Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 68
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    D.Jehoves besojne tek i njejti liber qe ke dhe ti. Mormonet po ashtu. Perse ti i konsideron sekt te rreme?

Beso tek e NJEJTA BIBEL qe lexonte Abrahami dhe do te jetosh! Adhuroje kete BIBEL!

Fjala e Perendise u be Mish dhe banoi nder ne, dhe ne e pame, e prekem! Dhe sot e kesaj dite Shpirti i Shenjte e ben Fjalen te dukshme nder bijte e Tij.

Fjala eshte Perendi. Kete besojne kristianet

A eshte Bibla Perendi? Nuk besoj.

Keshtu pra Bibla nuk mund te jete Fjala. Ajo eshte njera nga deshmite qe Kisha i ka dhene botes.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Krishti, Përmbledhja e Çdo Gjëje Frymërore. Kapitulli 2

Krishti ёshtё Ringjallja dhe Jeta

Jezusi i tha: “Unё jam ringjallja dhe jeta.” (Gjoni 11:25)

Kapitulli 11 i Gjonit zbulon se si Zoti Jezus i dha jetё njё tё vdekuri - me fjalё tё tjera, si Ai ringjalli tё vdekurin. Ai ishte nё gjendje tё sillte njё tё vdekur sёrish nё jetё dhe Ai bёri qё njё i vdekur tё ringjallet, por nё vend qё tё thoshte “Unё ngjall tё vdekurit”, Ai tha “Unё jam ringjallja.” Dhe pak pasi tha kёtё, Ai me tё vёrtetё e risolli tё vdekurin nё jetё. Marta dhe Maria ishin tё dyja tё pranishme atё ditё. Sipas tyre, do kish qenё mё me vend qё Zoti Jezus t’u thoshte: “Mos u mёrzisni pёr vdekjen e vёllait, sepse unё mund ta ngre atё nga tё vdekurit.” Ne na pёlqen tё dёgjojmё fjalё tё tilla. Vlerёsojmё dhe jemi nё pritje tё faktit qё Perёndia tё bёjё mё shumё pёr ne. Shpesh lutjet dhe shpresat tona para Perёndisё janё nё premtimin se Zoti do bёjё kёtё apo atё gjё pёr ne. Megjithatё, Zoti dёshiron nё mёnyrё tё veçantё qё ne tё shohim se nuk bёhet fjalё pёr çfarё Ai mund tё bёjё, por çfarё Ai vetё ёshtё, sepse ato qё Ai bёn janё tё bazuara nё atё qё Ai ёshtё.

Kujtoni Martёn. Ajo besonte nё fuqinё e Zotit. Ajo i tha Atij: “Zot, nёse ti do ishe kёtu, vёllai im nuk do kishte vdekur.” Edhe Maria e besonte kёtё gjё. Por asnjёra nuk mundi tё kuptonte se Zoti vetё ёshtё ringjallja dhe jeta. Sikur tё mund tё kuptonim se çdo gjё qё Perёndia mund tё bёjё ёshtё e pёrfshirё nё atё qё Ai ёshtё. “Ai qё vjen te Perёndia duhet tё besojё se Perёndia ёshtё dhe se ёshtё shperblenjёsi i atyre qё e kёrkojnё Atё.” (Heb.11:6).

Çfarё Zoti Jezus dёshiron tё na thotё kёtu nuk ёshtё se Ai ёshtё nё gjendje tё ruajё jetёn e dikujt, por qё Ai vetё ёshtё jetё; jo se Ai mund tё ringjallё tё vdekurit, por qё Ai vetё ёshtё ringjallje. Le t’i kёrkojmё Perёndisё tё na hapё sytё tё shohim kush ёshtё Zoti. Ne duhet tё kuptojmё se nё sytё e Perёndisё Krishti ёshtё gjithçka pёr ne. Vetёm pasi ta kemi kuptuar kёtё gjё do mund tё bёjmё pёrpara nё çёshtjet frymёrore. Ёshtё jetёsore pёr ne tё kuptojmё se me Perёndinё nuk ka asgjё veç Krisht! Pёrparimi ynё i vёrtetё nё çёshtjet frymёrore varet nga tё kuptuarit e kёtij realiteti frymёror – a ёshtё Zoti Ai qё njohim apo thjesht gjёrat qё Ai ka bёrё?

Kapitulli 11 i Gjonit nuk ёshtё mbi ngritjen e Llazarit nga tё vdekurit, por mbi faktin qё Ai vetё ishte ringjallja pёr tё. E vёmё re ndryshimin kёtu? Zoti ёshtё ringjallja. Llazari u ringjall sepse Ai ishte ringjallja pёr tё. Ai nuk i dha Llazarit diçka tё quajtur ringjallje, Ai vetё ishte ringjallja pёr Llazarin. Me fjalё tё tjera, çfarё Zoti bёri ёshtw vetёm dukja, por thelbi qёndron nё atё qё Ai vetё ёshtё. Nuk po themi se Zoti Jezus nuk e ngriti Llazarin nga tё vdekurit; thjesht i qёndrojmё faktit se Ai ishte Ringjallja pёr tё dhe se, pёr pasojё, Llazari u ngrit nga tё vdekurit.

Ёshtё e rёndёsishme tё kuptojmё se tёrё veprat e Perёndisё nё Krisht janё tё mishёruara nё kёtё parim. Ne e kemi diçka sepse Zoti ёshtё ajo gjё nё ne. Nё fillim tё qёnurit, pastaj tё pasurit. Shumё tё krishterё priren tё flasin pёr Dhёnёsin dhe dhuratat e Tij si tё ndara nga njёra tjetra. Por vjen dita kur ne zbulojmё se Dhёnёsi ёshtё vetё dhurata e Tij. Sepse Perёndia nuk shpёrndan gjёra tё ndryshme e tё shumta pёr tё na i dhuruar pjesё pjesё; çfarё Ai jep ёshtё Krishti. Sa mirё sikur tё na hapeshin njё ditё sytё tё dallojmё kёtё gjё - se tё gjitha gjёrat janё nё Krisht.

Kёtu Zoti deklaron se kush Ai ёshtё. Ai thotё: “Unё jam ringjallja dhe jeta.” Pёrderisa Ai ёshtё ringjallja, atёherё nuk ekziston asnjё problem qё Llazari tё ngrihet nga tё vdekurit. Ne e besojmё qё Zoti e ngriti Llazarin nga tё vdekurit, por çёshtja qёndron nё tё pasurin Zotin vetё. Ringjallja e Llazarit nuk ёshtё nё tё vёrtetё njё fenomen kaq i jashtёzakonshёm; por tё njohёsh Zotin Jezus si ringjallja ёshtё çёshtje e njё rёndёsie madhore. Shumё njerёz mund tё besojnё se Zoti Jezus ёshtё jetёdhёnёsi, por tё besosh se Ai ёshtё jeta ёshtё diçka krejt tjetёr. Ai ёshtё jo vetёm jetёdhёnёs, Ai ёshtё gjithashtu jetё. Ai ёshtё jeta qё Ai jep ashtu siç ёshtё dhёnёsi i jetёs. Ai ёshtё Zoti i ringjalljes dhe Ringjallja vetё. Sapo ta prekim kёtё gjё, menjёherё do tё kuptojmё se çdo gjё qё ёshtё nё Krisht ёshtё e gjallё. Ajo qё Perёndia i jep njeriut ёshtё Krishti. Shpresojmё tё ndriçohemi qoftw edhe nga njё rreze e vetme drite pёr tё kuptuar se Zoti ёshtё gjithçka. “Unё jam Ringjallja dhe Jeta,” deklaron Zoti ynё. Ringjallja dhe jeta pёrfshijnё tёrё Biblёn; prandaj tё njohёsh ringjalljen dhe jetёn ёshtё njё çёshtje madhore.

Krishti ёshtё Jeta

vazhdon...
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Amen

Krishti eshte Permbledhja e Cdo Gjeje Frymore.

Ai eshte Buka e Jetes
    Ai eshte Uji i Jetes

Ai eshte Jeta.

Per "fat te mire", Krishterimi nuk eshte dicka qe mund te mesohet nga librat, por eshte Dikush me te Cilin mund te hyhet ne Kungim te gjalle. Dikush qe banon tek ne.

Eshte vetem egoizmi dhe deshirat e rena qe na pengojme ta shohim ate qarte.

Kjo eshte dhe "dobesia" e krishterimit. Sepse te diturit e kesaj epoke nuk mund ta kuptojne dot se si injoranti dhe i dituri eshte i njejte para Krishtit. Ata s'mund ta kuptojne dot se sa e kote eshte dija e tyre ne syte e Krishtit.

Me i dituri ne Krisht eshte Ai qe e pohon kotesine e dijes se vet.

Gjithe jeta e Kishes shpreh marredhenien e Saj me Krishtin.

Krishti eshte Buka dhe Vera per Kishen. Buka dhe Vera per Kishen eshte Krishti. Ne Krishtin gjerat jane simbolike ne masen qe ato jane reale dhe reale ne masen qe ato jane simbolike.

Sa shume jane lodhur Skolastet qe te mund te shpjegojne me anen racionale Krishtin dhe Misterin e Pranise se Tij ne Kishe. Por ne fund, nuk ja kane arritur. Sepse a mund te shpjegohet Dashuria?
    Vete racionalizmi te con ne idene se mendja eshte e kufizuar dhe nuk eshte absolute. Pra mendja e kthjellet nuk e hedh poshte Frymen, por nga ana tjeter nuk mund ta shprehe Ate plotesisht. Sepse si mund te futet Deti ne nje akuarium?
    Akuariumi mbushet me uje Deti dhe e njeh se Deti eshte pafund, por nqs Akuariumi do pohonte se nqs Deti s'mund te hyje i gjithi aty, atehere ai nuk ekziston, a nuk do ishte i marre?

Mendja eshte Pasqyra. Krishti eshte Fytyra. Nqs pasqyra eshte e paster, Fytyra do duket kthjellet, nqs pasqyra eshte e erresuar, si mund te shihet aty Fytyra?
    Por nqs ne nuk kemi solucion pastrues, si do mund ta pastrojme Paqyren?
    E pra Hiri qe buron prej Shpirtit te Shenjte, eshte solucioni, dhe Shpirti i Shenjte eshte Ai qe e patron kete Pasqyre, ne menyre qe Krishti te duket qarte. Dhe kur shihet qarte Fytyra, edhe Shpirti pertej Fytyres, Ati, mund te dallohet qarte.

............................................

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    D.Jehoves besojne tek i njejti liber qe ke dhe ti. Mormonet po ashtu. Perse ti i konsideron sekt te rreme?

Beso tek e NJEJTA BIBEL qe lexonte Abrahami dhe do te jetosh! Adhuroje kete BIBEL!

Fjala e Perendise u be Mish dhe banoi nder ne, dhe ne e pame, e prekem! Dhe sot e kesaj dite Shpirti i Shenjte e ben Fjalen te dukshme nder bijte e Tij.

Fjala eshte Perendi. Kete besojne kristianet

A eshte Bibla Perendi? Nuk besoj.

Keshtu pra Bibla nuk mund te jete Fjala. Ajo eshte njera nga deshmite qe Kisha i ka dhene botes.
    Se pari ti nuk ke te qarte Fjalen e gjalle Perendi, nga ajo e shkrojtur fizikisht ne bibel. Simbas llogjikes me te cilin ti arsyeton ( qe eshte prej njeriu), duhet qe dhe JEzusin te mos e pranojme si Fjalen Perendi, pasi syte njerzore pane vetem NJERIUN fizik , ashtu sic edhe ti ne bibel sheh SHKRIMIN dhe haron se permes ketij SHKRIMI Fjala Perendi shpreh mendimin dhe jep mesimin, duke na u zbuluar me ane te Frymes se Shenjte.
    Matrix a mund te te them dicka , qe eshte shume serioze ne besimin tend. Me trego Krishtin qe ti beson, ndjek dhe ke mardhenie. Dua te di se si flet Krishti me ty, dhe si e kupton ti vullnetin e tij. Ku je i sigurt ti, se vertet Krishti te ka pranuar, dhe me trego si Jezusi te jep fjalen e tij, ne te cilen ti duhet te qendrosh? Mos me sill shkrime nga bibla ashtu sic ke bere me siper, pasi bibla per ty nuk eshte fjale e Perendise, por nje liber qe e ka bere kisha, ( ky eshte mendimi yt dhe duhet ti qendrosh atij).
    Sa per D. Jehoves dhe Mormonet, me pergjigjen qe ti jep tregon se nuk i njeh. Libri qe kane D.Jehoves eshte : "Njeriu me i madh qe ka jetuar ndonjehere". Ndersa Mormonet kane librin e tyre Mormonet. Te dy palet nuk pranojne qe Jezusi eshte Zot e Perendi, e tjera.
    Ti thua qe te Krishtert besojne ne Fjalen Perendi dhe kjo eshte e Vertete, por si konkretizohet Fjala Perendi ne zermen e te krishterit, pasi Ai eshte Fryme? Si, dhe me ane te kujt e meson Fjala Perendi te Krishterin? Si e kupton i krishteri se Fjala Perendi po flet me te cdo dite? Si e njeh ai mendimin e Fjales Perendi, dhe si ai eshte i sigurte se po ben vullnetin e Fjales Perendi? Pra ne kemi te bejme me gjera konkrete dhe jo apstrakte. Ne nuk mund te themi se, besojme tek Fjala Perendi, dhe konkretisht te mos e njohim ate. Por te njohesh Fjalen Perendi duhet te pranojme se, Ai eshte Fryme dhe Fryma nuk duket dhe nuk preket dot prej njeriut. Cila eshte menyra permes se cieles Fjala Perendi na MESON, na FLET, na ZBULOHET si dhe na tregon VULLNETIN e Tij? Eshte shume e lehte te thuash besoj ne Krisht, dhe ndjek Krishtin, por Si??
    Psh. une jam nje njeri, i cili nuk ka digjuar ndonjehere per Krishtin dhe nuk di se kush eshte ai. Si do te me shpallesh ti Krishtin dhe te me tregosh se , cila eshte ruga qe une duhet te ndjek per te mare shpetimin, dhe si do te mund une te njoh konkretisht Krishtin, ashtu sic apostujt e njohen? Konkretisht kete gje e kerkoj qe ta besh ti ne mua. Do te te lutem per nje gje: Biblen hiqe, meqnese ajo nuk eshte fjale e Perendise( simbas teje) . tani me trego ti nga menyra jote se si do te me cosh mua tek Krishti. Mendoj se kjo eshte nje prove konkrete e besimit qe ne kemi tek Krishti.
    Ps. Te lutem MAtrix me trego se cila eshte SHPATA e Frymes qe mer i Krishteri Efes:6:17, Per ke shpate eshte duke folur Pali konkretisht ? Po keshtu dhe JEzusi kur ju tha apsotujve te tij, (Luk:22:36), kush nuk ka SHPATE, le te shese rroben e tij dhe te bleje nje. Cfare shapte kerkon Jezusi qe te marim ( blejme) ne te krishteret?
    Kam dhe dicka tjeter: A i mesoi Jezusit apsotujt dhe a e beri kete mesimdhenie permes fjales te dale nga goja e tij? Apo thjesht Ai ju tha apsotujve, besoni tek une se une jam Fjala, dhe vetem kaq? Fjala ka mendim dhe mesim, dhe kete e shpreh dhe e meson permes fjales, qofte e thene apo qofte e shkrojtur. Fuqija nuk qendron ne menyren, por ne Perendine. Nuk eshte e shenjte materjali i feleteve te bibles, nuk eshte i fuqishem materjali i leters dhe shkronjave te bibles, i Shenjte eshte MESAZHI dhe MESIMI, te cilin Fjala e Perendi na e jep permes ketij libri.
    Deshmeusi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 28-04-2004 më 20:34

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi
    Do te te lutem per nje gje: Biblen hiqe, meqnese ajo nuk eshte fjale e Perendise( simbas teje) . tani me trego ti nga menyra jote se si do te me cosh mua tek Krishti. Mendoj se kjo eshte nje prove konkrete e besimit qe ne kemi tek Krishti.

I dashur vella Deshmues

Une me siper kam kuotuar ate c'ka u mesohet sot te krishtereve (kryesisht) nga kristianizmi perendimor.

Pra nqs une behem i krishter, detyra ime paresore eshte te shperndaj mesazhin e shpetimit tek te tjeret. Kjo justifikohet me vargjet e fundit te Ungjillit te Matheut, ku Krishti u kerkon dishepujve te shperndajne Ungjillin neper bote.

(Shenim: Gjithmone eshte e lehte te gjesh nje varg ne Bibel qe te justifikoje Urdhrin!!!!!)

Pra, kjo e ve te Krishterin direkt ne rolin e misionarit. Prandaj dhe shume te krishtere shperndjane fletushka neper rruge, me idene se po i bejne nje sherbim Krishtit. Shume njerez u shmangen, sepse ata behen shpeshhere shume te bezdisshem, duke u bere ne fakt KARIKATURA E MISIONARIZMIT TE VERTETE. Kulmi i ketyre "misionarive" arrihet nga D.Jehovait, ata jane kampionet e "misionarizmit" modern.

Por, le te qendrojme per pak dhe te thellohemi me shume.
    Vella Deshmuesi me pyet se cfare METODE duhet te perdoret per t'i sjelle te Krishti?

Une do thoja se, ashtu si W.Nee ka folur me siper, kjo pyetje eshte komplet e gabuar. Nuk behet fjale per Metoda. Une nuk perdor ndonje metode, per t'i terhequr njerezit te Krishti. Sepse nuk eshte detyra ime te terheq njerez ne Krishtin.

ATI E BEN KETE....

Une do doja te sillja ketu nje thenie te nje shenjtori te shekullit 4 (Shen Joan Gojartit):

"Predikojuni njerezve per Krishtin, dhe po te jete e nevojshme, perdorni dhe fjalet...."

Kjo thenie tregon se ne rast se Krishti do banoje brenda nesh, ne nuk kemi nevoje te shperndajme fletushka qe njerezit te vijne te Krishti, ata do te vijne te Krishti, pa e kuptuar as ne vete....
    (Por dhe nqs nuk vijne, kjo nuk duhet te krijoje tek ne ndonje kompleks,se fakti qe nuk po sjellim dike te Krishti, tregon se ndoshta nuk jemi kristiane te vertete. Pra duhet te ruhemi nga kompleksi modern i krishterimit: KOMPLEKSI I NUMRIT, qofte ky numer dhe i barabarte me 0. Gjithmone ne kemi parasysh se NE RRETHOHEMI NGA NJE NUMER I MADH DESHMITARESH: VELLEZERIT DHE MOTRAT E IKUR NGA KJO JETE. Pra asnjehere nuk jemi vetem...)

Per t'i permbledhur pikat e mesiperme:
    1-) Ati eshte i Gjalle. Krishti eshte i Gjalle, Fryma e Shenjte i gjalle, Kisha e Tij e gjalle. Ata jane misionaret e vertete. Ne vetem mund te marrim pjese ne kete misionarizem te Tyren.

2-) Shperndarja e Krishtit nuk behet me METODA. Pra nuk mund te marrim nje Metode dhe ta aplikojme, sado e mire te jete kjo (ketu perfshi dhe nxitjen per te lexuar Biblen). Krishti eshte ne ne, dhe ne predikojme pa e kuptuar as vete, ne cdo gje qe bejme.

3-) Detyra e te krishterit nuk eshte te shperndaje Krishtin. Detyra e vetme e te krishterit eshte TE USHQEHET ME KRISHT. Persa i perket predikimit me fjale, ate e bejne njerez qe e kane kete thirrje, dhe jo cdo i krishter ka detyre t'i predikoje botes.
    (Une kam shume frike ta bej kete me njerez te botes, sepse ne vend qe t'i jap Krisht, mund t'i jap Mish. Pra helm ne vend te mjaltit. )
    Ndaj Kisha eshte Ajo qe ka detyren e predikimit, dhe Ajo njeh se cilit prej anetareve te Saj i eshte dhene dhuntia e predikimit. Pas kesaj, Ajo i jep Bekimin predikuesit, dhe Hiri i Shpirtit te Shenjte zbret mbi kete predikues dhe e afteson ate te predikoje ne bote te Verteten Hyjnore (Krishtin).

Tani vijme tek ceshtja e Bibles.

Une besoj, ashtu sic deshmojne dhe faktet historike, se Bibla u shkrua nga Kisha. por kjo nuk e ve ate ne nje pozite inferiore. Une besoj ate qe Bibla deshmon se Kisha eshte Trupi i Krishtit ne toke dhe Nusja e Tij. Pra Kisha ka te njejtin autoritet me Krishtin. Ndoshta per shume njerez, Kisha eshte nje godine ose institucion (kjo vjen nga nje keqkuptim i perdorimit te fjales Kishe nga injoranca mesjetare, dhe per t'iu kundervene kesaj, fjala "Kishe" u reduktua ne nje "bashkesi besimtaresh", nga injoranca protestante, duke e zhveshur ate komplet nga Hiri Hyjnor dhe Autoriteti Qiellor)

(Me fjalen INJORANCE kuptoj paditurine dhe verberine e Shqises Hyjnore tek Njeriu qe arrin te dalloje Hirin dhe nuk dua te ofendoj askend. Pra nuk dua te akuzoj askend me kete term. Injoranca eshte me teper te qenit i genjyer se sa te qenit fajtor)

Kisha eshte Godine ose Institucion, por nje Godine Qiellore ose nje Institucion Qiellor mbi dhe. Ambasada e Krishtit ne Toke.

Pra Bibla ne kete rast eshte FORMA E SHKRUAR E JETES SE PASHKRUAR TE KISHES. Pra eshte FORMA! Kisha eshte PERMBAJTJA E KESAJ JETE.

Forma pa permbajtjen eshte e vdekur, ndersa permbajtja mund te rigjeneroje serisht formen, ne rast se ajo humbet. Keshtu pra dhe nqs Bibla do humbiste, Ajo do zevendesohej serisht nga Trupi i Krishtit ne toke.

...........................
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 29-04-2004 më 14:05

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Krishti, Përmbledhja e Çdo Gjëje Frymërore

Krishti ёshtё Jeta

Perёndia pasi e krijoi njeriun e vendosi nё kopshtin e Edenit. Njeriut iu paraqitёn dy mundёsi: mund tё kishte jetё ose mund tё vdiste. Nёse hante frytin e pemёs sё njohjes tё sё mirёs nga e keqja do vdiste; nёse hante frytin e pemёs sё jetёs do kishte jetё. Njeriu qё Perёndia krijoi ishte nё tё vёrtetё i mirё, e pёrsёri mbetej njё çёshtje vendimmarrjeje - ajo e jetёs dhe e vdekjes. Nё atё kohё ai ishte nё gjendje tё mendonte e tё lёvizte, por nuk kishte jetё. Nuk duam tё themi se ai nuk jetonte, sepse duke gjykuar nga jeta natyrore e njeriut, sigurisht qё ai jetonte. Zanafilla 2:7 na tregon se “njeriu u bё shpirt i gjallё.” Megjithatё, duke gjykuar nё bazё tё asaj çfarё pёrfaqёson pema e jetёs, ai nuk kishte jetё. Zotёronte fuqinё e tё menduarit dhe tё ndjenjave - kёto pёrbёjnё funksionet bazё tё shpirtit tё njeriut - por ai nuk zotёronte jetёn ashtu siç simbolizohej nga pema e jetёs. Kёtu na tregohet se jeta ёshtё mё e fuqishme se emocioni dhe mё e thellё se mendimi.

Çdo gjё nё krishtёrim ka imituesin e vet - pendim i rremё, rrёfim i rremё, besimtar i rremё, zell i rremё, dashuri e rreme, vepra imituese tё Frymёs sё Shenjtё, dhunti imituese sё Frymёs sё Shenjtё, akoma edhe jetё imituese. Sa tё krishterё i konsiderojnё jetё ndjenjat pozitive! Ata i vlerёsojnё si plot jetё atmosferёn e zjarrtё dhe takimet e zhurmshme. Nuk mund tё bёjnё dallimin midis jetёs dhe ndjenjёs, duke mos kuptuar se e para ёshtё shumё mё e thellё se e dyta. Njё tjetёr kategori tё krishterёsh gjykojnё si jetё nё mos emocionin e fortё, mendimin e shkёlqyer. Nёse gjejnё nё njё mesazh mendime nxitёse, fjalё interesante dhe argumente tё lavdёrueshme, ata besojnё se aty ka jetё. Por ata qё kanё pёrvojё dhe qё e dinё, do na tregojnё se jeta ёshtё mё e thellё se ndjenja apo mendimi. Pёr mё tepёr jeta nuk ёshtё veprim. Nuk ёshtё e thёnё qё nёse dikush ёshtё jashtё mase i gjallё, entuziast dhe aktiv, tё ketё patjetёr jetё. Ai mund tё jetё me tё vёrtetё nё veprim, por kёtё nuk mund ta quajmё jetё. Nё kёtё rast, njeriu ёshtё duke punuar nё vend qё tё jetojё jetёn.

Nuk duam tё lemё tё kuptohet se nё jetё nuk ka mendim, ndjenja apo vepra; ne thjesht pohojmё se jeta nuk ёshtё ndjenjё dhe as mendim apo veprim. Ti mund tё dёgjosh tё njёjtёn fjalё tё mirё dhe megjithatё ti ndien jetё te njё person dhe tek tjetri vetёm njё mendim. Mund tё dёshmosh se dikush pёrjeton emocion tё gjallё, por tё takosh jetё te njё tjetёr. Shumё vёllezёr i gjykojnё jetё ndjenja tё tilla nё ta, por ata qё e dinё me tё vёrtetё se çfarё ёshtё jeta e dinё se nuk ёshtё kёshtu. Shumё i konsiderojnё jetё mendimet e thella, por besimtarёt qё e kanё pёrjetuar jetёn do tё deklarojnё se ato nuk janё aspak jetё.

Dy vellezёr mund tё kenё tё njёjtёn pikёpamje dhe tё bёjnё tё njёjtin interpretim pёr tё njёjtёn pjesё tё Shkrimit, e megjithatё pёr tё krishterёt me pёrvojёn e jetёs ata janё tё ndryshёm - njёri ka vetёm mendim ndёrkohё qё tjetri ka jetё dhe mendim bashkё. Nё tё vёrtetё ёshtё e mundur tё takosh jetёn bashkё me mendimin – kjo ndodh shpesh; megjithatё, thjesht tё takosh mendimin nuk do tё thotё se ke prekur jetёn. Janё dy gjёra krejt tё kundёrta. Kaq shumё njerёz mendojnё se pёrderisa ata thonё tё njёjtat fjalё ёshtё e thёnё qё ata tё jenё tё njёjtё. Por kjo nuk ёshtё e vёrtetё. Ёshtё e mundur qё kёto fjalё tё jenё mendim nё njё person dhe jetё nё njё tjetёr. “Unё jam jeta”, - thotё Zoti. Jeta pra nuk ёshtё njё çёshtje jashtё Krishtit; ajo ёshtё Krishti vetё. Nёse ajo ёshtё thjesht njё gjё, ajo ёshtё e vdekur. Jeta pёr tё cilёn shumё tё krishterё flasin nuk ёshtё tjetёr veçse gjёja qё ata vetё krijojnё.

Me tё vёrtetё sa nevojё kemi pёr mёshirёn e Zotit nё lidhje me kёtё. E dimё çfarё ёshtё mendim, çfarё ёshtё ndjenjё dhe çfarё ёshtё vepёr; e pёrsёri na mungon njё vlerёsim i qartё i asaj qё ёshtё jetё. Le t’i kёrkojmё Zotit tё na tregojё se çfarё ёshtё me tё vёrtetё jeta. Dhe ditёn qё ajo do na zbulohet, natyrshёm do tё dimё çfarё ёshtё jetё dhe atёherё do jemi nё gjendje tё prekim Zotin.

Krishti ёshtё Ringjallja

vazhdon...
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar MAtrix.
    Ti vete mes fjaleve te tua deshmon njohurine dhe besimin tend tek Krishti. Ti vete deshmon se ke frike tu japesh te tjereve Krishtin, e kupton perse ndodh kjo tek ty? Kur njeriu nuk eshte i qartesuar ska se si te qartesoje te tjeret. Krishti eshte Drita, dhe kush ka kete Drite, e perhap ate ne cdo vend dhe nuk ka frike.
    Ne shkrimin tend ke gabime serioze persa i perket beses ne Krishtin. Ti vete perpiqesh te ndash kristianizmin ne disa pjese, kur ne shkrimin me siper thua se kristianizmi eshte nje. Per ty duket moderne shperndarja e fletushkave, predikimet ne tV, e tjera lloj metodash si keto, dhe nuk eshte aspak moderne kur Kisha orthodhokse, del ne tV, dhe psaltjet me autoparlante jashte kishave. Por mosnjohja juaj ne fjalen e Perendise, tregon profanizmin tend. Shiko se si ju thote Pali kolos:3:17
    " dhe CDO GJE qe te BENI me FJALE apo me VEPER, bejeni ne emer te Zotit Jezus duke e falenderuar Perendine Ate nepermejt tij".
    Ne fjalen " CDO GJE", hyjne edhe ato qe ti i quan "fletushka", qe ne vetvete permbajne mesazhe nga fjala e Zotit Krisht.
    E si mund te vije njeriu vete tek Krishti, nese dikush nuk ju predikon? E si do te vinte Enuku vete ne Krishti nese Filipin nuk do ta kishte derguar Perendia? Perse ju tha JEzusi dishepujve te tij, "dilni e perhapni ungjillin e paqes", kur sipas teje njerezit vijne vete ne Perendia, pa pasur nevoje qe dikush tju flase?
    Gabime e tua jane serjoze kur thua: detyra e te krishterit eshte te ushqhet me Krishtin dhe jo te shperndaje Krishtin. Nese te gjithe dote mendonin keshtu, kush do te perhapte lajmin e mire( e cila eshte nje nga detyrat e Krishtit)? Perse ushqhet i krishteri me Krishtin, per ti sherbyer Krishtit , apo per te vegjetuar ne vetvete ( eremitizem)?
    Shiko si thua ne fillim te shkrimit tend:
    " Pra nqofte se une behem i krishtere, detyra ime paresore eshte, te shperndaj mesazhin e shpetimit tek te tjeret.."
    Ja se si kundershton po veten tende ne piken, 3. Ku thua:
    " Detyra e te krishterit nuk eshte te shperndaje Krishtin.. ( dhe te shperndash Ungjillin do te thote te shperndash Krishtin).
    Pika tjeter ku gabon totalisht ti MAtrix eshte dhe koncepti qe ti ke ndaj Kishes dhe Krishtit. Ti thua se Kisha ka te njejtin autoritet me Krishtin, por haron te deshmosh plotesisht kete gje. Kishes i ka dhene autoritet Krishti, dhe jo anasjelltas.
    Mos haro se si JEzusi i tha Pjetrit: Nxenesi nuk mund te jete me i madh se mesuesi. Autoriteti i kishes nuk mund te jete mbi ate te Krishtit. Dhe nese do te dish perfundimisht , autoriteti i vetem dhe fuqiplote mbi kishen eshte Krishti. Pra Krishti eshte pushteti i kishes thote Pali, ashtu si Burri eshte pushteti i gruas. Ju beni nje dualizem midis pushtetit te Krishtit dhe asaj te kishes. Nuk udheheq kisha Krishtin , Krishti udheheq kishen, dhe kisha i bindet autoritetit te tij.
    Ju nuk e kini aspak te qarte kete gje, e cila eshte fondamentale. Pikerisht nje mesim i tille i gabuar ju con ne mendimin se , bibla eshte produkt i kishes dhe jo i Perendise. Bile nje nga ju( Klodi-seminarist) thoshte se, protestantet kane mare librin( biblen) e kishes orthodhokse ne menyre te padrejte, dhe e kane pervetesuar dhe ndryshuar. Ndersa Pali ne bibel thote: "kete ungjill nuk e mora prej njeriut, por prej Krishtit permes nje zbulese..." Pra ai ashtu si edhe ti Matrix, e quan biblen prone te kishe orthodhkse, dhe aspak mesazh te Krishtit per kishen dhe mbare njerzimin mbi toke. Duhet te dish se, te gjithe shkruesat biblike, kane folur te shtyre dhe te mesuar nga Fryma e Perendise. Vetem ky fakt verteton se, bibla vjen nga Perendia, dhe i gjithe shkrimi eshte dhene per mesim, bindje , ndreqje dhe edukim me drejtesi te shejtoreve, qe njeriu i Perendise te jete i perkryer dhe i pajisur per cdo veper te mire te Perendishme..
    Ps. Mefal Livein. se mbase me shkrimin tim kam cvendosru pak temen tuaj. Por mendoj se duhet te qendrojme deri ne fund per te deshmuar te verteten Zotin Krisht.
    Deshmeusi
    Deshmuesi

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues,

Me sa shoh une, ti as qe nuk i lexon fare ato qe shkruaj une:

Ti pretendon se une kundershtoj veten. Ne fakt une kam dhene aty dy menyra te menduari: E para eshte ajo qe ofrohet nga kristianizmi modern perendimor dhe e dyta eshte ajo qe ka themeluar Krishti: HA TRUPIN TIM QE TE KESH JETE!

Per menyren e misionarizmit, une nuk jam aspak kunder Dhenies se Krishtit tek te tjeret, por kjo behet pasi je ushqyer vete me Krisht. Dhe kjo eshte detyra kryesore. Nqs ti e ben kete, do apo nuk do, do shperndash Krisht tek te tjeret, pa pasur nevoje te ta thote dikush.

Pra ky eshte qellimi: NGRENIA E KRISHTIT.

Pra njeriu nuk ha Krisht qe t'u jape pastaj te tjereve. Te lutem ta kuptosh drejt kete fraze.

Gabimi yt (anit-biblik dhe anti-kishtar) eshte fakti se ti e ben misionarizimin e botes si detyre paresore ndaj kristianeve, nderkohe qe nuk eshte aspak keshtu.

Keshtu pra urdhri i shperndarjes iu dha vetem ENEVE TE ZGJEDHURA dhe jo cdo te krishteri.

Tani te lutem te shohesh pak keto pasazhe:

16 Pastaj të njëmbëdhjetë dishepujt shkuan në Galile, në atë mal që u kishte caktuar Jezusi
    17 dhe, kur e panë, e adhuruan; por disa dyshuan.
    18 Pastaj Jezusi u afrua dhe u foli atyre duke thënë: ``Mua më është dhënë çdo pushtet në qiell e në tokë.
    19 Shkoni, pra, dhe bëni dishepuj nga të gjithë popujt duke i pagëzuar në emër të Atit e të Birit e të Frymës së Shenjtë,
    20 dhe duke i mësuar të zbatojnë të gjitha gjërat që unë ju kam urdhëruar. Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në mbarim të botës. Amen``.

Dhe kete tjetrin:

15 Në ato ditë Pjetri u çua në mes të dishepujve (dhe numri i emrave të mbledhur ishte rreth njëqind e njëzet) dhe tha:
    16 ``Vëllezër, ishte e nevojshme që të përmbushej ky Shkrim, të cilin Fryma e Shenjtë e parafoli me anë të gojës së Davidit në lidhje me Judën, i cili u bë prijës i atyre që e kapën Jezusin.
    17 Sepse ai ishte i numëruar bashkë me ne dhe kishte pjesë në këtë shërbesë.
    18 Ai, pra, fitoi një arë, me shpërblimin e paudhësisë, dhe duke rënë kokëposhtë, plasi në mes dhe të gjitha të brendshmet e tij iu derdhën.
    19 Kjo iu bë e njohur të gjithë banorëve të Jeruzalemit, sa që ajo arë në dialektin e tyre është quajtur Akeldama, që do të thotë: "Ara e gjakut".
    20 Në fakt, në librin e Psalmeve, është shkruar: ``Shtëpia e tij u bëftë e shkretë dhe askush mos banoftë në të!``, dhe: ``Tjetërkush e zëntë detyrën e tij!``.
    21 Duhet, pra, që ndër burrat që kanë qenë në shoqërinë tonë gjithë kohën në të cilën Zoti Jezus ka hyrë dhe ka dalë midis nesh,
    22 duke filluar që nga pagëzimi i Gjonit e deri në atë ditë kur u muarr në qiell nga mesi ynë, një prej tyre të bëhet dëshmitar me ne, i ringjalljes së tij``.
    23 Dhe u paraqitën dy: Jozefi, i quajtur Barsaba, që ishte i mbiquajtur Just, dhe Matia.
    24 Dhe, duke u lutur, thanë: ``Ti, o Zot, që i njeh zemrat e të gjithëve, trego cilin nga këta të dy ke zgjedhur,
    25 për të marrë shortin e kësaj shërbese dhe apostullimin, nga i cili Juda u largua për të shkuar në vendin e tij``.
    26 Atëherë hodhën short, dhe shorti ra mbi Matian; dhe ai iu shtua të njëmbëdhjetë apostujve.

Pra aty shohim se Kisha e Pare perbehej nga 120 vete, ndersa sherbesa e apostullimit iu ishte dhene veten 12 veteve.

Kapitulli 2:

1 Kur erdhi dita e Rrëshajëve, ata ishin të gjithë bashkë, në një mendje të vetme, në të njëjtin vend.
    2 Dhe befas nga qielli erdhi një ushtimë, si ajo e një ere që fryn furishëm, dhe e mbushi gjithë shtëpinë ku ata po rrinin.
    3 Dhe atyre u dukën gjuhë, si prej zjarri, të cilat ndaheshin dhe zinin vend mbi secilin prej tyre.
    4 Kështu të gjithë u mbushën me Frymën e Shenjtë dhe filluan të flasin në gjuhë të tjera, ashtu si Fryma e Shenjtë ua jepte të shpreheshin.

Shih dhe kete tjetrin:

14 Por Pjetri u çua në këmbë bashkë me të njëmbëdhjetët dhe u foli atyre me zë të lartë: ``Judenj dhe ju të gjithë që banoni në Jeruzalem, merrni njoftim për këtë dhe dëgjoni me vëmendje fjalët e mia.

Ketu shihet serisht se ndonse gjithe Kisha u mbush me Frymen e Shenjte, vetem apostujt kryen sherbesen e Predikimit ndaj te huajve.

Pra ne Bibel shihet qarte se Kisha eshte nje Trup, i cila ka Organet e veta. Njeri nga keto eshte dhe organi i Misionarizmit.

Pra, i dashur Deshmues, edhe kesaj rradhe po na deshmon genjeshtra. Ti me ke akuzuar per mos-njohje te Bibles, por une te them: Eshte me mire te mos e njohesh Biblen se sa ta bastardosh sic c'ben ti. Keto vargje u drejtohen atyre qe luajne me zjarrin:

15 Dhe kini parasysh se durimi i Zotit tonë është në shërbim të shpëtimit, sikurse ju ka shkruar edhe vëllai ynë i dashur Pal, sipas diturisë që iu dha;
    16 Ashtu bën ai në të gjitha letrat e tij, ku flet për këto gjëra. Në to ka disa gjëra të vështira për t`u kuptuar, të cilat të paditurit dhe të paqëndrueshmit i shtrëmbërojnë, sikurse bëjnë me Shkrimet e tjera, për përhumbjen e tyre.
    17 Ju pra, shumë të dashur, duke i ditur këto gjëra, ruajuni se mos ligështoheni në qëndresën tuaj, të tërhequr nga gabimi i të pabesëve.
    18 Por rrituni, në hirin dhe në njohjen e Zotit dhe të Shpëtimtarit tonë Jezu Krisht. Atij i qoftë lavdia, tani dhe përjetë. Amen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 01-05-2004 më 04:24

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Te lutem LiveInTwoPlaces te me falesh per kete pergjigje dhe te lutem ta vazhdosh me postimin....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 01-05-2004 më 04:20

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Krishti, Përmbledhja e Çdo Gjëje Frymërore

Krishti ёshtё Ringjallja

Le tё kthehemi pёrsёri te ringjallja. Ajo qё ka pёrballuar vdekjen dhe ka mbijetuar quhet ringjallje. Cdo gjё qё e lё vdekjen pas ёshtё ringjallje. Vdekja erdhi te njeriu pasi ai hёngri frytin e pemёs sё njohjes tё sё mirёs nga e keqja. Dhe qё atёherё ka qenё e pamundur pёr njeriun tё pёrballojё vdekjen. Kushdo qё ka hyrё nё varr nuk ёshtё kthyer mё. Ata ikin pёr tё mos u kthyer pёrsёri. Nё tёrё universin, midis njerёzve tё panumёrt, vetёm njё ёshtё ai qё ka kaluar pёrmes vdekjes dhe ka dalё prej saj - dhe ky ёshtё Zoti ynё. “Unё jam . . . Ai qё jetoj; dhe unё isha i vdekur, dhe vini re, Unë jam i gjallё pёrgjithmonё.”(Zbul.1:17,18).

Zoti ёshtё Zoti i ringjalljes. Ringjallja flet pёr atё qё kalon pёrmes vdekjes, por nuk mbahet dot prej saj. Bibla pёrdor fjalёn “mbahet” pёr tё pёrshkruar fuqinё e vdekjes. Njerёzit kalojnё pёrmes vdekjes pa qenё nё gjendje tё dalin prej saj sepse vdekja mbёrthen cilindo qё ka hyrё nё tё. Por vdekja nuk ёshtё nё gjendje tё mbajё Krishtin. Ndaj kjo quhet jetё dhe quhet gjithashtu ringjallje. Ringjallja ёshtё jeta qё e kaloi vdekjen dhe ёshtё e gjallё pёrgjithmonё. Zoti ynё Jezus ёshtё jetё sepse Ai ishte i vdekur - Ai hyri nё ferr, nё skutat mё tё errёta tё tokёs – dhe ёshtё i gjallё pёrgjithmonё. Vdekja nuk ka pushtet ta mbajё Atё nё kthetrat e saj. Ai fitoi mbi vdekjen. Dhe njё jetё e tillё quhet ringjallje. Pra, njё jetё qё mban shenjat e vdekjes dhe pёrsёri ёshtё e gjallё quhet ringjallje.

Shumё pak njerёz pyesin pse nё kapitullin 20 tё Gjonit pёrmendet fakti qё pasi Zoti Jezus u ngrit nga tё vdekurit e lejoi Thomain tё prekte e tё kёqyrte shenjat e gozhdёve nё duart e Tij dhe tё heshtёs nё brinjёn e Tij? Ne e dimё se ky ёshtё kuptimi i ringjalljes. Zoti nuk synoi t’i tregonte Thomait se Ai mbante plagё nё trupin e Tij dhe se Ai kishte vdekur, por qё, megjithёse i plagosur, Ai pёrsёri ёshtё i gjallё sot. Ai mban nё trupin e Tij shenjat e vdekjes; e megjithatё Ai ёshtё i gjallё. Kjo quhet ringjallje.

Kjo duhet tё bёhet e vёrtetё edhe pёr ne. Janё shumё gjёra nё jetёn tonё tё cilat nuk kanё shenjat e vdekjes dhe pёr pasojё nuk mund tё quhen ringjallje. Vetёm ajo qё mban shenjat e vdekjes dhe ёshtё e gjallё quhet ringjallje. Mos mendoni se ёshtё mirё pёr ju nёse keni gojёtari, zgjuarsi apo aftёsi. Ёshtё krejt e mundshme qё ju tё jeni tё gojёs, tё keni zgjuarsi, apo tё mundeni tё bёni shumё gjёra pa mbajtur shenjat e vdekjes. Njerёzit mund tё gjykojnё se ka ringjallje apo jo nёse vёnё re shenjat e vdekjes mbi gojёtarinё, zgjuarsinё dhe aftёsitё tona. Njё vёlla mund tё jetё i talentuar dhe shumё i zoti; duket se ai ёshtё plot jetё. Megjithatё nuk ka shenjё tё vdekjes nё talentin e tij sepse ai ёshtё plot vetёbesim. Ai beson nё pagabueshmёrinё e tij dhe suksesin e sigurtё nё çdo gjё qё bёn. Ai ёshtё plot vetёbesim, pavarёsi, vetёsiguri dhe fuqi pa pasur shenjat e vdekjes. Nuk duam tё themi se njё person i ringjallur nuk ka fuqi; ajo qё po mundohemi tё pohojmё kёtu ёshtё se nё fuqinё e atij qё ёshtё ringjallur ёshtё shenja e vdekjes. Ai mund tё punojё pa guxuar tё mbёshtetet nё vetvete. Mund tё bёjё shumё vepra pa pasur atё ndjenjё vetёsigurie sepse forca e tij ёshtё kthyer nё dobёsi. Ne e quajmё kёtё ringjallje.

Nё letrёn e tij drejtuar Korintasve, Pali rrёfen: “Unё kam qenё te ju me dobёsi, me frikё dhe drithёrimё tё madhe.” (1Kor.2:3). Kёto janё fjalё tё thёna nga dikush qё me tё vёrtetё e njeh Perёndinё. Sa tragjike qё mes besimtarёve ka kaq shumё tё fortё e plot vetёbesim. Por ja tek kemi njё njeri qё e pranon se ёshtё i dobёt, me frikё dhe dridhje. Nё trupin e tij ndodhet shenja e vdekjes.

Ringjallja dhe kryqi janё pёr pasojё tё pandara. Kryqi eliminon. Gjёrat qё dalin nga ne ёshtё e pamundur tё ngrihen pёrsёri nёse ato kanё kaluar pёrmes kryqit, sepse ato kanё humbur te vdekja. Vetёm ajo qё kalon pёrmes vdekjes dhe mbijeton, ajo qё ka shenjёn e vdekjes dhe jeton ёshtё ringjallje. Me ringjallje nёnkuptohet kalim pёrmes vdekjes dhe nё kalimin pёrmes vdekjes gjithmonё eleminohet diçka.

Vёllezёr dhe motra, nёse me tё vёrtetё e dimё çfarё ёshtё ringjallje, ne do e njohim kryqin si njё fuqi eleminuese. Kur tё kalojmё pёrmes kryqit do zbrazemi nga shumё gjёra. Do bёhemi njё person krejt tjetёr sepse shumё gjёra do na hiqen. Vetёm ajo qё ёshtё jetё do pёrjetojё ringjallje; nёse nuk ka jetё, nuk ka as mundёsi pёr ringjallje. Pёr shembull, ne mund tё ndajmё njё copё druri nё pjesё dhe t’i groposim pjesёt nё tokё. Pas disa ditёsh ato do jenё kalbur fare dhe do jenё bёrё tё papёrdorshme. Por nёse presim njё degё nga njё pemё dhe e mbjellim atё nё tokё, ne do shohim se pas pak kohёsh ajo do çelё. Njёra do kalbet, tjetra do çelё. Çdo gjё e vdekur do humbasё pёrfundimisht; vetёm ajo qё ёshtё e gjallё do ringjallet pasi tё ketё kaluar pёrmes vdekjes.

Prandaj ringjallja e Zotit Jezus ёshtё e bazuar nё jetёn e Tij. Ai nuk mund tё mbahet nga vdekja sepse nё Tё ka jetё tё pavdekshme. Me tё tillё jetё Ai nuk e pёrfill vdekjen ndërsa Ai futet nё tё. Le ta kuptojmё mirё se kur pёrjetojmё kalimin pёrmes vdekjes do marrim shumё gjёra nё vdekje pa pasur mundёsi pёr t’i sjellё ato pёrsёri jashtё. Vetёm ajo qё ёshtё nga Perёndia mund tё ringjallet. Nё pёrballjen tonё me kryqin nga ne do hiqen vёrtet shumё gjёra. Kryqi ёshtё me tё vёrtetё njё shkarkim i madh; ai largon shumё gjёra.

Vёrtet shumё vёllezer dhe motra e bёjnё shpesh kёtё pyetje: Si mund ta di se kam vdekur? .....

vazhdon...

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  3. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Ka qënë Krishti revoltues apo anarkist?
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-09-2006, 10:55
  5. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •