJA TE MEDHA Nuk do tė pėrdorėsh mė kot Emrin e Zotit, Perėndisė tėnd, sepse Zoti nuk ka pėr ta lėnė tė padėnuar atė qė pėrdor Emrin e Tij kot

ju bini ne kundershtim me ato qe jan shkruar ne bibel, Prifterinjt jan PEDOFILLE, HOMOSEKSUALE, TRADHETARE, qe vatikani i lejon te flasin ne emer te zotit.. KU ESHTE FEJA??

ku eshte kryqi qe po tregon..? kur ty te dalin te gjitha kundra..? Mos mendo se njerzit behen ateiste sepse jan te pa fe.. behen ateiste sepse u mbushen me genjeshtra nga ju, u tradhetuan nga feja e tyre qe denonte HOMOSEKSUALIZMIN EDHE PEDOFILLIZMIN.. nderkohe qe ne amerike ka prifterinj homoseksual edhe pedofill. KA FAKTE PER KETO.

Cdo me thoni per kryqin qe mbani ne qafe? kush ju thote ta mbani ate kryq, kush ju thote te faleni te nje statuje druri, kush ju thote te krijoni shembelltyren e zotit edhe ti faleni, kush ju thote qe merrni nje cope druri edhe lutuni para asaj statujes krijuar nga nje zdrukthtar i lagjes?

ka njeri qe mi zgjidh keto enigma?? sepse sipas meje sme duket normale qe tjeter gje shkruhet ne Bibel edhe tjeter gje bejn vatikani edhe kishat.

Gjith te mirat.
    o shoku po pse pyet te krishteret per urdheresat qe zoti ua dha hebrejve...po pate ndonje gje qe ka thene krishti ok,po urdheresat leri menjane...ungjilleve u duhej dhe nje pjese e vjeter dhe moren torahun ashtu sikurse edhe muhametit i duhej nje histori dhe mori nga bibla dhe torahu...pse i komplikon kot gjerat me shume se c'jane....Ato pyetje drejtoja hebrejve....

Manchester Maska e -Alda-
    Anėtarėsuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Mendoj qe besimin tek Jesusi nuk mund ta marresh nepermjet kishesh po nga fjalet e Bibles.Askush nuk po abuzon me kishen eshte ajo qe abuzon me njerzit.Pse duhet te degjosh nje prift kur vete ai nuk e ndjek rrugen e Zotit duke marre parasysh akuzat qe i behen prifterinjeve ne Amerike.Kishat nuk zbatojne ato qe thuhen ne urdheresa, jane vete ato qe kane abuzu me fjalen e Perendise.
    Ajo se c`ka ka len Jesusi te shkruar eshte me e rendesishme se ajo qe degjohet ne kisha.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Peniel
    E para e punės nuk tė jam drejtuar ty. Se kush ėshtė mė i vogli nė mbretėrinė e Perėndisė, kėtė e di Zoti dhe jo ti. Tani nėse ty tė vjen keq qė i jam drejtuar njėrit prej pasuesve tė tu tė zjarrtė qė ecėn si kali i karrocės, ky ėshtė problemi yt. AI ėshtė pėrfundimi frymor i atij vėllai qė e dua shumė nė Krishtin. Pa dashur ta gjykoj pėr jetėn e tij frymore, thjesht i vura nė dukje njė tė vėrtetė qė shpresoj njė ditė ta kuptojė.
    Peniel, nuk do t'i pergjigjem shkrimeve te tua per faktin se jane kthyer ne sulme dhe akuza personale. Gjithsesi, te falenderoj nga zemra per gjithcka ke thene per mua. Hiri dhe paqja e Tij qofshin me ty.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Peniel, nuk do t'i pergjigjem shkrimeve te tua per faktin se jane kthyer ne sulme dhe akuza personale. Gjithsesi, te falenderoj nga zemra per gjithcka ke thene per mua. Hiri dhe paqja e Tij qofshin me ty.

Edhe unė tė falenderoj pėr bisedėn megjithėse e gjymtuar. Zoti me ty.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Ua c'me cuditi ky Penieli. Hipokrizi me te madhe nuk paska sesa keto fjalet "Nen Hirin e Tij" pasi asnje fjale nga te gjitha sa ka thene ne komentet nuk ka hir, por gjykim. Te rrofte evangjelizmi, njesoj si keta amerikanet e gjore qe s'po dine si te ikin nga kishat protestante per shkak te hipokrizise dhe korruptimit.

C'vella more, c'vella, as komshiut nuk i flitet ashtu. As njerin, as tjetrin nuk njoh. Por ndonje fije krishterimi nuk pashe ne keto pergjigjet tende z.Peniel, apo zonja c'te jesh, ndersa ti more live... se e ke te gjate emrin, c'merresh. Kush eshte i verber as qe mund ta kuptoje driten, ja qe ka dhe nga ata qe jane te verber "ne Krishtin".

Te fala

Kjo puna e ikonave si qe? A e dini juve firifiut qe ikonat kane mbajtur gjalle Ungjillin e Zotit per 2000 vjet? Mos ndoshta e dini qe bota ka qene e edukuar dhe njerezit lexonin libra kur s'kishin me se te merreshin? Ikonat jane percjelles te vete mesazhit te Krishtit. Ate qe njerezit nuk mund ta lexonin e perjetonin ne pikturat dhe ne imazhet qe moren shenjterine prej mesazhit qe percillnin.
    Ndersa per 10 urdheresat mund te them kaq. Kush i ka te shkruara ne zemer, i jeton, kush nuk i ka thjesht i zbaton per hir te vetes, jo per hir te Zotit. (si puna e ketij kandarit qe na flet "ne hir")
    Kokrrizat e reres nuk jane puthje valesh
    Por lot...Lot shkembinjsh, Dashurish, tretur me kot ©

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-03-2007
    Postime
    22
    morning star pasi te besh nje pyetje duhet te informohesh mire.se ēpytje po bej. pasi ka nje ndryshim te madhe mes dhiates te vjeter dhe dhiates te re.se pari 10 urdheresat ai ja hebrejve pra moisiut.dhe ne ate kohe nuk egzistonte krishterimi.ai tha mos hani as mishin e derrit dhe duhet te beheni edhe synet vete krishti u be synet diten e 8 te lindjes se tij.por kjo ska te beje me krishterimin sepse krishterimi solli nje fryme te re te besuarit ashtu siē e solli edhe muhameti pas tij.

dhe ne ate kohe nuk egzistonte krishterimi.ai tha mos hani as mishin e derrit dhe duhet te beheni edhe synet vete krishti u be synet diten e 8 te lindjes se tij
    Kte se paskam lexuar une, edhe se krishti qenka ber synet vetem nga ty po e degjoj.

Po morning star. Krishti erdhi t'i plotesoje LIGJET, jo t'i shkele. Patjeter qe u be synet diten e 8, sipas LIGJIT.
    Nderkohe, s'ka asnje ndryshim midis Dhjates se Re dhe te Vjeter, persa u perket Ligjeve. Vete Krishti tha "Erdha ta plotesoj cdo shkronje te LIGJIT"
    Kokrrizat e reres nuk jane puthje valesh
    Por lot...Lot shkembinjsh, Dashurish, tretur me kot ©

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muslimanėt nė Amerikė para Kristofor Kolombos!
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 17:25
  2. Bellucci, u shpjegon femrave bukurinė e saj !!
    Nga no name nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 14:05
  3. Nga Perandoria Osmane nė Shqipėri
    Nga celyy nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-11-2008, 09:03
  4. Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 30-07-2002, 19:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •