Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    dikush ketu tha, nga pandergjegja dhe kjo esht komplet e pasakt= perkundrazi....
    ---nejse..

pendimi, mendoj vjen nga nje Infantilitet i moralizuar... dhe s'i te rritur, nese veprojme dicka keq-supozoj, qe me vone (duhet te) pendohemi.-Atehere ky moralizmi infantil, na percakton - na kufizon, - na fute ne konvence dhe si te tille,duhet ta bartim mbi supe. ngase nuk ka dem nga pendindimi!
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

£u & £i Maska e xlindax
    Anėtarėsuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    733
    Citim Postuar mė parė nga FlashMx Lexo Postimin
    Tungjateta!

Kam nje pyetje mbase te habitshme por jam munduar ti jap pergjigje vete por nuk kam mundur..
    Pyetja eshte ..CFARE E SHTYN NJERIUN TE PENDOHET?
    Dmth te gjithe e dime dhe e kemi nga pervoja personale se mbasi kemi bere dicka qe sduhej bere pendohemi dhe themi a sikur mos ta beja kete e ate..por ka raste edhe kur ben gjera makabre pendohesh per ate qe ke bere ( kete e kam nga leximi i disa jeteshkrimeve te disa krimineleve me fame)...ajo qe dua te di eshte perse kthehet njeriu duke qene se ajo qe ka bere pra gabimi i ka dhene kenaqesi ne nje fare menyre
    Nuk mund te te them perse pendohen te tjeret..
    po mund te ''shpjegoj'' arsyet e mija..
    ..:kur gaboj lendoj gjithmon dike
    por nuk e shikoj (ose s'dua) ne ate moment
    e keshtu kur me vien ment ( nuk ti han as qent, themi ne) atehere pendohem.
    Ogni xsona che passa nella mia vita č unica...
    Xkč lascia un poco di se..
    E prende un poco di me.

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga FlashMx Lexo Postimin
    Tungjateta!

Kam nje pyetje mbase te habitshme por jam munduar ti jap pergjigje vete por nuk kam mundur..
    Pyetja eshte ..CFARE E SHTYN NJERIUN TE PENDOHET?
    Sepse ka tru dhe perderisa truri punon "per mire" atehere llogjika,dhe arsyeja pendohen nepermjet fjaleve.
    Ka njerez qe pendohen me lehte dhe me shpejt se shume te tjere,por ketu ka te beje "zemra e mire" e cila shpeshhere merret si dobesi!
    Ata qe skane tru dhe zemer pastaj nuk dine as te pendohen e as te falin.
    Teme interesante...
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Pse pendohet njeriu...
    Sepse eshte nje vegel shum delikate.

PS: sa per veten sjam penduar ndonjeher.
    as nuk e kam ndermend ta baj nje gje te till, sepse nuk i lej shkas asgjeje qe tme bej te pendohem,duhet me shiku shum para,gjerat qe ke ber dikur mos ti perfillesh,sepse po i perfille ato gjera qe ke kaluar jo do pendohesh, por munde te vrasesh dhe veten [-18]

shnet.
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2008
    Postime
    98
    Kurse nga une lind pyetja: si shpjegohet qe disa njerez nuk pendohen fare? Eshte fenomen qe ti ben trute dhalle. lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2008
    Postime
    98
    Citim Postuar mė parė nga BaBa Lexo Postimin
    Sepse eshte nje vegel shum delikate.

PS: sa per veten sjam penduar ndonjeher.
    as nuk e kam ndermend ta baj nje gje te till, sepse nuk i lej shkas asgjeje qe tme bej te pendohem,duhet me shiku shum para,gjerat qe ke ber dikur mos ti perfillesh,sepse po i perfille ato gjera qe ke kaluar jo do pendohesh, por munde te vrasesh dhe veten [-18]

shnet.
    Shume bukur, per te zbuluar kete fenomenin e pendimit po te pyes ty si shpjegohet qe nuk pendohesh? Haha mos thuaj qe s'kam bere gje qe te me bej te pendohem. Nuk eshte realistike. E zem nje shembull: nje personi i ke folur pa e menduar nje gje qe ate mund ta lendoje. Tani merr vesh me vone qe ai person eshte prekur nga fjalet e tua. Pendohesh? Apo justifikohesh duke i thene atij personi: vet e ke fajin. :P

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-12-2009
    Postime
    9
    Citim Postuar mė parė nga Ermelita Lexo Postimin
    Pendimi vjen kur ndergjegja jone atakohet nga viruset e vepres qe kemi bere.
    Pendimi eshte tipar shume i mire dhe me te vertet njerezor.Te gjithe gabojme ...ama te pendohesh eshte veti e njerzve fisnike.
    Pse pendohemi eshte veshtire si term te sqarohet ekzistojne polemika se ajo vertet qe na shtyn te pendohemi qendron ne faktin kur ne bejme diqka ne te kaluaren dhe ajo na bren ndergjegjjen dhe ne vetvete themii pse e kemi bere ,pse skam mendu se mund ta lendoj dike .Shumica ne keto raste mendojn per vetevrasje nuk gjejne rrugdalje tjeter .Jeta ka zbatica e batica ne duhet te jemi ne gjendje ti kalojm ato

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Me ndihmoni me nje emer shqip
    Nga prishtinase nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 22-03-2010, 14:52
  3. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  4. Mbinjeriu, postnjeriu dhe njeriu
    Nga intel inside nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 23:29
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •