Lordi Sally Zuckerman është një prej shkencëtarëve më të famshëm dhe më të respektuar në Angli. Për vite me radhë, ai ka studiuar të dhënat fosile, si dhe ka realizuar shumë kërkime të hollësishme. Ai është nderuar me titullin "Lord" për kontributin e tij në shkencë.
Zuckerman është evolucionist, prandaj komentet e tij për evolucionin nuk mund të merren si kapriço të qëllimshme. Pas vite kërkimesh mbi të dhënat fosile ai arriti në përfundimin se nuk ekziston në të vërtetë një pemë familjare për njeriun (ashtu siç pretendojnë evolucionistët). Zuckerman gjithashtu ka bërë një "radhitje të shkencave".
Ai ndërtoi një spektër të shkencave, duke i radhitur ato, sipas mendimit të tij, nga ato më shkencoret tek ato më jo-shkencoret. Sipas këtij spektri, më shkencoret, duke marrë parasysh mbështetjen e tyre në argumente, ishin fizika dhe kimia. Më pas vinin shkencat biologjike dhe pastaj ato sociale. Në fund fare, në pjesën e konsideruar si "më jo-shkencore" krahas koncepteve të "perceptimit jashtëshqisor" dhe "shqisës së gjashtë", vendosej dhe "evolucioni i njeriut". Zuckerman shpjegon arsyetimin e tij:
Më pas, zhvendosim kuadrin e së vërtetës objektive në drejtim të atyre fushave të supozuara si shkenca biologjike, si p.sh. perceptimi jashtëshqisor apo interpretimi i historisë së fosileve të njeriut. Për ndjekësit e këtyre ideve nuk ekziston asgjë e pamundur. Ata janë të gatshëm të besojnë shumë gjëra kontradiktore në të njëjtën kohë. (Solly Zuckermen, "Beyond the Ivory Tower" (Përtej kullës se fildishte), New York: Toplinger Publications, 1970, fq. 19.)
Sic thote ene vete Zukermeni keta ateiste te pandreqshem jane gati te besojne cfaredo lloj perralle nga Darvini vetem e vetem ti largohen Zotit.
Pra, vete shkencetaret evolucioniste pohojne se teoria e darvinit osht perralle nga e kaluara, kurse keta forumistat tone, ateiste e te pabindur, vazhdojne t'i bijne kavallit me nji brime...
Ene sikur Darvini te cohej nga varri ene t'u thote ketyre evolucionistve: "nuk keni ardh nga majmuni mer bijte e mi" ve bast qe kishin per t'i thon: "ik ere Darvin se nuk merr vesh nga shkenca ti"...![]()
Krijoni Kontakt