Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Te dashur te krishtere.

Paqja dhe Hiri i Krishtit qofte mbi ju te gjithe. Amin
    Se pari i drejtohem vella Jesushausit, pasi e shoh se eshte paksa i revoltuar. Une e lexova shkrimin tuaj, dhe ne gjerat qe ju shtroni , ka shume pasaktesi. Une kam dashur qe tju pergjigjem , por ju thate se, ne kete kohe jeni shume i zene , prandaj dhe une nuk ju kam shkrojtur. Edhe une jam lutur per ty qe Dora e Krishtit te jete mbi ty dhe te te ndihmoje ne kete problem qe ke.
    E nderuar moter Abigail!
    E ndej si nje pergjegjesi prej te krishteri qe tju jap pergjigje dhe tju ndihmoj qe te ndajme se bashku fjalen e Perendise. Perenida i ka ndare dhuratat tek bijte e tij, per ndertimin e trupit te Krishtit, Kishes.
    Tani une do te sjell nje teme te re, ku dote flas konkretisht mbi shembelltyren e dhejte virgjereshava. Ju dhe cdo kush tjeter jeni te mirpirtur per te disktuar, si dhe per te dhene mendimin tuaj,apo pyetejt e tua.
    Pra ndiq temen e re me titull: Dhjete virgjereshat.
    ME dashuri ne Krisht Deshmeusi.

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Vella i dashur s'jam aspak i revoltuar. Me siper shkruajta qe gjerat duhen saktesuar dhe desha te dija se me ke po diskutoj, sepse ne bote ka kaq shume besime dhe mesime te rreme dhe detyra ime si besimtar dhe evangjelist eshte te nderhyj, kur shoh qe perhapen mesime qe nuk jane konforme me Biblen, pra mesime te rreme. Ne keto gjera nuk ka tolerance, sepse Fjala e Perendise eshte shume e qarte dhe e prere.
    Ty te duken te pasakta gjerat qe shkruaj, sepse ke nje mesim krejtesisht tjeter nga une. Une nuk kam kohe sic te kam thene te hyj ne hollesira dhe ti bie rreth e qark gjerave, por i kam rene direkt dhe jam i sigurte qe shume te krishtere me kuptojne fare mire.
    Ti nuk i je pergjigjur asnje pyetje time me siper, kjo gje mbeshtet konkluzionin e arritur, pas leximit te shkrimeve te tua. Ti do te hapesh nje teme te re mbi 10 virgjereshat, por nuk e kuptoj perse, ne po diskutojme, por njeri i bie gozhdes e tjetri patkoit. Nuk i je pergjigjur asnje pyetje timen e as te Abigail. Dhe pa u pergjigjur vazhdon te perhapesh idene tende. Duhet te dish nje gje: ne kemi pergjegjesi para Perendise per ate qe bejme, ate qe mesojme dhe ate qe shkruajme ketu.
    Po ve dy vargje qe Perendia me dha ne lutjen time te mengjesit:

2 Jam xheloz pėr ju me xhelozinė e Perėndisė, sepse ju fejova me njė burrė, qė t`ju nxjerr para Krishtit si virgjėreshė tė dlirė.

3 Por druaj se, ashtu si gjarpėri e gėnjeu Evėn me dinakėrinė e tij, kėshtu edhe mendja juaj tė mos prishet duke u shmangur nga thjeshtėsia ndaj Krishtit.
    2. Korintasve 11:2-3
    Lexoje te gjithe kete kapitull
    te pershendes
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    JESUSHAUS... mos ke vendosur per tu martur??? (Periudhe vendimtare te jetes tende...)

Zoti eshte me ty dhe do te tregoje vullnetin e Tij cilido qofte vendimi yt!!!

U tregove pak i ashper me DESHMUESIN... Mendoj se ai vargu tek Korintasit... ashtu si gjarpri genjeu Even..... nuk eshte per vella DESHMUESIN.
    Ai mbi te gjitha eshte vellai yne i lare ne Gjakun e Krishtit, dhe mos harro se te gjithe ne mund te kemi interpretime te ndryshme per referenca te ndryshme ne Bibel dhe te gjithe te ndryshme nga njeri-tjetri... kjo nuk do te thote se po dalim nga rruga apo na eshte prishur mendja... Vecse nje gje eshte e sigurt se njeri interpretim eshte i Verteti, tani se kush eshte ky, Zoti te na i zbuloje. Vella DESHMUESI eshte i sigurt ne ate qe thote, ashtu sic mund te jemi ne te sigurte per nje interpretim tjeter te nje shembelltyre tjeter.

Ti je shume i sigurte ne ate qe mendon, po keshtu edhe vella DESHMUESI, dhe qe te dy mendoni se keshtu ua ka zbuluar Perendia (them ju te dy, dhe nuk e futa veten time sepse mendoj sepse akoma nuk e kam te qarte se kush eshte interpretimi i drejte dhe pres Zoti te ma zbuloje - te me falni qe te dy), por nje eshte e sigurte se njeri e ka gabim.
    Kete Zoti do na i zbuloje, por kjo nuk dihet se kur...

Fryma e Zotit na drejtofte te gjitheve dhe le te dale jashte nesh gjithcka qe eshte njerezore dhe te ngelet ajo qe eshte prej Frymes se Perendise!!!

Motra juaj Abigail
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 07-02-2003 mė 18:02
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    DESHMUES, i KRISHTERE, KLOD .... nuk do me lini pa pergjigje....

Miqesisht motra juaj Abigail
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Moter Abigail,
    te lumte goja, por nuk eshte ceshtje martese, do ishte mire te ishte e tille, por cdo gje ne dore te Zotit. Lutu per mua edhe per kete gje.

Moter une nuk kam dashur te ofendoj Deshmuesin, sepse une e cmoj shume ate vella dhe jam munduar ta inkurajoj gjithmone. Une solla ato vargje, por jo ashtu sic mendon ti.

2 Jam xheloz pėr ju me xhelozinė e Perėndisė, sepse ju fejova me njė burrė, qė t`ju nxjerr para Krishtit si virgjėreshė tė dlirė.

3 Por druaj se, ashtu si gjarpėri e gėnjeu Evėn me dinakėrinė e tij, kėshtu edhe mendja juaj tė mos prishet duke u shmangur nga thjeshtėsia ndaj Krishtit.

I solla sepse del ajo qe po diskutojme "virgjereshat" dhe se mund te genjehemi, sic genjeu gjarpri even, pra Pali kishte frike se mos genjeheshin dhe humbisnin shpetimin. As qe e kam menduar ta shkruaj me ate kuptim qe te quaj vellain tim gjarper. Per kete te lutem me beso. E keqja eshte se ne jemi mijera kilometra larg dhe nuk mund te njihemi nga afer, por nese do me njihnit nga afer do te mendonit ndryshe.
    Mbase per momentin nga stresi i tepert, si dhe nga natyra gjermane, dukem pak i ashper, por ju kerkoj ndjese te gjitheve, sepse nuk eshte qellimi im te ofendoj njeri. Vella Deshmues, Zoti te bekofte dhe mos ma merr per te keq. Nese kam qene i ashper me ty me fal. Por te lutem mos rri kaq larg, afrohu behu me i afert. Me te gjithe te krishteret kam korrespondence me e-mail, ti je i vetmi qe rri kaq larg. Edhe nje here te them sinqerisht qe e cmoj shume punen tende ne forum dhe Zoti te bekofte!!
    Te gjithe kemi nevoje per dashurine e Perendise.
    Moter Abigail per ceshtjen e shpetimit, mundohu te flasesh me pastorin apo me te tjeret qe kane me shume kohe ne besim dhe lutu.

Lutuni per mua dhe ju perqafoj te gjitheve
    vellai i juaj ne Krisht

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Abigail, dhe Jesushaus.

Se pari paqja e Krishti qofte me ne te gjithe.
    Jesushaus, te kam falur per cka ti me gjykon, gjeja e pare ne te cilen en shohim pjekurine si i krishtere, eshte te mosgjykuarit, e vellajt ne besim.
    Ne te gjithe shkrimin qe une kam sjelle, ti kam argumentuar te gjitha mendimet e mija, me shembuj dhe vargje nga bibla. Nee them se ENA eshte Besimatiri i ri i krijuar ne Krishtin Jezus, keta ta kam argumentuar me vargjet biblike. Nese them se VAJOSJA eshte Fryma dhe hiri qe mer i Krishteri prej Perendise, kete ta kam argumentuar me vargje nga bibla. NEse them se te , qenit i DITUR per Perendisne do te thiote : Besimtar i vertete i krishtere, i pastruar dhe i shpetuar nga mekati, po edhe kete ta kam argumentuar me vargje nga bibla. Nese them se virgjereshe budallaqe do te thote, i krishter i parilindur dhe shpetuar ne KRishtin /JEzus, , edhe kete ta kam argumentuyar me vargje nga bibla, por eshe vete JEzusi naj tergon , me mos hyrjen e tyre ne Mbreteri te Perendise. Pra...Ju vetem se "sulmoni", pa argument, dhe gjykoni pa te drejte. Kujdes kur gjykoni se simbas asaj qe matini do te mateni.
    Ju na tregoni se , Virgjereshat e Mencura bene GABIM qe fjeten. Nese do te argumentoj simbas mendimit tuaj , i bije qe virgjereshat e MEncura nuk ishin ZGJUAR, pra kane thyer Porosine e Jezusit qe thote: "Rini zgjuar , se nuk e dini oeren ne te cilen vejn Biri i enjriut. Por a eshte keshtu? Pyejtea ime eshte: a hyne virgjeresaht e MEncura ne Dasme? Por a mund te huyuje ne mbreteri ai qe nuk eshte ZGJUAR????? Pra ju jepni argument , dhe nuk shikoni ne terresi qllimin dhe mesimin qe Fryma na zbulon. Hyrja e tyre ne dasme , eshte nje mesim i gjalle qe JEzusi na jep , per te kuptuar se cfare do te thote ne thelb porosia e tij: Rini Zgjuar". I gjithe qellimi i Jezusit ne kete shembelltyre eshte, ti tregojo konkretisht te krishterit , se cfare do te thote te jesh ZGJUAR ne KRishtin Jezus.
    Jezusi e delkaron ne fund te shembelltyres , porosine e tij. Pra ai pasi ka perfunduar shembelltyren, dhe pasi na ka treguar se kush prej virgjereshave ndenji "ZGJUAR" dhe kush "FJETI" ne GJUMIN e Mekatit. Keshtu JEzusi pasi na jep shembullin e gajlle , me hyrjen e virgjereshave, te Mencura, NAnporosit, duke na then: Rini Zgjuar, ne menryre qe dita e Zotit e mos ju zere ne befasi. Pyetj ime ehste: Kezusi ne BEFASI dhe te papregatitur ARDHJE e dhendrit? Jezusi na tregon se te pa pregatuiura dhe en befasi ishin vetem virgjereshat Budallaqe. Pasi ato nuk kishin qene anjehere "ZGJUAR" . NEse ju i nderuar Jesushaus, nuk meri kete mesazh qe Fryma na deshmon, atehere Ltujtu Perendiae dhe Zoti do te te Zbuloje ploteisht se shkrimi im nuk eshte zbulese dhe aftei e Deshmuesit, por zbulese a Frymes. Perendia me ka dhen FHARIZMEN e tij, per te shpjeguar fjalen. Kjo i jepet kristjanit per te sherbyer ne kishen e KRishtit.
    Po keshtu ju thoni se , Te mencurat nuk ju dhane VAJ virgjeresahve budalla

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Abigail, dhe Jesushaus.

--------------------------------------------
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 07-02-2003 mė 19:47

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Abigail, dhe Jesushaus.

Se pari paqja e Krishti qofte me ne te gjithe.
    Jesushaus, te kam falur per cka ti me gjykon, gjeja e pare ne te cilen i krishteri sheh pjekurine e tij ne besim , eshte te mosgjykuarit, e vellajt ne besim.
    Jesushaus!
    Te gjithe shkrimin qe une kam sjelle, i kam argumentuar te gjitha mendimet e mija, me shembuj dhe vargje nga bibla. Nese them se, ENA eshte Besimatiri i ri i krijuar ne Krishtin Jezus, keta ta kam argumentuar me vargjet biblike. Nese them se VAJOSJA eshte Fryma dhe Hiri qe mer i Krishteri prej Perendise, kete ta kam argumentuar me vargje nga bibla. NEse them se te , qenit i DITUR per Perendine do te thote : Te pasurit e Krishtit ne zemer, po edhe kete ta kam argumentuar me vargje nga bibla. Nese them se virgjereshe budallaqe do te thote, i krishter i parilindur dhe i pa shpetuar ne KRishtin JEzus, ,edhe kete ta kam argumentuyar me vargje nga bibla, por edhe vete JEzusi naj tergon kete fakt, me mos hyrjen e tyre ne Mbreteri te Perendise. Pra...Ju vetem se "sulmoni", pa argument, dhe gjykoni pa te drejte. Kujdes kur gjykoni, sepse simbas asaj qe matni do te mateni.
    Ju na tregoni se , Virgjereshat e Mencura bene GABIM qe fjeten. Nese do te argumentoj simbas mendimit tuaj , i bije qe virgjereshat e MEncura nuk ishin ZGJUAR, pra kane thyer Porosine e Jezusit qe thote: "Rini zgjuar , se nuk e dini oren ne te cilen vejn Biri i njeriut. Por a eshte keshtu? Pyetja ime eshte: a hyne virgjeresaht e MEncura ne Dasme? Por a mund te hyje ne mbreteri ai qe nuk eshte "ZGJUAR"????? Pra ju jepni argument , dhe nuk shikoni ne teresi qllimin dhe mesimin qe Fryma na zbulon. Hyrja e te Mencurave ne dasme , eshte nje mesim i gjalle qe JEzusi na jep , per te kuptuar se cfare do te thote ne thelb porosia e tij: Rini Zgjuar". I gjithe qellimi i Jezusit ne kete shembelltyre eshte, ti tregojo konkretisht te krishterit , se cfare do te thote te jesh ZGJUAR ne KRishtin Jezus.
    Jezusi e deklaron ne fund te shembelltyres , porosine e tij. Pra ai pasi ka perfunduar shembelltyren, dhe pasi na ka treguar se kush prej virgjereshave ndenji "ZGJUAR" dhe kush "FJETI" ne GJUMIN e Mekatit, si dhe kush hyri ne dasme dhe kush mbeti jashte. Keshtu JEzusi pasi na jep shembullin e gjalle , me hyrjen e virgjereshave te Mencura, na porosit, duke na then: Rini Zgjuar, ne menryre qe dita e Zotit mos ju zere ne befasi. Pyetja ime eshte: Ke zuri ne BEFASI dhe te papregatitur ARDHJE e dhendrit? Jezusi na tregon se te pa pregatuiura dhe ne befasi ishin vetem virgjereshat Budallaqe. Pasi ato nuk kishin qene anjehere "ZGJUAR" . NEse ju i nderuar Jesushaus, nuk merni kete mesazh qe Fryma na deshmon, atehere Lutju Perendise dhe Zoti do te te Zbuloje plotesisht se shkrimi im nuk eshte zbulese dhe aftesi e Deshmuesit, por zbulese a Frymes. Perendia me ka dhen HARIZMEN e tij, per te shpjeguar fjalen. Kjo i jepet kristjanit per te sherbyer ne kishen e KRishtit.

Kam e plot gjera te tjere , ne te cilat ju nuk jeni i sakte, por ndiq shkrimin tim : "dhejte virgjereshat" dhe aty do te kesh mjaft pergjgie ndaj atyre qe ti deshmon.
    Deshmeusi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 07-02-2003 mė 19:45

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb Sqarim per vella Deshmuesin

Vella i dashur une te kam sjelle edhe vargje te tjera nga Bibla dha kam folur qarte. Nese ty te duket ashtu, Zoti te bekofte. Une ste kam gjykuar per asgje, nuk e di perse ndihesh i gjykuar. Une te kam thene mendimin tim, nese ti e kupton shembelltyren ne ate menyre, eshte puna jote. Une te solla Gjonin 15. Ne ketu po diskutojme, por ne diskutim duhet qe diskutantet te mundohen te kuptojne njeri-tjetrin duke iu afruar njeri-tjetrit ne diskutim. Te lutem lexoje mire sqarimin tim mbi shembelltyren. Ato dremiten te gjitha dhe kur u zgjuan u zgjuan te gjitha, por pese skishin vaj, kurse per pese te tjerat mezi qe mjaftoi, sepse nuk mund ti jepnin te tjerave. Dhe mesimi ne fund te shembelltyres: Rrini zgjuar…. .
    Nuk ka kuptim qe une te marr nje shabllon e te them ky eshte e keshtu do te behet. Njerezit jane te ndryshem, kane karaktere te ndryshme, mesime te ndryshme. Keshtu edhe menyrat e arsyetimit jane te ndryshme, por kryesorja eshte te kuptojme njeri-tjetrin dhe pastaj te themi mendimin tone.
    Une nuk jam aspak dakort me spjegimin qe ti i jep shembelltyres se virgjereshave dhe ta kam thene se ku dhe qe nuk ia vlen me te diskutojme per kete, te pakten jo ne kete forum ku hyne edhe jobesimtare, sepse do te keqkuptonin shume gjera. Une nuk jam fillestar ne besim dhe qe nuk i njoh idete e tua. Kam pasur te bej me shume qe mendonin si ti, por kur erdhen tek ne dhe u mbushen me Frymen e Shenjte, pane se shume gjera ishin gabim. Une kam ungjillizuar me vite ne rruge te shtunave, dhe me ne u bashkuan edhe shume te tjere nga bashkesi te tjera, si psh. e vellezerve, nga kombesi te tjera si p.sh. koreane, italiane, etj. Keto diskutime i kemi pasur gjithmone dhe une e di mire se ku te cojne, prandaj nderhyra ashtu. Ti me ke bllokuar dhe smund te te coj nje mesazh privat, se nuk eshte mire qe keta diskutime te behen ne sy te jobesimtareve.
    Une te bera nje pyetje: beson ti ne pagezimin ne Frymen e Shenjte? Beson ti se ato qe ndodhen ne kapitullin 2 te veprave ndoshin edhe sot? Kaq gje mund te me pergjigjeshe apo jo?
    Megjithate une te respektoj shume, e cmoj punen tende ne forum dhe lutem per ty. Shpresoj qe gjithmone te kesh durim dhe qetesi te shkruash edhe me teper.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jesushaus : 07-02-2003 mė 20:24

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Jesushaus.

Mendoj se cdo gje eshte sqaruar. Une ne shume raste nuk pergjigjem , sepse ju largohem , gjerave qe rrezikojne te me prishin paqen.
    sa per pagezimin ne Fryme , une besoj se Perendia eshte i njejti si dje, sot dhe ne perjetesi. Ai vepron ne cdo kohe.
    Te uroj gjithe te mirat, Zoti te bekofte.
    Deshmeusi

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •