Adidu!
Shume Te Pershendes Per Ket Teme!
Mbase Forumistat Kan Shume Per Te Shprehur ,dhe Per Te Mesuar Nga Kjo Teme!!sidomos Ata Qe Jane Me Moshe Me Te Re!!
Adidu!
Shume Te Pershendes Per Ket Teme!
Mbase Forumistat Kan Shume Per Te Shprehur ,dhe Per Te Mesuar Nga Kjo Teme!!sidomos Ata Qe Jane Me Moshe Me Te Re!!
Postuar mė parė nga engjellorja
Po nese ne nje dashuri eshte konsumuar gjithcka, edhe ajo cka mbetur eshte vetem sherri edhe grindja perdite..
si do beje?
perseri do terhiqesha
ndoshta nuk eshte nje veprimi arsyeshem...por keshtu jam ndertuar...
Asnjehere, Dhe Ne Kete Jam Mese E Sigurte!!!!
Ve re dicka qe nga disa prej jush, nuk kuptohet qellimi i temes.
Mjaftimi me nje shprehje te vetme "Familja mbi te gjitha"...."Kurre s“do t“a prishja familjen".....etj etj, nuk i pergjigjen asaj (temes). Keto lloj shprehjesh burojne nga shpirti i secilit/es, nga dashuria per familjen dhe gjithcka e bukur qe te dhuron ajo, por pa mundur te hysh ne brendesi te temes. Mos u nisni ne pergjigjet tuaja thjesht nga jeta juaj. Shiheni kete pyetje me gjere. Dilni njehere jashte shtepive tuaja. Mendoni jeten e nje cifti tek te cilet s“ka ekzistuar ndonjehere dashuria, buzeqeshja, apo harmonia. Nuk do te ishte aspak cudi, qe nje dite prej ditesh mund te lindte nje dashuri. Ky nuk do te ishte shkaterrim, por nje rilindje. Le t“a njihte "dreqi e mori" dhe ajo sec c“ishte dashuria, se c“do te thoshte te kishte lindur nje femer, se c“do te thoshte te perkedhelej, sec c“do te thoshte te degjonte te pakten nje here te vetme nje kompliment ne jeten e saj...Nese do te pergjigjesha per jeten time, edhe une do te thoja "Kurre!". Kurrsesi nuk dua te shkaterroj asgje qe kam ndertuar, asnje detaj qe flet.Por ne nje teme sociale, nuk jam vetem une apo dy tre forumiste. Nje problem i tille eshte me permasa shume te gjera. Dhe dickaje qe merr permasa te gjera, nuk i jepet pergjigje me nje fjale te vetme...por kerkon pak analizim. Pse ndodh dicka e tille? Pse do arrinte dikush te shkaterronte familjen e tij/saj, nese do ekzistonte dashuria.
Nuk ngrihet dashuri, mbi dashuri.
Postuar mė parė nga *PaLmA*
Nuk mund te ngrihet dashuri mbi dashuri, por edhe ti mund ta dish se tani njerzit po martohen edhe per arsye ekonomike, ndaj vjen nje dite qe skan cti japin njeri tjetrit, edhe normale fillon stresi, edhe depresioni ne familje..
Flasim edhe per shtresat e verfera, e the edhe ti me lart, ka femra qe e enderrojne qe burri tyre tju thote nje fjale te mire, nje fjale te embel, sepse ju ka ngel vetem duke ngren dru mjes dreke darke.
Edhe un jam i mendimit qe kto familje duhet te ndahen edhe te nisin nje jete te re, sepse nese rrine bashke edhe femijet rriten me trauma mendore, sepse smund te shkosh ne shtepi edhe te shohesh babane tek abuzon me nenen.. ose ka edhe te tjere qe e kan nenen prostitute.. kto familje skan te ardhme, smund te rrine bashke jan te desitinuar te ndahen ose te kalojne ne pasoja ekstreme sic eshte vrasja... qe kohet e fundit kan ndodh me shumice.
Ndaj shpresojm qe asnjeri prej nesh te mos te kete te beje me kshu fatkeqesishe ne jete, ama nese do ndodhte qe mund te martohem me personin e gabuar.... Po jam shum dakord divorcit.
Fundja nga nje jete makaber mund te linde nje jete e re per te dyja palet.. shif anen pozitive![]()
Tema permban fjalen familje, qe do te thote prezence e femijeve. Per ndryshe do thuhe ēift, dhe jo familje.
Pergjigja e ndergjegjeshme duhet te jete. JO
Askush nuk ka te drejten morale te shkaterroje jeten e femijeve te tij pasi nuk dashuron me (ēfardo qofte kuptimi i fjales) nenen e tyre por dike tjeter.
I vetmi rast kur prishja e familjes justifikohet eshte nese bashkjetesa ndermjet dy te rriturve eshte kthyer ne faktor negativ per te te vegjlit.
ēdo rast tjeter mund te konsiderohet si egoizem i papergjegjshem.
Vuajtja e pasojave te gabimeve personale eshte vendimtare ne krijimin e personalitetit te individit.
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
Pse more hapni kėso tema?
Po kėto janė faqe tė zeza, qė as nuk duhet pėrmend as nuk duhen sjell nėpėr mend.
Ncncncn.
Kesaj pyetjeje do ti pergjigjej me mire nje femer ose mashkull qe perjeton nje gje te tille.Cdo njeri qe jep mendimin e tij nuk do te thote qe eshte duke gjykuar por ashtu e mendon ai njeri.Dhe une mendoj se aty ku ka grindje duhet te kete dhe divorc,pot aty ku gjithcka shkon mire dhe njeri nga bashkeshortet ben njohje te re dhe shkaterron gjithcka kot se koti vetem sepse u ngop me ate qe ka vite dhe duhet nderruar grosha qe hante.Me ate nuk jam dakort.Nuk eshte se gjithcka konsumohet ne vite,duhet te dish dhe ta trajtosh martesen tende,se si ja ben hyzmetin, shkon martesa.Gjithashtu duhet te mendojme se shumica e atyre qe ndahen kane dhe femije,valle sa do kuptonte ky femije se cfare po ndodh?!Ne jemi te medhenj dhe nuk po kuptojme nganjehere .Une per veten time uroj te jem larg kesaj situate dhe too uroj te gjithe njerezve te ecin me llogjike dhe jo me ndjenja
Meqėnėse po has tė tillė pytje mė vjen nė mėndje thėnia e njė gruaje:
"Dashnori mė mėsoj tė dua burrin"
Tė tjerat analizojini vetė.
Pacim!!!!!!!!!!!
Krijoni Kontakt